Kiel – Union Berlín 0:2 (kon.) | Duisburg – Magdeburg 1:0 (kon.)
konec
MSV Duisburg
1:0 (0:0)
1. FC Magdeburg
Pátek 01.03.2019, 18:30 • Schauinsland-Reisen-Arena, Duisburg • 2. německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu 24. kola druhé německé Bundesligy, ve kterém se utkají MSV Duisburg a 1. FC Magdeburg. Utkání začíná v 18:30.
     
    MSV Duisburg

    Duisburg nutně potřebuje sbírat body, protože je po 23 zápasech na posledním místě 2. Bundesligy se ziskem 17 bodů. Na barážovou 16. příčku ztrácí 2 body, na 15. nesestupovou (kterou právě drží dnešní soupeř z Magdeburgu) už 5 bodů. Domácí tak v přímém souboji s jedním z konkurentů v boji o záchranu potřebují zvítězit. Forma Duisburgu je ale velmi špatná – v posledních 9 zápasech získali domácí jen čtyři body. Duisburg má problémy i v obraně, i v útoku. Jeho útok vstřelil nejméně gólů ze všech týmů (22 vstřelených gólů) a obrana je zase nejhorší v soutěži (41 inkasovaných gólů). Doma je navíc Duisburg nejhorším týmem v soutěži, když v 11 domácích zápasech získal jen 6 bodů.

    Posledních 5 zápasů:
    Bochum – Duisburg 2:1
    Duisburg – Darmstadt 3:2
    Fürth – Duisburg 1:0
    Duisburg – Union Berlín 2:3
    Aue – Duisburg 0:0
     
    1. FC Magdeburg

    Hosté se po mizerné první části sezony na jaře výrazně zvedli a dostali se ze sestupové zóny. Před tímto kolem jsou na 15. místě, o tři body před 16. Ingolstadtem. Magdeburg je aktuálně týmem, který má nejlepší formu v celé soutěži. V jarní části Magdeburg ještě neprohrál a body ztratil jen za remízy s Paderbornem a Kielem. Na jaře se také zlepšila do té doby hodně špatná obrana hostů, protože za 5 jarních zápasů inkasovali jen tři góly. V tabulce venkovních zápasů je Magdeburg na 14. místě, když získal v 11 zápasech na cizích hřištích 11 bodů. Dnes ale i tak bude mírným favoritem.

    Posledních 5 zápasů:
    Magdeburg – Aue 1:0
    Ingolstadt – Magdeburg 0:1
    Magdeburg – Kiel 1:1
    Bielefeld – Magdeburg 1:3
    Magdeburg – Paderborn 1:1
     
    Oba týmy se potkali ve druhé Bundeslize v letošní sezoně poprvé. První vzájemný zápas v Magdeburgu skončil remízou 3:3.
     
    Úvodní sestavy:

    MSV Duisburg: Wiedwald – Wiegel, Hajri, Nauber (C), Wolze – Stoppelkamp, Schnellhardt, Albutat, Oliveira-Souza – Engin, Nielsen
    Náhradníci: Messenhöler – Seo Young-Jae, Iljutcenko, Daschner, Verhoek, Gembalies, Gyau

    1. FC Magdeburg: Loria – Bülter, Müller, Erdmann, Perthel – Laprévotte, Kirchhoff, Preißinger – Türpitz – Lohkemper, Beck (C)
    Náhradníci: Brunst – Rother, Costly, Hammann, Niemeyer, Lewerenz, Brégerie

    Rozhodčí: Alt – Weickenmeier, Kimmeyer.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu, zápasy se tak za malý moment začne. Domácí Duisburg bude hrát v modrobílých dresech, hosté v černých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop zápasu měli hosté, kteří okamžitě poslali první nákop na hrot útoku. Obránci Duisburgu získali míč, pak ho ale při prvním pokusu o přechod do útoku ztratili.
     
    2
    Hosté mají míč a můžou v poklidu rozehrát od vlastní šestnáctky. Nevybíhá proti nim totiž nikdo z domácích hráčů.
     
    3
    Po faulu na Laprévotteho získali hosté přímý kop, centr ale nebyl moc přesný a brankář domácích Wiedwald ho na dvakrát chytil.
     
