Waregem – Gent 1:3 (kon.) | Lokeren – Anderlecht 1:2 (kon.) | Antverpy – Eupen 2:1 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
1:3 (1:1)
KAA Gent
Neděle 03.03.2019, 14:30 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bossut – Walsh, Pletinckx, Baudry, de Fauw – Bongonda, Seck, S. Peeters, De Pauw – Harbaoui, Sylla.
    Náhradníci: Bostyn – Soisalo, Marcq, M. De Smet, Tardieu, Buffel, Björdal.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Derijck, Rosted, Asare – Esiti, Odjidja-Ofoe – Sörloth, David, Dompé – Jaremčuk.
    Náhradníci: Thoelen – Dejaegere, Bezus, B. Verstraete, Limbombe, Kvilitaja, Plastun.

    Rozhodčí: Visser – De Rocker, De Weirdt.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak to je doslova raketový začátek pro Gent, který se ihned ujímá vedení. VADIS ODJIDJA-OFOE se dostal z pravé strany do vápna a z blízkosti nedal brankáři sebemenší šanci – 0:1!
     
    4
    Gent se znovu dostal do blízkosti branky Waregemu, tentokrát musel zasahovat brankář Bossut, který odvrátil míč na roh.
     
    5
    Waregem právě vstřelil branku!
    Dva po sobě jdoucí rohy dokázali domácí odvrátit a následně z brejku udeřili! Na velkém vápně zůstal obranou Gentu zapomenutý THEO BONGONDA, který krásně levačkou obstřelil Kaminského – 1:1!
     
    7
    Hraje se ve vysokém tempu, oba týmy myslí především na ofenzívu.
     
    9
    Centr z levé strany se snažil do brány usměrnit střelec první branky Odjidja-Ofoe, jeho hlavička však zamířila vysoko nad.
     
    10
    Šlapákem na polovině hřiště se provinil Asare, který si v následné akci domácích počínal dobře i v defenzívě, zblokoval centr na roh.
     
    11
    Následný roh domácích se ale příliš neujal.
     
    12
    Zulte-Waregem docílil branky, avšak rozhodčí následně odpískal ofsajd, Harbaoui totiž tečoval míč v postavení mimo hru!
     
    14
    Bongonda se nyní provinil faulem na hranici vápna, Gent bude mít výhodu rozehrávky z pravé strany hrací plochy.
     
    15
    Dompeho míč ale hosté nezužitkovali, navíc se ve vápně domácích provinili proti pravidlům, rozehrávat tedy bude brankář Waregemu.
     
    16
    Obranné povinnosti si nyní na jedničku splnil také de Fauw, který perfektním skluzem obral o míč Souqueta.
     
    17
    V souboji dvou hráčů s desítkou na zádech fauloval hostující Sorloth domácího Bongondu, další rozehrávka pro Waregem.
     
    20
    Hra se nyní trochu uklidnila, oba týmy se snaží kombinovat ve středu hřiště.
     
    21
    Hlavička Secka z hranice šestnáctky nebyla příliš razantní a Kaminski ji v klidu chytil.
     
    22
    Po rohu Gentu, který dokázali domácí fotbalisté odhlavičkovat, se pokoušeli hráči Waregemu o rychlý brejk, sami se však vytlačili nepřesnou přihrávkou mimo hrací plochu.
     
    24
    Bongonda si na polovině hřiště efektně a také efektivně obhodil beka Souqueta, následně se tentýž hráč dostal také ke střele, která však přesná nebyla a skončila vedlé pravé tyče.
     
    27
    Centr z pravé strany dokázal stoper Rosted spolehlivě odvrátit.
     
    29
    Pohlednou akci hostujícího celku zakončoval ze střední vzdálenosti Jonathan David, jeho střela ale navštívila zhruba dvacátou řadu na tribuně za Bossutem.
     
    31
    Peeters a Harbaoui zaměstnali obranu hostů, nabídka od prvního jmenovaného, ale byla pro druhého jen těžko zpracovatelná.
     
    33
    Roman Jaremčuk se dostal ke střele za obranou Waregemu, byl však přistižen v ofsajdu, všechno vzrušení proto bylo zbytečné.
     
