Trenčín – Podbrezová 1:1 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 0:0 (kon.) | Nitra – Sereď 0:2 (kon.)
Dunajská Streda – Senica 1:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 2:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 02.03.2019, 15:30Niké liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej slovenskej súťaže. Spoločne budeme sledovať stretnutie na Žitnom ostrove, kde domáci hráči Dunajskej Stredy privítajú legionármi nabité mužstvo Senice.

    DAC DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalistom Dunajskej Stredy patrí v tabuľke druhé miesto s priepastnou 14-bodovou stratou na vedúci Slovan. Žlto-modrým nevyšiel úvod do jarnej časti sezóny, keď prehrali najskôr so spomínaným Slovanom 0:1 a pred siedmimi dňami podľahli aj Trnave 1:3. Doposiaľ jediný gól mužstva strelil bývalý nitriansky útočník Abdulrahman Taiwo. Dunajská Streda si proti Senici bude chcieť napraviť reputáciu z nie príliš vydareného obdobia. Vyhrala iba jeden z predošlých piatich ligových stretnutí, keď so šťastím uspela na trávniku nováčika zo Serede. Tím pod vedením nemeckého kouča Petra Hyballu sa musí zaobísť bez svojho najlepšieho strelca Vakouna Issoufa Baya, ktorý už oblieka dres Celticu Glasgow. Bilancia vzájomných zápasov však hovorí jasne v prospech klubu z južného Slovenska. Dunajská Streda od roku 2014 odohrala na domácom ihrisku proti Senici sedem súťažných zápasov, šesť z nich vyhrala a dosiahla skóre 11:1.

    FK SENICA

    Futbalistom Senice patrí priebežné jedenáste miesto tabuľky so ziskom pätnástich bodov. Podobne ako v predošlých sezónach budú bojovať o zotrvanie v najvyššej súťaži, no tentokrát najmä so zahraničnými hráčmi. V jarnej časti sa Záhoráci gólovo ešte nepresadili, pretože najskôr podľahli Trenčínu 0:3 a pred týždňom nestačili v domácom prostredí ani na Žilinu 0:1. Navyše, Zlaté Moravce jeden zápas vyhrali, a tak svoje manko na Senicu stenčili na rozdiel bodu. Najlepším strelcom mužstva je 30-ročný obranca Roberto Dias, čo nie je najlichotivejšia vizitka pre útočníkov. Sklamaním sú najmä výkony Zezinha, ktorý stále čaká na premiérový gól v sezóne. Na rozdiel od ostatného duelu bude môcť nastúpiť Gabriel Dubois, no zranenie naďalej limituje Marka Totku. Seničnia majú na ihriskách súperov bilanciu 1-2-7 a inkasujú v priemere skoro tri góly na zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Šatka, Koné, Davis – Herc, Huk (C) – Tretiakov, Kalmár, K. Vida – Divković.
    Náhradníci: Kucz – Šimčák, Rodolfo, Ronan, Bednár, Čmelík, Abdulrahman.

    FK Senica: Taborda – Kučera, Dias (C), Da Graca, Krč – Tesija, El Moudane, Klapan – Castaňeda, Dangubič – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Asmah, Zezinho, Petshi, Azankpo, Deretti.

    Rozhodcovia: Kamil Horváth – Tomáš Somoláni, Michal Tomčík – Bystrík Nemček.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Ako prvý sa dotkol lopty Zsolt Kalmár, čo znamená, že úvodný výkop stretnutia mali futbalisti Dunajskej Stredy. Nastúpili v tradičných žlto-modrých dresoch a sú papierovým favoritom stretnutia.
     
    2
    Ešte na konci úvodnej minúty zostal na hracej ploche ležať Filip Dangubič. Držal sa za pravý členok, ale po chvíli sa postavil a bude môcť v zápase pokračovať. Bývalý hráč Trnavy nepotrebuje ani ošetrenie.
     
    3
    Seničania zaútočili po pravej strane. Najskôr bol zblokovaný center Lukáša Kučeru a následne sa individuálne nepresadil ani spomínaný Filip Dangubič. Senica tak naďalej čaká na prvý jarný gól.
     
