NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
po prodl.
Buffalo Sabres
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 02.03.2019, 01:10 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího utkání NHL, v němž se představí Buffalo Sabres a Pittsburgh Penguins.
     
    Oba celky bojují o vyřazovací boje, ale nacházejí se mimo postupové pozice. Buffalu po třiašedesáti zápasech patří dvanácté pozice a v případě, že by chtělo postoupit, potřebovali by udělat nějakou sérii vítězství. Šavle nasbíraly šestašedesát bodů a na osmou příčku ztrácejí osm bodů. Domácí celek v posledních čtyřech zápasech hned čtyřikrát prohrál a získal čtyři body. Pittsburgh je na tom ve hře o play-off daleko lépe. Tučňáci se totiž nacházejí na devátém místě, když mají stejný počet bodů jako před nimi Carolina. Penguins v posledních pěti zápasech získali sedm bodů. V dnešním střetnutí tak budou právě hosté mírným favoritem zápasu.

    Nejproduktivnější hráči Buffala:

    Jack Eichel 69 bodů (22+47)
    Jeff Skinner 57 bodů (36+21)
    Sam Reinhart 57 bodů (18+39)

    Nejproduktivnější hráči Pittsburghu:

    Sidney Crosby 77 bodů (27+50)
    Phil Kessel 64 bodů (21+43)
    Jevgenij Malkin 64 bodů (20+44)
     
    Československá stopa:

    Vladimír Sobotka (BUF) 60 odehraných zápasů, 11 bodů (4+7)

    Dominik Simon (PIT) 52 odehraných zápasů, 23 bodů (7+16)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Pittsburgh vyhrál vhazování a okamžitě se hnal do útoku, ale Sidney Crosby byl ve svém snažení zastaven. Hra se pro ofsajd vrátí do středního pásma.
     
    00:40
    Jake Guentzel nahodil puk do útočného pásma a Tučňáci jsou za kotoučem.
     
    01:05
    Na levý kruh pro vhazování dostal černou gumu Phil Kessel, jenž okamžitě pálil. Ovšem Linus Ullmark se s přihrávkou skvěle přesunul a připisuje si první zákrok.
     
    01:13
    Další pokus z levé strany vyslal Jared McCann, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Tučňáci se ženou za úvodní brankou zápasu.
     
    01:39
    Buffalo se pokoušelo o dlouhou přihrávku, která poslala černou gumu na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před branku, kterou stráží švédský brankář.
     
    02:19
    Erik Gudbranson zajel za branku a snažil se o těžkou přihrávku, s níž spoluhráč nepočítal. Další zakázané uvolnění hru znovu přerušuje.
     
    03:09
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hostující obrana chybuje a Buffalo se ujímá vedení! Zach Bogosian nahodil kotouč po mantinelu, ale obrana Tučňáků ho nedokázala vyhodit. Sam Reinhart ho v kruhu pro vhazování posunul na JACKA EICHELA. Domácí kapitán střelou zápěstím překonal Matta Murrayho, jenž si na puk ještě nesáhl. Asistence: Sam Reinhart.
    03:09 Jack EICHEL - 1:0
     
    04:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Zach Trotman posunul puk po levém mantinelu, odkud se NICK BJUGSTAD dostal až do kruhu pro vhazování. Jeho pokus byl tak přesný, že zaplaval do předního rohu branky, přímo nad rameno švédského gólmana. Asistence: Zach Trotman a Dominik Simon.
    04:05 Nick BJUGSTAD - 1:1
     
    05:24
    Buffalo vyslalo pokus od mantinelu, na který hostující brankář velmi dobře viděl a schoval černou gumu do výstroje.
     
    05:46
    Nyní jsme sledovali kombinaci Pittsburghu, jenž si přihrával za brankou. Ovšem Matt Cullen a Garrett Wilson se nepochopili a puk po jejich kombinaci skončil na holích soupeře.
     
    06:34
    Střela z vrcholu kruhů byla nepřesná a jako první se ke kotouči dostal za brankou Dominik Simon. Ten přes soupeře nemohl zakončit, a tak se pokusil o přihrávku, kterou přečetla obrana.
     
    06:56
    A opět český útočník, jenž vystřelil z levého kruhu pro vhazování. Ovšem Linus Ullmark ne zakončení dobře viděl a schoval jej do výstroje. Následuje reklamní přestávka.
     
