NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Edmonton Oilers
Sobota 02.03.2019, 19:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:01
    Connor McDavid poslal Draisaitla ze střední třetiny do útoku. Německý útočník šel u pravé tyčky do kličky, ale hattricku se nedočkal ani nyní. Korpisalo dobře zasáhl!
     
    53:42
    Po levé straně se do útoku cpal Connor McDavid, ale ten byl Jennerem snad osmkrát faulován. Domácí asistent kapitána inkasuje dvě minuty za držení.
     
    48:27
    Hodně rychle mohla přijít branka, ale v oslabení! Leon Draisaitl ujel obraně a řítil se vstříc hattricku v utkání, jeho bekhendová klička mezi betony ale nakonec neprošla do sítě.
     
    48:17
    První vyloučení utkání přichází až téměř v poslední desetiminutovce! Darnell Nurse dostává dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    42:17
    David Savard se z ničeho nic opřel do kotouče na modré čáře a ten skončil na břevně! Nationwide arénou to jen zahučelo, ale Koskinen zůstává nepřekonán.
     
    40:01
    Střídání v týmu Columbus Blue Jackets: ze hřiště odchází Sergej Bobrovskij, přichází Joonas Korpisalo.
    34:21 Alex CHIASSON - 0:4
     
    34:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V Columbusu se schyluje k pořádnému debaklu domácího celku! Connor McDavid vybojoval kotouč u pravého mantinelu a předložil jej na pravý kruh. Zde byl ALEX CHIASSON, který zakončil do levé šibenice, Bobrovskij nezareagoval. Asistence: Connor McDavid a Kris Russell.
    28:53 Leon DRAISAITL - 0:3
     
    28:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Krásná akce a třetí bod pro LEONA DRAISAITLA v tomto utkání! Německý útočník zachytil rozehrávku McQuaida a z levého kruhu přihrával mezi kruhy na McDavida. Ten mu kotouč hned vrátil a Draisaitl z voleje propálil natahujícího se Bobrovského. Asistence: Connor McDavid.
    25:07 Josh CURRIE - 0:2
     
    25:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté svého soupeře pořádně zamkli a dočkávají se druhé branky! McDavid si s obranou udělal co chtěl a s kotoučem si najel až za branku. Následně jej nabídl na modrou čáru, kde se po dělovce Draisaitla prosadil tečí JOSH CURRIE! Asistence: Leon Draisaitl a Connor McDavid.
     
    23:55
    Connor McDavid dostal hodně prostoru na levém kruhu. Kanadský rychlík místo střely přihrával do brankoviště, ale Adam Larsson zde trestuhodně odkrytou branku minul!
     
    22:05
    Connor McDavid se po levé straně hnal do útoku a v protiakci zakončoval u levé tyčky. Sergej Bobrovskij jeho ránu na první tyčku ovšem parádně vyrazil!
     
    13:50
    Leon Draisaitl měl na hokejce druhou branku svého celku. Najel si na levý kruh a na přední tyčku dělovkou zakončoval. Sergej Bobrovskij ale jeho ránu dobře zachytil!
     
    10:36
    Cam Atkinson si počkal na modré čáře, kam se k němu dostal puk. Domácí centr se dostal do úniku, ale jeho klička mu nevyšla díky skvělému obrannému zákroku!
     
    09:54
    Josh Anderson dostal přihrávku na pravé křídlo a dostal se rychle do útoku. Z pravého úhlu zakončoval, ale jeho svižná rána po ledě skončila na betonu Koskinena!
     
    08:41
    Seth Jones měl kotouč dlouho na hokejce za brankou a nevěděl, co vymyslet. Nakonec poslal puk dopředu a Duchene se dostal po pravé straně až před Koskinena. Zblízka jej ovšem neprostřelil!
    06:27 Zack KASSIAN - 0:1
     
    06:27
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Parádní kombinace první lajny Oilers končí první brankou! Leon Draisaitl si najel do útoku podél levého mantinelu a následně našel pěknou přihrávkou ZACKA KASSIANA. Ten byl na pravém kruhu sám a přesným zakončením prostřelil přesouvajícího se Bobrovského. Asistence: Leon Draisaitl a Kris Russell.
     
    03:11
    Connor McDavid se nyní dostal od pravého mantinelu až před branku, kde technickou střelou zakončoval k pravé tyčce. Branku ruského brankáře ale nakonec těsně minul!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 7. Kassian (Draisaitl, K. Russell), 26. Currie (Draisaitl, McDavid), 29. Draisaitl (McDavid), 35. Chiasson (McDavid, K. Russell)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (41. Korpisalo) – Harrington, S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid – Panarin, Dubois, Atkinson – Dzingel, Duchene, Bjorkstrand – N. Foligno, Jenner, J. Anderson – Robinson, Riley Nash, Dubinsky.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Stolarz) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Sekera, Benning – Draisaitl, McDavid, Kassian – Lucic, Nugent-Hopkins, Chiasson – Rieder, Cave, Currie – Rattie, Brodziak, Gagner.

    Rozhodčí: O'Halloran, Pochmara – Brisebois, Murphy
    thejrc.org