NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
po prodl.
Buffalo Sabres
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 02.03.2019, 01:10 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:12 Conor SHEARY - 4:3
     
    64:12
    Sabres právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš, toto pravidlo se opět potvrdilo. CONOR SHEARY ukazuje svému bývalému zaměstnavateli, že si ho měl ve službách ponechat. Jeho pokus z mezikruží zapadl za záda hostujícího gólmana. Bez asistence.
     
    63:34
    Nejprve se před domácí brankou nacházel Phil Kessel, jenž ve vyložené situaci na brankáře nevyzrál. Poté se ke střele dostal ještě Jevgenij Malkin, který orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    63:10
    Evan Rodrigues objel branku a už to vypadalo, že do ní kotouč zasune. Jenže skvěle se vrátil Sidney Crosby, který v posledním momentu zasáhl.
     
    61:13
    Po vyhraném vhazování Tučňáků se soupeř hnal do přečíslení. Sam Reinhart přihrával před branku, kde se nacházel Evan Rodrigues, jenž už byl brankáři příliš blízko.
    57:28 Brandon MONTOUR - 3:3
     
    57:28
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je znovu vyrovnáno! Od modré čáry vystřelil BRANDON MONTOUR, jehož pokus mezi kruhy nohou tečoval Marcus Pettersson. V tuto chvíli byl Matt Murray bezmocný a musí lovit puk ze své brány potřetí. Asistence: Evan Rodrigues a Conor Sheary.
     
    55:30
    Cink! Velmi rychlou akci zakončilo Buffalo střelou z vrcholu pravého kruhu. Ještě nyní musí hostujícímu brankáři zvonit v uších, protože pokus to byl opravdu vydařený.
     
    54:41
    Na pravé straně uháněl do útočného pásma Nick Bjugstad, jenž prohodil kotouč před branku na českého útočníka. Dominik Simon jen nastavil hůl, ale Linus Ullmark opět zasáhl betonem.
     
    53:34
    Přihrávku před branku vymýšlel Rasmus Dahlin, jenž trefil hůl ležícího Marcuse Petterssona. Mladičký obránce srazil kotouč vedle brány. Akce Buffala pokračovala, před prázdnou bránou se nacházel Jeff Skinner. Jenže puk míří do branky zastavil skokem do brankoviště opět Marcus Pettersson!
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:32
    Phil Kessel prohodil od mantinelu Zacha Bogosiana a našel tak před brankou osamoceného Jevgenije Malkina. Jeho pokus z bekhendu zamířil do brankáře. Hra se rychle otočila a před branku přihrával Casey Mittelstadt. Před brankou se nacházel Scott Wilson, který mířil do protipohybu gólmana, jenž rukou zareagoval.
     
    45:55
    A další velká šance! Za obranu si najel na levé straně Jack Eichel, který se snažil zamířit do horní části branky. Ovšem z forhendu branku minul, a tak se stav zápasu nemění.
     
    45:10
    Z rohu až do brankoviště se nacpal Jevgenij Malkin, jenž po ledě hledal mezeru mezi betony domácího maskovaného muže. Ten mezírku rychle utěsnil a následně obránce ruský expres k dorážce nepustili.
     
    44:54
    Střelu před brankou tečoval jen těsně vedle Patric Hörnqvist, ovšem akce Tučňáků dál trvala. Vedle levé tyče se ještě nacházel Phil Kessel, který na první tyč trefil připraveného brankáře.
     
    44:19
    Jake Guentzel od mantinelu přihrál před branku, kam mířil najetý Sidney Crosby. Hosutjící kapitán se natáhl za kotoučem, jenž nasměřoval jen do ramene gólmana.
     
    42:39
    Mezi kruhy si najel Rasmus Dahlin, jenž mířil do vzdálenějšího horního rohu branky. Střelu si dlouho chystal, ovšem brankář Penguins předvedl parádní zákrok ramenem.
     
    38:30
    Dominik Simon byl sice atakován, ale před ním už byl pouze domácí brankář. Zakončení českého hráče zamířilo jen do výstroje Linuse Ullmarka.
    38:21 Sidney CROSBY - 2:3
     
    38:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využívají pokračující přesilovou hru a rázem jsou ve vedení! Jevgenij Malkin z levé strany našel na druhém kruhu svého kapitána. SIDNEY CROSBY měl před sebou odkrytou branku, kterou také trefil. Asistence: Jevgenij Malkin a Justin Schultz.
    37:18 Patric HÖRNQVIST - 2:2
     
    37:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také Penguins využívají přesilovou hru. Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož pokus jemnou tečí trefil ještě PATRIC HÖRNQVIST. Početní výhoda hostujícího celku dál trvá. Asistence: Justin Schultz a Sidney Crosby.
     
    36:25
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Scott Wilson – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    33:37
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Matt Hunwick – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:16
    Tak to už není možné, co Linus Ullmark dokáže zlikvidovat! Phil Kessel zpoza brány našel mezi kruhy napřaženého Jevgenije Malkina. Ruská hvězda vystřelila golfákem, ale pokus mířící pod horní tyč vyrazil švédský gólman maskou.
     
