Trenčín – Podbrezová 1:1 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 0:0 (kon.) | Nitra – Sereď 0:2 (kon.)
Dunajská Streda – Senica 1:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 2:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 02.03.2019, 15:30Niké liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v zápase 21. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Senicou tesne 1:0. Obe mužstvá zahodili niekoľko dobrých šancí a už to vyzeralo tak, že v MOL aréne gól nepadne. Napokon domáci rozhodli o svojom víťazstve v 97. minúte, keď maďarský stredopoliar Zsolt Kalmár presne hlavičkoval po centri Erica Davisa. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok dňa. (17:35:28)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti zrejme rozhodli o svojom víťazstve v siedmej minúte nadstaveného času. Eric Davis dokázal odcentrovať z ľavej strany, presným pasom našiel ZSOLTA KALMÁRA, ktorý hlavou prekonal Federica Tabordu.
     
    90+6
    Ofsajd na strane hostí. Jeden z hráčov v červenom drese bol príliš skoro za obrannou líniou súpera, a tak bude môcť Dunajská Streda zahrať jednu z posledných akcii dnešného stretnutia.
     
    90+5
    Ošetrovanie argentínskeho brankára trvalo poriadne dlho. Medzitým sa naplnila päťminutová porcia, ktorú pridal hlavný rozhodca. Dôležitejšie však je, že Federico Taborda je zdravotne v poriadku a zápas dochytá.
     
    90+3
    Federico Taborda musí byť ošetrovaný, dokonca k nemu pribehli aj záchranári, pretože argentínsky brankár má zrejme vyrazený dych po spomínanom kontakte s Taiwom Abdulrahmanom.
     
    90+2
    Domáci futbalisti sa tešili zo strelenia gólu, ale ten neplatí. Po centri Erica Davisa síce dostal loptu do siete Zsolt Kalmár, no tomu predchádzal útočný faul Taiwa Abdulrahmana na brankára hostí.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte päť minút, čo je dostatočne veľa času na strelenie gólu. Teraz bude nasledovať odkop od brány Senice, pretože strelou z vnútra šestnástky pálil nepresne Lukáš Čmelík.
     
    90
    Hostia to absolútne zbabrali. Po chybe Ľubomíra Šatku sa dostali do situácie dvoch proti jednému. Désiré Ségbé Azankpo dostal prihrávku od Erica Ramíreza, ale namiesto strely sa chcel kľučkou zbaviť obrancu Souleymana Koného.
     
    89
    Martin Jedlička spravil chybu, ale našťastie pre neho nebol pripravený žiaden zo senických hráčov. Na dvakrát tak loptu chytil do svojich rukavíc a rozohráva jednu z posledných akcii dnešného duelu.
     
    88
    Pomaly sa blížime ku koncu riadneho hracieho času. Connor Ronan fauloval, čím dáva súperovi možnosť nazbierať ďalšie cenné sekundy. Senica potrebuje v záchranárskym prácach každý bod.
     
    87
    Kristián Koštrna zviedol súboj s Markom Tesijom. Po tom, ako lopta opustila ihrisko signalizoval rohový kop, ale postranný rozhodca mal iný názor. Protesty domácemu hráčovi dvakrát nepomohli.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného merania síl. Kristopher Vida odchádza na lavičku náhradníkov a prenecháva svoje miesto Lukášovi Čmelíkovi. Uvidíme, či bude tento odchovanec Žiliny hrdinom duelu.
     
    85
    Domáci futbalisti si znovu nerozumeli. Eric Davis poslal až príliš dlhú prihrávku do krídelného priestoru, kde bol Kristopher Vida. Federico Taborda bude znovu odkopávať a môže nazbierať cenné sekundy.
     
    83
    Kristopher Vida sa nedokázal presadiť individuálne. Dobre bol skoro strojený hráčmi Senice, a tak bude nasledovať odkop od brány. Samozrejme, Federico Taborda sa nikam neponáhľa.
     
    82
    Ďalším potrestaným mužom dnešného duelu je Eric Ramírez. Domáci majú k dispozícii ďalší priamy kop, ktorého exekútorom bude znovu Zsolt Kalmár. Uvidíme, či sa domáci dokážu strelecky presadiť.
     
    81
    Posledné senické striedanie je v tejto chvíli realitou. Lukáš Kučera končí v dnešnom dueli a na ihrisko prichádza Zezinho. To by znamenalo, že hostia sa dnes nechcú uspokojiť s bezgólovou remízou.
     
    80
    Lukáš Kučera odchádza na nosidlách za postrannú čiaru a vyzerá to tak, že dnešné stretnutie sa pre neho skončilo. Na lavičke Senice sa už pripravuje jeden z hráčov, ktorý ho na trávniku nahradí.
     
    79
    Lukáš Kučera zostáva znovu sedieť na hracej ploche a zrejme bude potrebovať ošetrenie. Hlavný rozhodca ale signalizuje, že v závere to všetko spočíta a pridáva vyššiu porciu minút.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 90+7. Kalmár (Davis)

    Karty:   45. Kalmár (DUN) – 61. El Moudane (SEN), 61. Tesija (SEN), 82. Ramírez (SEN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:17.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, Šatka, Koné, Davis – Herc, Huk (C) – Tretiakov (59. Abdulrahman), Kalmár, K. Vida (86. Čmelík) – Divković (74. Ronan).
    Náhradníci: Kucz – Šimčák, Rodolfo, Ronan, Bednár, Čmelík, Abdulrahman.

    FK Senica: Taborda – Kučera (81. Zezinho), Dias (C), Da Graca, Krč – Tesija, El Moudane, Klapan – Castaňeda (60. Azankpo), Dangubič (46. Deretti) – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Asmah, Zezinho, Petshi, Azankpo, Deretti.

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Tomáš Somoláni, Michal Tomčík – Bystrík Nemček

    Diváci: 7395
    ocianews.com