Kometa Brno – Sparta 7:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Třinec – Chomutov 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Úterý 05.03.2019, 17:30 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky u předposledního kola hokejové Tipsport extraligy. Všech sedm dnešních zápasů spojuje začátek v 17:30 a my budeme sledovat dva týmy, které se ještě teoreticky mohou potkat i ve čtvrtfinále play-off. Čtvrtý Hradec Králové hostí osmou Mladou Boleslav.
     
    Mountfield HK – 4. místo, 92 bodů, skóre 144:119

    V Hradci už mají víceméně splněno. Klub chtěl letos po omlazení dojít do čtvrtfinále, což se mu povedlo – už pošesté v řadě se umístí v první šestce základní části. Takovou sérií se v současnosti nemůže pochlubit žádný jiný klub. Mountfield navrch skončí nejhůře čtvrtý, ještě se zkusí posunout na třetí či druhé místo – ale to bude mít těžké.

    K jistotě se posunul hlavně pěti výhrami v řadě po reprezentační přestávce, čtyřikrát se dokonce radoval na venkovních stadionech. Pak ale zase "ubral" a poslední tři zápasy prohrál. Pokaždé rozhodoval až finiš, naposledy ve Vítkovicích dokonce samostatné nájezdy.

    HC Vítkovice Ridera – Mountfield HK 3:2 po nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 36. Výtisk (Olesz), 49. Š. Stránský (Schleiss, Kucsera), rozh. náj. Stránský – 22. F. Pavlík (Cingel, Paulovič), 58. Vincour (R. Pavlík, Cibulskis).
    Mladá Boleslav je stále ve hře o elitní šestku, to Mountfield má již účast ve čtvrtfinále zajištěnou
     
    BK Mladá Boleslav – 8. místo, 77 bodů, skóre 122:117

    Bruslařům jde přece jenom o víc, z osmé příčky se mohou posunout ještě o dvě nahoru, anebo taky o dvě dolů. Postup do vyřazovacích bojů už mají jistý, to je zásadní informace. Na šestou Olomouc a tedy přímou účast ve čtvrtfinále jim chybí pět bodů, což je přece jenom dost, takže by se asi spokojili s tím, aby předkolo začínali doma.

    Také Boleslav má v čerstvé paměti šňůru šesti vítězství, je jen o trochu starší než ta hradecká. Od pauzy se ale Středočeši pohybují na vlnách a střídají vítězství s porážkami. Z výsledků ani nejde říct, zda jim víc svědčí domácí, či venkovní prostředí. Předevčírem každopádně v důležitém utkání před svými fanoušky porazili Zlín.

    BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

    Branky a nahrávky: 18. Žejdl (Pláněk, Šťastný), 37. Knotek (Vondrka, Němeček), 41 Vondrka (Knotek) – 39. Honejsek (Šlahař, Valenta).
     
    Vzájemné zápasy letos ovládají domácí týmy

    Pár let zpátky vládla ve vzájemných duelech Mladá Boleslav, v paměti máme i čtvrtfinálovou sérii sezóny 2015/16. Pak se mince otočila na stranu Hradce, jenž vyhrál šestkrát za sebou. Ale v probíhající sezoně platí nadvláda domácích týmů. S čistým svědomím můžu říct, že kdo viděl poslední zápas v Boleslavi se 13 góly a několika zvraty, ten už je v hokeji připravený vidět prakticky všechno...

    12. kolo, 21. listopadu:
    Mladá Boleslav – Hradec Králové 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
    25. kolo, 7. prosince:
    Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:1p (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)
    38. kolo, 25. ledna:
    Mladá Boleslav – Hradec Králové 8:5 (3:3, 2:0, 3:2)
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Paulovič, Nedvídek, J. Dvořák.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Pláněk (A), Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa – Vondrka (C), T. Knotek, Skalický – Šťastný, Žejdl (A), Pabiška – Látal, P. Musil, R. Zohorna – P. Kousal, Najman, Flynn.

    Rozhodčí: Hribik, Pražák – Komárek, Špringl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Pavol Skalický se hned po úvodním buly vydal do hradeckého pásma. Jeho přihrávka před branku nenašla žádného spoluhráče a domácí plánují kontr.
     
    00:31
    Ten jim ale dlouho nevydržel, naopak na druhé straně donutil Tomáš Knotek svého bývalého spoluhráče Jaroslava Pavelku k prvnímu dvojzákroku utkání.
     
    00:39
    Mountfield po buly vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    01:04
    Tomáš Vincour je sice nejlepším hradeckým střelcem, ale teď to nepotvrdil! Dostal krásnou přihrávku před Růžičku a místo toho, aby sám zakončoval, ještě zbytečně poslal puk do úhlu Lukáši Cingelovi. Pro domácí to každopádně byla první tutovka utkání.
     
