Bielefeld – Darmstadt 1:0 (kon.) | Ingolstadt – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.) | Dynamo Drážďany – Bochum 2:2 (kon.)
konec
SG Dynamo Drážďany
2:2 (1:2)
VfL Bochum
Neděle 03.03.2019, 13:30 • DDV-Stadiom (Dresden) • 2. německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Zdravím všechny fotbalové příznivce! Druhá nejvyšší německá soutěž má na programu čtyřiadvacáté kolo, celek SG Dynamo Drážďany na domácí půdě přivítá tým VFL Bochum.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Domácím fotbalistům patří čtrnáctá příčka, mají 26 bodů a jejich forma je velmi špatná. V jarní části hráli pět zápasů, ze kterých nasbírali jediný bod za remízu proti Regensburgu. O góly se jim stará především Moussa Kone, který má na svém kontě momentálně devět přesných zásahů!
     
    VFL Bochum

    Hosté jsou na tom o něco lépe. Mají 30 bodů, jsou na devátém místě. Ani Bochum nehraje v úplně ideální formě, po zimní pauze hrála taktéž pětkrát, z čehož čtyřikrát padla, pouze jednou zvítězila, bylo to hned v první duelu proti Duisburgu. Lukas Hinterseer je druhým nejlepším střelcem celé soutěže, vstřelil dvanáct gólů.
     
    V prvním vzájemném zápase zvítězily Drážďany tím nejtěsnějším možným rozdílem (1:0). Kdo se bude radovat dnes? Utkání bude řídit pan Michael Bacher. Na čarách mu budou pomáhat pánové Tobias Fritsch a Johannes Huber.
     
    Úvodní sestavy:

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Wahlqvist, Müller, Kreuzer – Berko, Benatelli, Nikolaou, Burnič – Ebert (C), Atik – Duljevič
    Náhradníci: Wiegers – Möschl, Löwe, Röser, Dumič, Atilgan, Gonther

    VFL Bochum: Riemann – Fabian, Hoogland, Soares – Gyamerah, Losilla (C), Janelt, Weilandt – Hinterseer, Pantovič, Zoller
    Náhradníci: Dornebusch – Maier, Celozzi, Tesche, Römling, Lee

    Rozhodčí: Bacher – Fritsch, Huber.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté drží v úvodu tohoto utkání balón na svých kopačkách a kombinují. Bochum se brání a zatím trpělivě vyčkává.
     
    3
    Zahrál si také brankář Schubert, který volil dlouhý nákop na polovinu soupeře. Vzrušení bylo zbytečné, domácí akci zastavil praporek čárového, ofsajd!
     
    4
    Hlavní sudí Bacher píská útočný faul. Tím si podle něj u rohového praporku pomohl Hinterseer, kterému se tohle rozhodnutí příliš nezdá.
     
    5
    Útočný výpad po pravé straně hřiště, poté zblokovaný centr. Drážďany budou rozehrávat první roh, míč si staví kapitán Ebert.
     
    6
    Na druhé straně se do zajímavě příležitosti hnal Weilandt. Ten se k míči dostal pozdě, následně si musel pomoci útočným faulem.
     
    7
    Kousek za velkým vápnem se k míči dostal Janelt. Ten místo střely ještě přihrával na levou stranu, domácí zadáci jeho myšlenku přečetli.
     
    9
    Rozhodčí teď k nelibě domácích příznivců píská faul kapitána Eberta na Zollera, hosté budou rozehrávat standardní situaci.
     
    10
    Autové vhazování poblíž rohového praporku. Pro balón si doběhl Soares, vypadá to na dlouhý aut od brazilského fotbalisty.
     
    10
    Bochum právě vstřelil branku!
    Hosté se na konci desáté minuty dostávají do vedení! Dlouhý nákop Fabiana směřoval za domácí obranu, která zaspala a úplně zapomněla na LUKASE HINTERSEERA. Ten předvedl parádní první dotek, po skvělém zpracování míče prostřelil Schuberta a otevřel skóre!
    10. Lukas HINTERSEER - 0:1
     
    12
    Uvidíme, jak na inkasovanou branku zareaguje domácí tým. Balón teď skončil v zámezí, Drážďany budou vhazovat na polovině.
     
