Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:2 (po pr.) | N.Novgorod – Barys 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Petrohrad 2:5 (kon.)
Viťaz – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
konec
Spartak Moskva
2:5 (0:1, 1:3, 1:1) Stav série: 2:1
SKA Petrohrad
Sobota 02.03.2019, 15:00 • Lužniki Arena • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších hokejových přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:28:49)
     
    Série pokračuje v pondělí dalším zápasem na ledě Spartaku, který bude mít znovu šanci vytvořit si mečbolové příležitosti na ukončení série, Petrohrad naopak bude usilovat o vyrovnání stavu na 2:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:27
    Július Hudáček (SPM) 59 minut, 34 zákroků, 4 góly, 89,47%
     
    Máme za sebou třetí utkání osmifinálové série KHL mezi Spartakem a Petrohradem, ve které se po vítězství 5:2 raduje tým hostí, jenž tak snižuje stav série na 1:2. Jako první se ve velmi pohledném zápase prosadil v 16. minutě Nikita Gusev a stejný hráč zvýšil na začátku druhé třetiny na 2:0. a rozdíl tří branek zvýšil Gavrikov, avšak téměř okamžitě se podařilo snížit Fjodorovovi. Čtvrtý přesilovkový gól Petrohradu zaznamenal v 35. minutě Barabanov, ten využil skvělé pobídky od Bělova. Spartaku se podařilo snížit, avšak bylo už příliš pozdě, v 59. minutě se prosadil Zlobin. Domácí to následně ještě zkusili bez brankáře, branku však nevstřelili, naopak inkasovali popáté, to když se trefil centr třetí formace Koskiranta.
     
    Konec zápasu.
    59:26 Jarno KOSKIRANTA - 2:5
     
    59:26
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Karpov přihrál Tichonovi, který v přečíslení dvou na jednoho předložil puk JARNO KOSKIRANTOVI, na něhož zívala prázdná branka, finský útočník ji bez problémů trefil. Asistence: Viktor Tichonov, Maxim Karpov.
     
    58:50
    Július Hudáček opouští branku, Spartak Moskva zkouší hru bez brankáře!
    58:02 Anton ZLOBIN - 2:4
     
    58:02
    Spartak právě vstřelil branku!
    Přichází snížení, avšak už je pozdě. Lešenko situaci dva na jednoho vyřešil pěknou přihrávkou na ANTONA ZLOBINA, jenž v těžké pozici dokázal poslat puk do odkryté branky. Asistence: Vjačeslav Leščenko.
     
    57:36
    Necelé dvě a půl minuty do konce zápasu, Spartak se snaží, obrana Petrohradu ale v dnešním zápase funguje opravdu velmi dobře.
     
    56:58
    Rozehrávka Spartaku se nepovedla, puk končí za brankou, nebude to ale zakázané uvolnění, jelikož za pukem vyjel Hellberg.
     
    56:36
    Magnus Hellberg po delší době v permanenci, po střele Tatalujeva si ovšem bez problémů poradil i s pokusem Marinše Karsumse.
     
    55:54
    Z pravé strany si před branku nabruslil Ilja Talalujev, trefil ovšem pouze výstroj Hellberga.
     
    55:16
    Forčekink Petrohradu je opravdu dokonalý, Gleb Šaškov krouží za vlastní brankou a nemá nikoho, komu by mohl rozehrát kotouč.
     
    54:57
    Hostující hráči už nevymýšlí nějaké zdlouhavé kombinace, prostě při nejbližší příležitosti vyhazují puky za branku soupeře, odkud má soupeř velmi těžkou pozici založit nový útok.
     
    54:24
    Přesilovka nevyužita, Petrohrad je zase o krok blíže důležitému snížení v sérii. Nevím, co by se muselo stát, aby si Petrohrad tento zápas ještě nechal proklouznout.
     
    53:54
    Za brankou s pukem operoval Alexandr Chochlačov, nikdo mu však nedokázal najet do palebné pozice, útočník tak přihrál na modrou Kalininovi.
     
    53:04
    Viktor Tichonov ukázal, že by se možná uživil i jako fotbalista. Nahazovaný puk si elegantně zpracoval placírkou a poté poslal puk za branku Hudáčka.
     
