Nové Zámky – Detva 3:4 (po pr.) | Miskolc – MAC Budapešť 2:3 (po pr.)
po prodl.
DVTK Jegesmedvék Miškovec
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1) Stav série: 0:2
MAC Budapešť
Sobota 02.03.2019, 18:00 • Miskolc Ice Hall, Miskolc • Tipsport Liga (SR) play-off • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný večer! Základní část Tipsport Ligy je minulostí, letošní ročník nejvyšší slovenské hokejové soutěže už dospěl do předkola. To vyjma střetnutí Nových Zámků s Detvou nabízí i bratrovražedný souboj maďarských celků mezi Miskolcem a Budapeští, přičemž včerejší úvodní duel série vyšel lépe pro MAC.
     
    V dlouhodobé fázi si lépe počínalo DVTK, které se chvilku i snažilo probojovat do první šestky. Základní část ovšem zakončilo šňůrou pěti porážek v řadě, a naděje na přímý postup do čtvrtfinále se tak rychle rozplynuly. Celek z Miskolce se propadl na osmou příčku, zatímco Újbuda si až v předposledním kole definitivně zajistila účast v předkole a díky výhře v napínavém střetnutí s Detvou se vyhoupla na devátou pozici. V úvodu letošních vyřazovacích bojů tak sledujeme ryze maďarskou sérii o všechno.
     
    První střetnutí předkola bylo už šestým maďarským derby v aktuální sezóně. Vzájemná bilance ze základní části hovoří ve prospěch Budapešti – ta vyhrála tři z pěti zápasů. Nutno ovšem podotknout, že všechna střetnutí byla dosud velmi vyrovnaná.

    12. 10. 2018: DVTK – Újbuda 2:3pp.
    16. 11. 2018: Újbuda – DVTK 4:2
    21. 12. 2018: DVTK – Újbuda 2:0
    27. 1. 2019: Újbuda – DVTK 0:2
    26. 2. 2019: DVTK – Újbuda 2:3pp.
     
    Jinak tomu nebylo ani v pátek – Újbuda na ledě DVTK vyválčila těsnou výhru 1:3 a připsala si na své konto první bod. Budapešť ve čtrnácté minutě otevřela skóre brankou Chrise Langkowa, který pak sedmdesát pět sekund po startu druhého dějství překonal Vaye podruhé. Nedlouho potom stav zkorigoval Nikandrosz Galanisz, další kotouč za svá záda už ovšem Bence Bálizs nepustil, a v polovině poslední periody tak jen vítězství hostů zpečetil Barnabás Majoross. Závěr ještě okořenil pěstní souboj mezi domácím Harrisonem a újbudským Terbócsem.

    DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 1:3
    Třetiny: 0:1, 1:1, 0:1
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 24. Galanisz (Miskolczi, Somogyi) – 14. Langkow (Bodó), 22. Langkow (Orban, Dudás), 51. Majoross (Burt).
    Střely na branku: 38 – 32.
    Vhazování: 41 – 38.
    Přesilovky: 0/9 – 1/8.
    --------------------------------------------------------------------
    DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi, Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.
    --------------------------------------------------------------------
    MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Burt, Garát, Bugár, Vokla – Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Snášel, Orolin – Bogdaň, Jobbágy.
    Počet diváků: 1 085 (83,2% kapacity).
     
    Úvodní sestavy:

    DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas (A), Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi (C) – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.

    MAC Budapešť: Bálizs – Pozsgai (C), Macaulay (A), Negrin, Dudás (A), Burt, Garát, Bugár, Vokla – Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.

    Rozhodčí: Kalina, Korba – Šoltés, Kollár.
     
    Oba celky už jsou na ledě, druhý duel předkola mezi DVTK a Újbudou začne za pár desítek sekund. Halou ještě zazní maďarská státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Budapešť rychle zneškodnila první domácí výpad a obratem vyrazila dopředu, jejich útočná akce skončila na betonu připraveného Ádáma Vaye.
     
    01:26
    Kulmala se uvolnil na kruhu a okamžitě vystřelil, Bálizs si na své konto připsal první úspěšný zákrok. Ani jeden gólman nechce v úvodu pochybit.
     
