Havlíčkův Brod – Kopřivnice 4:3 (po pr.) | Šumperk – Písek 5:1 (kon.) | SHK Hodonín – Mor. Budějovice 3:1 (kon.)
Sokolov – Nymburk 5:0 (kon.) | Klatovy – Kolín 1:4 (kon.) | Žďár n/S – Val. Meziříčí 1:0 (kon.)
Vrchlabí – Děčín 5:2 (kon.) | Jablonec n/N – Mostečtí Lvi 3:4 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
3:4 (1:3, 1:1, 1:0) Stav série: 0:1
Mostečtí Lvi
Sobota 02.03.2019, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Ve třetí nejvyšší soutěži začínají vyřazovací boje, a my se společně podíváme do skupiny Západ + Střed, kde na sebe ve čtvrtfinále narazí HC Vlci Jablonec a MOSTEČTÍ LVI.

    Vlci jsou v této sérii jasným favoritem, vždyť základní část uzavřeli na druhém místě a dlouho se dokonce drželi před suverénním Vrchlabím. Do karet jim navíc nahrávají i vzájemné zápasy, v obou totiž uspěli a vstřelili při tom 15 branek. Právě defenziva mostecké hokejisty trápila nejvíce, ovšem co se týče hry dopředu, patří k tomu nejlepšímu, co může druhá liga nabídnout. Je tak možné, že nás čeká pořádně gólová série!

    Úvodní klání je na programu od sobotních 18 hodin, startujeme v Jablonci. Buďte u toho s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek) – Melovič, Mrkvička, Pavlů (A), Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka – Švík, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš, Gecko, Brokeš, Mulač, Maďar, Bříška.

    MOSTEČTÍ LVI: Štěpánek (Chabr) – Polák, Urbánek, Žítek, Kunrt, Havlůj (A), Kuncl, Fučík – Přeučil (A), Hrdlička, Vašíček, Böhm, Kýhos, Nedrda (A), Mical, Bakrlík, Mála, Smolka..
     
    Hráči obou týmů již vstoupili na ledovou plochu. Vlci oblékli modré dresy, Most se představí v bílé barvě. Po státní hymně už půjdeme na úvodní buly, které zahájí celé play-off 2. ligy 2018/2019!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Jdeme na to! Jako první se může kupředu vydat Jablonec. Kamil Bříška připravil střeleckou pozici Abrahamovi, jenž z mezikruží trefil beka.
     
    00:40
    Hosté už zklidňují hru a drží kotouč na vlastních hokejkách. Nikam se s ním neženou a kombinují ve vlastním obranném pásmu.
     
    01:16
    Mostečtí se usadili v blízkosti Hosnedla, což Vlci vyřešili pomocí vyhození, které skončilo odpískáním zakázaného uvolnění.
     
    01:39
    Puk z Málovy hokejky tak trošku nečekaně proskákal až k Lukáši Hosnedlovu, který opustil své brankoviště a hokejkou odehrál kotouč pryč.
     
    02:07
    Jiří Babec nahodil od pravého mantinelu na Štěpánka, po jehož prvním zákroku dnešního večera je hra přerušena.
     
    02:45
    Je tu první vyloučení! Václav Nedrda (MOL) se podle rozhodčích provinil nedovoleným bráněním.
     
    03:03
    Vlci musejí úvod své přesilovky trávit mimo útočné pásmo. Už se tam ale pomalu dostávají...
     
    03:35
    Tomáš Mrkvička adresoval Lukáši Tondrovi těžkou přihrávku. Jablonecký útočník ji u mantinelu nedokázal zpracovat a musí o kotouč zabojovat.
     
    03:56
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jablonečtí využívají přesilovku a skóre je otevřeno! Kamil Bříška přihrál od pravého hrazení na modrou čáru. Tam puk přijal Tomáš Mrkvička a rychle vypálil. Oliver Štěpánek vyrazil jeho pokus betonem pouze před sebe a pozorný JAKUB MULAČ doklepl gumový nesmysl do sítě! Asistence: Tomáš Mrkvička, Kamil Bříška.
     