    52:46
    Pokud ctějí mít domácí ještě nějakou šanci na úspěch, musí tuto přesilovku využít, Petrohrad se ale ihned po vhazování osvobozuje.
     
    52:24
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Michail Malcev – 2 min., držení).
     
    51:49
    Tým z hlavního města chvíli držel útočné pásmo, následně se z něj však vyhnal vlastní špatnou rozehrávkou, když nahrávku Tatalujeva nezachytil na modré Arťom Volkov.
     
    51:02
    Není proč riskovat. To ví i Dinar Chafizullin, jenž si v těžké pozici příliš nelámal hlavu s pukem, prostě ho vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    50:47
    Pěknou přihrávku do pásma obdržel Arťom Fjodorov. Okamžitě u něj ale byla hned dvojice protihráčů. Domácí útočník se tak otočil a pouze rozehrál do středního pásma.
     
    50:13
    Dostali jsem se do závěrečné desetiminutovky zřejmě poslední třetiny. Po delší době se ke střele dostal domácí celek, konkrétně Vjačeslav Leščenko, Hellberg zasahuje.
     
    49:34
    Zpoza brány se pokusil vytočit Alexandr Barabanov. Puk ale neměl ideálně na holi, Hudáček si navíc prostor u bližší tyčky hlídal.
     
    49:13
    Spartak se vůbec nedostává k puku, kombinace SKA jsou opravdu velmi přesné, hostující hráči jsou při chuti.
     
    48:56
    Nikita Gusev mohl zkompletovat hattrick, jeho pokus příklepem ovšem vyrazil slovenský brankář do rohu kluziště.
     
    48:31
    SKA Petrohrad míří za prvním vítězstvím v sérii. Momentálně je na ledě jasně aktivnějším týmem a nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít ke zdramatizování utkání.
     
    47:57
    Vasilij Tokranov využil zaváhání soupeřova obránce a dostal se do velké šance, z velké blízkosti už však nebylo kudy a tak trefil pouze výstoj Hudáčka.
     
    47:31
    S ohlášením vypršení trestu vypálil z levého kruhu David Rundblad, která trefil pouze mantinel za brankou, malá naděje Spartaku na úspěch tak stále žije.
     
    46:49
    Zatím to tak nevypadá, se střelou Bělova i Barabanova si na jedničku poradil dnes hodně zaneprázdněný Július Hudáček.
     
    46:03
    Petrohradští znovu souští svůj povětstný přesilovkový kolotoč. Dokáží vstřelit pátý přesilovkový gól v zápase?
     
    45:31
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Maxim Gončarov – 2 min., krosček).
     
    45:08
    Oba hříšníci z před dvou minut už skočili na led, týmy opět hrají v plném počtu.
     
    44:57
    Jarno Koskiranta svou přihrávkou našel na pravé straně volného obránce Rundblada, jenž z velkého úhlu zakončoval nepřesně.
     
    44:14
    Od modré čáry nahodil na Hudáčka David Rundblad. Slovenský brankář na kotouč dobře viděl a schoval ho do lapačky. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    43:15
    Podruhé v dnešním zápase uvidíme hru ve čtyřech. V té první byli aktivnější domácí hokejisté, gólově to ovšem zužitkovat nedokázali.
     
    43:08
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Gleb Šaškov – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hrubost).
     
    42:23
    Nepřesná přihrávka Jakupova ončí až za brankou soupeře a to znamená jediné, zakázané uvolnění.
     
    42:07
    Od pravého mantinelu se do útočného pásma probil Alexandr Chochlačov, jenž střelou zápěstím vyzkoušel pozornost petrohradské dvojky.
     
    41:54
    Dmitrij Višněvskij nahodil na Hellberga s cílem vybjovat útočné pásmo. To se mu však nepodařilo, švédský brankář totiž položil puk a v klidu rozehrál.
     
    41:11
    Petrohrad už hraje v plném počtu. Nikolaj Prochorkin, jenž odpykal celý Šesťorkinův trest už je na ledě a hned se zapojuje do hry.
     
