Litvínov – Liberec 6:3 (kon.) | Zlín – Chomutov 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:2 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:1 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:2 (1:1, 3:0, 1:1) Stav série: 1:0
HC Stadion Litoměřice
Pátek 01.03.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje, boj o postup do nejvyšší soutěže začíná! My se společně zaměříme na první utkání v rámci série mezi týmy HC Dukla Jihlava a HC Stadion Litoměřice. Potvrdí domácí roli favorita, nebo outsider hned ze začátku zamíchá kartami? Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    HC DUKLA JIHLAVA

    Celek z Vysočiny vstoupil do letošní sezóny s jasným motem – My se vrátíme! A zatím pro to dělá vše možné, vždyť se v základní části rychle vypořádal s poněkud rozpačitým vstupem do soutěže a začal dominovat. Jen tak pro zajímavost, v rozmezí 13. a 60. kola Dukla prohrála jen devětkrát, což je neskutečná bilance. Své úspěchy zakládá převážně na úderné ofenzivě, jejíž součástí je také Matěj Pekr. Ten vytvořil nový střelecký rekord klubu, když se během základní části prosadil 32krát! Přenese si společně se zbytkem mužstva formu také do čtvrtfinále?

    Týmové statistiky po základní části:

    Tabulkové umístění: 1.
    Počet bodů: 118.
    Skóre: 210:119.
    Úspěšnost přesilových her: 17,74% (5. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 86,81% (4. v lize)
    Poslední zápas: Slavia – Jihlava 3:4 po náj.
    Průměrná návštěvnost: 2 030.

    Hráčské statistiky po základní části:

    Nejproduktivnější hráč: Matěj Pekr (32+21), Lukáš Anděl (21+32).
    Nejlepší střelec: Matěj Pekr (32+21)
    Brankářská jednička: Niklas Lundström (92,57%).
     
    HC STADION LITOMĚŘICE

    Litoměřičtí za sebou mají neskutečné vyvrcholení základní části. Na ledě Kladna potřebovali k postupu do vyřazovacích bojů vyhrát, což dlouho vypadalo reálně, vedli totiž 2:0. Poté však Kladno i díky trefě Jaromíra Jágra převrátilo skóre až na 4:2 ve svůj prospěch. To ovšem Kališníky nepoložilo a po infarktovém závěru se zmohli na výhru v nájezdech! Do čtvrtfinále tak mohou jít v klidu. Mladý tým má splněno, a ať už dopadne série s favoritem jakkoliv, bude jedním z milých překvapení ročníku. Jak moc dokáže Jihlavu kompaktní výběr okolo forvardů Korkiakoskiho a Kadlece potrápit?

    Týmové statistiky po základní části:

    Tabulkové umístění: 8.
    Počet bodů: 91
    Skóre: 189:164
    Úspěšnost přesilových her: 16,49% (9. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 83,93% (8. v lize)
    Poslední zápas: Kladno – Litoměřice 4:5 po náj.
    Průměrná návštěvnost: 1 320.

    Hráčské statistiky po základní části:

    Nejproduktivnější hráč: Markus Korkiakoski (24+33)
    Nejlepší střelec: Martin Kadlec (25+29)
    Brankářská jednička: Tomáš Král (89,94%).
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    Litoměřice 4:3pr. Jihlava
    Jihlava 5:2 Litoměřice
    Litoměřice 1:7 Jihlava
    Jihlava 5:2 Litoměřice
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek, Matějíček, Štebih, J. Holý, Suchánek, Půža – Pekr, Skořepa,Anděl – Čachotský, Werbik, Dostálek – Bezúch, A. Zeman, Jiránek – Hrníčko, M. Hlinka, Harkabus.

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš, Havlík – Průžek, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, D. Merta, Jánský – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

    Rozhodčí: Dědek, Cabák – Lukš, Novák.
     
    Oba celky vyvedou do play-off brankářské jedničky! Domácí pokladnici bude hájit Švéd Niklas Lundström, zatímco Litoměřicím se bude snažit co nejvíce pomoci Tomáš Král.
     
    Hokejisté obou mužstev již vstupují na ledovou plochu Horáckého zimního stadionu. Dukla oblékla tmavé dresy, Kališníci se představí v bílé barvě. Play-off Chance ligy může za chvilku začít!
     
