NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
konec
New York Rangers
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Montreal Canadiens
Sobota 02.03.2019, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brendan Lemieux – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    59:23 Joel ARMIA - 2:4
     
    59:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Prodloužení se konat nebude! Dobře bránící Canadiens dostali puk do středního pásma a JOEL ARMIA velmi jednoduše zkompletoval svůj první hattrick v kariéře! Asistence: Paul Byron, Nate Thompson.
    57:28 Brendan LEMIEUX - 2:3
     
    57:28
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dvě a půl minuty před koncem třetiny domácí snižují na rozdíl jediného gólu! Fast bruslí ani hokejkou nezpracoval prudký křižný pas od Skjeie. Kotouč ale odrazil na BRENDANA LEMIEUXE, jenž byl za svůj dobrý výkon odměněn střelou do prázdné branky a desátým gólem v sezóně. Asistence: Jasper Fast, Brady Skjei.
    44:29 Joel ARMIA - 1:3
     
    44:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens odskakují do dvougólového vedení! Velkou zásluhu na tom má Price, který vychytal dobrou šanci Fasta a zahájil tím protiútok. JOEL ARMIA po přihrávce Kotkaniemiho nevymýšlel nic složitého a z pravého kruhu zakončil k bližší tyči. Asistence: Jesperi Kotkaniemi, Brett Kulak.
     
    40:57
    Skjei se opřel do tvrdé rány zpoza levého kruhu. Kotouč skončil na levé tyči a od ní se odrazil zpět před brankoviště, kde nestál nikdo další v modrém!
    34:38 Joel ARMIA - 1:2
     
    34:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Velká radost mnoha stovek hostujících fanoušků, kteří slaví otočku na 2:1! Rangers opět zradil zadní mantinel, který odrazil Folinovo nahození do nejnebezpečnějších míst. Lundqvist po menším zaváhání vyjel daleko z branky, ale JOELU ARMIOVI ve skórování nezabránil. Asistence: Christan Folin, Victor Mete.
     
    32:26
    Přesilovka Habs trvala jen krátce. Zibanejad se utrhl do úniku a Jeff Petry musel sáhnout do rezervoáru nedovolených zákroků pro nedovolené bránění.
     
    32:04
    První vyloučení v kariéře pro Libora Hájka, který natěsno bránil Byrona a na zlomek vteřiny chytil jeho hokejku. Hlavní rozhodčí byl nekompromisní.
    27:27 Brendan GALLAGHER - 1:1
     
    27:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Zčistajasna je vyrovnáno na 1:1! Skjei v poklidu dojížděl Bennovo neškodné nahození. Puk se k jeho smůle odrazil od krátkého mantinelu na druhou stranu k Tatarovi, který ho ihned poslal do brankoviště a teč BRENDANA GALLAGHERA zvedla kotouč přesně pod břevno. Asistence: Tomáš Tatar, Jordie Benn.
     
    21:22
    Skjei se vysunul do levého kruhu a z dobré šance přestřelil. Za brankou pak Benn nebezpečně poslal na mantinel Stromea a dostal menší trest za krosček.
     
    14:34
    Canadiens si zahrají v početní výhodě! Dvě minuty za držení Lehkonena dostal domácí útočník Chris Kreider.
     
    08:08
    Brendan Lemieux vystřelil z levého křídla jenom propagačně. V přerušené hře se ještě dostal do potyčky s Folinem a rozhodčí poslali oba hráče na trestnou lavici.
    04:41 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 1:0
     
    04:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se v páté minutě dostávají do vedení! Shattenkirk přenesl hru podél modré čáry na Skjeie, jehož nahození skvěle tečoval VLADISLAV NAMĚSTNIKOV a přesměroval kotouč do Priceova protipohybu. Asistence: Brady Skjei, Kevin Shattenkirk.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Naměstnikov (Skjei, Shattenkirk), 58. Lemieux (Fast, Skjei) – 28. Gallagher (Tatar, Jo. Benn), 35. Armia (Folin, Mete), 45. Armia (Kotkaniemi, Kulak), 60. Armia (Byron, N. Thompson)


    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Pionk, Skjei, DeAngelo, M. Staal (A), Shattenkirk, Br. Smith, Hájek – Vesey, Zibanejad (A), Kreider – Fast (A), R. Strome, Naměstnikov – Bučněvič, L. Andersson, Lemieux – Nieves, C. Brickley.
    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry, Jo. Benn, Folin, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – A. Shaw, Domi, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Lehkonen – Weise, N. Thompson, Byron (A).

    Rozhodčí: Meier, Hanson – Murray, Berg

    Diváci: 17 334
    thejrc.org