    40:15
    Z přesilovky domácích zbávý ještě něco málo přes minutu, Spartak ale nezačíná vůbec dobře, Robin Hanzl ztrail puk proti Gusevovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:02.
     
    Skončila heroická druhá třetina, ve které se diváci rozhodně nenudili. Nejprve v rozmezí dvou minut zvýšili náskok Petrohradu Gusev spolu s Gavrikovem, následně ale vstřelil gól naděje Fjodorov. Petrohrad si však vzal své tříbrankové vedení zpět, pobídku Bělova k teči dokonale využil Barabanov. V 37. minutě byl do konce zápasu vyloučen za podrážení Šesťorkin, po jehož zákroku musel být na nosítkách odvezen Daugavinš.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    V prostřední části se již nic nestane, poslední nahození Černycha Hellberg kryje, následně rozehrává na Rundblada, jenž vyhazuje do bezpečí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:47
    Jenže Spartaku přesilovky dnes prostě nejdou. Rozehrávka pořádně skřípe, hostující obrana zachytává přihrávky soupeře celkem bez problémů.
     
    38:07
    O poznání lehčí zákrok předvedl švédský gólman proti nahození Višněvského, na které dobře viděl.
     
    37:15
    Pořádně ostrý start pro Hellberga! Ten se nyní vyznamenal proti přečíslení soupeře dvou na jednoho, když chytil střelu Karsumse.
     
    37:00
    Spartak Moskva tak má k dispozici přesilovku čtyři na tři, po chvíli se ale promění na pět na čtyři. Ideální šance, jak ještě něco udělat s nepříznivým vývojem zápasu.
     
    36:11
    Střídání v týmu SKA Petrohrad: ze hřiště odchází Igor Šesťorkin, přichází Magnus Hellberg.
    36:11 Faul Šesťorkina
     
    36:11
    Tak to je nevídané! Po poradě rozhodčích je Igor Šesťorkin vyloučen do konce zápasu, ten tak musí dochytat náhradník Magnus Hellberg!
     
    36:11
    Ojojoj! Igor Šesťorkin podrazil Daugavinše, který nekontrolovaně narazil do mantinelu. Lotyšský obránce dokonce musí být odvezen na nosítkách, snad to nebude nic vážného.
     
    35:45
    Po další strkanici tu tak poprvé v zápase máme hru ve čtyřech. Komu bude vyhovovat více prostoru na hrací ploše?
     
    35:30
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Arťom Fjodorov – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Patrik Hersley – 2 min., krosček).
    34:59 Gončarov pořádně naložil Kablukovovi
     
    34:59
    Máme tu bitku! Tichonov podrazil Hudáčka, načež svého brankáře pomstil Maxim Gončarov. To se ovšem zase nelíbilo kablukovi, který se do Gončarova pustil. Ve férové bitce ale nakonec jasně zvítězil Gončarov, jenž soupeři naložil několik nepříjemných ran.
     
    34:59
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Viktor Tichonov – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Dmitrij Kalinin – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ilja Kablukov – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Maxim Gončarov – 5 min., bitka).
    34:28 Alexandr BARABANOV - 1:4
     
    34:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá přesilovka Petrohradu v dnešním zápase! Hersley cíleně nahazoval na teč, pobídky využil ALEXANDER BARABANOV, jenž umístil puk za záda bezmocného Hudáčka. Asistence: Patrik Hersley, Anton Bělov.
     
    34:01
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jevgenij Kulik – 2 min., podrážení).
     
    33:54
    Ještě předtím se ovšem znovu musel pořádně ohánět Július Hudáček, jenž nadvakrát ztlumil zakončení Hersleyho.
     
    33:13
    SKA opět pomalu, ale jistě přebírá iniciativu zápasu na svou stranu. Navíc se bude vylučovat, na trestnou lavici si půjde odpočinout jeden z domácích hráčů.
     
    32:57
    Další zákrok slovenského fantoma, tentokráte ale o poznání jednodušší, nahození od modré totiž dobře viděl a s poklidem ho skryl v lapačce.
     
    32:41
    Pavel Dacjuk to zkusil z velkého úhlu, rameno Hudáčka však zabránilo překvapivému gólu v síti Spartaku.
     
