Trenčín – Podbrezová 1:1 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 0:0 (kon.) | Nitra – Sereď 0:2 (kon.)
Dunajská Streda – Senica 1:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 2:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 02.03.2019, 15:30Niké liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti zrejme rozhodli o svojom víťazstve v siedmej minúte nadstaveného času. Eric Davis dokázal odcentrovať z ľavej strany, presným pasom našiel ZSOLTA KALMÁRA, ktorý hlavou prekonal Federica Tabordu.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného merania síl. Kristopher Vida odchádza na lavičku náhradníkov a prenecháva svoje miesto Lukášovi Čmelíkovi. Uvidíme, či bude tento odchovanec Žiliny hrdinom duelu.
     
    82
    Ďalším potrestaným mužom dnešného duelu je Eric Ramírez. Domáci majú k dispozícii ďalší priamy kop, ktorého exekútorom bude znovu Zsolt Kalmár. Uvidíme, či sa domáci dokážu strelecky presadiť.
     
    81
    Posledné senické striedanie je v tejto chvíli realitou. Lukáš Kučera končí v dnešnom dueli a na ihrisko prichádza Zezinho. To by znamenalo, že hostia sa dnes nechcú uspokojiť s bezgólovou remízou.
     
    78
    Šanca na strane Dunajskej Stredy. Od rohovej zástavky centroval Connor Ronan, nešťastne loptu pridvihol Sofian El Moudane, ale číhajúci Ľubomír Šatka z dobrej pozície prestrelil.
     
    74
    Druhé striedanie domáceho tímu. Peter Hyballa posiela na trávnik írskeho útočníka Connora Ronana. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Marko Divkovič, ktorý spálil v 18. minúte veľkú šancu.
     
    67
    Hostia sa mohli ujať vedenia. Désiré Ségbé Azankpo poslal do brejku Jean Derettiho, ten smeroval prakticky sám na bránu, ale tiesnený Ericom Davisom a zmohol len na nedôrazné zakončenie do Martina Jedličku.
     
    61
    Hlavný rozhodca Kamil Horváth udelil v priebehu niekoľkých sekúnd dve žlté karty pre hráčov Senice. Najskôr ju uvidel pre nedovolený zákrok Sofian El Moudane a následne za protesty aj Marko Tesija.
     
    60
    Hodinu hry máme za sebou a takisto máme vyčepanú už polovicu možných striedaní. Tentokrát vidíme zmenu v tíme Senice, keď Désiré Ségbé Azankpo nahradzuje nevýrazného Franka Castaňedu.
     
    59
    Zsolt Kalmár mieril spoza šestnástky nepresne. Ešte pred odkopom senického brankára budeme svedkami prvého domáceho striedania. Maksym Tretiakov končí a na jeho miesto prichádza Taiwo Abdulrahman.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupuje senický tím s jednou zmenou. Filip Dangubič zostal na lavičke náhradníkov, zrejme pre nejaké zdravotné problémy. Naopak, na jeho miesto prichádza Jean Deretti.
     
    45
    Tesne predtým ako sa naplnil riadny hrací čas prvého polčasu vidíme prvé kartové napomenutie. Autorom žltej karty je domáci Zsolt Kalmár, ktorý zrejme pristúpil ruku Sofianovi El Moudanemu.
     
    26
    Veľkú šancu na otvorenie skóre mali aj hostia. Filip Dangubič dostal skvelú prihrávku za obrannú líniu súpera, obišiel aj vybehnutého brankára Martina Jedličku, ale jeho strelu dokázal zastaviť Souleymane Koné.
     
    18
    Obrovská šanca domácich. Zsolt Kalmár posunul loptu na Erica Davisa, ktorý vbehol šestnástky. Následne Panamčan spätnou prihrávkou našiel osamoteného Marka Divkoviča, ale ten z piatich metrov trafil Jakuba Krča.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 90+7. Kalmár (Davis)

    Karty:   45. Kalmár (DUN) – 61. El Moudane (SEN), 61. Tesija (SEN), 82. Ramírez (SEN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:17.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Šatka, Koné, Davis – Herc, Huk (C) – Tretiakov (59. Abdulrahman), Kalmár, K. Vida (86. Čmelík) – Divković (74. Ronan).
    Náhradníci: Kucz – Šimčák, Rodolfo, Ronan, Bednár, Čmelík, Abdulrahman.

    FK Senica: Taborda – Kučera (81. Zezinho), Dias (C), Da Graca, Krč – Tesija, El Moudane, Klapan – Castaňeda (60. Azankpo), Dangubič (46. Deretti) – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Asmah, Zezinho, Petshi, Azankpo, Deretti.

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Tomáš Somoláni, Michal Tomčík – Bystrík Nemček

    Diváci: 7395
    ocianews.com