Kometa Brno – Sparta 7:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Třinec – Chomutov 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 05.03.2019, 17:30 • ZS Ivana Hlinky • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět Tipsport extraliga a její předposlední jednapadesáté kolo a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Škoda Plzeň.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté Litvínova jsou v tabulce na jedenáctém místě s osmašedesáti body a stále bojují o předkolo play-off. Na desátou Spartu ztrácejí pět bodů. Rádi by se vyhnuli play-out a zahráli si tak ve vyřazovacích bojích. V posledních dvou kolech základní části je však čeká těžká cesta. Dnes se postaví silné Plzni, ovšem pokud chtějí pomýšlet na desátou příčku, měli by zabrat a se Škodovkou bodovat. Verva čtyřiadvacetkrát zvítězila a šestadvacetkrát okusila hořkost porážky. V pátek Litvínovští porazili první Liberec 6:3, na tuto výhru však nenavázali v neděli s pražskou Spartou, které podlehli 3:5. Dnes by tak rádi navázali na páteční domácí výhru nad prvním Libercem a pokusí se potrápit třetí Plzeň. Nebude to ale nic jednoduchého.

    Nejproduktivnější hráči

    František Lukeš – 34 bodů (13+21)
    Jakub Petružálek – 28 bodů (8+20)
    Viktor Hübl – 27 bodů (14+13)
    Plzeň je stále ve hře o prvenství v základní části. Získá důležité tři body z ledu Litvínova?
     
    HC Škoda Plzeň

    Plzenští indiáni jsou v tabulce na třetím místě a mají tak jisté čtvrtfinále play-off. Ještě ale mají šanci zabojovat o vyšší umístění a na led Litvínova tak jedou s jasným cílem, a sice urvat nejlépe všechny tři body. Na svém kontě mají Plzeňští pětadevadesát bodů za dvaatřicet výher a osmnáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Naposledy však doma nestačili na Třinec, který zvítězil těsně 2:1 a vystřídal tak Škodovku na druhém místě. Dnes nás čeká zajímavá bitva o body, na domácí straně jsou nutně potřeba v naději dostat se na desátou příčku, na té hostující pak lepší umístění pro čtvrtfinálové boje. Nenechte si zápas rozhodně ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Milan Gulaš – 59 bodů (29+30)
    Vojtěch Němec – 34 bodů (20+14)
    Jan Kovář – 32 bodů (7+25)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly třikrát, dnes to tedy bude i naposledy. Vzájemná utkání hovoří jasně pro Plzeň, která třikrát zvítězila. Verva ze všech zápasů získala jeden bod. Odčiní dnes na svém ledě tyto porážky?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, L. Doudera, Strejček, Graborenko, Březák – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Válek – Petružálek (A), M. Hanzl, Jícha – Jurčík, M. Havelka, Trávníček (C).

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán (A), Vráblík, Allen, Jones, Moravčík, L. Kaňák – Pour, Stach, Gulaš (C) – Kodýtek, Nedorost, Eberle – Kantner, Kracík, Indrák (A) – Kolda, Preisinger, D. Kindl.

    Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Hynek, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    K utkání je vše připraveno a za malý okamžik budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hráči vyhráli vhazování a hned s pukem zamířili směrem dopředu. Ovšem do ohrožení plzeňské branky se nedostali a do akce tak míří indiáni.
     
    00:36
    Jan Ščotka na druhé straně vyzkoušel z levého kruhu vyzkoušel pozornost Frodla a ten uspěl. Raději ale přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    00:48
    Allen vyhodil puk z obranného pásma, ten směřoval až k brance domácích, sudí však naznačují, hrajte dál. Jednalo se tak o hybridní zakázané uvolnění a domácí tak zakládají akci od svého brankáře.
     
    01:27
    Jaroslav Kracík z levé strany vyslal nebezpečnou střelu, se kterou si jeho jmenovec Janus poradil a také on přerušuje hru.
     
    01:55
    No a další pokus Škodovky. Další ránu vyslal nyní Milan Gulaš, ale i s jeho pokusem si domácí poradili. Nyní s pukem na svých holích míří do další akce na druhé straně.
     