    31:57
    Na druhé straně vjel do pásma Barabanov, jenž se i pokusil o střelu, před dvojblok protihráčů ale kotouč nepropasíroval.
     
    31:21
    Nahození Zubova skončilo za brankou, kam si pro kotouč dojel Igor Šesťorkin. Gólman nezazamatkoval a po mantinelu s přehledem rozehrál na spoluhráče.
     
    30:50
    Petrohrad se snaží uklidnit hru několika přihrávkami ve vlastním obranném pásmu. Je to pochopitělné, vede o dvě branky a hr anahoru dolů mu úplně neprospívá.
     
    30:19
    Konečně se domácí hokejisté usídlili v útočném pásmu. Pěknou kombinaci zakončil střelou Arťom Fjodorov, avšak Igor Šesťorkin se včas přesunul a zasáhnul.
     
    29:41
    Spartaku v dnešním utkání přesilovky vůbec nefungují, Petrohrad nyní vyhodil třikrát v krátkém časovém sledu, domácí mění pětky.
     
    29:02
    Maxim Gončarov při pohybu okolo brankoviště povalil k zemi Šesťorkina. Vylučovat se však nebude, vypadá totiž, že sám brankář vyjel z brankoviště, proto upadl.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Pavel Dacjuk – 2 min., faul kolenem).
     
    28:25
    Pavel Dacjuk byl rychlejší než soupeř, zakázané uvolnění se tak nepíská, Petrohrad může znovu operovat v útočném pásmu.
     
    27:47
    Nastřelení Maxima Gončarova do pásma s cílem vybojovat útočné pásmo nevyšlo, puk totiž sebral obránce Petrohradu, Anton Bělov.
     
    27:10
    Dmitrij Višněvskij se jako poslední hráč nemohl dopustit žádné chyby. Domácí obránce nijak zvlášť neriskoval, po mantinelu vyhodil puk do středního pásma.
     
    26:34
    Patrik Hersley střílel ze záklonu, což se výrazně projevilo na síle rány, jež byla zablokována Karsumsem.
     
    26:02
    Slovenský brankář musí být v neustálé permanenci, nyní si na něj nepřišel Pavel Dacjuk, ani dorážející Nikita Gusev, který útočí na hattrick.
     
    25:35
    Domácí obránce zaváhal, čehož okamžitě využil Viktor Tichonov, u něj však okamžitě byl další protihráč, jenž uzmul kotouč zpět do držení domácích.
     
    25:15
    Hra má velký spád, diváci na stadiónu bouří. Július Hudáček zachytil lehké nahození Rundblada, bude se vhazovat po jeho levici.
    24:55 Arťom FJODOROV - 1:3
     
    24:55
    Spartak právě vstřelil branku!
    Gól naděje! ARŤOM FJODOROV si od levého mantinelu sjel na střed, odkud krásnou střelou zápěstím do levého horního rohu ruší neprůstřelnost doposud stoprocentního Šesťorkina! Bez asistence.
     
    24:10
    Nail Jakupov po pravém mantinelu pronikal do útočného pásma, od puku ho ale pěkným zákrokem odstavil Dmitrij Kalinin.
    23:12 Vladislav GAVRIKOV - 0:3
     
    23:12
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA využívá i přesilovku o jednoho hráče! Střelu od modré Hudáček pouze vyazil před sebe, puku se chopil VLADISLAV GAVRIKOV, jenž brankáři udělal bekhendový blafák a poté poslal puk do odkryté branky. Asistence: Vasilij Tokranov, Pavel Dacjuk.
    22:27 Nikita GUSEV - 0:2
     
    22:27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita! Dělovka Hersleyho sice skončila o tyči, kotouč se však znovu štastně odrazil k NIKITU GUSEVOVI, který i s pořádnou porcí štěstěny prostřelil Hudáčka. Asistence: Sergej Plotnikov, Patrik Hersley.
     
    22:13
    Július Hudáček nejprve vyrazil střelu Dacjuka, puk se ovšem odrazil přímo na hůl Nikitu Gusevovi, jemuž druhou gólovou radost v dnešním zápase nedovolil skvělým blokem jeden z domácích obránců.
     
