Ufa – Dynamo 1:2 (kon.) | Jenisej – Rostov 1:1 (kon.) | Spartak – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
1:1 (1:1)
FK Krasnodar
Neděle 03.03.2019, 17:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:05:15)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:10.
     
    Šlágr osmnáctého kola nejvyšší ruské soutěže je u konce! Těžko říct, který z týmů je s dělbou bodů spokojenější. Spartak nevyužil nečekané prohry CSKA a neposunul se na jeho třetí místo. Druhý Krasnodar zvýšil náskok na CSKA na čtyři body, ovšem vedoucí Petrohrad se mu vzdálil na tříbodový rozdíl. Všechno podstatné se v tomto utkání událo v první půli, kdy dobrý začátek zápasu z pohledu Spartaku korunoval Zé Luís. Zbytek zápasu ale patřil Krasnodaru, který měl po vyrovnání Pereyry minimálně tři dobré šance a Moskvanům hned dvakrát pomohla až branková konstrukce.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dávno po skončení tříminutového nastavení se konal závěrečný přímý kop. Hrdinou se mohl stát Glušakov, nicméně Safonov proti jeho střele zasáhl.
     
    90+4
    Hosté v samotném závěru přišli o vyloučeného Martynoviče, který rázně zastavil zajímavý průnik Melgareja. Zkušený stoper dostal po druhé žluté i červenou kartu.
     
    90+3
    Lucasův centr z levé strany se zastavil o nohu Gazinského. Dost možná poslední protiakci Krasnodaru skončil ofsajdem.
     
    90+2
    Glušakov se provinil proti pravidlům v souboji s Kaborém. Krasnodar se tentokrát vyvaroval chyby a usadil se na půlce soupeře.
     
    90+1
    Hosté vůbec nezvládli rozehrávku ze středu hřiště. Brejk Spartaku táhl Zé Luís a už poněkolikáté naprosto selhal při zakončení.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
    89. Kristoffer Olsson (KRS), Sergej Petrov (KRS)
     
    89
    Velká šance Krasnodaru! Selichov vyrazil Gazinského centr na Olssona, jehož střelu rovněž zlikvidoval a proti dorážce Petrova mu pomohlo břevno!
     
    88
    Zobnin přihrával do vápna na Zé Luíse, který se zkoušel obtočit kolem obránce a ihned zakončovat. Balón mu ale utekl k brankáři Safonovovi.
     
    87
    Claessonův centr byl ztečován na roh. Zprava tentokrát rozehrál Olsson a posadil míč na hlavu Ariho, jenž zamířil do dobře postaveného Selichova.
     
    86
    Safonov trochu zaškobrtl při svém odkopu. Míč letěl na Zé Luíse, který chtěl rozhozeného gólmana z dálky přehodit, jenže to by musel trefit branku.
     
    85
    Ayrton Lucas na poslední chvíli vypíchl míč Petrovovi. Teprve druhý roh Krasnodaru rozehrál Skopincev, nicméně centrovaný míč odvrátil do bezpečí Zé Luís.
     
    84
    O to se postaral až nově příchozí Denis Glušakov, ke kterému se míč odrazil do druhé vlny. Dalekonosný pokus už tradičně neměl přesnost.
     
    83
    Lucasův nákop ze standardní situace započal několik soubojů v zahuštěném vápně. Opět se ale nekonalo žádné zakončení.
     
    82
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Sofiane Hanni, přichází Denis Glušakov.

    Michal Břuchanský

    Branky: 14. Luís (Lucas) – 25. Pereyra (Claesson)

    Karty:   33. Hanni (SPM) – 49. Martynovič (KRS), 52. Kaboré (KRS), 76. Ari (KRS)   90+4. Martynovič (KRS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:10.
    FK Spartak Moskva: Selichov – Rasskazov, Bocchetti, Džikija (C), Lucas – Lomovickij (44. Melgarejo), Zobnin, Gulijev, Hanni (82. Glušakov) – Luís, L. Adriano (64. Melkadze).
    Náhradníci: Maximenko, Šitov – Gaponov, Glušakov, D. Kombarov, Maslov, Melgarejo, Melkadze, Pedro Rocha, Tašajev, Glušenkov, Umjanov.

    FK Krasnodar: Safonov – Ramírez, Fjóluson, Martynovič (C), Petrov – Gazinskij, Kaboré, Pereyra (67. K. Olsson) – Wanderson (80. Skopincev), Sulejmanov (61. Ari), Claesson.
    Náhradníci: S. Ješčenko, Sinicyn – Ari, K. Olsson, Stockij, Skopincev.

    Rozhodčí: Levnikov – Voroncov, Veretěškin
    thejrc.org