    13
    Jasným faulem si pomohl Zoller, který se nyní omlouvá svému protihráči. Následovat bude standardka pro Dynamo!
     
    14
    Bochum právě vstřelil branku!
    Obrovský šok pro domácí hráče i fanoušky! Po centru z levé strany teď celou situaci špatně vyřešil Nikolaou. Ten balón pouze připravil pro Hinterseera. Střelce první branky vychytal Schubert, ovšem na dorážku MILOŠE PANTOVIČE byl krátký, srbský fotbalista zakončoval na vzdálenější tyčku!
    14. Miloš PANTOVIČ - 0:2
     
    16
    Brankář Schubert rozehrával na levou stranu, jenže jeho spoluhráči přišli o balón, což se pochopitelně nelíbí domácím fanouškům!
     
    17
    Těch nepřesností je na straně Dynama opravdu hodně! Bochum bude rozehrávat rohový kop z pravé strany hřiště.
     
    18
    Drážďany postupovaly do zajímavého kontru. Z celé akce byla pouze zblokovaná střela, rohový kop také na druhé straně hřiště!
     
    19
    Jasným faulem si u postranní lajny pomohl Zoller. Rozhodčí Bacher odpískal nedovolený zákrok, standardka pro Dynamo!
     
    20
    Hostující zadáci celou situaci bez větších problémů vyřešili. Dynamo se navíc musí vracet, hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi, Bochum vede dvoubrankovým rozdílem, hosté teď budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    22
    Hlavní rozhodčí dlouho váhal, nakonec přeci jen odpískal nedovolený zákrok Fabiana proti Wahlqvistovi jen kousek za velkým vápnem!
     
    23
    Dynamo v těchto chvílích doslova zamklo svého soupeře před jeho pokutovým územím, další rohový kop pro tým z Drážďan!
     
    24
    Střílený centr z pravé strany hřiště. Pro balón si bez problémů vyběhl brankář Riemann, který už hledá, komu by rozehrával.
     
    26
    Dlouhá kombinace domácích na polovině hřiště, poté taktický faul Pantoviče. Dynamo to v tuto chvíli zkouší po pravé straně.
     
    27
    Hosté nevyužili obrovskou příležitost! V podstatě byl k vidění protiútok tři na nikoho, kdy balón směřoval na úplně volného Zollera na pravé straně. Toho ale zradilo zpracování, v opačném případě by se nejspíše měnilo skóre!
     
    28
    Po druhé brance se hra hodně otevřela. Především z domácí strany, Bochum se dostává do jednoho kontru za druhým.
     
    30
    Třicet minut hry téměř za námi. Domácí fotbalisté drží balón na svých kopačkách a snaží se něco vymyslet. Riemann na vážnější zákrok i nadále čeká.
     
    31
    Atik přišel o míč, poté dohrál Soarese. Domácí fotbalista může být rád, že se celá situace obešla bez žlutého napomínání!
     
    32
    Dobrou přihrávku na hranici velkého vápna dostal Hinterseer. Ten se se míčem otočil a vystřelil. Balón po zblokované střele skončil vysoko nad brankou!
     
    33
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Na začátku všeho byl velmi špatný odkop brankáře Riemanna. K balónu se na polovině hřiště dostal Kreuzer, který předvedl parádní individuální akci po levé straně, následně míč posadil přesně na hlavu BARISE ATIKA. Ten zakončoval na vzdálenější tyč a snížil!
    33. Baris ATIK - 1:2
     
    35
    Dynamu to ale nestačí, domácí už zase pospíchali dopředu, hosté se osvobodili jen za cenu dalšího rohového kopu.
     
    36
    Deset minut před koncem první půle vznikl závar před Riemannem. S nepříliš razantním zakončením si poradil hostující gólman!
     
    37
    Tutovka pro Bochum, která mohla už zase vést o dvě branky! Hosté rozehrávali rohový kop, dostali se k hlavičce, vzápětí míč ještě nohou tečoval Zoller. Balón směřoval do branky, jenže domácí obránce předvedl parádní zákrok na brankové čáře!
     
    38
    Hraje se opravdu v obrovském tempu, na druhé straně zakončoval zpoza velkého vápna Burnič, brankář Schubert byl u tyče včas!
     
    40
    Dobrý pas na Pantoviče za obranu. Srbský fotbalista místo zakončení ještě přihrával pod sebe, což se prokázalo jako špatné řešení.
     
    41
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka první půle. Kreuzer stihl balón na hrací ploše, následně však o něj přišel, už zase hrají hosté.
     
    42
    Za domácí obranou zůstal úplně volný útočník Hinterseer. Ten hrát nemohl, čárový rozhodčí totiž signalizoval jeho ofsajd!
     