    07:37
    Po reklamní přestávce se ani jeden z týmů nedokázal usadit na kotouči. To může ale ukončit Buffalo, které před vlastní brankou čeká na vystřídání.
     
    08:12
    U pravého mantinelu se rozjel Patric Hörnqvist, který mohl přihrávat před branku nebo vystřelit. Vybral si druhou variantu, na kterou byl domácí brankář připravený.
     
    08:30
    Před hostující brankou zůstal zapomenutý Jeff Skinner, který rychle vystřelil. Ovšem Matt Murray byl připravený a připsal si velmi důležitý zákrok.
     
    10:10
    Druhá formace Pittsburghu se nacházela pod tlakem, a jelikož byla na ledě už dlouho. Kombinací se vykoupila z napadání a rychle střídá.
     
    10:40
    Další geniální přihrávkou se prezentoval Sidney Crosby, jenž na druhé straně našel najetého Jacka Johnsona. Jeho pokus z levého kruhu mířil jen doprostřed branky, a tak se Linus Ullmark stihl přesunout a zakročit.
     
    11:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Garrett Wilson – 2 min., hrubost).
     
    Střely na branku: 5:11.
     
    11:10
    Penguins vyhráli vhazování a okamžitě posílají černou gumu přes všechny čáry. Hosté pak postavili obrannou hráz ve středním pásmu.
     
    11:41
    Zach Aston-Reese zachytil puk za brankou, ale vyhazoval jej středem, kde se nacházel Jeff Skinner. Jeho pokus po ledě, ale přečetl brankář Pittsburghu, jenž puk betonem vykopl.
     
    12:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres se díky využité přesilové hře vracejí do vedení! Brandon Montour přihrál vedle branky, kde se nacházel Kyle Okposo. Jeho přihrávka zamířila mezi kruhy, odkud se k pravé tyči trefuje bývalý hráč Tučňáků CONOR SHEARY. Asistence: Kyle Okposo a Brandon Montour.
    12:53 Conor SHEARY - 2:1
     
    14:10
    Hostující celek chtěl hrát, ale kotouč zamířil přes všechny čáry. Ovšem přerušovat se nebude, jelikož Brandon Montour napadal soupeře.
     
    15:10
    od modré čáry vystřelil Rasmus Ristolainen, jehož pokus měl mířit do vzdálenější části branky. Jenže do prostoru tří tyčí se nevešel.
     
    15:50
    Na ose hrací plochy se nacházel Zach Aston-Reese, který se pokusil o zakončení k tyči. Jenže švédský gólman zakončení viděl a schoval jej do lapačky. Hra se tak opět přerušuje a následuje další reklamní pauza.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    Střely na branku: 7:16.
     
    16:05
    K odraženému puku se mezi kruhy dostal Jake Guentzel, jehož bekhendový pokus zamířil jen do míst, kde stál připravený domácí brankář.
     
    16:15
    Další pokus má na svědomí Justin Schultz, jenž ale od modré čáry trefil soupeře. Poté se Šavle dočkaly alespoň posunutí puku do středního pásma.
     
    17:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Brandon Montour – 2 min., sekání).
     
    17:32
    Od mantinelu si na osu hrací plochy najel Jared McCann, jehož pokus zamířil jen těsně nad branku. Poté ještě pálil od modré čáry Erik Gudbranson, jenže prostor branky netrefil.
     
    18:21
    Jack Eichel sice jel za kotoučem nahozeným z vlastní poloviny, ovšem Juuso Riikola byl o krok před ním, a tak se píská další zakázané uvolnění.
     
    18:56
    To byla obrovská škoda pro Tučňáky! Phil Kessel vystřelil z pravé strany a brankář vyrazil kotouč za branku, kde se nacházel Jack Johnson. Ten vrátil černou gumu před branku, ale z brankoviště před hostujícím hráčem odpálil puk Rasmus Ristolainen.
     
    19:19
    Do útočné třetiny vletěl Jevgenij Malkin, jenž na nic nečekal a vystřeli. Jeho zakončení ale bylo sražené do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravici švédského gólmana.
     
    19:51
    Další spálená šance hostujícího celku! Jevgenij Malkin přihrál mezi kruhy, kam si najel Phil Kessel. Střelec z povolání se pokoušel o kličku do bekhendu, ale beton brankáře už nestihl přehodit.
     