    4
    Úvodné minútky stretnutia patria hosťom, ktorí sú oveľa aktívnejší. Teraz sa snažil presadiť Eric Ramírez, ale chrbtom k bráne veľa vody nenamútil. Dobre si poradila štvorčlenná obranná línia domácich.
     
    5
    Eric Ramírez sa presadil po ľavej strane a chvíľu to vyzeralo tak, že pôjde sám na brankára. Domáci obrancovia sa ale stihli vrátiť a veľmi dobrým zákrokom na zemi sa predviedol stopér Souleymane Koné.
     
    6
    Zsolt Kalmár posunul loptu na Erica Davisa. Panamčan centroval z ľavej strany, ale lopta preletela celou šestnástkou súpera. Následne bol faulovaný Jakub Krč, a tak budú môcť rozohrávať hráči v červenom.
     
    7
    Domáci zbytočne stratili loptu v strede ihriska, čo sa snažili Záhoráci využiť. Mihovil Klapan vbehol do šestnástky, ale jeho spätná prihrávka smerujúca na Erica Ramíreza nebola na jeho smolu presná.
     
    8
    Domáci hráči sú zatiaľ veľmi nevýrazní, prakticky sa ešte k ničomu nedostali. Zsolt Kalmár sa teraz nepresadil individuálne, a tak sú pri lopte hráči Senice. Tí herne nesklamali ani minulý týždeň proti Žiline.
     
    9
    Zatiaľ nesledujeme žiadnu reklamu na futbal. Domáci sa trápia v rozohrávke, teraz bol doslova zahnaný obranca Souleymane Koné, ale napokon situáciu zvládol a udržal loptu na ihrisku.
     
    10
    Eric Ramírez sa previnil nedovoleným zákrokom pomerne hlboko na vlastnej polovici ihriska. Pre domáce mužstvo sa tak naskytá výhoda priameho kopu, ktorého exekútorom bude špilmacher Zsolt Kalmár.
     
    11
    Domáci futbalisti sa do zakončenia nedostali, keďže si v rozhodujúcom momente doslova zavadzali. Následne sa dostali do brejku hráči Senice a žlto-modrí môžu byť radi, že akciu prerušil ofsajd Franka Castaňedu.
     
    13
    Prvýkrát bol v akcii senický brankár Federico Taborda. Argentíčanovi ale nemôžeme zatiaľ pripísať na konto úspešný zákrok, pretože iba poľahky chytil do rukavíc tréningový center Kristiána Koštrnu.
     
    14
    Kristián Koštrna sa predviedol nedovoleným zákrokom, a tak lopta zostane v moci hostí. Pred chvíľkou sme videli dobre napádanie Marka Divkoviča, ale Carlos Daniel Da Graca situáciu zvládol.
     
    15
    Kristopher Vida sa presadil po ľavej strane cez Lukáša Kučeru, ale následne mu spätná prihrávka nevyšla. Okamžite ale prišla chybu v rozohrávke hostí, z čoho pramenila zblokovaná strela Christiána Herca.
     
    16
    Domáci mali výhodu priameho kopu z pravej strany. Lopta z kopačka Zsolta Kalmára prepadla až na druhú stranu šestnástky, kde bol Ľubomír Šatka. Domáci stopér po spracovaní vystrelil, ale trafil senického hráča.
     
    17
    Teraz sa predsa len trošku viac osmelili aj domáci futbalisti. Zakombinovali pred šestnástkou súpera a veľa nechýbalo k tomu, aby sa Zsolt Kalmár dostal do dobrej streleckej príležitosti.
     
    18
    Obrovská šanca domácich. Zsolt Kalmár posunul loptu na Erica Davisa, ktorý vbehol šestnástky. Následne Panamčan spätnou prihrávkou našiel osamoteného Marka Divkoviča, ale ten z piatich metrov trafil Jakuba Krča.
     
    19
    Predošlá akcia sa skončila útočným faulom Kristiána Koštrnu na hosťujúceho brankára Federica Tabordu. Ten má však nejaké zdravotné problémy, a tak musí byť priamo na hracej ploche ošetrovaný.
     