    02:45
    Hosté nadále pokračují v tlaku před brankou soupeře, zatím je to však bez gólového efektu.
     
    03:13
    Michal Trávníček se prosmýkl obranou hostů, dostal kotouč k pravému mantinelu a Verva útočila. Jenže domácí dostali puk z pásma ven a je z toho postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    04:12
    Petr Kodýtek podržel kotouč a hosté útočili. Poté domácí faulovali a Plzeň má ponechanou výhodu. Pokud nevsítí branku, bude hrát jako první přesilovou hru.
     
    04:20
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., podrážení).
     
    04:41
    Moravčík našel na levé straně kus od modré čáry Milana Gulaše, který z první vystřelil. Kotouč však Janus srazil mimo ohrožení vlastní branky a následně pak se domácí celek osvobozuje.
     
    05:19
    Indiáni se však nastěhovali velmi rychle zpět do útočného pásma a operují opět před Jaroslavem Janusem.
     
    05:46
    Michal Moravčík vyslal od modré čáry střelecký pokus, Janus ale zakročil. Další šance plzeňských indiánů skončila na obraně Litvínova a domácí znovu vyhazují.
     
    06:20
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    07:04
    Václav Nedorost dotíral před Janusem, jeho snaha o teč skončila sklapnutím betonů domácího brankáře. Hra je přerušena a vhazovat se bude v jeho těsné blízkosti.
     
    07:04
    To vše ale až po první reklamní přestávce, která právě následuje.
     
    07:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají účet tohoto utkání. LUKÁŠ KAŠPAR u modré čáry sebral kotouč, poté projel kolem Kantnera až do blízkosti Dominika Frodla, kterého prostřelil pod jeho pravým betonem – 1:0. Asistence: Juraj Mikúš a Lukáš Válek.
    07:31 Lukáš KAŠPAR - 1:0
     
    08:16
    Hosté sice měli více ze hry, ale do vedení se dostali domácí. A ti znovu zahrozili před Frodlem, který musel opět zasahovat, tentokráte proti bekhendové střele Ondřeje Jurčíka.
     
    08:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hned je do o dva góly. Ve zmatku před hostující brankou se kotouč odrazil od Frodla přímo před LUKÁŠE DOUDERU, který poté z bekhendu uklidil puk za jeho záda – 2:0. Hosté z Plzně tak musejí dohánět už dvoubrankové manko. Asistence: Jan Myšák.
    08:33 Lukáš DOUDERA - 2:0
     
    08:33
    Hostující lavička reaguje na vzniklou situaci oddechovým časem.
     
    09:15
    Hosté se dostali do útoku, ale Havelka nepustil Indráka do zakončení. Puk tak získávají znovu domácí hráči a míří do další útočné akce na druhé straně.
     
    10:32
    Petružálek nechal kotouč Srejčkovi, jeho pohotovou střelu ale do rohu kluziště srazila obrana Plzně. Nicméně domácí hokejisté, kteří po vstřelených gólech ožili, se stále drží před Frodlem.
     
    10:50
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., faul loktem).
     
    10:53
    Vhazuje se po pravé ruce Dominika Frodla.
     
    11:04
    Hosté se pak dokázali dostat ke kotouči a hned ho posílají až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    11:59
    Hosté zatím své oslabení zvládají velmi dobře a znovu se dokázali osvobodit. Domácí celek tak zakládá další svoji akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    12:28
    Kotouč letí zase až před Jaroslava Januse a je z toho další vyhození puku do bezpečí. Plzeň už toto oslabení rozhodně zvládne bez úhony.
     
    12:50
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    14:11
    Frodl čelil další akci Litvínova, Juraj Mikúš pálil k první tyči, ovšem jeho pokus skončil neúspěchem. Přesto Frodl hru přerušil a vhazovat se bude u jeho branky.
     
    14:11
    Následuje další komerční přestávka.
     
    14:16
    Série nepřesností na obou stranách, nyní mají kotouč hosté a směřují s ním před domácí klec.
     
    14:56
    Jejich akci ale zastavilo postavení mimo hru, která se vrací zpět do neutrální zóny. Vhazovat se bude ve středním pásmu blíže brance Litvínova.
     