    35
    Bongonda poslal z levé strany do pokutového území přizemní centr, na který si dobře naběhl Harbaoui, z bezprostřední blízkosti a pod tlakem obránce ho však nedokázal usměrnit mezi tři tyče!
     
    36
    Dlouhý nákop jednoho z obránců Gentu sebral v klidu gólman Bossut.
     
    37
    Domácí SV Zulte-Waregem se po trochu zaskočeném začátku začíná dostávat více a více do hry, zejména poté Theo Bongonda na levé straně záložní řady je velice nebezpečný.
     
    39
    Nill de Pauw dostal příležitost dvakrát odcentrovat, zvláště první pokus byl pro obranu Gentu velice nepříjemný, nikdo z domácích však nedokázal míč zasáhnout.
     
    41
    Závar před domácí brankou nakonec dokázal vyřešit Kaminski, Harbaoui a de Pauw však byli dost nepříjemní a nebyli daleko od vstřelení vedoucí branky, navzájem si však spíše překáželi.
     
    43
    Na opačné straně pláchl obraně domácích Dompe, který se snažil udělat Bossutovi kličku, ta se mu však příliš nepodařila a balón mu v podstatě utekl!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství máme za sebou. Hostující Genk měl výborný nástup do zápasu a hned ve druhé minutě se po brance Vadise Odjidja-Ofoeho ujal vedení. Waregem ale brzy srovnal po brance Thea Bongondy, který byl i v následujícím průběhu velice aktivní. Hraje se vysokém tempu, takže se máte i ve druhé půli, která začne přibližně v 15:31, jednoznačně na co těšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začíná nám druhá půle, kterou zahájil Gent výkopem a hned se natlačil na útočnou polovinu.
     
    46
    První pokus o přenesení hry z hranice vápna na osu hřiště obrana bez problémů pokryla, de Fauw navíc zblokoval i přihrávku do zámezí.
     
    47
    Přihrávka za obránce domácímu týmu nevyšla, a tak stále zůstává na míči Gent. Jenže to už je minulost, neboť Sörloth nedoběhl prudkou rozehrávku a Bossut bude mít odkop od branky.
     
    48
    Sylla na středovém kruhu vzal do kleští svého soupeře a je mu odpískán útočný faul. Gent obrací hru velice rychle.
     
    48
    Gent sice vstřelil branku, avšak z úhlu zakončující Sörloth byl v době nahrávky v ofsajdové pozici. Po krátké konzultaci s videorozhodčím se gól ruší a zůstává stav 1:1!
     
    50
    Tentokrát byl v akci druhý hostující útočník David, kterému se na levém křídle otevřel prostor a mířila na něj nahrávka, David si ale sběhl na míč pozdě a Bossut bez potíží rozehrál nohou dále.
     
    51
    Gent má zatím o dost lepší vstup do druhé půle než jeho soupeř. Zulte prakticky nepřešelo přes polovinu, na druhou stranu ale hosté nepřevádí žádné inferno v útoku. O tom se mohli přesvědčit fanoušci nyní, kdy z vhazování nevytěžili žlutí vůbec nic a Bossut bude rozehrávat.
     
    52
    Až nyní se povedlo Waregemu nějakým způsobem dojít do útoku. Sylla měl klíčové slovo v tom, zda budou mít domácí vhazování nebo ne, nakonec si to aktivně ubojoval.
     
    53
    Esiti při stíhání Bongondy trefil domácího útočníka do hlavy a pro Zulte se jedná o zkrácený rohový kop.
     
    53
    Centr byl přetažen na zadní tyč, odkud přišla nahrávka na absolutně volného Baudryho před malým vápnem, jenže Baudry místo střely po zpracování na prsa vrátil míč zpátky, odkud mu přišel. Gent šel pak do rychlého kontru, který ale domácí obrana ubránila.
     
    55
    Asare doběhl balon podél postranní čáry a rychle nacentroval do šestnáctky, jenže tam byl pouze de Fauw, který odstranil nebezpečí.
     
    56
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Anderson Esiti, přichází Birger Verstraete.
     