    02:29
    Šance zase na druhém konci ledové plochy, Cameron Burt se dostal před branku a proklepl Vayovy reflexy. Nejlepší gólman celé extraligy testem prošel.
     
    03:18
    DTVK chybovalo v rozehrávce, Budapešť se může znovu pokusit usadit vepředu. Hra se nyní rychle přelévá z jedné části kluziště na druhou.
     
    03:58
    Tomáš Klempa zkusil své štěstí z levé strany, maďarský reprezentant si ale pohlídal i tuto střelu a letící kotouč vyrazil mimo nebezpečí betonem.
     
    04:27
    Odpískáno první zakázané uvolnění dnešního duelu, po krátké pauze se hra přesune před Bálizsovu klec. Újbuda má zatím více ze hry.
     
    05:13
    Crawford se nabízel na kruhu, Pance se však nakonec místo přihrávky rozhodl vystřelit. Bálizs proti projektilu předvedl naprosto rutinní zákrok.
     
    06:05
    Po komerční přestávce uvidíme první přesilovku, zahraje si jí DVTK. Hostující kapitán Tamás Pozsgai (MAC) je vyloučen za sekání.
     
    06:48
    Bálizs přes clonící hráče moc neviděl, přesto však zlikvidoval Kulmalovu střelu z pravé strany. Lední medvědi se drží vepředu, Újbudě se nedaří vyhodit.
     
    07:42
    Budapešť se konečně osvobodilo, DVTK se ale bleskově vrátilo do vlastního pásma pro kotouč a nyní už znovu kuje pikle před Bálizsovou svatyní.
     
    08:12
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku sice nevyužili, krátce po jejím konci ale přetavují nápor v úvodní gól utkání! Pro Budapešť je tohle hodně smolná branka – NIKANDROSZ GALANISZ vypálil z vysokého úhlu a jeho střela se od brusle bránícího Macaulayho odrazila přímo mezi tři tyče. Asistence: Bálint Magosi.
     
    08:39
    Miskolc má šanci si svůj čerstvý náskok rychle pojistit. Po podražení Mártona Pápy (MAC) si totiž vyzkouší další hru v početní výhodě.
     
    09:27
    Žiga Pance chtěl zakončit, jeho pokus ale zblokoval jeden z bránících hráčů MAC. Újbuda je zmáčknuta ve vlastním pásmu a nemůže se dostat ven.
     
    10:42
    Bálizs nemá ani chvíli klidu, Pance to teď zkusil podruhé a tentokrát už budapešťský gólman musel zasahovat. Ránu z mezikruží vykryl vyrážečkou.
     
    11:51
    Újbuda se snaží uklidnit hru, drží kotouč na svých hokejkách a drží se hlavně ve středním pásmu. Domácí jsou ale ve formě, hosté to teď mají těžké.
     
    12:38
    Miskolc se znovu přesouvá dopředu, Harrison nyní manévruje v útočném pásmu. Snaží se prokličkovat zpevněnou hostující defenzívou.
     
    13:43
    Kotouč po rozehrávce Balásze Lády končí mimo hrací plochu, po krátké pauze tak uvidíme buly u budapešťské modré čáry.
     
    14:09
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Tak tohle si Bence Bálizs opravdu za rámeček nedá! Hostující gólman zastavil střelu, kotouč se ale zasekl kdesi pod ním. Vůbec nevěděl, kam se odrazil, čehož využil ŽIGA PANCE, a doklepl jej do budapešťské svatyně! Asistence: Daniel Kiss.
     
    15:56
    Szirányi to teď zkusil nadvakrát. První střelu na Bálizse poslal z modré, následná dorážka pak na hostujícího gólmana letěla z prostoru pro vhazování.
     
    16:37
    Po delší době musel zasahovat zase Ádám Vay, který vyrazil střelu od modré čáry betonem do rohu kluziště. MAC se snaží udržet v útoku.
     
    17:33
    Mátyás Odnoga se dostal ke kotouči a bleskurychle zamířil dopředu, jeho ránu domácí gólman polapil bez větších obtíží. Hra je přerušena.
     
