Waregem – Gent 1:3 (kon.) | Lokeren – Anderlecht 1:2 (kon.) | Antverpy – Eupen 2:1 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
1:3 (1:1)
KAA Gent
Neděle 03.03.2019, 14:30 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:3. (16:28:36)
     
    Dámy a pánové, za námi je utkání 28. kola belgické ligy mezi Zulte-Waregem a Gentem. Oproti první polovině tempo a kvalita hry upadla, Gent skóroval hned třikrát! Na začátku druhé půle však nebyl jeho gól uznán kvůli ofsajdu, na právoplatnou radost si museli hosté počkat až do 59. minuty, kdy se po šanci Waregemu z protiútoku prosadil Jonathan David. Waregem se k ničemu pořádně nedostal, a když v 93. minutě potvrdil tři body Gentu Alexander Sörloth , bylo jasno o výsledku – 1:3!

    Z naší strany je to dnes vše. Prvním poločasem vás provázel Martin Kameník, druhým pak Tomáš Kalas. Přejeme vám příjemný zbytek víkendu a budeme se těšit někdy přiště napočtenou!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Gent právě vstřelil branku!
    Hotovo, schluss, ende! Závěrečné minuty dohrával Gent suverénně na útočné polovině a tohle byl propad Pletinckxe, který před sebe pustil ALEXANDERA SÖRLOTHA, ten už jednoduše usměrnil nakopávaný balon do branky – 1:3!
     
    90+2
    Jsme již v druhé minutě nastavení a stále se nehraje.
     
    90
    Evoud Pletinckx dostává na začátku tříminutového nastavení žlutou kartu za ostrý šlapák na Verstraeteho. Zase se hrát pár minut nebude...
     
    89
    Centry do vápna Gentu jenom létají! Tentokrát Seck našel na deseti metrech volného Bongondu, ten z nadějné pozice trefil o zem vedle!
     
    89
    Jdeme do posledních minut tohoto utkání. Bongonda byl na levém křídle na všechno sám a Gent stěhuje hru daleko od své branky.
     
    87
    Bongonda poslal do vápna v běhu zajímavý centr, avšak Harbaoui již míč podběhl a neměl tak šanci jakkoli zasáhnout do letu. Každopádně to byla zajímavá akce od domácích.
     
    85
    Další rozehrávka faulu od domácích, Gent se ale osvobozuje dlouhým výkopem až k brance Bossuta. Zatím se moc Waregem do tlaku nedostává...
     
    83
    ...a než jsem to dopsal, tak to mohlo být 2:2! Od Björdala přišel centr z oblasti rohového praporku přímo na hlavu Secka nabíhajícího na penaltovém puntíku! Seck načasoval hlavičku krásně, jenže ji poslal také vedle pravé tyče!
     
    83
    I přes blížící se konec utkání se nám obraz hry moc nemění. Stále především Gent tvoří hru...
     
    81
    Tohle mohla být zajímavá akce, Sörloth ale přetáhl nahrávku na Limbomba, který je zatím hodně vidět. Limbombe si pohlídal i ofsajdovou hranici a v případě, že by mu míč šel na nohu, tak by hostující #9 šla sama na branku. Jenže pas byl dlouhý a Bossut šel na odkop.
     
    80
    Chvíli trvalo, než hlavní sudí odpískal signalizovaný ofsajd, ve kterém se nacházel Limbombe. Přesto se domácí dočkali a rychle uhání dopředu.
     
    78
    Limbombe hned po svém nástupu na hřiště dostal tvrdou pecku na nohu, sudí však nepřerušoval a hra pokračovala dále, Waregem se dostal kousek od hostujícího vápna, dál to ale nedotáhl.
     
    77
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Jean-Luc Dompé, přichází Stallone Limbombe.
     
    76
    Soisalo svým vysokým obloukem mířícím na branku udělal Kaminskimu problémy, rozhodně nikdo nečekal, že by míč nabral směr přímo pod horní břevno. Hostující gólman si ale poradil, navíc lehce pozdržel hru a po 27 sekundách rozehrál.
     
    75
    Dompé nezvládl na levém křídle zpracovat skákající balon a domácí ho získávají poměrně snadno, neboť se ocitl v zámezí.

    Tomáš Kalas

    Martin Kamenik

    Branky: 5. Bongonda – 2. Odjidja-Ofoe, 59. David, 90+3. Sörloth

    Karty:   90. Pletinckx (WAR) – 62. Odjidja-Ofoe (GNT), 72. Rosted (GNT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:3.
    SV Zulte-Waregem: Bossut – Walsh, Pletinckx, Baudry, de Fauw – Bongonda, Seck, S. Peeters, De Pauw – Harbaoui, Sylla (63. Björdal).
    Náhradníci: Bostyn – Soisalo, Marcq, M. De Smet, Tardieu, Buffel, Björdal.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Derijck, Rosted, Asare – Esiti (56. B. Verstraete), Odjidja-Ofoe – Sörloth, David, Dompé (77. Limbombe) – Jaremčuk (70. Dejaegere).
    Náhradníci: Thoelen – Dejaegere, Bezus, B. Verstraete, Limbombe, Kvilitaja, Plastun.

    Rozhodčí: Visser – De Rocker, De Weirdt
    thejrc.org