    04:54
    Mostečtí reagují zvýšenou aktivitou a domácí se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění. Hra tedy bude pokračovat po vhazování na pravé straně od Hosnedla.
     
    05:21
    Marek Frk přišel o hokejku. Roman Fučík si tedy mohl najet do oblouku až na kruh a zápěstím ze slušné pozice trefil pouze břicho Lukáše Hosnedla.
     
    06:10
    David Homolka z vlastní obranné poloviny poslal puk až za branku. Rozhodčí ukazuje, že icing nepískne, hra tedy plyne dál.
     
    06:47
    Hosté hrají velmi dobře ve středu pole. Tomáš Mrkvička byl nucen kotouč pouze nahodit za Štěpánka, kde byli znovu jako první Lvi.
     
    07:29
    Rozehrávka Michala Pavlů skončila pouze na hostujících holích, jenže také od těch putoval mimo dosah hráčů v bílých dresech. Nyní je k vidění mnoho nepřesností.
     
    08:14
    Most vyrazil do akce tří proti dvěma. Vladimír Kýhos vysunul na levém křídle Pavla Smolku, jenž si najel co nejblíže k Hosnedlovi a vystřelil do horní tyčky jeho svatyně!
     
    08:45
    Abraham na modré čáře neměl příliš mnoho možností a rozhodl se tedy nahodit na Štěpánka. Ten zasahovat nemusel, pokus mířil mimo branku.
     
    09:20
    Mostečtí mají po inkasovaném gólu více ze hry. Lukáš Hrdlička se nyní prosmýkl až před Hosnedla, jenže poslal mu kotouč pouze do položeného betonu!
     
    09:41
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Havelka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Mála – 2 min., hrubost).
     
    10:03
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Volného místa se snažil využít Bakrlík, který se prokličkoval až za branku. Tam ke své smůle kotouč ztratil.
     
    10:37
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hlouček mosteckých fanoušků může zaslouženě slavit, je vyrovnáno! Domácí obrana propadla. Tomáš Přeučil vyslal do akce dvou proti jednomu VÍTĚZSLAVA NEDRDU, který se rozhodl vzít šanci na sebe. Udělal dobře, z pravé strany totiž trefil Hosnedlovu mezeru mezi rukou a tělem! Asistence: Tomáš Přeučil, Štěpán Urbánek.
     
    11:41
    Trestaní hráči obou celků se už vracejí na ledovou plochu, hraje se znovu v plném počtu. Jablonečtí se stále nemohou dostat do tempa.
     
    12:24
    Mosteckou přihrávku domácí hokejka ztečovala až za protější branku. Také v tomto souboji byli úspěšní Lvi, kteří rychle vracejí hru zpět k Hosnedlovi.
     
    13:17
    Oliver Štěpánek se zčistajasna ocitl v ležící poloze na ledě. Vypadá to, že bude v pořádku a bude schopen rychle pokračovat. Zřejmě se srazil s některým s okolo projíždějících hráčů.
     
    13:34
    Milan Böhm pronikl do ofenzivní zóny. Následná střela stejného hráče skončila po teči vysoko v ochranné síti, bude se vhazovat.
     
    13:44
    Pavel Smolka na hraně ofsajdu nezvládl příjem přihrávky. O chvíli později se ale právě on v postavení mimo hru skutečně objevil a je pískáno.
     
    14:38
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Pořádně smolný gól pro Jablonec, ale logické vyústění děje na ledové ploše! Pavel Smolka nabral rychlost a po pravém křídle projel s pukem až za branku. Poté zvedl hlavu a poslal ho mezi kruhy, odkud vystřelil bez přípravy VLADIMÍR KÝHOS a po teči domácího obránce se pryž vydala přímo mezi Hosnedlovy nohy! Asistence: Pavel Smolka.
     
    14:54
    Lukáš Hosnedl si nyní musel povyskočit, aby zvládl napoprvé zachytit nepříjemné nahození z hole Aleše Havlůje. Most nadále dominuje.
     
    15:33
    Vítězslav Nedrda se sice hnal za vyhozeným pukem, jenže obránce u něj byl dříve a píská se tedy zakázané uvolnění Lvů.
     