    20
    Domáci futbalisti pekne zakombinovali pred šestnástkou súpera. Christián Herc našiel za obrannou líniou pripraveného Kristiána Koštrnu, ale ten z pomerne náročnej pozície namieril tesne vedľa bránky.
     
    21
    Dunajská Streda konečne ukazuje, prečo je druhým tímom tabuľky najvyššej slovenskej súťaže. Po slabučkej úvodnej štvrťhodine sa rozbieha a začína si vytvárať zaujímavé strelecké pozície.
     
    22
    Hostia sa dostali do brejku, ale Martin Jedlička zasahovať nemusel. Dobrú prácu odviedol Ľubomír Šatka, ktorý zblokoval strelecký pokus Filipa Dangubiča. Nasledovať tak bude iba vhadzovanie Senice.
     
    23
    Hráči v červených dresoch mali výhodu priameho kopu. Filip Dangubič centroval z pravej strany, ale jeho spoluhráči sa do zakončenia nedostali. Stále tak čakáme na prvú strelu do priestoru jednej či druhej brány.
     
    24
    Seničania chybovali v rozohrávke, čo sa im nemuselo vyplatiť. Kristián Koštrna posunul loptu na Christiána Herca, ale jeho technický pokus smeroval niekoľko centimetrov nad bránu hostí.
     
    26
    Veľkú šancu na otvorenie skóre mali aj hostia. Filip Dangubič dostal skvelú prihrávku za obrannú líniu súpera, obišiel aj vybehnutého brankára Martina Jedličku, ale jeho strelu dokázal zastaviť Souleymane Koné.
     
    27
    Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop, ale znovu z toho nič nebolo. Naopak, hosťom dnes mimoriadne chutia rýchle brejky. Do ďalšieho už smeroval Eric Ramírez, ale včas zasiahol Ľubomír Šatka.
     
    28
    Filip Dangubič fauloval v strede poľa a domáci veľmi rýchlo rozohrali. Po pravej strane zaútočil Maksym Tretiakov, ale jeho prízemná prihrávka našla v nebezpečnom priestore len obrancu Roberta Diasa.
     
    29
    Kristopher Vida rozvinul akciu domácich po ľavej strane. Krátkou prihrávkou našiel v šestnástke súpera Zsolta Kalmár, ktorý technickou strelou preveril pozornosť brankára Federica Tabordu.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného duelu. Po ďalšej nepresností v domácom tíme bolo počuť piskot fanúšikov, ktorým sa výkon ich miláčikov rozhodne nepozdáva. Vypracovali si zatiaľ iba jednu väčšiu šancu.
     
    31
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z ľavej strany. Nedovoleným zákrokom sa totiž prezentoval Sofian El Moudane. Loptu si už berie do rúk tradičný exekútor štandardných situácii Zsolt Kalmár.
     
    32
    Maďarský futbalista Zsolt Kalmár rozohrávku priameho kopu tentokrát vôbec nezvládol. Lopta po jeho centri preletela celou šestnástkou súpera, a tak bude nasledovať len odkop senického brankára.
     
    33
    Dunajská Streda sa usadila pred šestnástkou súpera. Následne do nej smerovalo niekoľko centrov z oboch strán, no musíme pochváliť dobre fungujúce stopérske duo Roberto Dias a Carlos Daniel Da Graca.
     
    34
    Kristián Koštrna sa presadil po pravej strane. Následne prudkým centrom hľadal svojho spoluhráča v nebezpečnom priestore, ale ani teraz sme neboli svedkami finalizácie akcie Dunajskej Stredy.
     
    35
    Domáci futbalisti sa znovu usadili pred šestnástkou súpera, ale centrami sa zatiaľ nedokázali presadiť. Carlos Daniel Da Graca už niekoľkokrát v priebehu predošlých minút odhlavičkoval loptu mimo šestnástky.
     
    37
    Dobrá šanca na strane Senice. Lukáš Kučera dostal peknú prihrávku do priestoru pravého krídla. Po jeho zblokovanom centri strieľal Filip Dangubič, ale loptu nenasmeroval do priestoru troch žrdí.
     