    Na stadionu panuje dobrá atmosféra, ačkoliv zbývá volných míst poměrně hodně. Slavnostní buly hodí jedna z jihlavských legend, Oldřich Válek!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jdeme na to! Po úvodním vhazování zůstal kotouč na hokejkách Jihlavy. Jan Pohl ho okamžitě nahodil za branku, kam si vyjel Tomáš Král.
     
    00:38
    Hosté se octli pod tlakem. U mantinelu nakonec vydolovali puk a vyhodili ho na zakázané uvolnění. Hra se tedy před jejich branku rychle navátí.
     
    00:55
    Nicolas Werbik nepřihrál Martinu Matějíčkovi přesně na hůl, Tomáš Král tedy pozdější střelu druhého jmenovaného z velké dálky v klidu chytil.
     
    01:20
    Nicolas Werbik výborně udržel puk na pravé straně. Nakonec střílel od modré čáry Miha Štebih, jehož pokus zastavil hned první protihráč.
     
    01:52
    Litoměřičtí se zatím spíše hledají. Adam Zeman je ušetřil od dalšího nebezpečí nepříliš povedenou rozehrávkou, která končí v rohu kluziště.
     
    02:44
    Z přetlačované před střídačkami těžili hosté. Patrik Marcel se snažil poslat touš do pásma, jenže soupeř k němu včas přistoupil a Marcel tak musí začít až od vlastí brány.
     
    03:30
    Vojtěch Kropáček přihrával zpoza klece tak, že jeho pobídka projela mezi hokejkami všech zúčastněných až do středního pásma.
     
    04:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tak to je blesk z čistého nebe! Kališníci se poprvé významněji usadili v ofenzivní zóně. Patrik Marcel vyslal nahození od modré čáry a skvělou tečí se prezentoval DAVID MERTA, jenž usměrnil kotouč zásahem čepele přesně k tyči! Asistence: Patrik Marcel, Aleš Pavlas.
    04:42 David MERTA - 0:1
     
    05:36
    Zatím se prakticky nepřerušuje. Lukáš Anděl posílal kotouč z levé strany před branku, jenže Pekra se mu najít nepodařilo.
     
    06:08
    Jiří Jebavý si trošku přidělal problémy u mantinelu ve vlastním obranném pásmu. Nakonec se mu podařilo prohodit touš mezi soupeři do bezpečí.
     
    06:53
    Zdálo se, že Markus Korkiakoski vnikl za útočnou modrou čáru v ofsajdu, nicméně sudí hraniční situaci pouštějí a hosté se usazují ve třetině.
     
    07:31
    Neskutečný zákrok Tomáše Krále! Jan Pohl nahodil po ledě. Touš se odrazil od brusle jednoho z hráčů v přebrankovém prostoru na hůl Tomáše Čachotského, jenž cílil na téměř prázdnou klec, ovšem Král se skvěle přesunul a jasný gól čapl do lapačky.
     
    07:57
    Tentokráte to podobným způsobem zkoušel od modré David Kajínek, brankář Litoměřic mohl v tuto chvíli zůstat klidný.
     
    08:26
    Jan Dluhoš drží puk za brankou Litoměřic. Oba týmy střídají, s rozehrávkou tedy malinko vyčkává.
     
    08:49
    Tomáš Jiránek se po levém křídle prodíral ke Královi. Hosté ho zvládli odzbrojit, a nyní jsou to oni, kdo vyráží do ofenzivy.
     
    09:31
    Matěj Pekr přihrával na osu hřiště ke Skořepovi, avšak tomu puk skočil přes hokejku. Jihlava měla trošku smůlu a na šanci si musela nechat zajít chuť.
     
    10:15
    Peter Jánský se chopil puku za kruhy. Už ale prováhal vhodný moment ke střele a jeden z protihráčů mu nastavil tělo.
     
    10:51
    Tomáš Čachotský nabral rychlost, a hned po přejetí modré čáry prověřil pozornost Tomáše Krále. Ten lehkou zkoušku zvládl a hra je přerušena.
     
    11:20
    Martin Matějíček už byl tribunami vyzýván ke střele, nicméně ještě si stáhl puk na bekhend a raději ho nahodil po mantinelu do souboje za klecí Litoměřic.
     
    11:40
    Teď už to Martin Matějíček zkusil. Tomáš Král si dobře vyhlédl zpoza těl a střelu zápěstím ztlumil ve výstroji. Bude se vhazovat.
     