    43
    Blíží se závěr prvního poločasu. Tempo hry je i nadále hodně vysoké a nestranný divák se rozhodně nenudí. u míče jsou domácí.
     
    44
    Hostující Patrick Fabian teď ostře zajel do domácího kapitána Eberta a vidí žlutou kartu. Domácím se nabízí zajímavá standardní situace jen kousek za velkým vápnem!
     
    45
    K odraženému míči se dostal Kreuzer, který to zkoušel technicky. Jeho pokus však směřoval vysoko nad branku Riemanna!
     
    45+1
    Sudí Bacher přidal jednu minutu nad rámec prvního poločasu. Dynamo šlo do brejku, Atik ale nepřesně přihrával, víc už se nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je to tak, úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Bochum do ní vstoupila daleko lépe a dostala se do dvoubrankového vedení. Drážďany ale rozhodně nic nezabalily a dokázaly snížit. Následně byly k vidění šance na obou stranách, skóre se ale už neměnilo! Hosté jdou do kabin s těsným náskokem.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté se hned v úvodu dostali do zajímavé příležitosti! Za obranou domácích zůstal úplně volný Zoller, který ještě hledal Hinterseera. Ten na balón naštěstí pro Dynamo nedosáhl!
     
    48
    Nepříjemná srážka dvou hráčů ve středu hřiště, nejhůře ji odnesl Weilandt, který se v tuto chvíli jen těžce zvedá ze země.
     
    49
    Z pravé strany centroval Duljevič. Hrotový útočník však poté chyběl ve vápně, balón pouze proletěl pokutovým územím!
     
    50
    Taktický faul kapitána Eberta ve středovém kruhu. Hosté s následnou rozehrávkou příliš nepospíchali, začínají až od obránců.
     
    51
    Domácí příznivci i nadále vytvářejí výbornou atmosféru pro svůj tým. Kreuzer byl faulovaný na levé straně, Dynamo bude rozehrávat.
     
    52
    Dlouhý aut Soarese, který se vzápětí sám vydal za balónem. Brazilský fotbalista nebyl úspěšný a musí se vracet.
     
    53
    Na pravé straně zůstal úplně volný Hinterseer, který zakončoval na vzdálenější tyčku. Vzrušení bylo zbytečné, hostující fotbalista byl v ofsajdu!
     
    54
    Pro míč vyběhl Schubert, který bleskově rozehrával. Také domácí fotbalisty zastavil ofsajd, v něm se podle čárového nacházel Burnič.
     
    55
    Za záchranou brzdu zatáhl Anthony Losilla. Hostující kapitán zatáhl Atika za dres, francouzský fotbalista vid žlutou kartu!
     
    56
    Následnou standardní situaci si vzal na starost kapitán Ebert. Jeho pokusu z delší vzdálenosti chyběla větší razance, snadná práce pro Riemanna!
     
    58
    Hra je přerušena, na zemi totiž zůstal ležet Soares, který byl nepříjemně zasažen do hlavy. Hra je přerušena, domácí budou rozehrávat rohový kop.
     
    59
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Právě Soares chyběl při bránění, čehož domácí využili, máme srovnáno! K hlavičce se dostal Nikolaou, který trefil hlavu RICA BENATELLIHO, od té se balón poté odrazil do protipohybu brankáře Riemanna, šťastná branka pro Dynamo!
    59. Rico BENATELLI - 2:2
     
    61
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Danilo Soares, přichází Moritz Römling.
     
    62
    Domácí kapitán Patrick Ebert teď zbytečně dohrál souboj na útočné polovině a naprosto po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    63
    Po delší době zahrozili také hosté. Jejich útočnou snahu ale zastavil praporek čárového rozhodčího, který signalizoval ofsajd!
     
    64
    Další dva tvrdé zákroky ze strany domácího týmu u postranní lajny. Hlavní rozhodčí opět přerušuje hru, rozehrávat bude Bochum.
     
    66
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Erich Berko, přichází Patrick Möschl.
     
    67
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantovič, přichází Chung-Yong Lee.
     
    68
    Je to otevřené, ani jeden z týmů nezdržuje a snaží se rozhodnout. Závar před domácí brankou teď vyřešil brankář Schubert!
     
    69
    Bochum se dostávala do zajímavého přečíslení, ovšem hosty dnes už počtvrté zastavuje praporek rozhodčího, ofsajd!
     
    70
    Gyamerah se k míči dostal pozdě a fauloval kapitána Eberta. Domácí budou rozehrávat přímý kop jen metr za velkým vápnem!
     