    21:45
    Hosté spouštějí kolotoč v útočném pásmu. Jako první se ke střele odhodlal David Rundblad, jenž o pořádný kus minul branku Spartaku.
     
    21:26
    Petrohrad bude mít k dispozici již druhou dlouhou přesilovku o dva hráče! Může za to Július Hudáček, kter naprosto zbytečně podrazil Guseva stojícího před brankou.
     
    20:32
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., držení).
     
    20:32
    Velké šance v krátkém časovém sledu na navýšení vedení! Nejprve neuspěl i za přispění faulu Gusev, puk se ale ještě odrazil k Dinaru Chafizullinovi, proti kterému pro změnu skvěle zakročil Hudáček!
     
    20:05
    Úvodní buly druhé třetiny opět vítězně pro Pavla Dacjuka, první útok prostřední části tak může založit SKA.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:53.
     
    Skončila první třetina utkání mezi Spartakem a Petrohradem, která nabídla jednu branku, o níž se postaral hostující celek. Stalo se tak v 16. minutě, kdy přesilovku 5 na 3 využil po skvělé přihrávce Dacjuka Nikita Gusev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Další šanci Petrohradu při vlastním oslabení, v přečíslení dva na jednoho si však skvěle počínal obránce Dmitrij Višněvskij, jenž lehl pod nohy útočníkovi, čímž zamezil přihrávce na druhou stranu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Zatím to tak nevypadá, puku se totiž chopil Dinar Chafizullin, jenž neváhal a okamžitě vyhodil puk přes všechny čáry do bezpečí, domácím se nyní nedaří dostat do pásma.
     
    18:02
    Kaspars Daugavinš ne úplně ideálně zpracoval přihrávku od Hanzala, přesto ale Spartak nadále operuje v útočném pásmu soupeře. Bude druhá přesilovka lepší, než ta první?
     
    17:45
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Viktor Tichonov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Osipov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ilja Kablukov – 2 min., hrubost).
     
    17:05
    Před brankou domácích došlo po přerušení hry k menší potyčce, po které bude následovat druhá přesilová hra Spartaku.
     
    16:48
    Velký zývar v předbrankovém prostoru Spartaku, nakonec se ke střeleckému pokusu dostal Jarno Koskiranta, k Hudáčkovu štěstí ovšem netrefil branku.
     
    16:12
    V oslabení mohl okamžitě vyrovnat Alexandr Chochlačov, jeho samostatný únik ale Igor Šesťorkin dokázal vychytat!
    15:11 Nikita GUSEV - 0:1
     
    15:11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Dacjuk chvéli míchal s kotoučem, ale poté vymyslel krásnou přihrávku na NIKITU GUSEVA, který z první prostřeluje přesouvajícího se Hudáčka! Asistence: Pavel Dacjuk, David Rundblad.
     
    14:52
    Pozor! Za podrážení směřuje na trestnou lavici Robin Hanzl, Petrohrad se tak může těšit z více jak minutové přesilovky pěti proti třem!
     
    14:25
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Dyblenko – 2 min., naražení zezadu).
     
    14:12
    Alexandr Barabanov u rohu mantinelu zabojoval proti dvojici protihráčů a vykoledoval si faul, po ponechané výhodě si tak přesilovku vyzkouší i Petrohrad.
     
    13:49
    Dinar Chafizullin už to nestihl, s pukem se nacházel za modrou čárou, rozhodčí okamžitě přerušuje hru kvůli ofsajdu.
     
    13:34
    V pásmu momentálně operuje první lajna v čele s Dacjukem, domácí obrana ale pracuje výborně, nepouští soupeře do žádných vyložených šancí.
     
    12:56
    Rychlý nájezd třetí lajny Petrohradu do útočného pásma způsobil pozdvožění diváků v hale, střela Kablukova ale nebyla z kategorie nejpřesnějších.
     
    12:16
    David Rundblad se pokusil nahodit do útočného pásma, ještě před modrou ale v rukavici zastavil puk Dmitrij Kalinin, jenž rozjíždí útok na druhou stranu.
     