    12:23
    Dukla by ráda vyrovnala, čemuž také přizpůsobuje stoupající ofenzivní snažení. Hosté byli rádi za vyhození na icing. Alespoň na chvíli tak mají klid.
     
    12:36
    Lukáš Anděl si všiml, že Královi vypadl touš z lapačky. Chytře jej tedy vyšťoural a ze záporného úhlu ho poslal na modrou čáru, odkud pálil Jan Pohl. Tomáš Král byl znovu připraven, následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 8:3
     
    13:08
    Vlastimil Dostálek (JIH) dohrál protihráče, kvůli čemuž inkasuje dvě plus deset minut za vražení na hrazení. První přesilovku si tedy zkusí Litoměřice!
     
    13:17
    Jihlava vstupuje do oslabení velice dobře a okamžitě odesílá černou gumu do bezpečí.
     
    13:34
    Stadion má velké problémy s přechodem přes střední pásmo. Domácí i ve čtyřech aktivně napadají a soupeři ztěžují situaci.
     
    14:14
    Peter Jánský vypálil bez přípravy zpoza pravého kruhu. Niklasi Lundströmovi vypadl puk z lapačky, avšak Patrik Marcel už bekhendem neměl velkou šanci na úspěch.
     
    14:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava v oslabení vyrovnává skóre! Hosté chybovali u útočné modré čáry, kde byli nachytáni při nepříliš vydařené předávce kotouče. Chopil se jej tedy Lukáš Anděl, jenž přes jediného vracejícího se obránce našel MATĚJE PEKRA. Ten už s poklidem zakončil do odkryté pokladnice, 1:1! Asistence: Lukáš Anděl.
    14:52 Matěj PEKR - 1:1
     
    15:10
    Dukla už hraje v plném počtu, oslabení zvládla nad plán dobře. Už se hraje znovu v rovnoměrném počtu.
     
    15:31
    Litoměřice trošku pocuchaly nervy domácích příznivců, Filip Jirásek nebezpečně přihrával před branku, kde najetému spoluhráči nechybělo mnoho.
     
    16:27
    Martin Matějíček s chladnou hlavou rozehrál ze svého obranného pásma. Takovým klidem již neoplýval David Kajínek, který raději pouze vyhodil.
     
    16:54
    Peter Jánský v rychlosti projel přes modrou lajnu. Vystřelil chytře po ledě, puk tedy odrazem od betonu Lundströma putoval před branku. Škoda pro hosty, že tam David Merta nebyl dříve.
     
    17:43
    Rychlou akci Jihlavy zastavuje píšťalka rozhodčího, který hvizdem oznamuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve střední zóně.
     
    18:09
    Dominik Hrníčko byl u puku za Králem jako první, icing se tedy nepískal. Hned se snažil poslat touš do kladného úhlu, jenže trošku mu sjel z hokejky.
     
    18:41
    Adam Zeman se chopil puku na levé straně a vydal se s ním až mezi kruhy. Neměl to ale snadné a v časové tísni nedokázal bekhendem zakončit.
     
    19:22
    Tomáš Harkabus nesměroval na modrou čáru zrovna ideální přihrávku. Kotouč poskakoval po hranách a Martin Matějíček jej nedokázal zachytit.
     
    19:47
    Jan Pohl zkusil štěstí hned po vyhraném vhazování Dukly v útočném pásmu. Tomáš Král se zaskočit nenechal a v klidu zasahuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ve které jsme viděli po jednom gólu na každé straně. Utkání se hned od začátku neslo ve znamení jihlavské převahy, jenže když David Merta krásnou tečí ze vzduchu otevřel skóre, vedli Kališníci. Sílící tlak Dukly poté mohli hosté ztlumit v přesilovce, nicméně dopadlo to přesně opačně. Po velké chybě na modré čáře ujel Lukáš Anděl, jehož přihrávku s poděkováním nasměroval do sítě Matěj Pekr. Kdo bude dalším střelcem?

    Střely na branku po 1. třetině:
    Jihlava 10:7 Litoměřice.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jsme zpátky. Jihlavští se okamžitě snaží o první ofenzivní výlet, jenže nakonec to vypadá, že útočné pásmo navštíví hosté.
     