    38
    Na druhej strane zasahoval Federico Taborda. Zsolt Kalmár vymyslel peknú akciu z ľavej strany, jeho spätná prihrávka napokon prešla až na Christiána Herca, ktorý mieril do rukavíc argentínskeho gólmana.
     
    39
    Dunajská Streda zvyšuje aktivitu. Marko Divkovič sa na chvíľu ocitol za obrannou líniou súpera, ale mal smolu, že naňho neprešla dobrá kolmá prihrávka, ktorej adresátom bol Christián Herc
     
    40
    Erick Davis poslal dlhý pas do šestnástky súpera. Kristián Koštrna dokázal loptu sklepnúť na číhajúceho Zsolt Kalmára, ale po jeho zblokovanej strele bude nasledovať iba ďalší rohový kop.
     
    42
    V MOL aréne sa už vyše minúty nehrá, pretože Federico Taborda má znovu nejaké zdravotné problémy. Zatiaľ sme však nevideli rozcvičovať sa náhradného brankára hostí, ktorým je dnes Vojtěch Vorel.
     
    43
    Zsolt Kalmár dostal presný pas za obranu súpera, ale napokon nevybojoval ani len rohový kop. Dobre zapracoval Lukáš Kučera a následne išla lopta mimo ihriska od domáceho špilmachera.
     
    44
    Kristopher Vida preniesol hru na pravú stranu, kde následne zakombinovali Maksym Tretiakov a Kristián Koštrna. Posledný menovaný dokázal odcentrovať, ale výborne bol pozične pripravený Da Graca.
     
    45
    Tesne predtým ako sa naplnil riadny hrací čas prvého polčasu vidíme prvé kartové napomenutie. Autorom žltej karty je domáci Zsolt Kalmár, ktorý zrejme pristúpil ruku Sofianovi El Moudanemu.
     
    45+1
    Na začiatku nadstaveného času mali hostia k dispozícii priamy kop. Po centri z pravej strany dokázal hlavičkovať Roberto Dias, ale na svoj šiesty gól v priebiehajúcom ročníku si musí ešte počkať.
     
    45+2
    Teraz sme videli dobré šance na oboch stranách. Musíme však vyzdvihnúť najmä obrancov, ktorí dokázali zblokovať zakončenie Erica Ramíreza, respektívne domáceho Maksyma Tretiakova.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia góly nepriniesol, no šancí bolo pomerne dosť. V 18. minúte za zaskvel Jakub Krč, ktorý v poslednej chvíli zblokoval zrejme gólovú strelu Marka Divkoviča. To isté možno konštatovať aj v prípade najväčšej senickej šance. O osem minút neskôr Filip Dangubič obišiel domáceho brankára, ale jeho zakončenie do odkrytej brány dokázal s vypätím všetkých síl zastaviť Souleymane Koné. Druhý polčas sa začne približne o 16:35 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupuje senický tím s jednou zmenou. Filip Dangubič zostal na lavičke náhradníkov, zrejme pre nejaké zdravotné problémy. Naopak, na jeho miesto prichádza Jean Deretti.
     
    47
    Marko Divkovič vybojoval pre domáci tím štandardnú situáciu z pomerne nádejnej pozície. Carlos Daniel Da Graca fauloval približne 25 metrov od bránky Federica Taborda, a tak sa Argentínčan musí mať na pozore.
     
    48
    Pri lopte bola hneď trojica domácich hráčov. Napokon zobral zodpovednosť na svoje plecia Maksym Tretiakov, podarilo sa mu kopnúť loptu ponad múr, ale úspešný zákrok si pripísal Federico Taborda.
     
    49
    Souleymane Koné zrejme utŕžil nejaký úder v súboji, ktorý mu spôsobil tržnú ranu. Hlavný rozhodca Kamil Horváth ho tak posiela mimo ihriska, a tak Dunajská Streda bude hrať chvíľu len s desiatimi mužmi.
     