    4
    Kolmici Oliveira-Souzy zastavil Erdmann, který založil útok hostů. Laprévotte pak posílal z pravého křídla nebezpečný centr do pokutového území domácích, Hajri ho ale odkopl do bezpečí.
     
    5
    Hosté jsou na začátku utkání výrazně aktivnější. Míč mají pod svou kontrolou na útočné polovině, kde se snaží najít kombinací prostor pro průnik.
     
    6
    Přišel však nepřesný nákop na kapitána Magdeburgu Becka a hosté míč ztratili. Rychlý protiútok domácích pak zakončil střelou ze střední vzdálenosti Stoppelkamp, bránu Magdeburgu ale minul.
     
    7
    Domácí zachytili rozehrávku hostů a usadili se u jejich pokutového území. Kombinačně se jim ale nedaří dostat se k zakončení.
     
    8
    Schnellhardt to zkusil také střelou ze střední vzdálenosti, bránu hostů ale výrazně minul.
     
    9
    Už to vypadalo, že se Nielsen dostane do samostatného úniku po kolmici Engina, dobře ale přečetl hru brankář hostů Loria, který vyběhl před svou šestnáctku a míč odkopl.
     
    10
    Třetí střelu domácích ze střední vzdálenosti v krátkém časovém úseku vyslal Wiegel, i tento pokus ale letí výrazně mimo.
     
    12
    Domácí se dostali do přečíslení 3 na 2, zahráli ho ale prachbídně. Přihrávka Nielsena na Stoppelkampa skončila na kopačce obránce Müllera.
     
    13
    Nečekaně přišla gólová příležitost hostů. Enginův centr z pravé strany zablokoval Bülter do pravé tyče brány Magdeburgu.
     
    14
    Lohkemper si dobře naběhl na kolmou přihrávku Kirchhoffa, v následném souboji mu ale míč odkopl na rohový kop obránce domácích Hajri.
     
    15
    Z rohového kopu ale nepřišlo žádné nebezpečí pro bránu Wiedwalda, protože hned dvojice hráčů Magdeburgu bylo v ofsajdu.
     
    16
    Lohkemper pronikl na pravé straně kolem Wolzeho, přízemný centr se mu ale nepovedl a zachytil ho Hajri. Ten zakládá útok Duisburgu.
     
    17
    Stoppelkamp si zpracoval těžkou přihrávku z pravé strany, při střele z hranice pokutového území mu ale míč odskočil a jeho střela tak šla mimo bránu hostů.
     
    19
    Wiegel si potáhl míč u šestnáctky Magdeburgu z pravé strany na střed, ke střele se ale nedostal. Přenesením hry na druhou stranu tak založil postupný útok domácích.
     
    20
    Domácí drží míč pod svou kontrolou a nikam s rozehrávkou nespěchají. Po malé domů se do hry zapojil i gólman Wiedwald.
     
    21
    A právě ten přesným nákopem založil útok, který zakončil zblokovanou střelou nad Engin. Domácí získávají rohový kop.
     
    22
    V hlavičkovém souboji se srazili Hajri a Beck. Oba leží na zemi a zatím se nezvedají, na hřiště tak běží lékaři.
     
    23
    U Hajriho vidíme na čele i krev. Naštěstí je ale už na vlastních nohách.
     
    24
    Hajri si mění zakrvavený dres a vrátí se do hry. Beck je na tom výrazně hůře a lékaři Magdeburgu už signalizují, že se bude muset střídat.
     
    25
    Hra mezitím pokračuje dál. Schnellhardt přenesl hru na Stoppelkampa, ten se ale proti dvojici obránů Magdeburgu neprosadil a posunul míč do strany na postupný útok.
     
    26
    Kombinace domácích pokračuje. Teď se jim povedlo hosty zatlačit pořádně hluboko do obrany.
     
    28
    Domácí nadále drží míč u pokutového území hostů a hledají prostor na průnik. Hosté se nedostali k míči už snad tři minuty.
     