    19:59
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Matt Hunwick – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní periodě byli lepší hosté, kteří si vytvořili několik šancí, ovšem jedinou proměnil Nick Bjugstad. Pittsburgh tak dostal v první dvacetiminutovce od Buffala lekci z produktivity. Domácí celek ze sedmi střel hned dvakrát skóroval, když se prosadili Jack Eichel a Conor Sheary. Druhou třetinu ale budou hráči Penguins začínat v početní výhodě, a tak mohou velmi rychle stav zápasu zase srovnat.

    Střely na branku: 7:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Dobrou půlminutu promarnili hosté ve středním pásmu a před vlastní brankou. Poté se dostali do útočného pásma, kde se ale neusadili.
     
    21:00
    Z mezikruží vystřelil Phil Kessel, jehož pokus vyrazil domácí brankář. Zpoza branky se pokoušel Linuse Ullmarka nachytat Patric Hörnqvist, ale brankář nastavil k tyči lapačku.
     
    21:35
    Další pokus vyprodukoval od modré čáry Juuso Riikola. jehož zakončení domácí brankář dobře viděl a schoval jej do lapačky.
     
    22:00
    Buffalo se ubránilo a bude se hrát v pěti. Od modré čáry do levého horního rohu mířil Justin Schultz, jenže také jeho vychytal švédský brankář, jenž drží Šavle ve vedení.
     
    22:41
    Dvakrát od modré čáry vypálil Jack Johnson. Jeho první pokus vyrazil domácí brankář a druhý si nenašel cestičku do prostoru tří tyčí.
     
    23:35
    Za brankou Buffala výborně zapracoval Jevgenij Malkin, jenž před brankou našel Zacha Astona-Reeseho. ten byl ve střelecké linii, ale kouč se mu dostal pod nohy.
     
    24:27
    Od mantinelu přihrával před branku Dominik Simon, ale domácí brankář kotouč schoval pod lapačku, i když před ním operoval ještě Jared McCann.
     
    24:51
    Střelu od modré čáry se pokusil tečovat mezi kruhy Zemgus Girgensons, který ale černou gumu úplně zastavil.
     
    25:19
    Střelu z levé strany vyrazil Linus Ullmark nad sebe, kotouč se pak kutálel do branky. Ovšem Rasmus Ristolainen žabičkou zachránil situaci a stal se hrdinou okamžiku!
     
    26:45
    Z rohu až mezi kruhy si najel Phil Kessel, jehož pokus zamířil jen do betonu gólmana. Pittsburgh je při chuti, ale vyrovnání se zatím nedočkal. Ovšem jeho branka už je na spadnutí.
     
    27:00
    Zpoza branky až do kruhu pro vhazování si najel nikým neatakován Dominik Simon. Zakončení českého útočníka mířilo k bližší tyčce, ale Linus Ullmark předvedl další máchnutí lapačkou.
     
    Střely na branku: 10:27.
     
    27:16
    Hosté si vypracovali dva střelecké pokusy od modré čáry, ale ani jeden na branku nezamířil. Buffalo se poté osvobodilo jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    27:26
    Johan Larsson se hnal do útoku, ale nechal se vystavit do ofsajdu. Hra se tak vrátí jen do středního pásma.
     
    28:01
    Pittsburgh prohrál souboj v pásmu soupeře a Justin Schultz se musel rychle vracet. Po levé straně totiž ujížděl Jeff Skinner, který trefil rameno hostujícího brankáře.
     
    28:32
    A mohlo být vyrovnáno! Mezi kruhy si z druhé vlny najel Erik Gudbranson, jenž po ledě mířil k pravé tyči. Ovšem švédský gólman se rozchytal k velkému výkonu a trápí střelce Pittsburghu.
     
    29:34
    Hned po vhazování vystřelil z hranice kruhu Jared McCann, jehož pokus byl sražený vedle branky, ovšem akce Tučňáků dál trvá.
     
    29:58
    Další akci Pittsburghu zakončoval z kruhu pro vhazování Dominik Simon, jenže domácí gólman si znovu poradil. Poté ještě střílel od modré čáry Juuso Riikola, ale Linus Ullmark byl znovu na místě.
     
    30:30
    Přihrávku z pravé strany na levý kruh dostal Scott Wilson, jenž okamžitě vystřelil těsně nad ledem k tyči. Jenže Matt Murray se skvěle přesunul a zachránil situaci betonem.
     
    31:19
    Jake Guentzel od mantinelu našel mezi kruhy za obranou najetého Patrica Hörnqvista. Tomu ale v rozhodující chvíli puk přeskočil hůl, a tak z velké šance nic nebylo.
     