    50
    Hostia zbytočne stratili loptu v strede ihriska, čo domáci využili na rýchly brejk. Marko Divkovič posunul loptu na Zsolta Kalmára, ten sa snažil nafilmovať pád v šestnástke a môže byť rád, že nebol vylúčený.
     
    51
    Zsolt Kalmár je veľmi frustrovaný, no mal by si dávať pozor, pretože už jednu žltú kartu v závere prvého polčasu dostal. Teraz sme boli svedkami priameho kopu hostí – Carlos Da Graca však hlavičkoval nepresne.
     
    52
    Marko Tesija sa snažil zakombinovať s Mihovilom Klapanom, ale pred šestnástkou domáceho tímu bolo poriadne husto. Hráči v modro-žltých dresoch si dokázali poradiť a zakladajú novú útočnú akciu.
     
    53
    Eric Ramírez sa ocitol v postavení mimo hry, a tak akcia Senice nemôže pokračovať ďalej. Musíme však uznať, že dnes tabuľkové postavenie nehrá rolu a v MOL aréne sledujeme veľmi vyrovnanú partiu.
     
    54
    V prvom momente sa zdalo, že Marko Divkovič vybojoval rohový kop. Postranný rozhodca má na to ale iný názor a signalizuje, že domáci hrotový útočník už nestihol loptu na hracej ploche.
     
    55
    Nepresnosť v kombinácii domácich hráčov. No, nemecký tréner Peter Hyballa má na čím premýšľať, pretože hra jeho zverencov nie je dobrá a možno by sa patrilo zasiahnuť do zápasu nejakými striedaniami.
     
    57
    Hostia sa dostali do brejku, ale Francúz Jean Deretti celú akciu zakončil nepresnou strelou spoza šestnástky. Niečo podobné sme niekoľkokrát videli aj v minulotýždňovom dueli proti Žiline.
     
    58
    Teraz sa črtala dobrá šanca pre hostí. Mihovil Klapan prenikol do šestnástky súpera po pravej strane, ale jeho spätná prihrávka nenašla Jeana Derettiho. Veľká škoda pre hráčov zo Záhoria.
     
    59
    Zsolt Kalmár mieril spoza šestnástky nepresne. Ešte pred odkopom senického brankára budeme svedkami prvého domáceho striedania. Maksym Tretiakov končí a na jeho miesto prichádza Taiwo Abdulrahman.
     
    60
    Hodinu hry máme za sebou a takisto máme vyčepanú už polovicu možných striedaní. Tentokrát vidíme zmenu v tíme Senice, keď Désiré Ségbé Azankpo nahradzuje nevýrazného Franka Castaňedu.
     
    61
    Hlavný rozhodca Kamil Horváth udelil v priebehu niekoľkých sekúnd dve žlté karty pre hráčov Senice. Najskôr ju uvidel pre nedovolený zákrok Sofian El Moudane a následne za protesty aj Marko Tesija.
     
    62
    Domáci mali k dispozícii priamy kop. Lopta si po odvrátenom centri Zsolta Kalmára našla Erica Davisa, ale jeho zakončenie spoza šestnástky smerovalo vedľa brány Argentínčana Federica Tabordu.
     
    64
    Dunajská Streda má v týchto chvíľach územnú prevahu, ale nič z toho nedokázala vyťažiť. Po zmene strán sme videli od nej iba jeden strelecký pokus, o ktorý sa postaral medzičasom vystriedaný Maksym Tretiakov.
     
    65
    Erick Davis centroval z ľavej strany, ale dnes je kráľom senickej šestnástky Carlos Daniel Da Graca. Ten vyskočil najvyššie spomedzi všetkých hráčov a loptu poslal ďaleko od vlastnej šestnástky.
     
    66
    Viac než sedemtisíc divákov naďalej čaká na gólový moment domácich futbalistov. Pred dvoma týždňami sa ho nedočkali a dokonca museli prijať prehru Dunajskej Stredy s bratislavským Slovanom 0:1.
     
    67
    Hostia sa mohli ujať vedenia. Désiré Ségbé Azankpo poslal do brejku Jean Derettiho, ten smeroval prakticky sám na bránu, ale tiesnený Ericom Davisom a zmohol len na nedôrazné zakončenie do Martina Jedličku.
     