    56
    Odjidja-Ofoe nabídl průnikovou nahrávku spoluhráčům na pravém křídle, ti z toho ale nedokázali nic vytěžit. To samé platilo i o pokračování celé akce, kdyby Dompé střílel se zavřenýma očima, vyšlo by to možná lépe.
     
    58
    Překombinovaná akce Gentu vedla k nutnosti vracet se zpět do obrany, což se povedlo tak napůl a Zulte bude mít vhazování na půli hřiště.
     
    58
    Jenže domácí rychle rozehráli a na levém křídle se otevřel prostor pro Bongondu, který jej využil k nájezdu, jenže z nadějné pozice pálil pouze do Kaminskiho!
     
    59
    Gent právě vstřelil branku!
    A jak už to tak bývá, když na jedné straně nedáš šanci, na druhé za to pykáš inkasovaným gólem. Souhra třech hráčů Gentu rázem vedla na přihrávku vzduchem do vápna k volnému Dompému, který ze vzduchu poslal míč pouze do prvního bránícího obránce. Jenže právě ten obránce nešťastně srazil míč na dalšího volného hráče JONATHANA DAVIDA, který si položil gólmana a jednoduše zakončil do prázdné – 1:2!
     
    62
    Už se hostům zase rozbíhala trojice útočníků dopředu po zisku míče. Jenže přihrávku doleva na Dompého srazil vracející se Baudry a otočil hru.
     
    62
    Vadis Odjidja-Ofoe dostává žlutou kartu za ostrý zákrok na Bongondu někde na polovině hřiště.
     
    63
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Idrissa Sylla, přichází Henrik Björdal.
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Florian Tardieu, přichází Mikael Soisalo.
     
    65
    Domácí měli velice zajímavý přímý kop z osy hřiště, kdy de Fauw mířil pěkně za zeď, avšak Kaminski výborně skočil na tuto stranu a míč vykryl!
     
    67
    Nákop Gentu dopředu z obrany od Rosteda nepřinesl vůbec nic pro hosty. Jenže došlo zřejmě k nějaké teči dlouhého nákopu, a proto Gent vlastní míč i nadále.
     
    68
    Dlouhou přihrávku od Soisala na De Pauwa odhlavičkoval včas Derijck. Následně pokračoval souboj těchto dvou hráčů, kteří nakonec skončili na zemi a pískán je faul právě domácímu hráči.
     
    70
    Vypadalo to jako ztráta hracího předmětu pro domácí, jenže Walsh neudržel míč na noze a musel přišlápnout vracejícího se Davida. Gent má zajímavý kop zhruba 18 metrů od branky.
     
    70
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Brecht Dejaegere.
     
    71
    K přímému kopu se postavil Dompé a kroutil ho na levou tyč, k přesnému zásahu na branku ale zhruba půl metru chybělo...
     
    71
    Hlavní sudí dostává salvu pískotu, když dle názoru domácích neodpískal faul na Secka. Hosté ale přebrali kontrolu nad míčem a nepouští domácí do velkých přehlídek útočné síly.
     
    72
    Rosted vidí žlutou kartu za další tvrdší zákrok u postranní čáry na jednoho z domácích hráčů.
     
    73
    Bochánek od De Pauwa se snášel na hlavu Bongondy v šestnáctce, Bongonda sice odhlavičoval, jenže s malou razancí a obrana neměla žádný problém. A problém nenastal pro hosty ani během bránění dozvuků celé akce.
     
    75
    Dompé nezvládl na levém křídle zpracovat skákající balon a domácí ho získávají poměrně snadno, neboť se ocitl v zámezí.
     
    76
    Soisalo svým vysokým obloukem mířícím na branku udělal Kaminskimu problémy, rozhodně nikdo nečekal, že by míč nabral směr přímo pod horní břevno. Hostující gólman si ale poradil, navíc lehce pozdržel hru a po 27 sekundách rozehrál.
     
    77
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Jean-Luc Dompé, přichází Stallone Limbombe.
     
    78
    Limbombe hned po svém nástupu na hřiště dostal tvrdou pecku na nohu, sudí však nepřerušoval a hra pokračovala dále, Waregem se dostal kousek od hostujícího vápna, dál to ale nedotáhl.
     