    32:16
    Tak to už není možné, co Linus Ullmark dokáže zlikvidovat! Phil Kessel zpoza brány našel mezi kruhy napřaženého Jevgenije Malkina. Ruská hvězda vystřelila golfákem, ale pokus mířící pod horní tyč vyrazil švédský gólman maskou.
     
    Střely na branku: 13:30.
     
    32:26
    Další obrovskou šanci spálil český útočník! Dominik Simon se mezi kruhy dostal k odraženému puku, který nasměřoval do soupeře. Hráč s dvanáctkou dostal ještě šanci na reparát, ale ležícího gólmana nepřekonal a poslal kotouč jen do boční sítě.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Matt Hunwick – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:14
    Domácí publikum bouří, jelikož hráči jejich barev drží puk daleko od branky a kombinují s ním.
     
    35:13
    Jevgenij Malkin a Jake Guentzel mezi s sebou kombinovali, ale kotouč jim poté utekl za branku. Domácímu celku se tak podařilo celkem v pohodě vyhodit.
     
    36:18
    Přihrávku od jednoho mantinelu k druhému srazil Jack Johnson do vlastního brankoviště. Matt Murray se rozhlédl a vyhodnotil situaci jako rizikovou, a tak černou gumu schoval pod lapačku.
     
    36:25
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Scott Wilson – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    36:36
    Jevgenij Malkin se zpoza branky pokusil o krosovou přihrávku přes brankoviště, ale do té sáhl bránící hráč, a tak černá guma zamířila do středního pásma.
     
    37:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také Penguins využívají přesilovou hru. Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož pokus jemnou tečí trefil ještě PATRIC HÖRNQVIST. Početní výhoda hostujícího celku dál trvá. Asistence: Justin Schultz a Sidney Crosby.
    37:18 Patric HÖRNQVIST - 2:2
     
    38:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využívají pokračující přesilovou hru a rázem jsou ve vedení! Jevgenij Malkin z levé strany našel na druhém kruhu svého kapitána. SIDNEY CROSBY měl před sebou odkrytou branku, kterou také trefil. Asistence: Jevgenij Malkin a Justin Schultz.
    38:21 Sidney CROSBY - 2:3
     
    38:30
    Dominik Simon byl sice atakován, ale před ním už byl pouze domácí brankář. Zakončení českého hráče zamířilo jen do výstroje Linuse Ullmarka.
     
    39:51
    Rasmus Ristolainen na modré čáře zachytil kotouč a z otočky po ledě vystřelil. Jeho pokus dobře viděl Matt Murray, jenž si připisuje lehký zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé části se hra trochu vyrovnala, ale tvrdím si říci, že stále byli Tučňáci mírně aktivnější. Ovšem dlouho nemohli najít recept na švédského gólmana v domácích službách. To se podařilo až v samotném závěru dvacetiminutovky, kdy Pittsburgh využil dvakrát čtyřminutovou početní výhodu. O vyrovnání se nejprve postaral Patric Hörnqvist, jehož o malou chvíli později napodobil Sidney Crosby. Na tahu je tak Buffalo, která v poslední minutě zatlačil soupeře, ale nic víc už vyprodukovat nestihlo.

    Střely na branku: 16:33.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:29
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Jake Guentzel, jenž trefil před brankou clonícího Patrica Hörnqvista. Od něho se černá guma odrazila do protipohybu gólmana, ale také vedli branky.
     
    41:29
    Ze středního pásma nahodil puk po mantinelu za branku Conor Sheary. za brankou pomohl s rozehrávkou Matt Murray. Ovšem Tučňáci přesně nerozehráli, ale střelu od modré čáry zastavili.
     
    41:56
    Pittsburgh Penguins se nacházel pod tlakem, a tak raději vyhodil na zakázané uvolnění, hra se tak vrátí před branku hostujícího mužstva.
     
    42:39
    Mezi kruhy si najel Rasmus Dahlin, jenž mířil do vzdálenějšího horního rohu branky. Střelu si dlouho chystal, ovšem brankář Penguins předvedl parádní zákrok ramenem.
     
    43:35
    Hostující celek ve vlastním pásmu moc nestíhá, po zisku kotouče tak opět vyhazuje na další icing. Následuje vhazování po levé ruce Matta Murrayho.
     
    44:04
    Přes osu hrací plochy se před branku hnal Evan Rodrigues, jehož hráli obránci do těla a kotouč zamířil pod lapačku hostujícího gólmana, jenž hru opět přerušil.
     
