Mountfield HK – Liberec 0:5 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 3:10 (kon.) | Mladá Boleslav – Havířov 2:1 (kon.)
Vítkovice – HC Litvínov 7:2 (kon.) | Slavia – Salzburg 3:4 (3:4 po s.n.) | K. Vary – Vsetín 0:2 (kon.)
Olomouc – Kladno 5:2 (kon.) | Sparta – Pardubice 4:5 (1:2 po s.n.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
4:5 (2:1, 2:2, 0:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
Sobota 02.03.2019, 13:00 • Home Monitoring Aréna • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina H
Partner:
     
    60:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, prodloužení trvalo pouze 29 sekund! Marek Škvrně vypálil z mezikruží, Kolář tečovaný pokus pouze vyrazil, neúspěšně se vrhl po kotouči a MATĚJ NOVÁK puk dokázal bekhendem zády k brance dotlačit do sítě. Asistence: Jan Mlčák a Marek Škvrně.
     
    57:48
    Kolda dnes potřetí sám před bránou, ale znovu ji minul! To může domácího kapitána hodně mrzet.
     
    53:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je srovnáno, Brno využívá přesilovku a MATĚJ NOVÁK kompletuje hattrick! Dostal parádní přihrávku přes šíři pásma na levý kruh a zamířil přesně do bližšího horního rohu. Asistence: Vojtěch Střondala a Vojtěch Kadlic.
     
    52:55
    Kolda vystihl přihrávku hostů a mohl možná rozhodnout, z pravé strany jel sám na Rachůnka, mířil ke vzdálenější tyčce, ale těsně minul!
     
    52:24
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kovářík – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:44
    Hosté pálili ihned po vyhraném buly, kotouč skončil na horní tyčce!
     
    51:41
    Brno si vytvořilo tlak, který vyvrcholil povedeným pasem Svozila na Střondalu na pravém kruhu, brněnský útočník pálil z první, Kolář se výborně přesunul a betonem zasahuje!
     
    43:38
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kunc – 2 min., hákování).
     
    40:45
    Plzeň mohla navýšit své vedení, Matiášek ujížděl sám na branku, ale rychlá klička do forhendu mi nevyšla, nedotáhl ji k tyči!
     
    39:36
    Ještě šance pro Škodovku! Matěj Kolda řešil brejk dvou proti jednomu střelou, Rachůnek rukou vytěsnil jeho pokus mimo branku.
     
    38:27
    Obrovský závar před Kristiánem Kolářem, ale Novák ani Škvrně do sítě puk nedotlačili, zakončení jim nesedla!
     
    35:12
    Brejk Plzně tři na jednoho zakončoval Matiášek, Rachůnek vyrazil jeho střelu, dorážku Koldy a parádně se přesunul i proti další dorážce Maláta, jemuž doslova ukradl hattrick! Tomu se říká nástup do zápasu.
     
    34:44
    Tutovka pro Kometu! Meluzín vypálil z pravého kruhu a dojíždějící spoluhráč měl před sebou při dorážce odkrytou branku, ale do střely se parádně vrhl Adam Ženíšek, jenž zachránil Plzeň od inkasování obětavým zákrokem! Následně ještě Kolář vytáhl další dorážku betonem.
     
    33:49
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Micka, přichází Rachůnek.
     
    33:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Avšak Kometa si po tlaku nepohlídala zadní vrátka a inkasuje! FILIP KOLÁŘ zaútočil po levé straně a z úhlu prostřelil nepozorného Micku mezi betony, trochu laciný gól a Brno střídá gólmany. Asistence: Petr Balín a Adam Ženíšek.
     
    30:39
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Houdek – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Hned po buly Západočeši znovu faulovali a signalizovanou výhodu šest na čtyři Brno využilo! Škvrně pálil z pravého kruhu, Kolář jen vyrážel a volný MATĚJ NOVÁK dorazil kotouč do poloprázdné branky. Asistence: Marek Škvrně a Vojtěch Střondala.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (F. Kolář – 2 min., hrubost).
     