    16:02
    Kamil Bříška se po boku Lukáše Tondra hnal do přečíslení! Tato dvojka si obvykle dokáže poradit, ovšem do přihrávky skvěle zalehl Roman Fučík.
     
    16:50
    Jakub Mulač srdnatě zabojoval za hostující brankou a zapříčinil se o to, že Vlci mohli zůstat v útočném pásmu. Moc dlouho tam ale nevydrželi.
     
    17:40
    Aleš Havlůj (MOL) podrazil pronikajícího soupeře a míří na trestnou lavici. Stejně tak to ale platí pro Jiřího Babce (JBL), jenž se vzduchem proletěl přehnaně ochotně.
     
    18:09
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Nádherná kombinace Lvů! Většina zásluh jde za Františkem Bakrlíkem, který udržel kotouč za brankou a vybruslil s ním téměř až na modrou lajnu. Posléze jej z otočky poslal do brankoviště, kde čekal nikým nepokrytý FRANTIŠEK MÁLA a bekhendem překonal Hosnedla! Asistence: František Bakrlík.
     
    18:28
    A mohlo být pro Most ještě veseleji, dostal totiž možnost trestného střílení! Chopil se jej Vítězslav Nedrda. Troufl si na táhlou kličku do forhendu, avšak ke své smůle se již dostal do těžkého úhlu a Hosnedl zakončení kryje!
     
    18:47
    Jablonec je v křeči. Tomáš Brokeš prováhal vhodný čas k zakončení, a poté, co se s pukem dostal až za branku, dávají fanoušci Jablonce najevo rozčarování.
     
    19:40
    Kunrt byl hlavní tváří závěrečné akce Mostu. Podařilo se mu přihrát na levý kruh Bakrlíkovi, který ještě chtěl posouvat na volného spoluhráče před brankou. Nepovedlo se, Jablonec měl štěstí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka tak trošku popřela papírové předpoklady! Most byl totiž naprosto jednoznačně lepší. Rychle sice po přesilovkovém gólu Vlků prohrával, jenže poté už led patřil hostům. Ti vstřelili tři branky, převrátili skóre ve svůj prospěch, a ještě neproměnili trestné střílení... Jablonečtí budou muset pořádně zabrat!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Vlci právě vstřelili branku!
    Domácí skvěle vstupují do třetiny, máme sníženo! Kamil Bříška přihrál zpoza klece mezi kruhy, kde si puk zpracoval JAKUB MULAČ, a zápěstím se trefil přesně mimo dosah Štěpánka! Asistence: Kamil Bříška, Lukáš Tondr.
     
    20:54
    Jablonečtí navíc nechtějí skončit u jedné rychlé trefy. Před Oliverem Štěpánkem je pořádně živo, nyní to však Vlci přehnali a je jim odpískáno postavení v brankovišti.
     
    21:30
    Nedrda se přetlačoval s Abrahamem. Souboj zvládl o něco lépe hostující útočník, Most se tak může usadit v útočném pásmu.
     
    22:21
    Úvod druhé části je pořádně divoký. Nyní se dopustil faulu Martin Kunrt (MOL), jenž se provinil podrážením.
     
    22:55
    Vlkům trvalo, než nakoukli do útočného pásma. Kamil Bříška chtěl puk přenechat zadovkou Jakubu Mulačovi, avšak obránce Mostu kombinaci překazil.
     
    23:19
    Aleš Havlůj se snažil o vyhození. Úplně se mu nepodařilo kotouč zvednout, nicméně díky odrazu od hrany jej Michal Pavlů nezachytil.
     
    23:51
    Jablonecká přesilovka je zatím bez střelby. Nyní se navíc hosté opět osvobozují a už to pro ně začíná v tomto oslabení vypadat dobře.
     
    24:12
    Následuje jablonecký ofsajd, který byl dokonce posouzen jako úmyslný. Martin Kunrt se už chystá k návratu na led, buly bude vhozeno před Hosnedlem.
     
    24:44
    Böhm poslal kotouč za branku. Fučík se posléze přetahoval s protihráčem na modré čáře a povedlo se mu udržet útočné pásmo.
     