    44:19
    Jake Guentzel od mantinelu přihrál před branku, kam mířil najetý Sidney Crosby. Hosutjící kapitán se natáhl za kotoučem, jenž nasměřoval jen do ramene gólmana.
     
    44:54
    Střelu před brankou tečoval jen těsně vedle Patric Hörnqvist, ovšem akce Tučňáků dál trvala. Vedle levé tyče se ještě nacházel Phil Kessel, který na první tyč trefil připraveného brankáře.
     
    45:10
    Z rohu až do brankoviště se nacpal Jevgenij Malkin, jenž po ledě hledal mezeru mezi betony domácího maskovaného muže. Ten mezírku rychle utěsnil a následně obránce ruský expres k dorážce nepustili.
     
    45:55
    A další velká šance! Za obranu si najel na levé straně Jack Eichel, který se snažil zamířit do horní části branky. Ovšem z forhendu branku minul, a tak se stav zápasu nemění.
     
    46:25
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil na zadní tyč Marcus Pettersson. Jeho snažení ale přečetl Linus Ullmark. který schoval černou gumu do lapačky.
     
    Střely na branku: 19:38.
     
    46:45
    K odraženému kotouči se mezi kruhy dostal Jake Guentzel, do jehož bekhendového pokusu vložil hůl soupeře. Hostující útočník tak branku Buffala přestřelil.
     
    47:39
    Rázem se Tučňáci dostali do přečíslení! Dominik Simon viděl na pravém kruhu Jareda McCanna, jemuž puk v rozhodujícím momentu přeskočil hůl.
     
    48:32
    Phil Kessel prohodil od mantinelu Zacha Bogosiana a našel tak před brankou osamoceného Jevgenije Malkina. Jeho pokus z bekhendu zamířil do brankáře. Hra se rychle otočila a před branku přihrával Casey Mittelstadt. Před brankou se nacházel Scott Wilson, který mířil do protipohybu gólmana, jenž rukou zareagoval.
     
    50:00
    Pittsburgh dobrým napadáním zastavil útok soupeře už v zárodku a vrátil puk za domácí branku, následně hosté míří na střídačku.
     
    50:48
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil na zadní tyč Kyle Okposo. Jenže Matt Murray vytasil další zákrok betonem a dál drží Pittsburgh v těsném vedení.
     
    51:34
    Až do zakončení si Jevgenij Malkin udělal ze soupeřů tréninkové kužely. Ruský reprezentant si od mantinelu najel až mezi kruhy, odkud vystřelil, ale do pokusu mu vložil hůl Casey Mittelstadt. Černá guma poté zamířila do ochranné sítě, následuje reklamní přestávka.
     
    Střely na branku: 21:39.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:38
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Justin Schultz, jehož pokus byl zastavený v předbrankovém prostoru.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:48
    Buffalo dlouho kombinovalo, až se ke střele z kruhu pro vhazování dostal Jack Eichel. Jenže jeho snažení překazil Erik Gudbranson. Další střelu vyprodukoval Jeff Skinner, ale Matt Murray byl u tyče připraven.
     
    53:34
    Přihrávku před branku vymýšlel Rasmus Dahlin, jenž trefil hůl ležícího Marcuse Petterssona. Mladičký obránce srazil kotouč vedle brány. Akce Buffala pokračovala, před prázdnou bránou se nacházel Jeff Skinner. Jenže puk míří do branky zastavil skokem do brankoviště opět Marcus Pettersson!
     
    54:30
    Domácí celek přidal na tempu a je v posledních minutách lepším mužstvem na ledové ploše. Ovšem zakončení od modré čáry na dvakrát zlikvidoval Matt Murray.
     
    Střely na branku: 24:39.
     
    54:41
    Na pravé straně uháněl do útočného pásma Nick Bjugstad, jenž prohodil kotouč před branku na českého útočníka. Dominik Simon jen nastavil hůl, ale Linus Ullmark opět zasáhl betonem.
     
    55:30
    Cink! Velmi rychlou akci zakončilo Buffalo střelou z vrcholu pravého kruhu. Ještě nyní musí hostujícímu brankáři zvonit v uších, protože pokus to byl opravdu vydařený.
     
    56:30
    Jack Eichel obral o kotouč Jacka Johnsona a poté přihrál před branku, kde se nacházel Sam Reinhart. Jeho pokus po ledě mířil do protipohybu brankáře, ale Matt Murray celou situaci přečetl.
     