    20:47
    Aleš Pavlas rozehrál zpoza vlastní klece a po rychlé akci se v dobré pozici zjevil Daniel Voženílek! Ten z pravého kruhu okamžitě střílel, avšak Niklas Lundström se stihl přesunout a zastavil touš ve výstroji.
     
    21:27
    Tomáš Čachotský tečoval nabídku Suchánka mimo tři tyče. Hned poté se vydal kupředu David Merta, jenž zpoza kruhů vypálil mimo klec.
     
    22:00
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Přemysl Svoboda – 2 min., podrážení).
     
    22:16
    Adam Zeman se bez přípravy opřel do přihrávky od Suchánka, ale střela mu vůbec nesedla a pouze neškodně projela okolo branky.
     
    22:39
    Jakub Suchánek nahazoval z osy hřiště od modré čáry. Tomáš Král měl trošku zakrytý výhled, ale střelu si včas našel.
     
    23:10
    Matěj Pekr se snažil od levého mantinelu prokličkovat až do palebné pozice, jenže kotouč ztratil a hosté ho odesílají do bezpečí.
     
    23:51
    Michal Hlinka si vyměnil puk s Davidem Kajínkem. Nakonec pálil první jmenovaný, jehož prudkou ránu odrazil Tomáš Král do rohu. Kališníci už budou kompletní.
     
    24:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    To byla rána! JAN HOLÝ napřáhl od modré čáry okamžitě po vyhraném vhazování Adama Zemana a Bezúchově přistrčení. Tomáš Král proti neskutečně rychle letícímu kotouči nestihl zasáhnout. Domácí otáčejí skóre a vedou 2:1! Asistence: Juraj Bezúch, Adam Zeman.
    24:11 Jan HOLÝ - 2:1
     
    24:53
    Puk se před Niklasem Lundströmem trošku nepříjemně odrazil. Maskovaný muž tak raději nechal přerušit hru, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    25:20
    Martin Kadlec se protáhl kupředu. Zprava sice spoluhráče nenašel, avšak je z toho signalizovaný faul! Stadion má výhodu.
     
    25:37
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Václav Půža – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:56
    Dělovku Pavlase schytal do nohy Kajínek. Touš putoval do rohu, načež se Tomáš Čachotský dokonce vydal do protiakce, čímž pošetřil spoustu času.
     
    26:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dvě přesilovky Litoměřic = dva góly Jihlavy! Martin Matějíček zvedl hlavu za vlastní pokladnicí a všiml si, že si ADAM ZEMAN najíždí do mezery za hostující linii. Matějíček mu adresoval parádní žabičku, kterou si druhý jmenovaný zpracoval a pokořil Tomáše Krále chytrým forhendovým zasunutím mezi betony! Asistence: Adam Zeman.
    26:54 Adam ZEMAN - 3:1
     
    27:22
    Litoměřičtí dohrávají svoji početní výhodu, jenže vůbec se jim nedaří kloudně usadit v ofenzivní zóně. Tohle už Dukla v klidu zvládne.
     
    27:58
    Jan Holý jednoduše vyhodil kotouč do středního pásma. Právě on posléze fauloval. Hosté mají ponechanou výhodu, ale je otázka, jestli je to pro ně vlastně dobré znamení...
     
    Střely na branku – 17:11.
     
    28:27
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Holý – 2 min., hákování).
     
    28:34
    Vadim Ščegolkov si sjížděl před branku, přihrávka na něj z rohu neprošla. Kališníci zůstávají ve třetině.
     
    29:09
    Nyní už je to z litoměřické strany znovu trochu křeč. David Kajínek seslal k zemi Markuse Korkiakoskiho, načež posílá Vlastimil Dostálek puk do bezpečí.
     
    29:54
    Hosté tráví téměř celou přesilovku mimo ofenzivní zónu. Peter Jánský se ještě snaží něco vymyslet a zaváží puk za Niklase Lundströma.
     
    31:18
    Jakub Suchánek si na konto připisuje úspěšné vyhození, domácí již budou za malou chvíli zpátky v plném počtu.
     