    29
    Stoppelkamp zkoušel přihrávkou po zemi z první posunout míč na nabíhajícího Nielsena, ten ale skončil u brankáře hostů. Ti tak mohou po velmi dlouhé době v klidu rozehrát.
     
    30
    Dlouho ale míč neudrželi a velmi rychle ho odevzdali domácím. Ti si zatím posouvají míč jen kolem středové čáry.
     
    31
    Hráči Duisburgu jsou hodně trpěliví. Když jim nevyjde průnik nebo centr z jedné strany, tak si míč postupně posunou na druhou, odkud to zkusí znovu.
     
    32
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Christian Beck, přichází Marcel Costly.
     
    33
    Domácí jsou v této části zápasu jasně lepší a s přehledem tlačí hosty do defenzivy. Magdeburgu se vůbec nedaří podržet balon a po jeho zisku ho hned pod tlakem odevzdá domácím.
     
    34
    Na Stoppelkampův centr si dobře nabíhal Nielsen, těsně před ním ale míč odkopl Erdmann. Další centr pak zblokoval na rohový kop Perthel.
     
    36
    Hostům se konečně povedlo alespoň trochu vytlačit domácí od jejich pokutového území, o míč je ale stále nepřipravili. Do kombinace se zapojil i brankář Duisburgu Wiedwald.
     
    37
    Kirchhoff zachytil míč ve středovém kruhu a posunul ho Lohkemperovi, který bez dlouhého váhání vystřelil. Jeho pokus skončil mimo Wiedwaldovu bránu.
     
    38
    Müller podrazil před vlastní šestnáctkou Nielsena, následovat tak bude přímý kop domácích.
     
    39
    Obrovskou chybu předvedla domácí obrana! Wiegel rozehrál přímo na Preißingera, který rozehrál rychlou akci, na jejímž konci se k míči dostal Lohkemper. Útočník hostů pak i zakončil a jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil na břevno domácí brankář Wiedwald.
    39. Gólová příležitost Lohkempera
     
    41
    Hosty tato šance ale trochu povzbudila. Domácí znovu dostali pod velký tlak a po faulu Nielsena na Laprévotteho získali hosté přímý kop.
     
    42
    Přímý kop zkoušel prodlužovat jeden z hráčů Magdeburgu za sebe, dále se ale míč nedostal. Následně hrál jeden z domácích obránců hodně vysoko nohou a zasáhl protihráče, rozhodčí ale penaltu neodpískal.
     
    43
    Hosté však získávají další přímý kop, tentokrát z pravé strany. V závěru první půle jsou aktivnějším týmem.
     
    44
    Chvilku to vypadalo, že se hosté kombinací na jeden dotek dostanou k zakončení, pak ale míč odkopl pořádně daleko Nauber a Magdeburg tak musí začít s útokem znovu.
     
    45
    Centr z pravé strany doletěl do středu pokutového území na úplně volného Laprévotteho, kterého přesný pokus zastavil před brankovou čárou jeden z hráčů Duisburgu.
     
    45
    Bude se hrát ještě dvě minuty.
     
    45+1
    Lohkemper si nabíhal za nákopem z vlastní poloviny, míč ale nedokázal na hrací ploše zpracovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas moc fotbalové krásy nenabídl a gólové příležitosti jsme prakticky neviděli. Je znát, že pro oba týmy je dnešní zápas extrémně důležitý a oba týmy se zaměřují především na obranu. Největší příležitost první půle zahodil Lohkemper, kterého tvrdou střelu po chybné rozehrávce domácího obránce vyrazil domácí brankář do břevna. Věřme tedy, že druhý poločas nabídne lepší fotbal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli domácí. Během přestávky nedošlo k žádným dalším střídáním.
     
    47
    Nauber rozehrál pod tlakem špatně a míč poslal přímo do autu. Hosté ho tak získali a okamžitě se usadili na útočné polovině.
     
    48
    Türpitz si zasekl obránce Duisburgu a vystřelil z hranice pokutového území, jeho pokusu ale chyběla razance a přesnost a bez problémů ho chytil domácí brankář Wiedwald.
     