    25:09
    Obrovská skrumáž před Lukášem Hosnedlem! Maskovaný muž nakonec našel touš někde pod sebou, dotírající Milan Böhm s Miroslavem Kunclem neuspěli.
     
    25:51
    Přesilovka pro Lvy! Na lavici hanby míří s menším trestem za sekání trošku netradičně Kamil Bříška (JBL).
     
    26:16
    Jablonečtí fanoušci si přejí gól ve čtyřech. Jejich oblíbenci k němu mají poměrně daleko, ale na chvilku se dokonce drželi vpředu.
     
    26:45
    Mostecké přihrávky létají napříč pásmem, nicméně schází střelba. Nakonec to zkusil od modré Aleš Havlůj, jehož nahození Lukáš Hosnedl dobře viděl.
     
    27:25
    Petr Melovič vyhodil kotouč do bezpečí poté, co se to nepodařilo hned dvěma spoluhráčům. Domácí se ale brání dobře.
     
    28:09
    Jablonec už je v plném počtu. Po pěkně sehrané akci vystřelil od modré těsně vedle Dominik Havelka. O dorážku se u tyčky snažil David Homolka, jenže touš do klece neprocpal!
     
    28:52
    Maďar se výborně vrátil po boku Hrdličky a nepustil hosty do zakončení. Jablonečtí tedy rychle obracejí hru zpátky na druhou stranu kluziště.
     
    29:42
    Nyní to vypadalo, že Mosteckých bylo na ledě snad sedm. Rozhodčí si ale příliš mnoha hráčů nepovšimli a jablonecké tribuny bouří. Tlak na sudí celkově během druhé části stoupá.
     
    30:02
    Jiří Babec se v plné rychlosti vřítil do útočného pásma a svoji dělovku poslal jen těsně mimo. Domácí tým zůstává v blízkosti branky.
     
    30:25
    David Homolka zakončil vlčí nápor zpoza pravého kruhu. Oliver Štěpánek jeho pokus zápěstím spolehlivě kryje a nechává hru přerušit.
     
    30:49
    Tomáš Smolka dostal nabito na vrcholek levého kruhu. Okamžitě zkoušel střílet, Lukáš Hosnedl se stihl včas zorientoval a nachází touš v rukavici.
     
    30:57
    Maďar, a poté i Frk, se snažili poslat kotouč z pravé strany do brankoviště. Mostečtí se ubránili pouze za cenu vyhození na icing.
     
    31:27
    Kamil Bříška si zkoušel drze obhodit protihráče. Kdyby se mu to povedlo, mohl by se hnát sám na branku! Kousek ale scházel.
     
    32:13
    Obrovská šance Vlků! Jablonečtí unikli ve třech na jednoho. Tomáš Brokeš už mohl sám střílet, nicméně ještě se rozhodl nahrát mezi kruhy najíždějícímu Marku Frkovi, jehož přízemní střelu vykopl Oliver Štěpánek!
     
    32:50
    Domácí získávají stále větší převahu. V další akci střílel z úhlu Michal Gecko, gólman mohl v tuto chvíli zůstat klidný.
     
    33:44
    Štěpán Urbánek (MOL) inkasuje menší trest za pád pod nohy.
     
    34:33
    Jablonec kombinoval okolo Štěpánka, nicméně bez střeleckého vyústění. U klece ale zůstává ležet Jakub Mulač, a vypadá to, že je notně otřesen.
     
    34:40
    Už se znovu hraje. Vítězslav Nedrda obětavou rybičkou nasměroval puk ze středového kruhu až za domácí branku, Vlci musejí začít odzadu.
     
    35:10
    Lvům se dlouho nedařilo vyhodit, avšak teď už procedili kotouč za modrou čáru a dokonce se vydali do zajímavého brejku.
     
    35:30
    V závěru jablonecké početní převahy si do slibné střelecké pozice najel Michal Pavlů, který v rychlosti z levého kruhu těsně míjí mosteckou svatyni!
     