    30:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to byla hokejová paráda! Juraj Bezúch nechal kotouč Janu Holému, který z druhé vlny dojížděl do útočného pásma. Jihlavský obránce avizoval, že půjde do střely, jenže zůstalo pouze u jejího naznačení. Místo toho přihrál Holý na levý kruh ADAMU ZEMANOVI, který propálil marně se přesouvajícího Krále! Asistence: Jan Holý, Juraj Bezúch.
    30:46 Adam ZEMAN - 4:1
     
    31:22
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dominik Hrníčko – 2 min., pozdní dohrání).
     
    31:25
    Početní převahu načal ranou od modré čáry Patrik Marcel. Niklas Lundström ale zasáhl betony včas a Jihlava dostává kotouč ven ze svého pásma.
     
    31:53
    Zmatky u modré čáry končí ofsajdem Litoměřic. Hráči už se sjíždějí na buly do neutrální zóny.
     
    32:22
    Matěj Pekr skvěle vybojoval puk a najížděl ve společnosti Anděla úplně sám proti Královi! Jihlavští to ke své smůle trošku překombinovali a Matěj Pekr nedokázal bekhendem zasunout kotouč za Královy betony.
     
    33:26
    Litoměřicím se nepovedla ani tato přesilovka, domácí hrají v plném počtu. Václav Půža dovezl puk do útočného pásma, kde se jeho týmu nepodařilo usadit.
     
    33:55
    Michal Hlinka inkasoval tvrdý hit, v tomto případě ale rozhodčí i přes stížnosti z domácích tribun vylučovat nebudou.
     
    34:44
    Stadionu se nepovedlo konstruktivně rozehrát a puk zamířil z hole kapitána Pavlase až na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře hostů.
     
    35:03
    Martin Štohanzl se pěkně prokličkoval až do mezikruží, nicméně tam už ztratil plnou kontrolu nad kotoučem a ten skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    35:42
    Někteří hráči Litoměřic už jsou pořádně utahaní. Aktuální dění jim navíc vůbec nenahrává do karet, Kališníci jsou pod tlakem a vyhazují na dalsí icing.
     
    36:30
    Po ofenzivnější pasáži přichází chvilkové zklidnění. Jan Holý vyčkával s rozehrávkou, načež zakládá další útočnou akci Jihlavských.
     
    36:56
    Adam Zeman si od levého hrazení vyjel do solidnější pozice. Poté ale pálil zápěstím poměrně slabě a Tomáš Král se u zákroku nemusel příliš zapotit.
     
    Střely na branku – 22:16.
     
    37:18
    Jan Holý trefil z levé strany dolní část Královy masky. Brankář Litoměřic je zatím tak trošku smutným hrdinou utkání, nechytá vůbec špatně, přesto již čtyřikrát lovil touš ze své sítě.
     
    37:55
    Nicolas Werbik předal kotouč za sebe Dostálkovi, jehož nepříjemnou střelu po ledě vykopl Tomáš Král pomocí betonu. Dukla dále útočí.
     
    38:33
    Martin Štohanzl za domácí brankou chvíli odolával hned trojnásobné přesile, jenže nakonec byl nucen kotouč odevzdat na jihlavské hokejky.
     
    39:10
    Tomáš Jiránek napřáhl z rohu útočného pásma. Tomáš Král jeho střelu dobře viděl a vyrážečkou ji nasměroval k mantinelu.
     
    39:40
    Jiří Průžek se zpoza klece prodíral do zakončení. Scházel mu ale trošku lepší důraz a Niklas Lundström si ve spolupráci s obránci věděl rady.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední dvacetiminutovce měla více ze hry Jihlava, což se do skóre promítlo v plné síle. Jan Holý dostal svůj celek smrtící dělovkou od modré lajny do vedení, které zdvojnásobil v úniku při vlastním oslabení Adam Zeman! Tento útočník navíc brzy rozvinul svůj střelecký účet o další zápis, když těžil ze skvělé přihrávky Holého. Favorit vede 4:1, a zdá se, že má dnešní zápas pevně pod kontrolou.

    Střely na branku po 2. třetině:
    Jihlava 28:17 Litoměřice.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Jdeme znovu na to. Dukla se rychle dopustila zakázaného uvolnění, Litoměřičtí tedy mohou po buly dobývat prostor před její brankou.
     
    40:39
    Daniel Voženílek posílal touš z levé strany mezi kruhy. Tam se prodíral jeden z jeho spoluhráčů, jenže kousek mu k zakončení scházel.
     