    57:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je znovu vyrovnáno! Od modré čáry vystřelil BRANDON MONTOUR, jehož pokus mezi kruhy nohou tečoval Marcus Pettersson. V tuto chvíli byl Matt Murray bezmocný a musí lovit puk ze své brány potřetí. Asistence: Evan Rodrigues a Conor Sheary.
    57:28 Brandon MONTOUR - 3:3
     
    59:06
    Zach Bogosian se snažil vyhodit puk do středního pásma, ale s odrazem ho poslal jen mezi diváky. Následuje další vhazování před švédským gólmanem.
     
    59:21
    Po vyhození mezi diváky se hra opět rychle přerušuje. Buffalo se nacházelo pod tlakem a vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:48
    Další icing, tentokrát na straně Pittsburghu Penguins.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    V poslední dvacetiminutovce se Buffalo tlačilo za vyrovnáním, což se nakonec podařilo. Oba celky tak berou po bodu a uvidíme, který z nich sebere v prodloužení, případně nájezdech, ten bonusový. O jedinou branku ve třetí třetině se postaral Brandon Montour.

    Střely na branku: 27:41.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:8.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Od modré čáry se napřáhl Justin Schultz, do jehož pokusu vložil hůl Jack Eichel. Puk tak zamířil jen nad domácí branku.
     
    61:13
    Po vyhraném vhazování Tučňáků se soupeř hnal do přečíslení. Sam Reinhart přihrával před branku, kde se nacházel Evan Rodrigues, jenž už byl brankáři příliš blízko.
     
    62:00
    Z pravého kruhu zakončoval Phil Kessel, jenž mířil k zadní tyči. Ovšem domácí brankář si připisuje další důležitý zákrok.
     
    62:37
    Jack Eichel objel branku a přihrával do brankoviště, kde byl u tyče připravený Matt Murray. Následně hostující mužstvo vyhodilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    63:10
    Evan Rodrigues objel branku a už to vypadalo, že do ní kotouč zasune. Jenže skvěle se vrátil Sidney Crosby, který v posledním momentu zasáhl.
     
    63:34
    Nejprve se před domácí brankou nacházel Phil Kessel, jenž ve vyložené situaci na brankáře nevyzrál. Poté se ke střele dostal ještě Jevgenij Malkin, který orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    64:12
    Sabres právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš, toto pravidlo se opět potvrdilo. CONOR SHEARY ukazuje svému bývalému zaměstnavateli, že si ho měl ve službách ponechat. Jeho pokus z mezikruží zapadl za záda hostujícího gólmana. Bez asistence.
    64:12 Conor SHEARY - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    O rozhodujícím gólu se asi dlouho bude diskutovat, jelikož Rasmus Dahlin dost možná přešel modrou čáru za cenu ofsajdu. Ovšem rozhodčí se rozhodli jasně a branku uznali. Ze dvou bodů se tak raduje Buffalo, které dalo soupeři lekci z produktivity. Pittsburgh tak v boji o play-off ztratil další bod, zatímco jeho soupeři zvítězili.

    Střely na branku: 30:44.
    Střely na branku v prodloužení: 3:3.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Conor Sheary (BUF) 2+1
    2. Linus Ullmark (BUF) 41 zákroků, 93,2% úspěšnost zákroků
    3. Brandon Montour (BUF) 1+1
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 1 bod (0+1), 6 střel, 13:42 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Buffalo zvítězilo nad Pittsburghem, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno pokud zrovna vstáváte. (04:01:41)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Eichel (S. Reinhart), 13. Sheary (Okposo, Montour), 58. Montour (Rodrigues, Sheary), 65. Sheary – 5. Bjugstad (Trotman, Simon), 38. Hörnqvist (J. Schultz, Crosby), 39. Crosby (Malkin, J. Schultz)


    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – McCabe, Ristolainen (A), Bogosian, Dahlin, Montour, Hunwick – S. Reinhart (C), Eichel, Skinner (A) – Okposo, Rodrigues, Sheary – T. Thompson, Mittelstadt, S. Wilson – Pominville, Jo. Larsson, Girgensons.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson, Trotman, Riikola – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Simon, Bjugstad, McCann – G. Wilson, Cullen, Blueger.

    Rozhodčí: Walsh, Peel – Kovachik, Miller

    Diváci: 19 070
    bahis siteleri