    11:36
    Viktor Tichonov už je na ledě a okamžitě se zapojuje do hry, první přesilovka utkání tak zůstala nevyužita.
     
    11:06
    naopak mohl v oslabení zahrozit Sergej Plotnikov, v obležení čtyř protihráčů ale neměl příliš mnoho šancí na úspěch.
     
    10:54
    Spartaku se první přesilová hra v zápase příliš nedaří, Petrohrad se v poklidu brání, nyní vyhazuje potřetí v krátkém časovém sledu.
     
    10:16
    Robin Hanzl na modré čáře našel Dmitrije Višněvského, domácí obránce ale nedokázal propálit blok dvou hráčů soupeře.
     
    09:36
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Viktor Tichonov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:13
    Útok ale ještě v jeho zárodku zastavil výborným obranným zákrokem Dmitrij Višněvskij, hra se neustále přelévá z jedné strany na druhou.
     
    08:56
    Souboj hokejek ve středním pásmu úspěšnější pro domácí Sparta, který se žene do útočného pásma soupeře.
     
    08:10
    Buly v útočném pásmu vyhrál Pavel Dacjuk, jenž přiťuknul Plotnikovi, jehož tvrdou střelu vyrazil Hudáček do rohu kluziště.
     
    07:54
    Po delší době domácí hokejisté navštívili útočné pásmo a hend z toho bylo nebezpečí, se střeleckým pokusem Malceva si však Igor Šesťorkin poradil.
     
    07:21
    Další zákrok Hudáčka, tentokráte proti střele Leščenka, domácí celek může alespoň na chvíli vydechnout, puku se totiž chopil Vasilij Tokranov.
     
    06:46
    Neskutečný tlak v posledních vteřinách produkuje SKA Petrohrad, hráči Spartaku neví, kam dřív skočit.
    06:16 Střela Plotnikova orazítkovala horní tyč
     
    06:16
    Po výborné přihrávce Guseva z pravého kruhu vypálil Sergej Plotnikov, hostující útočník ale odkrytou bránu trestuhodně přestřeluje!
     
    05:43
    Těžké nahození Hudáček pouze vyrazil, Petrohrad pokračuje v dobývání brány slovenského fantoma.
     
    05:13
    Dmitrij Višněvskij byl pod tlakem, domácí obránce tak neváhal ani chvilku a vyhodil puk přes všechny čáry i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    04:54
    Dmitrijovi Černychovi chyběla potřebná rychlost, kdyby jí domácí točník dosáhl, mohl se řítit úplně osamocený na Šesťorkina, takhle ale míchá s pukem pouze za brankou.
     
    04:16
    Zápas začal ve vysokém tempu, sledujeme plynulou hru, moc často se nepřerušuje, více ze hry má zatím favorit zápasu z Petrohradu.
     
    03:46
    Nahození Kalinina za branku soupeře úspěch nepřineslo, puk totiž sebral David Rundblad, který okamžitě rozehrává útočnou akci na druhou stranu.
     
    03:04
    Po několika odrzazech v útočném pásmu Spartaku se k puku dostal Alexandr Chochlačov, střelou zápěstím však trefil pouze plexi za brankou.
     
    02:43
    V dnešním utkání třináctý útočník, Viktor Tichonov, byl až příliš důrazný, za pomoci obránce dostal Hudáčkovu branky ze svého postavení.
     
    02:14
    Zaváhaní v domácí rozehrávce se pokusil využít Maxim Karpov, žádný ze spoluhráčů ale ruského křídelníka nepodporoval a tak Karpov jen nahodil za branku.
     
    01:34
    Na druhé straně jemné nahození Gavrikova od modré čáry tečoval Alexandr Barabanov, i Július Hudáček si připisuje první úspěšný zákrok.
     
    01:12
    Domácí se poměrně lehce dostali do útočného pásma, přihrávku si výborně zpracoval Martinš Karsums, ten si ale na Šesťorkina nepřišel.
     