    69
    Podobne ako v prvom polčase, tak aj teraz podporil útok domáceho tímu Kristián Koštrna. Svojim centrom ale trafil len Jakuba Krča, ktorý dnes zmaril niekoľko dobrých akcii zverencov Petra Hyballu.
     
    70
    Domáci mali k dispozícii rohový kop. Zsolt Kalmár sa ho ponáhľal zahrať, centrom našiel Ľubomíra Šatku, ale ten hlavičkoval zrejme len do svojho spoluhráča. Dunajská Streda sa len ťažko dostáva do zakončení.
     
    71
    Lukáš Kučera zostáva ležať na hracej ploche a bude potrebovať ošetrenie. Senica tak bude hrať chvíľu s desiatimi hráčmi. Zostáva však pri lopte, pretože ešte predtým sme videli faul Christiána Herca.
     
    72
    Senica z výhody priameho kopu nič nevyťažila. Napokon sa jej aktivita pred šestnástkou súpera skončila útočným faulom. Čoraz bližšie sme k tomu, že v dnešnom zápase sa gólového momentu nedočkáme.
     
    73
    Eric Ramírez sa snažil presadiť individuálne, ale svoje obranné povinnosti si na jednotku splnil Ľubomír Šatka. Nechal loptu doputovať mimo hraciu plochu, a tak bude nasledovať odkop Martina Jedličku.
     
    74
    Druhé striedanie domáceho tímu. Peter Hyballa posiela na trávnik írskeho útočníka Connora Ronana. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Marko Divkovič, ktorý spálil v 18. minúte veľkú šancu.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom stretnutia sa črtala šanca pre domácich. Zsolt Kalmár centroval z ľavej strany, striedajúci Taiwo Abdulrahman sa tlačil do koncovky, ale znovu pochválime brániaceho Jakuba Krča.
     
    77
    Domáci futbalisti teraz zatlačili súpera. Eric Davis to už mal na strelu, ale radšej posunul loptu do krídla na Kristophera Vidu. Ten sa snažil presadiť cez Lukáša Kučeru,ale vybojoval len rohový kop.
     
    78
    Šanca na strane Dunajskej Stredy. Od rohovej zástavky centroval Connor Ronan, nešťastne loptu pridvihol Sofian El Moudane, ale číhajúci Ľubomír Šatka z dobrej pozície prestrelil.
     
    79
    Lukáš Kučera zostáva znovu sedieť na hracej ploche a zrejme bude potrebovať ošetrenie. Hlavný rozhodca ale signalizuje, že v závere to všetko spočíta a pridáva vyššiu porciu minút.
     
    80
    Lukáš Kučera odchádza na nosidlách za postrannú čiaru a vyzerá to tak, že dnešné stretnutie sa pre neho skončilo. Na lavičke Senice sa už pripravuje jeden z hráčov, ktorý ho na trávniku nahradí.
     
    81
    Posledné senické striedanie je v tejto chvíli realitou. Lukáš Kučera končí v dnešnom dueli a na ihrisko prichádza Zezinho. To by znamenalo, že hostia sa dnes nechcú uspokojiť s bezgólovou remízou.
     
    82
    Ďalším potrestaným mužom dnešného duelu je Eric Ramírez. Domáci majú k dispozícii ďalší priamy kop, ktorého exekútorom bude znovu Zsolt Kalmár. Uvidíme, či sa domáci dokážu strelecky presadiť.
     
    83
    Kristopher Vida sa nedokázal presadiť individuálne. Dobre bol skoro strojený hráčmi Senice, a tak bude nasledovať odkop od brány. Samozrejme, Federico Taborda sa nikam neponáhľa.
     
    85
    Domáci futbalisti si znovu nerozumeli. Eric Davis poslal až príliš dlhú prihrávku do krídelného priestoru, kde bol Kristopher Vida. Federico Taborda bude znovu odkopávať a môže nazbierať cenné sekundy.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného merania síl. Kristopher Vida odchádza na lavičku náhradníkov a prenecháva svoje miesto Lukášovi Čmelíkovi. Uvidíme, či bude tento odchovanec Žiliny hrdinom duelu.
     
