Mountfield HK – Liberec 0:5 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 3:10 (kon.) | Mladá Boleslav – Havířov 2:1 (kon.)
Vítkovice – HC Litvínov 7:2 (kon.) | Slavia – Salzburg 3:4 (3:4 po s.n.) | K. Vary – Vsetín 0:2 (kon.)
Olomouc – Kladno 5:2 (kon.) | Sparta – Pardubice 4:5 (1:2 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Motor České Budějovice
Sobota 02.03.2019, 12:30 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina F
Partner:
     
    59:50
    V poslední minutě se bojovalo o puk podél mantinelu. Pár okamžiků do konce mohl zkusit ohrozit klec hostů Vrhel, ale místo případného icingu raději zvolil obrat do vlastního pásma, kde duel končí.
     
    58:45
    Motor je v šesti bez gólmana!
     
    56:37
    Piráti právě vstřelili branku – 3:1!
    Hned po návratu vyloučeného Piráti potvrzují pravidlo nedáš, dostaneš. KRYŠTOF OUŘADA si ve středním pásmu sebral puk, dojel před branku, kde se natlačil před branku, a pak se s obráncem na zádech kličkou natlačil k zakončení mezi betony. Asistence: Matyáš Svoboda a Jiří Beneš.
     
    56:15
    Motor vybojoval pásmo a hned z toho byla gólovka. Krcho našel křižně Tlačila, kterému ale puk poskočil, takže nemohl střílet z první do odkryté části klece.
     
    54:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Beneš – 2 min., podrážení).
     
    53:13
    Prospal se napřáhl na modré až ke stropu, ale Pavlát puk vyrazil. Z pokračující akce vyrazil do úniku Ouřada, který už se snažil zakončit, jenomže obránci hostů mu v poslední chvíli ve střele zabránili.
     
    44:33
    Pavlát září! Řezáč hned po buly našel zleva doprava Tlačila, jenomže domácí jednička se přesunula a puk neskutečným způsobem chytila.
     
    36:40
    Vrhel vyslal Štefančíka, který ale v souboji s obráncem puk ztratil. Volně ležící kotouč chtěli získat dva Svobodové – domácí útočník Matyáš a gólman Motoru Daniel. Vítězně nakonec odešel maskovaný muž, protože puk zůstal na malou chviličku pod ním. Nakonec mohl akci gólově dokonat Vrhel, jehož ránu však Motor s vypětím všech sil udržel před brankovou čárou.
     
    26:09
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Š. Masopust – 2 min., podrážení).
     
    23:40
    Tohle je ukázka síly dvojice Chlán – Ouřada! Chlán vyslal Ouřadu mezi dva obránce, kde se sice jeho spoluhráč neprosadil, ale pak mu vrátil puk mezi kruhy, kde si Chlán počkal a srovnal si puk, jenomže střela mu nesedla, a Daniel Svoboda tak svou klec uhájil.
     
    22:52
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Šuráň – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:33
    Po střele Školy se puk odrazil do brankoviště, kde nejdříve dorážel Krcho přes brankoviště, kde Vaculík mířil do prázdné. Motor už se radoval, ale Dominik Pavlát předvedl neuvěřitelný zákrok a puk schoval ve výstroji.
     
    15:50
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., krosček).
     
    14:12
    Piráti právě vstřelili branku – 2:1!
    Takhle vypadá tlak do brány. Chlán vystihl rozehrávku a nahodil na bránu, u pravé tyčky v pohledu gólmana doráželi Kryštof Ouřada a TOMÁŠ KOBLÍŽEK, jenž se kotouče dotkl jako poslední a vrací Pirátům vedení. Asistence: Kryštof Ouřada a Petr Chlán.
     
    08:05
    České Budějovice právě vstřelily branku – 1:1!
    ALEŠ ŘEZÁČ využívá přesilovku a srovnává skóre utkání. „Košíkář“ se protáhl kolem pravého mantinelu a sjel si více na osu, odkud nedal Pavlátovi ránou do vrchních pater branky šanci. To byla pohledná akce mladého forvarda. Asistence: Patrik Škola a Lukáš Pavlát.
     
    06:15
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Beneš – 2 min., držení).
     
    05:16
    Piráti právě vstřelili branku – 1:0!
    PETR CHLÁN potvrzuje střeleckou formu. Vyjel si z pravého rohu do kruhu, odkud nachytal Svobodu u první tyčky. Piráti se tak ujímají důležitého vedení. Asistence: Kryštof Ouřada a Tomáš Koblížek.
     
    02:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Zeman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    02:27
    Tlačil našel mezi kruhy volného Pouzara, který ale nechal vyniknout Pavláta v brance domácích. Piráti se budou bránit.
     
    01:17
    Matyáš Svoboda vybojoval v pravém rohu puk a poslal před bránu na Vrhela, který byl úplně sám, ale Svoboda v brance hostí nepřekonal. Hra se přerušuje, puk šel do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Kateřina Kundertová

    Branky a nahrávky: 6. Chlán (Ouřada, T. Koblížek), 15. T. Koblížek (Ouřada, Chlán), 57. Ouřada (M. Svoboda, Beneš) – 9. Řezáč (Škola, L. Pavlát)


    Piráti Chomutov: D. Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, D. Zeman, Beneš, D. Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Dospěl, Chlán, M. Svoboda, Holka, Mežnar, Koláček, T. Koblížek, Pech, Ouřada.
    HC Motor České Budějovice: D. Svoboda (Dvořák) – Škola, Hubata, Remta, L. Pavlát, J. Novák, Doktor, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezač, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, P. Novák, Silný, Krcho.

    Rozhodčí: Hlinka – Toman, Janíček
    thejrc.org