    36:20
    Územní převaha domácích hokejistů pokračuje i proti pěti mužům Lvi se osvobodili pomocí zakázaného uvolnění, hra se tak opět vrátí před Štěpánka.
     
    36:44
    Kamil Bříška se snažil nachytat brankáře bekhendem ze záporného úhlu. Štěpánek byl přimáčklý na bližší tyčce a situaci kontroloval.
     
    37:17
    Vlci zbytečně zbrzdili nadějný protiútok a Dominik Havelka z dálky pouze nepříliš razantně nahazoval na připravené betony Olivera Štěpánka.
     
    37:40
    Roman Fučík promáchl na modré čáře. Kotouč tak vyjel z hostujícího útočného pásma až na opačný konec ledové plochy.
     
    38:07
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Lvi jsou sice po většinu druhé periody pod tlakem, ovšem díky další pěkné akci znovu odskakují! Vítězslav Nedrda se dobře zorientoval za Hosnedlovou bránou, načež poslal touš mezi kruhy. Tam se do něj bez přípravy opřel MILAN BÖHM, a ačkoliv byl trošku pod tlakem obránce, zakončil zcela přesně do šibenice! Asistence: Vítězslav Nedrda, Lukáš Hrdlička.
     
    38:44
    Nahození Tomáše Mrkvičky, jež mělo směřovat za branku, bylo sraženo mimo mantinely. Postaral se o to nechtěně jeden z Vlků, vhazovat se tak bude v neutrální zóně.
     
    39:11
    Tomáš Mrkvička dostal na modré lajně mnoho prostoru, najel si tedy za kruhy. Posléze vystřelil do betonu Olivera Štěpánka.
     
    39:53
    Mostečtí si závěr této části kontrolují. Lukáš Tondr se ještě snažil i přes napadání Aleše Havlůje prodloužit kotouč do útočného pásma, leč bez výsledku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední dvacetiminutovce Jablonečtí výrazně zlepšili svůj herní projev. Byli to oni, kdo měl více ze hry, avšak přesto se jim ve srovnání s předchozí částí nepovedlo z manka ukrojit ani kousek. Oba celky se jednou prosadily, Most tak stále vede o dva góly.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Jdeme znovu na to. Jablonečtí se hned po pár sekundách hry provinili icingem, hráči se tedy stěhují před Lukáše Hosnedla.
     
    40:21
    Lukáš Tondr prověřil Štěpánka ze středního pásma. Kotouč před ním trošku zaplaval a zákrok tak nebyl zrovna nejpřesvědčivější.
     
    41:00
    Patrika Maďara zradilo zpracování, přesto se domácí dostali do blízkosti branky. Nic se jim zde ale vymyslet nepodařilo a Lvi přesouvají hru na druhou stranu.
     
    41:49
    Lukáš Abraham práskl do puku na modré čáře, avšak rána mu úplně nesedla a projela mimo prostor brankoviště. Hosté se osvobozují.
     
    42:37
    David Homolka to udělal dobře. Do ofenzivní zóny vjel bez podpory od spoluhráčů. Zpoza beka vystřelil a ještě rychle přijel ke Štěpánkovi, aby nemohl rozehrát.
     
    42:54
    Kotouč teď při skákání přes střední pásmo obalamutil hned několik hráčů obou týmů. Nikdo ho nedokázal dostat pod kontrolu, jako poslední se nachytal Vladimír Kýhos.
     
    43:16
    Oliver Štěpánek předvedl dvojici za sebou rychle jdoucích zákroků, ale nejednalo se o nic závažného. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    43:28
    Vlci si zahrají přesilovku. Kapitán Aleš Havlůj (MOL) dává najevo nespokojenost, přesto musí za podrážení na trestnou lavici.
     
    43:47
    Početní převahu otevřel pokusem z levého kruhu Lukáš Tondr. Kotouč skončil po teči až v ochranné síti.
     
    43:59
    Tomáš Mrkvička vyrobil velkou chybu na útočné modré čáře. Potrestat ho mohl Mical, ale následná přihrávka na najíždějícího spoluhráče se mu nevydařila.
     
