Guingamp – Nantes 0:0 (kon.) | Lille – Dijon 1:0 (kon.) | Nice – Štrasburk 1:0 (kon.)
Lyon – Toulouse 5:1 (kon.) | Marseille – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
konec
Lille OSC
1:0 (0:0)
Dijon FCO
Neděle 03.03.2019, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:14. (16:51:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec přineslo pouze jednu branku, o kterou se postaral domácí celek, jenž tak vyhrál těsně 1-0. Lille mělo i ve druhém poločase více ze hry, hosté si ale při inkasované brance vybrali smolný moment, vlastní branku si totiž vsítil Lauota. Ke konci utkání se ještě Dijon nadechoval k závěrečnému náporu, který ale nic nebezpečného nenabídl. Lille tak potvrdilo roli favorita tohoto zápasu, čímž si upevnilo druhou pozici Ligue 1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Maignan si dal s provedením odkopu celkem dost načas, nakonec mu to u sudího ale prošlo. Na druhé straně se Rémymu podařilo prodloužit míč za sebe.
     
    90+1
    Fonte to nyní udělal hodně zkušeně, neboť za sebe nepustil dotírajícího protihráče. Míč se doklouzal do zámezí, bude se odkopávat od branky Lille.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lille drží hubené vedení. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Na útočnou polovinu se vydal hostující Haddadí, který zkoušel odcentrovat z velké vzdálenosti, avšak v pokutovém území kraloval střídající Fonte.
     
    85
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Rui Fonte.
     
    85
    Domácí hráči spíše dohrávají tento zápas, jejich kombinace probíhají výhradně na jejich polovině, což dokumentovala zpětná přihrávka od Gabriela.
     
    84
    I posléze se hrací předmět ocitl za postranní čárou, tentokráte se ale o autové vhazování postaral Celik, kterému se ale nepodařilo najít Rémyho.
     
    83
    Naopak u postranní čáry vybojoval autové vhazování Haddadí, po jehož rozehrávce se k zakončení dostal Keita, který zakončoval vysoko nad branku.
     
    82
    O další útočný výpad se staral Abeid, kterému ale uskočil míč daleko od kopačky, což hrálo do karet soupeři. Lille se ale nedostalo ze své poloviny.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, Lille i nadále vede o jednu branku. Před malým momentem vytasil důležitý zákrok obránce Fonte.
     
    80
    Dijonu se ale nedaří usadit se u opačného pokutového území, chybí tomu nějaká logičtější myšlenka. Na druhé straně operuje s míčem aktivní Pépé.
     
    79
    U postranní čáry si Chafik poradil s těžkou přihrávkou, po které musel ihned poslat míč ze své kopačky. Hladová skupinka domácích hráčů aktivně napadala.
     
    78
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Jonathan Bamba.
     
    77
    Hodně čitelnou kolmicí to zkoušel hostující Chafik, do jehož dráhy letu míče vložil nohu Koné, který navíc založil protiakci. Ta ale přinesla pouze ofsajd.
     
    76
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Nayef Aguerd, přichází Jules Keita.

    David Suchý

    Branky: 72. Lautoa (vla.)

    Karty:   29. Saïd (DIJ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:14.
    Lille OSC: Maignan – Celik, Gabriel, J. Fonte (C), Y. Koné – Xeka, Mendes – Pépé (85. R. Fonte), Araújo, Ikoné (78. Bamba) – Leao (63. Rémy).
    Náhradníci: Koffi – Bamba, R. Fonte, Dabila, Maia, Rémy, Reinildo.

    Dijon FCO: Allain – Chafik, Yambéré, Aguerd (76. Keita), Haddadí – Marié (58. Amalfitano), Slití (71. Kwon Čang-hoon), Abeid – Saïd, Tavares (C), Kaba.
    Náhradníci: Rúnarsson – Amalfitano, Balmont, Kwon Čang-hoon, Lautoa, Sammaritano, Keita.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Boutry
    thejrc.org