    71
    Balón si vzal na starost Kreuzer, ovšem jeho pokus skončil vysoko nad hostující brankou, rozehrávat bude Riemann.
     
    72
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Jan Gyamerah, přichází Stefano Celozzi.
     
    73
    Boj o míč, do kterého se dostali Losilla s Kreuzerem. Fanoušci se zlobí, rozhodčí totiž pískal ruku domácího fotbalisty.
     
    74
    Römling měl ve vzdušném souboji ruce hodně vysoko a nemůže se divit, že rozhodčí odpískal jeho faul na polovině hřiště.
     
    76
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Haris Duljevič, přichází Lucas Röser.
     
    77
    Hosté drželi balón na svých kopačkách u rohového praporku, jenže k centru se nedostali, o malou chvíli později byl pískán útočný faul.
     
    78
    Do kombinace domácího týmu se dostal také brankář Schubert. Drážďany spěchají dopředu, bod je pro ně evidentně málo!
     
    79
    Obrovské chyby domácích mohl potrestat Zoller, který přehazoval vyběhnutého Schuberta. Míč naštěstí pro domácí celek směřoval nad branku!
     
    80
    Bochum vybojovala rohový kop na pravé straně hřiště. Bude to pátý roh pro hostující celek v dosavadním průběhu utkání!
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu, domácí fotbalisté kombinují ve středu hřiště, hosté zatím vyčkávají.
     
    83
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Niklas Kreuzer, přichází Dario Dumič.
     
    84
    Domácím příznivcům teď pořádně na nervy zabrnkal Schubert, který jako poslední dělal kličku. Gólman Drážďan celou situaci zvládl!
     
    85
    Pro centr z pravé strany si vyběhl brankář Riemann, který s následnou rozehrávkou nepospíchá, závěr utkání se blíží.
     
    86
    Po souboji ve středu hřiště zůstal na zemi ležet Janelt. Hra je přerušena, hostující fotbalista bude muset být ošetřen.
     
    87
    Hodně prostoru na levé straně dostal Möschl. Jeho zakončení směřovalo na bližší tyčku, kterou si pohlídal brankář Riemann!
     
    89
    Fotbalisté ve žlutých dresech za obrovské podpory svých fanoušků kombinují na vlastní polovině hřiště, zatím bez většího efektu.
     
    90
    Lukas Hinterseer si na levé straně musel pomoct taktickým faulem u postranní lajny, hlavní rozhodčí vytahuje žlutou kartu!
     
    90+1
    Sudí Bacher přidal tři minuty nad rámec druhého poločasu. Ta první se blíží ke svému konci, hosté budou vhazovat na vlastní polovině.
     
    90+2
    Domácí zahrozili po levé straně, z nějakých čtrnácti metrů pálil Atik. Brankář Riemann vyrazil reflexivním zákrokem na rohový kop!
     
    90+3
    Na výborně rozehraný rohový kop Eberta si naskočil Röser, jehož hlavička mířila jen kousek nad branku, víc už se nejspíše nestane!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Nestranného diváka dnes utkání rozhodně nenudilo, k vidění byly čtyři branky a několik dalších příležitostí na obou stranách. Bochum dnes do zápasu vstoupila lépe a po patnácti minutách už vedla o dva góly. Dynamo však s obrovskou podporou svých příznivců nic nevzdalo a dokázalo srovnat, v závěru pak bylo lepším týmem. Bod je spravedlivý pro oba!
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:18.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:26:14)

    Štěpán Slovák

    Branky: 33. Atik, 59. Benatelli – 10. Hinterseer, 14. Pantovič

    Karty:   62. Ebert (DRE) – 44. Fabian (BOC), 55. Losilla (BOC), 90. Hinterseer (BOC)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:18.
    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Wahlqvist, Müller, Kreuzer (83. Dumič) – Berko (66. Möschl), Benatelli, Nikolaou, Burnič – Ebert (C), Atik – Duljevič (76. Röser)
    Náhradníci: Wiegers – Möschl, Löwe, Röser, Dumič, Atilgan, Gonther

    VfL Bochum: Riemann – Fabian, Hoogland, Soares (61. Römling) – Gyamerah (72. Celozzi), Losilla (C), Janelt, Weilandt – Hinterseer, Pantovič, (67. Lee) Zoller
    Náhradníci: Dornebusch – Maier, Celozzi, Tesche, Römling, Lee

    Rozhodčí: Bacher – Fritsch, Huber
    thejrc.org