    15:24
    Za brankou Litvínova šel s pukem Martin Hanzl, ale obrana hostů ho o kotouč obrala a dostala ho z vlastního obranného pásma. Znovu tak mohou projít do další útočné akce.
     
    16:14
    Denis Kindl poslal na modrou čáru puk Jonesovi, ten se dostal ke střele. Poté vznikla skrumáž před Janusem, na něho mířily dvě střely, s oběma si však poradil.
     
    17:01
    Až nyní vyhazuje puk do středního pásma Lukáš Kašpar a dostává ho do bezpečí.
     
    17:26
    Martin Hanzl nabral rychlost ve středním pásmu, ovšem hosté ho do blízkosti branky Dominika Frodla nepustili a bleskově otáčejí hru a jdou do rychlého protiútoku.
     
    18:21
    Zakázané uvolnění Plzně stěhuje hru před Dominika Frodla, vhazovat se bude po jeho levé ruce. Litvínovští tak prakticky zadarmo získali v závěru třetiny útočnou třetinu.
     
    18:28
    František Lukeš střílel z otočky, ale Dominika Frodla nepřekvapil. Následně pak to zkoušel také Viktor Hübl, ale další litvínovský matador neuspěl.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Na opačné straně vystřelil nebezpečně z pravé strany Jaroslav Kracík a do akce tak musel jít zase Jaroslav Janus. Ten zasáhl a raději nechal hru přerušit.
     
    19:30
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Stach – 2 min., sekání).
     
    19:40
    Domácí si ještě v závěru prvního dějství zahrají přesilovou hru, pokud ji nevyužijí, přenesou si ji do druhé třetiny.
     
    19:50
    Další pokus Hübla, kterého vyzval Lukeš, ale jejich souhra ovoce nepřinesla. Pomalu, ale jistě končí tato část hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. Domácí hráči se velmi brzy dostali do dvoubrankového náskoku zásluhou Lukášů Kašpara a Doudery a zaskočili tak hosty. Ti se snažili o snížení stavu skóre, ale to se nepovedlo. Verva dokázala uhájit své vedení bez inkasované branky, Jaroslav Janus tak drží čisté konto. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 18:26.
     
    Střely na branku: 12 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Litvínovští mají puk na svých holích a hned ho zavážejí do útočného pásma, kde budou pokračovat ve své přesilové hře.
     
    20:32
    Hosté však dokázali puk sebrat a vyhodit ho až před domácí branku. Další akci tak domácí zakládají opět od svého brankáře.
     
    21:01
    Conor Allen ujel se spoluhráčem do úniku ve vlastním oslabení, jeho střela z mezikruží však skončila na Janusovi, který sklapl své betony.
     
    21:22
    František Lukeš pálil z levé strany v blízkosti Frodlovy klece, ale ten se stihl ke své pravé tyči včas přesunout a zakročil.
     
    21:30
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    21:44
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Březák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:44
    Přesilovku si nyní zahrají hráči Plzně při vyloučení Jakuba Březáka.
     
    22:20
    David Stach dostal přesnou přihrávku od Milana Gulaše a proti jeho hodně nebezpečné střele vytasil lapačku Jaroslav Janus. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    22:35
    Nyní střílel sám Milan Gulaš z vrcholu levého kruhu, ta se neujala a hned na to poté, co domácí dostali puk na své hole, ho vyhazují před branku Dominika Frodla.
     
    23:05
    Litvínov se znovu osvobozuje a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    23:35
    Skrumáž před litvínovskou brankou, hosté se snažili dopravit kotouč za Janusova záda, ale to se nepovedlo. Brankář Vervy puk ukryl a nepustil hosty na kontaktní branku.
     
    23:44
    Litvínov je v plném počtu.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Březák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:05
    Příliš dlouho se ale na ledě neohřál a putuje zpět za nedovolené bránění. Verva se tak bude opět bránit ve čtyřech hráčích.
     
    24:59
    Minuta z hostující přesilovky je pryč, domácí zatím nepustili Plzeň do vážnější akce.
     
    25:27
    Až nyní střílel Milan Gulaš, jeho pokus byl sražen do bezpečí a následně pak kotouč vyhazují domácí hráči až před hostující branku.
     