    44:44
    Lukáš Tondr s Kamilem Bříškou vytvořili pozici pro Michala Pavlů, jehož dělovka bez přípravy skončila v držení spolehlivého gólmana Mostu.
     
    45:20
    Havelka si sjel před branku, kde mu k tečování Maďarovy nabídky nechybělo mnoho. Posléze ještě Štěpánek kryl pokus z nulového úhlu.
     
    45:53
    Hosté v plném počtu dlouho nevydrželi. František Bakrlík (MOL) míří pykat za podrážení.
     
    46:23
    Vlci na oko pěkně kombinovali, ale Mostečtí měli situaci pod kontrolou. Následovala přihrávka Bříšky na modrou čáru, kde měl být Mrkvička. Jablonecký bek se ale nacházel až ve střední třetině.
     
    47:03
    Patrik Maďar se snažil individuálně dostat do útočného pásma, jenže je z toho pouze postavení mimo hru.
     
    47:20
    Domácím se tato přesilovka nedaří, soupeř se znovu osvobozuje, což se mu daří v krátkém časovém sledu již potřetí.
     
    47:45
    Trošku to vypadá, že Vlkům početní převaha vůbec neprospívá. Nejsou se totiž schopni dostat za útočnou modrou čáru, Lvi hrají v naprostém klidu.
     
    48:42
    Melovič našel pouze Hrdličku. Ten přejel přes modrou lajnu a snažil se o překvapivou střelu, ta ale projela po ledě daleko mimo klec.
     
    49:22
    Kotouč se třepotá v síti za Lukášem Hosnedlem, jenže pouze v té ochranné. Vhazování proběhne ve středním pásmu. Jablonci se pomaličku krátí čas a herně se mu zrovna nedaří...
     
    49:41
    Pavel Smolka se v rohu vypořádal s dvojicí napadajících Vlků. Mostečtí tak drželi útočné pásmo, leč jejich snaha skončila v prostoru za brankou.
     
    50:33
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých deset minut, Most je blízko k překvapení! Teď se ale bude muset bránit, vyhodil totiž na zakázané uvolnění.
     
    50:50
    Michal Pavlů vypustil dělovku od modré čáry. Touš si našel cestu až ke Štěpánkovi, který ho v těžké situaci vyrazil.
     
    51:35
    Lvi přečkali další lehčí nápor domácích. Posléze dlouho vyčkávali s rozehrávkou, aby jejich následný postup vpřed skončil pouze postavením mimo hru.
     
    51:54
    Lukáš Abraham nahodil kotouč do rohu útočného pásma. Po souboji jej Jiří Babec posílal před branku, avšak spoluhráče nenašel.
     
    52:28
    Michal Gecko vyprostil Vlky z menšího tlaku soupeře. Most se ale do ofenzivní zóny rychle vrací a drží hru v blízkosti mantinelu.
     
    53:11
    Pavel Smolka vjel s pukem na holi za modrou čáru. Rozhodčí si všimli ofsajdu, hra je tedy přerušena.
     
    53:22
    Jakub Mulač prodloužil pryž do pásma, avšak hnal se tam úplně sám a nic velkého vymyslet nemohl. Jablonci chybí jiskra.
     
    53:56
    Vítězslav Nedrda si na obranné polovině nekomplikoval život a jednoduše vyhodil na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé Štěpánkově ruce.
     
    54:24
    Marek Frk vyslal po hrazení kotouč do pásma, načež se opět ukázala dominance Mostu v osobních soubojích. Hosté jsou v tomto mnohem lepší.
     
    55:15
    František Bakrlík si chtěl obhodit Mulače vzduchem. Hráč Jablonce mu puk zvládl čistě vypíchnout, jenže postup vpřed se domácím znovu nedaří.
     
    55:55
    Patrik Maďar se probil do třetiny. Milan Böhm mu ale puk odebral a rychle jej vyhodil na další zakázané uvolnění.
     
    56:21
    Tomáš Brokeš se po krásném bruslařském manévru hnal ve společnosti Frka ve dvou na jednoho, avšak přihrávku na druhého jmenovaného výborně přečetl navrátivší Miroslav Polák! To byl veledůležitý obranný zákrok.
     