    01:31
    Vzápětí vybídl Graňák zpoza branky Vopelku a boleslavký brankář se musel bleskově přesunout ke své tyčce, aby jeho střelu chytil.
     
    02:05
    Teď naopak operují v útoku hokejisté z města automobilů. Oscar Flynn se dobře tlačil před Pavelku a čtvrtý útok nakonec vybojoval první přesilovku.
     
    02:13
    Jaroslav Dvořák (HKM) se provinil podrážením.
     
    02:31
    Skalický si při pokusu o střelu z první málem utrhnul rameno, ale tlak hostů pokračuje.
     
    02:44
    Teď už to Pavlu Skalickému vyšlo. Michal Vondrka ho vybídl nacvičeným křižným pasem, ale Pavelka to čekal, přesunul se a ránu z první zastavil.
     
    03:10
    Pro změnu střelu švihem v podání Skalického teď hradecký gólman poslal vyrážečkou do rohu pásma.
     
    03:29
    Mountfield se osvobozuje. Mimochodem, je sympatické, že s matadory poslali boleslavští trenéři na led i mladíčka Oscara Flynna.
     
    03:44
    Jaroslav Pavelka čelil tvrdé ráně dalšího Exhradečáka Martina Pláňka. Zřejmě si našel tak dobrý výhled, že bez potíží napoprvé zasáhl.
     
    04:15
    Středočeši nepředvedli vyloženě špatnou přesilovku, ale něco jí přece jenom chybělo. Hradec je kompletní.
     
    04:58
    Pavel Kousal při svém přejezdu do útočného pásma zřejmě jen ztratil stabilitu a skočil na led. Škarohlídové by ho mohli nařknout, že po lehkém hradeckém seknutí chtěl rozhodčím cosi naznačit, ale tak bych to asi neviděl.
     
    05:28
    Takhle se domácí favorit tedy do sedla rozhodně nevrátí. Dvakrát v rychlém sledu se provinil zakázaným uvolněním.
     
    05:40
    Do třetice všeho dobrého. Tedy dobrého jen pro příznivce defenzivního hokeje.
     
    05:59
    A z hokejky Lukáše Cingela už to icing není, hurá. Hradec forčekuje rozehrávku svého protivníka.
     
    06:26
    Nakonec forčekoval úspěšně a Roman Kukumberg posílal před branku prudký centr. Ten ale neletěl ani na jeho parťáka, ani na Jana Růžičku.
     
    06:56
    Tak přece je tady zakázané uvolnění číslo čtyři. Nepřesnost střídá nepřesnost, ale zatím nejsou tak fatální, aby jednoho ze soupeřů stály kejhák. Jenom se na to nedá koukat.
     
    07:18
    Lukáš Nedvídek, hradecký navrátilec z Třebíče, nedostal při svém průniku šanci – dva Boleslavští ho sevřeli mezi sebe. No a vzápětí snižují stav zakázaných uvolnění hosté.
     
    07:34
    Gól! Tedy gól Radkem Smoleňákem, který skončil nohama vzhůru v boleslavské brance po prudkém nahození na Růžičku, který přerušuje hru a spouští komerční pauzu.
     
    07:34
    Hradecký kotel v ní vytáhl krásné choreo s nápisem "Nepostradatelní" a obličeji všech členů realizačního týmu. Videokouč Michal Tvrdík a jeho asistent Patrik Stehno tady vedle mě na novinářské tribuně se červenají až za ušima. "Víc takových věcí!" hlásí Tvrdík.
     
    07:54
    Především Daniel Rákos znepříjemňoval hostům rozehrávku. Když jeho pas zpátky zblokovali, domácí se dostali do pásma znovu a právě Rákos z jízdy bekhendem pozlobil Růžičku. Ten je zatím velmi pozorný.
     
    08:37
    Bohužel jsem neviděl hit, po kterém skončil na ledě David Šťastný. Podle všeho byl čistý, kotouč pak doplul k Pavelkovi do náručí.
     
    08:50
    Jaroslav Pavelka při svém následném slajdu posunul branku, pak ji chtěl vrátit do původní pozice, ale nepovedlo se mu to. A tak rozhodčí Daniel Pražák přerušil hru.
     
    08:50
    Sudí museli povolat rolbaře. Ten neměl vůbec naspěch a než k brance došel, stihla si řada fanoušků odskočit na záchod i na klobásu a dvakrát se vrátit zpátky.
     