    49
    Stoppelkamp to zkoušel na opačné straně individuálně z levého křídla, míč mu ale při kličce proti Bülterovi odskočila do autu.
     
    49
    První žlutou kartu zápasu za podražení pronikajícího Lohkempera dostává Gerrit Nauber (MSV Duisburg). Hosté budou mít přímý kop z pravé strany.
     
    50
    Centr z něj byl ale hodně nepovedený a obrana domácích ho bez potíží odhlavičkovala do bezpečí.
     
    51
    Míče se však opět zmocnili hosté. Türpitz hledal kolmicí nabíhajícího Lohkempera, před ním ale míč zastavil Nauber.
     
    52
    Nauber rozehrál nákopem přímo na hrot, Nielsen ale neměl možnost se prosadit proti obraně Magdeburgu, a tak míč posunul dozadu na postupný útok.
     
    53
    Oliveira-Souza napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti, namířil ale přesně do středu brány, kde stál připravený Loria.
     
    54
    Stoppelkamp si chtěl narazit míč s Oliveira-Souzem, ten ale jeho úmysl nepochopil a poslal míč na opačnou stranu. Hosté získali míč úplně zadarmo.
     
    55
    Ani ve druhé půli zatím nevidíme lepší fotbal. Bojuje se především o střed pole, kde ani jeden z týmů zatím nedokázal získat rozhodující převahu.
     
    56
    Engin obešel hezkou kličkou na pravém křídle Perthela, pak se mu ale vůbec nepovedl centr a poslal míč až do zámezí.
     
    57
    Bülter si potáhl míč z pravé strany na střed a z půlkruhu před pokutovým územím vystřelil. Střela letící po zemi těsně minula Wiedwaldovu bránu.
     
    58
    Nielsen s Laprévottem si trochu nešikovně kopli v souboji o míč vzájemně do nohou. Oba jsou ale naštěstí v pořádku a po krátkém ošetření budou pokračovat v zápase.
     
    60
    Albutat trefil kopačkou do stehna Costlyho. Hosté budu zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    61
    Centr z přímého kopu bez problémů chytil gólman Duisburgu Wiedwald. Domácím se ale nepovedlo rychle zaútočit, a tak musí opět útočit do plných.
     
    62
    Stoppelkampův centr z levé strany byl zablokován na rohový kop. Ani ten ale nepřinesl nebezpečenství před bránu hostů. Centrovaný míč vyboxoval daleko od své šestnáctky brankář Magdeburgu Loria.
     
    63
    Po krátké kombinaci pak vystřelil ze střední vzdálenosti Nauber, opět ale jen do středu brány přímo na Loriu.
     
    63
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Philip Türpitz, přichází Steven Lewerenz.
     
    65
    Bültera podrazil při průniku na pravém křídle Nielsen. Následný přímý kop ale nepřinesl žádné zakončení, protože Lohkemper se provinil útočným faulem.
     
    66
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Moritz Stoppelkamp, přichází John Verhoek.
     
    67
    Oliveira-Souza si přehodil protihráče a založil akci, na jejímž konci byl centr Engina na Nielsena. Domácí útočník poslal zblízka ze skvělé pozice míč těsně nad bránu hostů.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Jan Kirchhoff (1. FC Magdeburg).
     
    70
    V posledních minutách výrazně přibývá faulů. Teď se dalším tvrdým zákrokem na Erdmanna ve středu pole provinil Nielsen.
     
    71
    Oliveira-Souza si zpracoval krásný nákop z vlastní poloviny, zasekl si obránce a poslal z levé strany hezký střílený centr před bránu hostů. Nikdo z domácích hráčů ale nebyl v pokutovém území.
     
    72
    A další faul. Laprévotte podrazil Nielsena, následovat bude přímý kop domácích.
     
    73
    Wolzemu se však rozehrávka vůbec nepovedla a míč poslal hodně vysokým nákopem přímo do zámezí.
     
    75
    Hostům se povedl hezký rychlý protiútok, jeho závěrem ale byl ofsajd Lohkempera.
     
    76
    Na zemi leží po dalším tvrdém souboji Laprévotte a lékaři při ošetření signalizují, že musí střídat. Vypadá to na problém se stehnem.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Charles-Elie Laprévotte, přichází Björn Rother.
     