    17:58
    Cameron Burt měl na hokejce kontaktní gól, Vay se ale stihl včas přesunout k opačné tyči a dělovku z první vyrazil nad sebe!
     
    18:43
    Míříme do závěrečné minuty první třetiny, Újbuda se osmělila a domácí gólman má najednou podstatně více práce než před pár minutami.
     
    19:34
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu celku se nedaří na delší dobu proniknout před svatyni soupeře. V úvodním dějství toho už moc zajímavého neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi, pohled do budapešťské kabiny asi nebude moc příjemný. Hosté po slušném úvodu naprosto trestuhodně zaspali drtivou většinu periody a po dvou smolných gólech prohrávají na půdě Ledních medvědů 2:0. Na střeleckou listinu se zatím zapsali Nikandrosz Galanisz a Žiga Pance.
     
    Střely na branku: 18 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Technické problémy nám nyní neumožňují vám poskytnout plný komentář, budeme vás prozatím informovat pouze o důležitých událostech. Děkujeme za pochopení.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Márk Miskolczi – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:08
    Mohlo to být 3:0! Galanisz se ve vlastním oslabení dostal to úniku, nakonec však trefil pouze břevno! Velká škoda pro domácí.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť (John Negrin – 2 min., vysoká hůl). Oba celky hrají se čtyřmi hráči v poli.
     
    28:52
    Jsme zpátky, hraje se devětadvacátá minuta. Alexis Loiseau (MIS) míří na trestnou lavici poté, co ve středním pásmu zbytečně podrazil Orbana.
     
    29:18
    Z modré čáry napřáhl John Negrin, Vay vytáhl z rukávu zákrok betonem. Budapeští se dostávají k odraženému kotouči a stále se drží vepředu.
     
    30:12
    Jameson Milam se dostal k pryži a okamžitě jí vyhodil ven přes všechny čáry, Újbuda se tak musí stáhnout zpět do vlastního obranného pásma.
     
    30:52
    Cameron Burt našel u tyče připraveného Branceho Orbana, který zakončil přímo do betonu připraveného maskovaného strážce domácí klece.
     
    31:45
    Loiseau vyslal dopředu Kulmalu, DVTK ale přechod to útočného pásma nezvládlo. Rozhodčí jej chytl v ofsajdu, po pauze se tak bude vhazovat u modré.
     
    32:27
    Další postavení mimo hru, ani jeden celek přesuny do soupeřovy třetiny nezvládá. Teď se opět provinil Miskolc, před pár desítkami sekund zase hosté.
     
    32:51
    Negrin poslal puk za domácí branku, kde jej pro sebe vybojoval Jared Brown. Budapešť pronikla do útoku a snaží se před Vayem něco vymyslet.
     
    33:49
    Budapešť vstřelila branku!
    Kontaktní gól je na světě, ukázková souhra hostující první lajny vede ke snížení na 2:1! Bodó zpoza branky nahrál do mezikruží připravenému CHRISI LANGKOWOVI, který střelou z voleje překonal dosud stoprocentního Ádáma Vaye! Asistence: Chris Bodó, Brance Orban.
     
    34:47
    Nebezpečná akce domácích teď skončila vychýlenou brankou Budapešti, hosté měli z pekla štěstí! Mohlo to být znovu o dvě branky!
     
    35:55
    MAC je nastěhováno před soupeřovou klecí a snaží se kombinacemi protlačit do lepších střeleckých pozic. Miskolc mu pořádně znepříjemňuje život.
     
    36:56
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, újbudská klec se ale opět vychýlila ze své pozice! Halou se nese hlasitý pískot.
     
    37:38
    S obrovskými šancemi se nyní roztrhl pytel, na Mártona Pápu zívala úplně prázdná klec! Budapešťský forvard ale zakončil těsně vedle!
     
    38:50
    Dudás startuje zpoza vlastní branky, Újbuda se snaží v závěru prvního dějství ještě domácí hokejisty potrápit. Uvidíme, co ještě do sirény vymyslí.
     