    30:30
    Přihrávku z pravé strany na levý kruh dostal Scott Wilson, jenž okamžitě vystřelil těsně nad ledem k tyči. Jenže Matt Murray se skvěle přesunul a zachránil situaci betonem.
     
    28:32
    A mohlo být vyrovnáno! Mezi kruhy si z druhé vlny najel Erik Gudbranson, jenž po ledě mířil k pravé tyči. Ovšem švédský gólman se rozchytal k velkému výkonu a trápí střelce Pittsburghu.
     
    28:01
    Pittsburgh prohrál souboj v pásmu soupeře a Justin Schultz se musel rychle vracet. Po levé straně totiž ujížděl Jeff Skinner, který trefil rameno hostujícího brankáře.
     
    27:00
    Zpoza branky až do kruhu pro vhazování si najel nikým neatakován Dominik Simon. Zakončení českého útočníka mířilo k bližší tyčce, ale Linus Ullmark předvedl další máchnutí lapačkou.
     
    25:19
    Střelu z levé strany vyrazil Linus Ullmark nad sebe, kotouč se pak kutálel do branky. Ovšem Rasmus Ristolainen žabičkou zachránil situaci a stal se hrdinou okamžiku!
     
    19:59
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Matt Hunwick – 2 min., hákování).
     
    19:51
    Další spálená šance hostujícího celku! Jevgenij Malkin přihrál mezi kruhy, kam si najel Phil Kessel. Střelec z povolání se pokoušel o kličku do bekhendu, ale beton brankáře už nestihl přehodit.
     
    18:56
    To byla obrovská škoda pro Tučňáky! Phil Kessel vystřelil z pravé strany a brankář vyrazil kotouč za branku, kde se nacházel Jack Johnson. Ten vrátil černou gumu před branku, ale z brankoviště před hostujícím hráčem odpálil puk Rasmus Ristolainen.
     
    17:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Brandon Montour – 2 min., sekání).
    12:53 Conor SHEARY - 2:1
     
    12:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres se díky využité přesilové hře vracejí do vedení! Brandon Montour přihrál vedle branky, kde se nacházel Kyle Okposo. Jeho přihrávka zamířila mezi kruhy, odkud se k pravé tyči trefuje bývalý hráč Tučňáků CONOR SHEARY. Asistence: Kyle Okposo a Brandon Montour.
     
    11:41
    Zach Aston-Reese zachytil puk za brankou, ale vyhazoval jej středem, kde se nacházel Jeff Skinner. Jeho pokus po ledě, ale přečetl brankář Pittsburghu, jenž puk betonem vykopl.
     
    11:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Garrett Wilson – 2 min., hrubost).
     
    10:40
    Další geniální přihrávkou se prezentoval Sidney Crosby, jenž na druhé straně našel najetého Jacka Johnsona. Jeho pokus z levého kruhu mířil jen doprostřed branky, a tak se Linus Ullmark stihl přesunout a zakročit.
     
    08:30
    Před hostující brankou zůstal zapomenutý Jeff Skinner, který rychle vystřelil. Ovšem Matt Murray byl připravený a připsal si velmi důležitý zákrok.
    04:05 Nick BJUGSTAD - 1:1
     
    04:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Zach Trotman posunul puk po levém mantinelu, odkud se NICK BJUGSTAD dostal až do kruhu pro vhazování. Jeho pokus byl tak přesný, že zaplaval do předního rohu branky, přímo nad rameno švédského gólmana. Asistence: Zach Trotman a Dominik Simon.
    03:09 Jack EICHEL - 1:0
     
    03:09
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hostující obrana chybuje a Buffalo se ujímá vedení! Zach Bogosian nahodil kotouč po mantinelu, ale obrana Tučňáků ho nedokázala vyhodit. Sam Reinhart ho v kruhu pro vhazování posunul na JACKA EICHELA. Domácí kapitán střelou zápěstím překonal Matta Murrayho, jenž si na puk ještě nesáhl. Asistence: Sam Reinhart.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Eichel (S. Reinhart), 13. Sheary (Okposo, Montour), 58. Montour (Rodrigues, Sheary), 65. Sheary – 5. Bjugstad (Trotman, Simon), 38. Hörnqvist (J. Schultz, Crosby), 39. Crosby (Malkin, J. Schultz)


    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – McCabe, Ristolainen (A), Bogosian, Dahlin, Montour, Hunwick – S. Reinhart (C), Eichel, Skinner (A) – Okposo, Rodrigues, Sheary – T. Thompson, Mittelstadt, S. Wilson – Pominville, Jo. Larsson, Girgensons.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson, Trotman, Riikola – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Simon, Bjugstad, McCann – G. Wilson, Cullen, Blueger.

    Rozhodčí: Walsh, Peel – Kovachik, Miller

    Diváci: 19 070
    thejrc.org