Eibar – Celta Vigo 1:0 (kon.) | Real Betis – Getafe 1:2 (kon.) | Real Sociedad – Atlético 0:2 (kon.)
Valencia – Ath. Bilbao 2:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
0:2 (0:2)
Atlético Madrid
Neděle 03.03.2019, 18:30 • Estadio Municipal de Anoeta • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:22:34)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:17.
     
    Je konec! Atlético Madrid zvládlo utkání na horké půdě Realu Sociedad a vítězí 2:0! Domácí sice vstoupili do zápasu o něco aktivněji, ale Atlético dokázalo udeřit ze standardních situací. Po půlhodině hry se prosadil Álvaro Morata! Stejný hráč navíc přidal o tři minuty později další branku hlavou. Po změně stran ještě Real Sociedad dostal druhou šanci, když byl vyloučen hostující Koke. Real Sociedad hrál sice po většinu druhé půle s míčem, ale nedokázal si vypracovat šance.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sandro Ramírez se v pokutovém území ještě dostal k odraženému centru, jenže z těžké pozice už nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče hostující branky.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Jan Oblak nakopl míč daleko na polovinu Realu Sociedad. Brankář Atlética našel Griezmanna, ale ten se v dnešním utkání nepotkal s optimální formou.
     
    89
    Saúl Ñíguez fantasticky napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Hostující záložník dostal pod tlak Llorenteho, ale ten získal vhazování pro Sociedad.
     
    88
    Raúl Navas se v pokutovém území dostal k odraženému míči a levačkou se ihned snažil zakončit. Jeho pokus však proskákal kolem vzdálenější tyče.
     
    87
    Thomas Partey si na polovině hrací plochy obhodil soupeře, jenže nikdo v červenobílém dresu mu nepřišel pomoci. Přesila obránců Sociedadu získala balón.
     
    86
    Santiago Arias dostal od Griezmanna zajímavou přihrávku do pokutového území, kde si míč zpracoval pravačkou, ale trefil jen obránce.
     
    85
    Atlético se po delší době usadilo na polovině svého soupeře. Fotbalisté hostujícího celku s rozehrávkou přímého kopu rozhodně spěchat nebudou.
     
    84
    Theo Hernández si na hranici pokutového území fantastickým způsobem přehodil míč na levou nohu, ale jeho zakončení zablokoval první obránce.
     
    83
    Real Sociedad zahrával další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhl pozorný obránce Diego Godín.
     
    82
    Thomas Partey si v dalším souboji na polovině hrací plochy pomohl šlapákem a poslal jednoho ze soupeřů k zemi. Atléticu to však bohatě stačí.
     
    81
    Thomas Partey uspěl v hlavičkovém souboji, nicméně jeho pobídka skončila na nohou pozorných obránců v modrobílém.
     
    80
    Real Sociedad zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde se do souboje vrátil Thomas Partey, který míč odehrál hlavou do bezpečí.
     
    78
    Tlak Realu Sociedad nadále trvá. Domácí fotbalisté házenkářským způsobem obléhají pokutové území Atlética Madrid, ale zatím tomu chybí zakončení.
     
    77
    Diego Godín si skvěle splnil své defenzivní povinnosti a odvrátil nepříjemný centr z levé strany hrací plochy. Atlético zatím brání na jedničku s hvězdičkou.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 31. Morata (Godín), 34. Morata (Koke)

    Karty:   4. Zaldúa (RSC) – 42. Koke (ATM), 60. Rodri (ATM), 64. Godín (ATM)   63. Koke (ATM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:17.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, D. Llorente, Navas, Hernández – Zubeldia (76. A. Elustondo), Zurutuza (69. Pardo) – Oyarzabal, Merino, Sandro Ramírez – José (27. Juanmi).
    Náhradníci: Zubiaurre – H. Moreno, A. Elustondo, Pardo, Juanmi, Sangalli.

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís (46. Arias) – Koke, Rodri, Saúl Ñíguez, Lemar (59. Partey) – Griezmann, Morata (72. Á. Correa).
    Náhradníci: Adán – Partey, Arias, Á. Correa, Vitolo, Mollejo, Savić.

    Rozhodčí: González Becerril, Alcoba
    thejrc.org