    25:55
    Jakub Petružálek se mohl hnát do samostatného úniku ve vlastním oslabení, ale zřejmě kvůli rýze v ledu klopýtl a mezitím se stihla vrátit obrana hostů zpět.
     
    26:13
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:05
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    26:56
    František Lukeš dobře viděl najíždějícího Marka Trončinského, kterému poslal puk, ale po následné střele druhého jmenovaného zasáhl Dominik Frodl.
     
    27:09
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2 min., podrážení).
     
    27:09
    Nyní se faulu dopustili hosté a Litvínovští tak budou hrát další přesilovou hru. Vhazuje se v blízkosti hostujícího brankáře Dominika Frodla.
     
    27:45
    Trončinský hledal přihrávkou Jakuba Petružálka, který z levé strany vyslal přízemní střelu v těsné blízkosti Frodla, ale ten se znovu zaskvěl dalším zákrokem.
     
    28:30
    Hosté sebrali domácím puk a dokázali ho dostat do středního pásma. Verva pak zakládá další akci zase znovu od začátku.
     
    28:58
    Allen byl zasáhnut holí do obličeje a je signalizováno vyloučení domácího hráče.
     
    29:09
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    29:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:24
    Hned po vhazování před domácí brankou sebrali puk hráči Litvínova a okamžitě ho vyhodili daleko od své branky. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení hned v jeho začátku.
     
    29:49
    Další vyhození puku až do plzeňského teritoria a je tu další osvobození Litvínova.
     
    30:18
    A Verva půjde do tří. Trončinský fauloval soupeře a sudí signalizují další vyloučení na straně domácího celku.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Trončinský – 2 min., podrážení).
     
    30:27
    Hosté se už usadili v pásmu soupeře a kombinují před Jaroslavem Janusem. Milan Gulaš z levé strany vyslal tvrdou ránu, kterou vyrazil do bezpečí domácí brankář.
     
    31:02
    Vervě se stále nedaří vyhodit puk do bezpečí a hosté stále svírají litvínovské hokejisty v jejich teritoriu.
     
    31:14
    Domácí celek je už ve čtyřech hráčích a navíc hned dokázal puk vyhodit daleko od Janusovy branky. Důležité osvobození domácích.
     
    31:38
    Kodýtek pohotovou střelou neuspěl, obrana Litvínova dokázala zakročit a je tu další vyhození puku až před Dominika Frodla. Oslabení Litvínova se tak rapidně krátí.
     
    32:11
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Nick Jones – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:21
    Litvínov je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    32:37
    Moravčík získal kotouč a hned ho dostal do bezpečí. Litvínovští hráči tak zakládají svou přesilovkovou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    33:04
    Hosté překazili další souhru domácích a poslali kotouč znovu až před Jaroslava Januse. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    33:39
    Domácí příznivci už zdvihali ruce nad hlavu po střele Martina Hanzla, ale jeho velká šance nakonec gólem nekončí. Nicméně Verva stále obléhá branku Plzně.
     
    34:11
    Plzeň se ubránila a nyní je už v plném počtu. A přesně v čase, kdy na led naskočil Jones, následuje další komerční přestávka.
     
    34:17
    Douderova střela z vrcholu pravého kruhu byla nepřesná a Frodlovi nenadělala větší problém. Hosté hned na to otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    34:47
    Michal Moravčík od vlastní branky zakládal další akci, ale s pukem míchal tak dlouho, až ho nakonec poslal přímo na hůl Michala Trávníčka, který poté před Frodlem neuspěl.
     
    35:42
    Havelka dostal kotouč do útočného pásma, Jurčík poté bojoval u mantinelu o kotouč, který získali hosté. A už startují směrem před domácí branku.
     
    36:30
    Lukáš Kašpar svou střelou protáhl Frodla, který nakonec jeho pokus likviduje a hned posílá puk svým spoluhráčům, kteří míří na druhou stranu.
     
    36:58
    Domácí se radovali ze třetího gólu po střele Martina Hanzla. Sudí ale okamžitě naznačují, že půjdou zkoumat video. Uvidíme, zda se o branku skutečně jednalo. Nyní tak bude hra chvíli přerušena.
     
    36:58
    Video potvrdilo, že branky domácí skutečně dosáhli a Verva jde do tříbrankového trháku!
     