    78
    Žlutou kartu za podražení Kirchhoffa po odehrání míče dostává John Verhoek (MSV Duisburg).
     
    80
    Magdeburg zatlačil hosty do obrany, jejich útok ale končí po zbytečném útočném faulu Kirchhoffa na Hajriho. Domácí brankář s rozehrávkou nijak nepospíchá, což je zvláštní, protože více útočit by vzhledem k situaci v tabulce měli domácí.
     
    81
    Nákop Erdmanna na Lohkempera na poslední chvíli odkopl Nauber, míč se ale vrátil k hostům. V dalším útoku si Preißinger dobře naběhl na centr Kirchhoffa, míč ale poslal mimo bránu domácích.
     
    83
    Hosté znovu získali balon, ani oni ale nikam nespěchají. Vypadá to, že oba týmy jsou s bezgólovou remízou spokojené.
     
    84
    Oliveira-Souza si narazil míč na levém křídle s Enginem a druhý jmenovaný pak nacentroval ... přímo do zámezí. Povedených centrů jsme dnes moc neviděli.
     
    85
    Hosté to proto zkoušeli kombinačně, obrany dnes ale dominují a platilo to i pro tuto akci. Domácí obránci získali snadno míč.
     
    86
    Žlutou kartu za podražení Preißingera zezadu dostává Fabian Schnellhardt (MSV Duisburg). Hosté získávají přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    87
    Ani přímý kop ale nepřinesl nic nebezpečného. Dnes to prostě není zápas útoků.
     
    87
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Ahmet Engin, přichází Joseph Gyau.
     
    88
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Havard Kallevik Nielsen, přichází Stanislav Iljutcenko.
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    90+2
    Žlutou kartu za podkopnutí Albutata dostává Timo Perthel (1. FC Magdeburg). Domácí získávají přímý kop z pravé strany.
     
    90+2
    Duisburg právě vstřelil branku!
    Domácí dávají gól v úplném závěru zápasu! Centr z přímého kopu doletěl přímo na hlavu nabíhajícího ENISE HAJRIHO, který přesnou hlavičkou k levé tyči nedal šanci brankáři Loriovi.
    90+2. Enis HAJRI - 1:0
     
    90+3
    Žlutou kartu za svlečení dresu dostává Enis Hajri (MSV Duisburg).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas, ve kterém dominovaly obrany, nakonec končí vítězstvím domácícho Duisburgu, který získává veledůležité tři body. Zápas však nenabídl hezkou podívanou, právě naopak. Gólové příležitosti se dali sečíst na prstech jedné ruky a místo střel jsme viděli spíše zbytečné tvrdé zákroky a fauly. Duisburg se dnešní výhrou posouvá na průběžné 16. místo a na 15. Magdeburg už ztrácí jen dva body.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:8.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:25:30)

    Michal Sadlek

    Branky: 90+2. Hajri

    Karty:   49. Nauber (DUI), 78. Verhoek (DUI), 86. Schnellhardt (DUI), 90+3. Hajri (DUI) – 68. Kirchhoff (MGG), 90+2. Perthel (MGG)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:8.
    MSV Duisburg: Wiedwald – Wiegel, Hajri, Nauber (C), Wolze – Stoppelkamp (66. Verhoek), Schnellhardt, Albutat, Oliveira-Souza – Engin (87. Gyau), Nielsen (88. Iljutcenko)
    Náhradníci: Messenhöler – Seo Young-Jae, Iljutcenko, Daschner, Verhoek, Gembalies, Gyau

    1. FC Magdeburg: Loria – Bülter, Müller, Erdmann, Perthel – Laprévotte (76. Rother), Kirchhoff, Preißinger – Türpitz (63. Lewerenz) – Lohkemper, Beck (C) (32. Costly)
    Náhradníci: Brunst – Rother, Costly, Hammann, Niemeyer, Lewerenz, Brégerie

    Rozhodčí: Alt – Weickenmeier, Kimmeyer
    bahis siteleri