    87
    Kristián Koštrna zviedol súboj s Markom Tesijom. Po tom, ako lopta opustila ihrisko signalizoval rohový kop, ale postranný rozhodca mal iný názor. Protesty domácemu hráčovi dvakrát nepomohli.
     
    88
    Pomaly sa blížime ku koncu riadneho hracieho času. Connor Ronan fauloval, čím dáva súperovi možnosť nazbierať ďalšie cenné sekundy. Senica potrebuje v záchranárskym prácach každý bod.
     
    89
    Martin Jedlička spravil chybu, ale našťastie pre neho nebol pripravený žiaden zo senických hráčov. Na dvakrát tak loptu chytil do svojich rukavíc a rozohráva jednu z posledných akcii dnešného duelu.
     
    90
    Hostia to absolútne zbabrali. Po chybe Ľubomíra Šatku sa dostali do situácie dvoch proti jednému. Désiré Ségbé Azankpo dostal prihrávku od Erica Ramíreza, ale namiesto strely sa chcel kľučkou zbaviť obrancu Souleymana Koného.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte päť minút, čo je dostatočne veľa času na strelenie gólu. Teraz bude nasledovať odkop od brány Senice, pretože strelou z vnútra šestnástky pálil nepresne Lukáš Čmelík.
     
    90+2
    Domáci futbalisti sa tešili zo strelenia gólu, ale ten neplatí. Po centri Erica Davisa síce dostal loptu do siete Zsolt Kalmár, no tomu predchádzal útočný faul Taiwa Abdulrahmana na brankára hostí.
     
    90+3
    Federico Taborda musí byť ošetrovaný, dokonca k nemu pribehli aj záchranári, pretože argentínsky brankár má zrejme vyrazený dych po spomínanom kontakte s Taiwom Abdulrahmanom.
     
    90+5
    Ošetrovanie argentínskeho brankára trvalo poriadne dlho. Medzitým sa naplnila päťminutová porcia, ktorú pridal hlavný rozhodca. Dôležitejšie však je, že Federico Taborda je zdravotne v poriadku a zápas dochytá.
     
    90+6
    Ofsajd na strane hostí. Jeden z hráčov v červenom drese bol príliš skoro za obrannou líniou súpera, a tak bude môcť Dunajská Streda zahrať jednu z posledných akcii dnešného stretnutia.
     
    90+7
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti zrejme rozhodli o svojom víťazstve v siedmej minúte nadstaveného času. Eric Davis dokázal odcentrovať z ľavej strany, presným pasom našiel ZSOLTA KALMÁRA, ktorý hlavou prekonal Federica Tabordu.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v zápase 21. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Senicou tesne 1:0. Obe mužstvá zahodili niekoľko dobrých šancí a už to vyzeralo tak, že v MOL aréne gól nepadne. Napokon domáci rozhodli o svojom víťazstve v 97. minúte, keď maďarský stredopoliar Zsolt Kalmár presne hlavičkoval po centri Erica Davisa. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok dňa. (17:35:28)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 90+7. Kalmár (Davis)

    Karty:   45. Kalmár (DUN) – 61. El Moudane (SEN), 61. Tesija (SEN), 82. Ramírez (SEN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:17.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Šatka, Koné, Davis – Herc, Huk (C) – Tretiakov (59. Abdulrahman), Kalmár, K. Vida (86. Čmelík) – Divković (74. Ronan).
    Náhradníci: Kucz – Šimčák, Rodolfo, Ronan, Bednár, Čmelík, Abdulrahman.

    FK Senica: Taborda – Kučera (81. Zezinho), Dias (C), Da Graca, Krč – Tesija, El Moudane, Klapan – Castaňeda (60. Azankpo), Dangubič (46. Deretti) – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Asmah, Zezinho, Petshi, Azankpo, Deretti.

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Tomáš Somoláni, Michal Tomčík – Bystrík Nemček

    Diváci: 7395
    ocianews.com