    36:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    MARTIN HANZL to udělal velmi šikovně, objel branku soupeře a u pravé tyče Frodla zasouval puk za čáru. Autor gólu se okamžitě radoval a byl si zřejmě jistý, že puk byl za čárou. To ostatně potvrdilo i video. Hosté tak ztrácejí už tři branky. Asistence: Lukáš Kašpar.
    36:58 Martin HANZL - 3:0
     
    37:39
    Další snaha domácích, kteří se dostali přes obranu soupeře před Frodla, ovšem tentokráte brankář Západočechů zakročil.
     
    38:19
    Indrák s Kracíkem si neporozuměli v souhře a ztrácejí puk, který už mají na svých holích opět domácí hráči a míří před hostující klec.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:44
    Jurčíkova střela opět zaměstnala Dominika Frodla, ten musel dvakrát za sebou zasahovat a nyní už nechal přerušit hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí. V ní domácí pokračovali v poctivé hře a drželi svůj dvoubrankový náskok. V závěru prostřední části se dokonce dostali do vyššího náskoku. Třetí gól Litvínova, který vsítil Martin Hanzl, potvrdilo video a domácí tak mají velmi dobře nakročeno k dnešnímu úspěchu. Hosté rozhodně zbraně nesloží a pokusí se ve třetí třetině se zápasem něco udělat. Ta začne přibližně v 19:27.
     
    Střely na branku: 23 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Hosté se hned v úvodu třetí třetiny dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před branku Dominika Frodla.
     
    40:30
    Nedorost nabral podél pravého mantinelu rychlost, přenechal puk Vráblíkovi, který mu ho zase vrátil zpět, ale hostující útočník se nakonec ke střele nedostal.
     
    41:05
    Graborenko zastavil akci hostů a ve spolupráci s Janem Myšákem pak dostal kotouč do středního pásma. Litvínov tak prochází do útočné akce.
     
    41:38
    Janus se musel otáčet ve svém brankovišti, skákavý kotouč nakonec dokázal zkrotit a poté rozehrál puk svým spoluhráčům.
     
    42:18
    Martin Hanzl hledal před brankou Jíchu, ten na kotouč nedosáhl a akce Vervy velmi rychle končí.
     
    42:48
    Jan Eberle jel do akce dva na jednoho, na pravé straně měl volného Václava Nedorosta, ale prvně jmenovaný zvolil střelu sám, se kterou však neměl Janus problém.
     
    43:19
    Další zakázané uvolnění plzeňské Škodovky.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 879 diváků.
     
    43:25
    V krátkém sledu po sobě dostali hosté puk znovu až za branku Litvínova a je z toho další zakázané uvolnění. Vhazuje se po levé ruce Dominika Frodla.
     
    43:44
    Série zakázaných uvolnění pokračuje i nyní, tentokráte se ho dopustili domácí hráči a vhazovat se tak bude po pravé ruce Jaroslava Januse.
     
    44:19
    František Lukeš byl stíhán Davidem Stachem, jenž ho o puk obral a uháněl s ním daleko od své branky.
     
    44:59
    Marek Trončinský nenápadnou střelou vystrašil Frodla, nakonec to byla akce, která brankou neskončila. Na druhou stranu tak znovu míří plzeňští indiáni.
     
    45:48
    Hosté se dostali do tlaku před domácí brankou, domácí pak raději vyhodili puk na další icing. Vhazuje se tak opět před brankou Jaroslava Januse.
     
    46:03
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:33
    Moravčík hledal u modré čáry Eberleho, ale druhý jmenovaný se ke střele nedostal.
     
    46:38
    Další zakázané uvolnění Plzně. Opět se tak hra stěhuje do obranného pásma Škodovky a vhazovat se bude po pravé ruce Dominika Frodla.
     
    46:53
    Březák dostal přihrávku od Mikúše a poté z levého kruhu okamžitě vystřelil. Frodla však pohotově zasáhl a dostal kotouč pod kontrolu.
     