    40:54
    Vlastimil Dostálek nabízel puk najíždějícímu Čachotskému před branku. Druhý jmenovaný na něj ze vzduchu čepelí nedosáhl.
     
    41:35
    Třetí část se zatím nese ve znamení nepřesností na obou stranách. Nyní se icingem provinili Kališníci, vhazování se tedy chystá před Králem.
     
    42:05
    Jan Holý má dnes střeleckou náladu. Na modré čáře se opřel do přihrávky od Juraje Bezúcha, a Tomáš Král se musel snažit, aby zasáhl ramenem.
     
    42:43
    Tomáš Čachotský zklidnil hru za vlastní brankou. Jihlavští v klidu rozehrávají, až se dostali do pásma a Matěj Pekr nahozením pozdravil brankáře.
     
    43:20
    Václav Půža adresoval průnikovou přihrávku Josefu Skořepovi pouze na paty, z této akce tedy nic nebylo. Hosté obracejí hru.
     
    44:14
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Nicolas Werbik – 2 min., podrážení).
     
    44:19
    Juraj Bezúch se neohroženě vydal vpřed. Jihlavě tím ušetřil z oslabení cenný čas, Litoměřičtí musejí začínat až od Krále.
     
    44:50
    Dukla skvěle drží střední pásmo. Stadion prostě nemá kudy a Josef Skořepa zaznamenává další úspěšné vyhození.
     
    45:18
    Josef Skořepa si nyní vysloužil potlesk na otevřené scéně, když v rohu ofenzivní zóny dlouho odolával proti dotírání protihráčů.
     
    45:52
    Matěj Pekr se dokonce dostal ke střele. Bekhendem mířil příliš vysoko, to ale jeho tým nemusí příliš mrzet, s grácií totiž přečkal další soupeřovu přesilovku.
     
    46:35
    Jan Pohl napřáhl na modré čáře, odkud vyslal obrovskou ránu. Tomáš Král před sebou měl ke svému štěstí slušnou dálnici a puk tak dobře viděl, což mu usnadnilo zákrok.
     
    47:30
    Ondřej Smetana po ledě nahazoval od modré lajny. Před švédským gólmanem k žádné teči nedošlo, Niklas Lundström tedy zasahuje betonem.
     
    48:09
    Hraje se dlouho bez přerušení. Markus Korkiakoski se prokličkoval až za branku Dukly, kde jej o puk okradl pozorný Jakub Suchánek.
     
    49:19
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté korigují! Patrik Marcel odvedl skvělou práci na modré čáře. Po udržení pásma poslal obloučkem kotouč před branku, kde si jej zpracoval Markus Korkiakoski. Poté nabil zadovkou mezi kruhy PETERU JÁNSKÉMU, který si srovnal puk a poslal jej přímo do horního rohu brány! Asistence: Markus Korkiakoski, Patrik Marcel.
    49:19 Peter JÁNSKÝ - 4:2
     
    49:43
    Adam Zeman měl na holi již třetí trefu! Ke své smůle ale po dobré přihrávce z pravé strany mířil bez přípravy pouze do středu klece, s čímž si Tomáš Král věděl rady.
     
    50:09
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Vojtěch Kropáček – 2 min., podrážení).
     
    50:25
    Tomáš Harkabus se při cestě přes modrou čáru nepříjemně srazil s čárovým rozhodčím, rychle se ale zvedl na nohy a pokračuje ve hře.
     
    50:50
    Litoměřickým se v této početní nevýhodě zatím daří bránit velmi dobře, hned dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili kotouč a ještě obtěžují Duklu při rozehrávce.
     
    51:14
    David Kajínek vyslal dělovku od modré čáry. Kotouč trefil přímo tělo Filipa Jiráska, který se na ledě svíjel v bolestech. Sudí přerušili hru a Jirásek odchází na střídačku.
     
    51:59
    Martin Matějíček to zkusil od modré, jenže branku minul. Tomáš Král poté trošku zazmatkoval, a mohl být rád, že domácí nestihli jeho chybu potrestat.
     
    52:13
    Vojtěch Kropáček (LTM) si hned míří sednout zpět na trestnou, krátce po jejím opuštění se totiž dopustil nedovoleného bránění!
     
    52:45
    Aleš Pavlas po nepřesné přihrávce Kajínka dostal puk do bezpečné zóny. Jihlavští se vracejí až do vlastního obranného pásma.
     