    00:10
    Úvodní buly patří Spartaku Moskva, který je v dnešním utkání navzdory vedení v sérii outsiderem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov (C)) – Kalinin (A), Gončarov, Kulik, D. Višněvskij, A. Osipov, Dyblenko, Volkov, Grigorjev – Chochlačov, R. Hanzl, Fjodorov – Daugavinš (A), Zubov, Karsums – Leščenko, Zlobin, Talalujev – Šaškov, Lisin, Černych.

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – Hersley, Gavrikov (A), A. Bělov, Chafizullin, Rundblad, Tokranov, Zub – S. Plotnikov (A), Dacjuk (C), N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Kuzmenko – Jakupov, Koskiranta, Karpov – Ivan Morozov, M. Malcev, Kablukov – V. Tichonov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Robin Hanzl (Spartak)
    Július Hudáček (Spartak)
     
    Hráče Petrohradu čeká na ledě Spartaku Moskva pořádná dřina. Celek z hlavního města se může výrazně přiblížit k nečekanému postupu do čtvrtfinále, SKA naopak musí tento zápas vyhrát, obracet stav z 0:3 by totiž bylo velmi těžké. O přiblížení postupu pro Spartak se bude snažit i československá dvojice Robin Hanzl, Július Hudáček, která v sérii zatím předvádí velmi dobré výkony.
     
    Druhý zápas

    SKA Petrohrad – Spartak Moskva 2:3

    Druhý zápas se pro druhý celek Západní konference vyvíjel o poznání lépe, když po dvou třetinách vedl zásluhou Romana Rukavišnikova a Alexandera Barabanova o dvě branky. Ve třetí třetině ale přišel zkrat, Dmitrij Kalinin a Ilja Talalujev se zasloužili vyrovnání a o senzační obrat se postaral pět vteřin před koncem Martins Karsums.
     
    První zápas

    SKA Petrohrad : Spartak Moskva 0:2

    Jeden z největší favoritů na zisk Gagarinova poháru, SKA Petrohrad, první zápas proti Spartaku Moskva vůbec nezvládl. Už v první třetině inkasoval z hole Robina Hanzla a Martinse Karsumse, načež družina okolo Dacjuka a spol. nedokázala zareagovat, Július Hudáček pokryl všech třicet pokusů soupeře a připsal si velmi cenné čisté konto.
     
    Krásné sobotní odpoledne! Vítám vás při sledování třetího kola osmifinále play-off KHL, ve kterém Spartak Moskva přivítá na domácím ledě SKA Petrohrad.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Fjodorov, 59. Zlobin (Leščenko) – 16. N. Gusev (Dacjuk, Rundblad), 23. N. Gusev (S. Plotnikov, Hersley), 24. Gavrikov (Tokranov, Dacjuk), 35. Barabanov (Hersley, A. Bělov), 60. Koskiranta (V. Tichonov, Karpov)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov (C)) – Kalinin (A), Gončarov, Kulik, D. Višněvskij, A. Osipov, Dyblenko, Volkov, Grigorjev – Chochlačov, R. Hanzl, Fjodorov – Daugavinš (A), Zubov, Karsums – Leščenko, Zlobin, Talalujev – Šaškov, Lisin, Černych.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (37. Hellberg) – Hersley, Gavrikov (A), A. Bělov, Chafizullin, Rundblad, Tokranov, Zub – S. Plotnikov (A), Dacjuk (C), N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Kuzmenko – Jakupov, Koskiranta, Karpov – Ivan Morozov, M. Malcev, Kablukov – V. Tichonov.
    Spartak Moskva 2 4 Petrohrad
    #1 Úterý 26.02.2019 • 17:30
    Petrohrad - Spartak Moskva 0:2
    #2 Čtvrtek 28.02.2019 • 17:30
    Petrohrad - Spartak Moskva 2:3
    #3 Sobota 02.03.2019 • 15:00
    Spartak Moskva - Petrohrad 2:5
    #4 Pondělí 04.03.2019 • 17:30
    Spartak Moskva - Petrohrad 2:3 po prodl.
    #5 Středa 06.03.2019 • 17:30
    Petrohrad - Spartak Moskva 2:1
    #6 Pátek 08.03.2019 • 15:00
    Spartak Moskva - Petrohrad 1:2
    thejrc.org