    30:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Sotva jsem dopsal poslední zprávu o tom, že nevidíme šance, tak Západočeši udeřili a berou si zpět vedení! Kvasnička bekhendem od levého mantinelu posunul kotouč přesně na najíždějícího VÁCLAVA ADAMCE, který zakončoval osamocen před brankou a prostřelil Micku mezi betony. Asistence: Vlastimil Kvasnička a Jan Matiášek.
     
    25:20
    Kolda osamocený před brankou ještě poslal puk na Adamce, ten zblízka nezakončil, ale kotouč se dostal mezi kruhy na úplně volného Jana Matiáška, jehož parádním zákrokem vychytal přesunující se Micka! Matiášek ještě následně pálil znovu z mezikruží, tentokrát přestřelil.
     
    24:08
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Minárik – 2 min., podrážení).
     
    23:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hodně podivná situace v Home Monitoring Aréně. Závar před plzeňskou brankou a hráči Brna nakonec dotlačili kotouč do sítě, Nováka vychytal betonem Kolář, na další dorážku VOJTĚCHA KADLICE už neměl nárok. Sudí ovšem prokazatelně před tím, než prošel puk do sítě, přerušil hru hvizdem, jelikož Kristián Kolář přišel o helmu. Nakonec však rozhodčí Horák ukazuje na branku a gól uznává, protesty domácích nepomáhají, Kolář se poté ještě zřejmě inspiroval včerejším incidentem Patrika Bartošáka a nakopl helmu, to se obejde bez trestu. Asistence: Marek Škvrně a Matěj Novák.
     
    17:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla rychlost! Kolda vyhrál buly přesně na SEBASTIÁNA MALÁTA, jenž rychlou ranou pod horní tyč hned po vhazování propálil bezmocného Micku. Druhý Malátův gól v zápase a Škoda otáčí skóre! Asistence: Matěj Kolda.
     
    17:04
    Hned po vyhraném buly ve vlastním obranném pásmu vyrazil do úniku Matěj Novák, akci řešil střelou, mířil pod horní tyč, ale kotouč nakonec skončil na horní tyči a odrazil se do ochranné sítě. Škoda pro Kometu.
     
    14:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Houdek – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Procházka.
     
    12:15
    Slanina pálil z levého kruhu, Micka jen vyrážel a k dorážce se tlačil Kvasnička, kotouč mu nakonec před odkrytou brankou přeskočil hůl!
     
    10:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši nakonec přesilovku využívají! Matiášek sice z levého kruhu proti přesunujícímu Mickovi zakončil jen do tyče, ale kotouč dojel a posunul ho na pravý kruh, odkud vymetl vzdálenější šibenici parádní ranou SEBASTIÁN MALÁT. Asistence: Jan Matiášek.
     
    09:34
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Minárik – 2 min., držení).
     
    05:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    První přerušení přichází až s hostující trefou! Západočeši chybovali v rozehrávce, využil toho MATĚJ NOVÁK, jenž se po přihrávce Škvrněte natlačil před posledního plzeňského obránce a zakončil parádně, bekhendovým blafákem poslal kotouč mezi betony Koláře. Asistence: Marek Škvrně.
     
    00:17
    Hned na úvod tutovka pro indiány! Malát táhl akci po levé straně, předložil kotouč Koldovi před branku, skvělým zákrokem se však prezentoval Micka, který vyráží.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 11. Malát (Matiášek), 18. Malát (Kolda), 31. Adamec (Kvasnička, Matiášek), 34. F. Kolář (Balín, Ženíšek) – 6. Novák (Škvrně), 24. Kadlic (Škvrně, Novák), 31. Novák (Škvrně, Střondala), 54. Novák (Střondala, Kadlic), 61. Novák (Mlčák, Škvrně)


    HC Škoda Plzeň: K. Kolář (Pilc) – Houdek, Kovářík, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Malák – Kvasnička, F. Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl
    HC Kometa Brno: Micka (34. Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Novák, Popelka, Střondala, Snášel, Minárik, Meluzín, Škvrně, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes

    Rozhodčí: Horák – Jelínek, Malý

    Diváci: 86
    thejrc.org