    53:00
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Peter Jánský – 2 min., sekání).
     
    53:18
    Domácí hrají proti třem, Matěj Pekr pálil bez přípravy zpoza kruhů, avšak Tomáš Král zasáhl svým pravým betonem.
     
    53:43
    A litoměřický gólman vyhrál i další vzájemný souboj, když lapil Pekrovi střelu z levého křídla do rukavice. Oba týmy budou střídat.
     
    53:54
    Kajínkovi střela sjela. Podruhé ještě přihrával Holému, jehož pokus přizvedl jeden ze tří protihráčů vysoko do ochranné sítě.
     
    54:29
    David Kajínek nastřelil hráče před sebou, puk se nachází v rohu. Stadion se dobře brání i se čtyřmi hráči v poli.
     
    55:01
    To může být pro hosty povzbuzení, ustáli totiž dlouhé oslabení, jehož podstatnou část absolvovali pouze ve třech! Hra je nyní přerušena a probíhá komerční pauza.
     
    Střely na branku – 35:21.
     
    55:38
    Tomáš Král před dojíždějícím Pekrem raději uschoval černou gumu pod lapačkou. Hned po buly se Dukla vyhnala z ofenzivní třetiny.
     
    55:53
    Kotouč se zatoulal na domácí střídačku, vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    56:13
    Václav Půža střílel zpoza levého kruhu. Před Krále se sjížděli hráči pro dorážku, maskovaný muž jim ji ale nedopřál. Další dobrý zákrok.
     
    56:49
    Pokus Jiřího Jebavého byl sražen vysoko nad horní tyč. Kotouč se poté od plexiskla odráží na jihlavské hokejky.
     
    57:20
    Juraj Bezúch už se nikam nežene. Poté, co domácí rozehráli, protečoval Jakub Suchánek kotouč do útočného pásma, kde Dukla šetří čas.
     
    57:59
    Litoměřičtí se na vhazování před branku Jihlavy sjíždějí v šesti, Tomáš Král sleduje závěr základní hrací doby ze střídačky!
     
    58:27
    David Merta promáchl, načež Jihlava posílá touš ven ze svého pásma. Za prázdnou klecí Kališníků se o gumový nesmysl urputně bojuje.
     
    59:10
    Jihlava už působí velice sebejistě. Litoměřice nevědí, kudy se dostat do palebných pozic a jejich snaha působí malinko bezradně.
     
    59:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    David Kajínek poslal z domácího obranného pásma vysoké vyhození, za kterým sprintoval VLASTIMIL DOSTÁLEK. Ten v souboji přetlačil protihráče a dovezl touš až do litoměřické svatyně! Asistence: David Kajínek, Nicolas Werbik.
    59:47 Vlastimil DOSTÁLEK - 5:2
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku – 38:21.
     
    Jihlava v prvním utkání potvrzuje roli favorita a vítězí doma nad Litoměřicemi 5:2!

    Peter Jánský po krásné kombinaci zavěsil z mezikruží a vykřesal Kališníkům naději. Ta postupně pohasínala a definitivně ji sfoukl Vlastimil Dostálek, jenž dovezl gumový nesmysl do prázdné klece. Dukla vyhrála zaslouženě, Litoměřice se zítra budou muset zlepšit, pokud chtějí překvapit.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji úspěšný vstup do víkendu a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:00:23)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 15. Pekr (Anděl), 25. J. Holý (Bezúch, A. Zeman), 27. A. Zeman (Matějíček), 31. A. Zeman (J. Holý, Bezúch), 60. Dostálek (Kajínek, Werbik) – 5. D. Merta (Marcel, Pavlas), 50. Jánský (Korkiakoski, Marcel)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek, Matějíček, Štebih, J. Holý, Suchánek, Půža – Pekr, Skořepa, Anděl – Čachotský, Werbik, Dostálek – Bezúch, A. Zeman, Jiránek – Hrníčko, M. Hlinka, Harkabus.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš, Havlík – Průžek, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, D. Merta, Jánský – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

    Rozhodčí: Dědek, Cabák – Lukš, Novák.
    Jihlava 4 1 Litoměřice
    #1 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 5:2
    #2 Sobota 02.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 1:4
    #3 Úterý 05.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:4 po s.n. (0:3)
    #4 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:6
    #5 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 4:2
    thejrc.org