    80
    Chvíli trvalo, než hlavní sudí odpískal signalizovaný ofsajd, ve kterém se nacházel Limbombe. Přesto se domácí dočkali a rychle uhání dopředu.
     
    81
    Tohle mohla být zajímavá akce, Sörloth ale přetáhl nahrávku na Limbomba, který je zatím hodně vidět. Limbombe si pohlídal i ofsajdovou hranici a v případě, že by mu míč šel na nohu, tak by hostující #9 šla sama na branku. Jenže pas byl dlouhý a Bossut šel na odkop.
     
    83
    I přes blížící se konec utkání se nám obraz hry moc nemění. Stále především Gent tvoří hru...
     
    83
    ...a než jsem to dopsal, tak to mohlo být 2:2! Od Björdala přišel centr z oblasti rohového praporku přímo na hlavu Secka nabíhajícího na penaltovém puntíku! Seck načasoval hlavičku krásně, jenže ji poslal také vedle pravé tyče!
     
    85
    Další rozehrávka faulu od domácích, Gent se ale osvobozuje dlouhým výkopem až k brance Bossuta. Zatím se moc Waregem do tlaku nedostává...
     
    87
    Bongonda poslal do vápna v běhu zajímavý centr, avšak Harbaoui již míč podběhl a neměl tak šanci jakkoli zasáhnout do letu. Každopádně to byla zajímavá akce od domácích.
     
    89
    Jdeme do posledních minut tohoto utkání. Bongonda byl na levém křídle na všechno sám a Gent stěhuje hru daleko od své branky.
     
    89
    Centry do vápna Gentu jenom létají! Tentokrát Seck našel na deseti metrech volného Bongondu, ten z nadějné pozice trefil o zem vedle!
     
    90
    Evoud Pletinckx dostává na začátku tříminutového nastavení žlutou kartu za ostrý šlapák na Verstraeteho. Zase se hrát pár minut nebude...
     
    90+2
    Jsme již v druhé minutě nastavení a stále se nehraje.
     
    90+3
    Gent právě vstřelil branku!
    Hotovo, schluss, ende! Závěrečné minuty dohrával Gent suverénně na útočné polovině a tohle byl propad Pletinckxe, který před sebe pustil ALEXANDERA SÖRLOTHA, ten už jednoduše usměrnil nakopávaný balon do branky – 1:3!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, za námi je utkání 28. kola belgické ligy mezi Zulte-Waregem a Gentem. Oproti první polovině tempo a kvalita hry upadla, Gent skóroval hned třikrát! Na začátku druhé půle však nebyl jeho gól uznán kvůli ofsajdu, na právoplatnou radost si museli hosté počkat až do 59. minuty, kdy se po šanci Waregemu z protiútoku prosadil Jonathan David. Waregem se k ničemu pořádně nedostal, a když v 93. minutě potvrdil tři body Gentu Alexander Sörloth , bylo jasno o výsledku – 1:3!

    Z naší strany je to dnes vše. Prvním poločasem vás provázel Martin Kameník, druhým pak Tomáš Kalas. Přejeme vám příjemný zbytek víkendu a budeme se těšit někdy přiště napočtenou!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:3. (16:28:36)

    Tomáš Kalas

    Martin Kamenik

    Branky: 5. Bongonda – 2. Odjidja-Ofoe, 59. David, 90+3. Sörloth

    Karty:   90. Pletinckx (WAR) – 62. Odjidja-Ofoe (GNT), 72. Rosted (GNT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:3.
    SV Zulte-Waregem: Bossut – Walsh, Pletinckx, Baudry, de Fauw – Bongonda, Seck, S. Peeters, De Pauw – Harbaoui, Sylla (63. Björdal).
    Náhradníci: Bostyn – Soisalo, Marcq, M. De Smet, Tardieu, Buffel, Björdal.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Derijck, Rosted, Asare – Esiti (56. B. Verstraete), Odjidja-Ofoe – Sörloth, David, Dompé (77. Limbombe) – Jaremčuk (70. Dejaegere).
    Náhradníci: Thoelen – Dejaegere, Bezus, B. Verstraete, Limbombe, Kvilitaja, Plastun.

    Rozhodčí: Visser – De Rocker, De Weirdt
    thejrc.org