    47:26
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Plzeňská obrana dnes dělá chyby v obranné činnosti a toho opět domácí celek využil. Lukáš Válek prošel přes beka indiánů a poté poslal puk na levou stranu MARKU TRONČINSKÉMU, který zakončoval prakticky do odkryté branky Dominika Frodla – 4:0. Asistence: Lukáš Válek.
    47:26 Marek TRONČINSKÝ - 4:0
     
    48:22
    Hosté se snažili o korekci skóre, ovšem Moravčík nedokázal před Jaroslavem Janusem zakončit.
     
    48:57
    Kašpar se pokusil protlačit puk skrze obranu soupeře, to se nepovedlo a Kaňák jde s pukem znovu až před branku litvínovské Vervy.
     
    50:01
    Jsme za polovinou třetí třetiny, hosté nyní zahrozili Milanem Gulašem, ale jeho pokus také mezi tři tyče nezaplul. Jaroslav Janus stále drží čisté konto.
     
    50:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkali a dávají první branku v utkání a připravují tak Januse o jeho čisté konto. JAN EBERLE dostal přihrávku od Milana Gulaše přímo před domácí klec a zblízka pak procedil kotouč za Janusova záda – 4:1. Asistence: Milan Gulaš a Lukáš Pulpán.
    50:46 Jan EBERLE - 4:1
     
    51:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Trončinský – 2 min., podrážení).
     
    52:44
    Indiáni se uhnízdili v pásmu Litvínova a kombinují před Janusem. Snaží se o druhou branku, která by je dost možná vrátila zpět do hry.
     
    53:09
    Moravčíkovu střelu zablokoval Hübl a puk poté skončil na ochranném plexisklu. A až nyní se Verva dokázala dostat na kotouč a vyhazuje ho až před branku Plzně.
     
    53:43
    Trončinský je na ledě a Verva je v plném počtu.
     
    54:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva si vrací zpět své čtyřbrankové vedení. Jakub Petružálek nabil na modrou čáru JANU STREJČKOVI, který pořádnou dělovkou z první vymetl v síti hostů pavučiny – 5:1. Asistence: Jakub Petružálek a Marek Trončinský.
    54:05 Jan STREJČEK - 5:1
     
    55:19
    Hráči Plzně se dostali do útočné akce, ale Verva jim rychle vzala puk a šla na opačnou stranu, ale také domácím se akce nepovedla.
     
    56:21
    Jaroslav Janus dnes chytá velmi dobře a nyní zastavil další nebezpečnou střelu Plzně. Eberle našel volného Milana Gulaše, kterého však brankář Litvínova vychytal.
     
    56:42
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před Jaroslava Januse. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:34
    Litvínovští se opět natlačili před branku Plzně, ale nyní si hosté svůj prostor před brankou pohlídali.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:37
    Domácí se už příliš nikam neženou. Nyní ubránili další akci soupeře a otáčejí ještě hru před Dominika Frodla.
     
    59:44
    Zápas se už jenom dohrává za potlesku domácích příznivců, kteří jsou už na nohou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí dnes po velmi dobrém výkonu porážejí favorita z Plzně a zapisují veledůležité tři body do tabulky. A protože prohrála jak pražská Sparta tak i Zlín, šance Litvínova postoupit do vyřazovacích bojů je zase o něco vyšší. O tom, kdo si z této trojice play-off zahraje, rozhodně až poslední dvaapadesáté kolo, které se bude hrát v pátek.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni na hostující straně Michal Moravčík a na té domácí pak brankář Jaroslav Janus.
     
    Střely na branku: 29 – 36
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:04:30)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 8. Kašpar (J. Mikúš, Válek), 9. L. Doudera (Myšák), 37. M. Hanzl (Kašpar), 48. Trončinský (Válek), 55. Strejček (Petružálek, Trončinský) – 51. Eberle (Gulaš, Pulpán)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, L. Doudera, Strejček, Graborenko, Březák – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Válek – Petružálek (A), M. Hanzl, Jícha – Jurčík, M. Havelka, Trávníček (C).
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán (A), Vráblík, Allen, Jones, Moravčík, L. Kaňák – Pour, Stach, Gulaš (C) – Kodýtek, Nedorost, Eberle – Kantner, Kracík, Indrák (A) – Kolda, Preisinger, D. Kindl.

    Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Hynek, Klouček

    Diváci: 3 879
    ocianews.com