    39:52
    V rohu u Vayovy klece se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Do konce periody zbývá kolem deseti sekund.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po dvou třetinách platí v Miskolci stav 2:1, něco málo přes tisíc diváku v prostřední periodě vidělo jen jeden gól. Ten padl z hole Chrise Langkowa. Sledovali jsme o dost vyrovnanější podívanou než v úvodním dějství, Lední medvědi ještě ani zdaleka nemají výhru v kapse. Čeká nás napínavá závěrečná dvacetiminutovka.
     
    Střely na branku: 25 – 20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Keegan Dansereau se protlačil na kruh a vypálil, Ádám Vay si na své konto připsal první úspěšný zákrok třetí třetiny. MAC vstoupilo do třetiny aktivněji.
     
    41:41
    Rasmus Kulmala je dnes hodně vidět, ostrou ranou z prostoru po vhazování trefil Bálizse do helmy. Hra je přerušena, hostující gólman si už kontroluje masku.
     
    42:38
    Nicholas Crawford zkusil štěstí od modré čáry, kotouč ale zmizel kdesi v hloučku před brankou stojících hráčů. Hra je stále relativně vyrovnaná.
     
    43:27
    Negrin nabil Dudásovi, jehož projektil proletěl těsně kolem bližší tyče Vayovy klece. Budapešť nepříjemně tlačí, podaří se jí srovnat?
     
    43:46
    Budapešť vstřelila branku!
    Podaří, hosté přetavují zvýšenou aktivitu ve vyrovnávací gól a bezmála čtyři minuty po startu druhé třetiny začínáme zase od začátku! Brown našel na kruhu připraveného JESSEHO DUDÁSE, který prudkou dělovkou z první propálil vše, co stálo mezi ním a sítí – 2:2! Asistence: Jared Brown, Keegan Dansereau.
     
    44:57
    MAC má stále o něco málo více ze hry, inkasovaná branka však domácí celek probudila, a už tak sledujeme o dost vyrovnanější partii než dosud.
     
    45:53
    Hráči Miskolce mají kotouč přilepený na svých hokejkách, pevná a nekompromisní obrana soupeře je ale nepouští hluboko do útočného pásma.
     
    46:17
    Obrovská šance pro DVTK! John Negrin podrazil ujíždějícího Žigu Panceho, rozhodčí nařižují trestné střílení!
     
    46:17
    Trestného střílení se ujal Nikandrosz Galanisz, jehož zakončení si ale pozorný Bence Bálizs pohlídal! V Miskolci je tak stále vyrovnáno!
     
    47:27
    Ádám Vay se teď pořádně zapotil, zakončení Langkowa z bezprostřední blízkosti brankoviště vleže vykryl samotnou špičkou betonu!
     
    48:11
    Jared Brown (MAC) sekl svého krajana Ryana Harrisona, za což si vysloužil dvouminutový trest. Medvědi si tak po nějaké době opět zahrají přesilovku.
     
    49:11
    Harrison chtěl doklepnout odražený kotouč do klece, Bálizs se ale na poslední chvíli přesunul ke vzdálenější tyči a kotouč vykryl!
     
    49:56
    Bence Bálizs si na své konto připsal další úspěšný zákrok, následně se rozhodl kotouč podržet. Poslední minuty nabízí neskutečně napínavou podívanou.
     
    50:41
    Hosté s vypětím všech sil konečně vyprovodili soupeře z pásma a poté sami zamířili dopředu, jejich protiútok byl zakončen střelou do ochranné sítě.
     
    51:37
    Voklova rozehrávka byla hodně nepřesná, Miskolc ve středním pásmu zachytil kotouč a opět se přesunul před Bálizsovu klec. Momentálně má více ze hry.
     
    52:26
    Chris Bodó předvedl krásnou individuální akci a z velké vzdálenosti se pokusil překonat domácího gólmana, jeho střela ovšem branku nakonec úplně minula.
     
    53:40
    Pro změnu se nyní hraje zase v budapešťském pásmu, hosté však mají celou situaci pod kontrolou a nenechávají soupeře atakovat jejich branku.
     
    54:53
    Za Bálizsovou svatyní se bojuje o kotouč. Uvidíme, kdo si pryž z chumle těl nakonec odveze. Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes pět minut.
     