    56:54
    Mosteckým se nepovedlo dostat puk ven z pásma. Kamil Bříška trošku se štěstím nabil za kruhy Lukáši Tondrovi, ten pálí bez přípravy příliš vysoko.
     
    57:50
    Na ledě leží helma jednoho z domácích, hra ale pokračuje dál. Lvi vyhazují na zakázané uvolnění a začíná se nám to na ledě trošku vyostřovat...
     
    58:11
    Mostecký trenér si vyžádal oddechový čas, zřejmě právě za účelem odpočinku, jeho hráči totiž po dalším icingu nemohou střídat.
     
    58:14
    Tomáš Mrkvička hned po buly napřáhl na modré. Štěpánek ránu vyrazil a domácí už hrají bez brankáře v šesti hráčích!
     
    58:42
    Závěr ještě dramatizuje hostující vyloučení, Martin Mical (MOL) se dle názoru hlavního rozhodčího dopustil držení hole.
     
    58:52
    Vlci právě vstřelili branku!
    Domácí z převahy dvou hráčů v poli těží kontaktní gól! Kamil Bříška krásně nabil křížem přes pásmo na levém kruhu číhajícímu LUKÁŠI TONDROVI, který se bez přípravy nemýlil. Ještě to může být zajímavé! Asistence: Kamil Bříška, Tomáš Mrkvička.
     
    59:23
    Mrkvičkovu dělovku od modré vykopl Štěpánek betonem. Následně míří na trestnou lavici za pozdní dohrání Lukáš Abraham (JBL)!
     
    59:37
    Ale pozor, nervózní závěr vrcholí velkou šarvátkou! Uvidíme, jaké bude rozložení trestů, rozhodčí se o tom zatím radí.
     
    59:37
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Přeučil – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Bakrlík – 2 min., krosček).
     
    59:37
    Na trestnou lavici nakonec míří pouze dva hráči Mostu, domácí tedy budou mít k dispozici výhodu pěti proti třem! To je obrovská příležitost na vyrovnání!
     
    59:51
    Oliver Štěpánek chytá mohutnou dělovku Tomáše Mrkvičky zpoza kruhů! Jeho tým bude čelit ještě jednomu vhazování v obranné zóně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Most se na úvod série postaral o velké překvapení a vítězí na ledě Jablonce těsně 4:3!

    Vlkům se v poslední třetině příliš nedařilo. Vytvořili si minimum skutečných příležitostí, který by zaváněly góly. Hosté skvěle bránili a nestačili až na kombinaci při jablonecké hře bez gólmana. Vyrovnat se už ale favoritu série nepodařilo a Most si i přes nervózní závěr veze domů nadějný úspěch!
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce přeji klidný večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:32:36)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Mulač (Mrkvička, Bříška), 21. Mulač (Bříška, L.Tondr), 59. L.Tondr (Bříška, Mrkvička) – 11. Nedrda (Přeučil, Urbánek), 15. Kýhos (Smolka), 19. Mála (Bakrlík), 39. Böhm (Nedrda, Hrdlička)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek) – Melovič, Mrkvička, Pavlů (A), Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka – Švík, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš (C), Gecko, Brokeš, Mulač, Maďar, Bříška (A).
    Mostečtí Lvi: Štěpánek (Chabr) – Polák, Urbánek, Žítek, Kunrt, Havlůj (A), Kuncl, Fučík – Přeučil (A), Hrdlička, Vašíček, Böhm, Kýhos, Nedrda (A), Mical, Bakrlík, Mála, Smolka.

    Diváci: 617
    Jablonec n/N 1 3 Mostečtí Lvi
    #1 Sobota 02.03.2019 • 18:00
    Jablonec n/N - Mostečtí Lvi 3:4
    #2 Pondělí 04.03.2019 • 18:00
    Mostečtí Lvi - Jablonec n/N 4:3
    #3 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Jablonec n/N - Mostečtí Lvi 9:1
    #4 Pátek 08.03.2019 • 18:00
    Mostečtí Lvi - Jablonec n/N 8:1
    ocianews.com