    55:54
    Bodó poslal dopředu Macaulayho, jeho výpad ale k ničemu nevedl. Následný protiútok skončil krásným zákrokem Bálizse proti Magosiho zakončení.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 095 diváků (83,9% kapacity).
     
    56:53
    Harrison odstavil Browna, který na poslední chvíli zvládl kotouč předat jednomu ze spoluhráčů, a MAC se tak stále drží před klecí Ádáma Vaye.
     
    57:13
    Magosi – Bálizs 0:2, hostující gólman se po lapení kotouče rozhodl na moment přerušit průběh závěru třetí třetiny. Prodloužení se kvapem blíží.
     
    57:52
    Loiseau protlačil kotouč do sítě, po konzultaci s videorozhodčím ovšem tato branka není uznána z důvodu postavení hráče v brankovišti!
     
    58:40
    Hra tedy v Miskolci pokračuje za stavu 2:2, Jared Brown nyní pronikl dopředu po křídle a vypálil. Ádám Vay se nenechal nachytat ani tentokrát.
     
    59:28
    Brance Orban málem přetavil domácí chybu v gól, gólman Ledních medvědů ale vyčaroval další zákrok a poslal nás do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi odvety mezi Budapeští a Miskolcem nerozhodla, za chvilku uvidíme prodloužení. To bude trvat maximálně deset minut.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Negrin v té nejhorší možné pozici namazal Vasovi, který z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil do Bálizsovy výstroje!
     
    61:06
    Hosté jsou zatím aktivnější, Miskolc se až teď pořádně dostává ke kotouči. Domácí startují z vlastního pásma dopředu, uvidíme, co předvedou.
     
    62:15
    Jameson Milam pronesl kotouč do útočného pásma, svěřenci bývalého kouče slovenské reprezentace Glena Hanlona se snaží usadit před Bálizsem.
     
    62:52
    Dudás nabil na pravý kruh Orbanovi, jehož prudkou dělovku Vay zneškodnil včas! Tohle byla hodně jednovatá rána.
     
    63:59
    Budapešť začíná dělat zbytečné chyby, skoro jako kdyby jí už docházely síly. Stále si nad domácími udržuje převahu, která je ale už jen mírná.
     
    64:57
    Dudás nahrál Langkowovi, hosté kombinují v útočném pásmu. Ádám Vay se musí mít na pozoru, střela může přijít prakticky kdykoliv odkudkoliv.
     
    65:12
    Velká šance pro MAC! Nicholas Crawford (MIS) za brankou naprosto zbytečně fauloval Klempu, a dostává tak dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    65:39
    Budapešť vstřelila branku!
    Je konec, Budapešť dokonává úžasný obrat a vyhrává i druhý zápas na půdě Miskolce! Chris Langkow nahrál do mezikruží volnému JAREDU BROWNOVI, který přesnou střelou pod horní tyč rozhoduje dnešní zápas – 2:3! Asistence: Chris Langkow, Jesse Dudás.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní odvetě nechybělo nic, sledovali jsme naprosto strhující podívanou! Domácí byli v první třetině jednoznačně lepší a do přestávky odcházeli s dvoubrankovým náskokem, Újbuda se ale nevzdala a po přesné ráně Jareda Browna z šesté minuty prodloužení se nakonec série přesune do maďarského hlavního města za stavu 2:0 pro MAC!
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou! (20:51:26)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 9. Galanisz (Magosi), 15. Pance (Kiss) – 34. Langkow (Bodó, Orban), 44. Dudás (Brown, Dansereau), 66. Brown (Langkow, Dudás)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas (A), Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi (C) – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.
    MAC Budapešť: Bálizs – Pozsgai (C), Macaulay (A), Negrin, Dudás (A), Burt, Garát, Bugár, Vokla – Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.

    Rozhodčí: Kalina, Korba – Šoltés, Kollár.

    Diváci: 1 095
    Miskolc 0 3 MAC Budapešť
    #1 Pátek 01.03.2019 • 18:00
    Miskolc - MAC Budapešť 1:3
    #2 Sobota 02.03.2019 • 18:00
    Miskolc - MAC Budapešť 2:3 po prodl.
    #3 Pondělí 04.03.2019 • 18:00
    MAC Budapešť - Miskolc 4:2
    thejrc.org