    09:16
    Pavel Musil při dojíždění nahození přišel o hokejku, i to nakonec vytvořilo rozdíl, díky němuž puk získali domácí. Hra je zatím hodně rozkouskovaná a je možná vidět, že oběma týmům skutečně o tak moc nejde.
     
    10:14
    Graňák s Chalupou se spokojili s protečovaným nahozením. Domácí pak kotouč získali a usazují se v pásmu...
     
    10:34
    ...byla z toho docela zajímavě ztečovaná střela Tomáše Linharta, která šla do Růžičkova protipohybu. Ale zejména mimo jeho branku.
     
    10:49
    No, Jiří Kurka teď sám od sebe pomalu mířil k trestné lavici. Pak ho ale Jan Hribik ujistil, že jeho vyhození bylo tečované a že ho vylučovat nebude.
     
    10:49
    A to se nelíbí hradeckým hokejistům ani fanouškům.
     
    10:49
    Už to lítá. Doufejme tedy, že zůstane jen u slovních označení a nedojde to k lahvím a plechovkám jako posledně v Plzni.
     
    11:28
    Teď už jsou domácí spokojenější. Ondřej Dlapa (MBL) totiž zastavil hradecký protiútok hákováním a také Mountfield si vyzkouší první početní výhodu.
     
    11:58
    Bruslaři se napoprvé osvobodili, teď už se brání hradeckému pětiúhelníku...
     
    12:20
    Bez střely to ale nepůjde, tu od Tomáše Vincoura hosté snadno zblokovali.
     
    12:45
    A nepřesná zpětná přihrávka hradeckého čísla 81 může hosty uklidnit. Vyvážejí puk do bezpečí.
     
    13:07
    20 sekund přesilovky pět na tři pro domácí! I podruhé byl faulován Radovan Pavlík, tentokrát ho podržel Michal Vondrka (MBL) a Hradec má velkou šanci, byť krátkou.
     
    13:20
    Vincour napálil nohy Radka Smoleňáka a Boleslav se osvobozuje.
     
    13:38
    Hosté jsou ve čtyřech, to nejhorší přečkali. A pokud domácí nebudou střílet, tak se Boleslavští nemají čeho bát.
     
    13:55
    Teď už se Petr Zámorský odhodlal alespoň k nahození, které chtěli spoluhráči dorážet. Jan Růžička si nebyl svým zákrokem jistý, ale kotouč mu zůstal někde ve výstroji a následná tlačenice už k ničemu nevedla.
     
    14:19
    Poměrně chytrá přihrávka Filipa Pavlíka mezi kruhy odskočila Mateji Paulovičovi, takže Středočeši mohou znovu uklidit kotouč do bezpečných míst.
     
    14:52
    A když k tomu přidají dobré napadání, šetří další vteřinky.
     
    15:12
    Zámorského nahození od mantinelu proskotačilo daleko od branky, hosté jsou kompletní.
     
    15:30
    A naopak si po komerční přestávce sami vyzkoušejí druhou přesilovou hru. Roman Kukumberg (HKM) se diví, ale to ho od menšího trestu za nedovolené bránění neuchrání.
     
    15:44
    Kotvanovu střelu od modré čáry zastavil Petr Štindl a Tomáš Linhart vzáěptí poslal puk přes všechny čáry.
     
    16:03
    Pavol Skalický to zkusil z úhlu, protlačil se k Pavelkově brankovišti, ale domácí gólman kotouč za čáru nepustil. Pak zase kotouč letěl ven.
     
    16:23
    Hosté si také zahrají pět na tři, a to dokonce minutu a šest sekund! Jaroslav Dvořák (HKM) sedí na trestné už podruhé a tentokrát tam bude déle, za vražení na hrazení totiž dostal 2+10 minut.
     
    16:35
    Oldrich Kotvan svou pumelenicí přestřelil branku.
     
    16:52
    Kapitán Vondrka pak dostal křižný pas pod nohy.
     
    17:06
    Skalického ránu vykopl Pavelka betonem a když se pak kotouč odrážel do prázdné brány, před čarou ho odpálil Richard Nedomlel!
     
    17:30
    Hradec vyhodil puk a už je ve čtyřech.
     
    17:43
    Na Bernadovu dělovku Pavelka viděl, proto ji poměrně snadno poslal do rohu.
     
    17:56
    A teď už je kotouč znovu v blízkosti Jana Růžičky.
     
    18:08
    Boleslavi nevyšel rychlý protiútok. Bernad rýsoval zajímavou přihrávku na Tomáše Knotka, ale ta byla těžká a ne tolik přesná, jak by bylo potřeba.
     
    18:30
    No tak Mountfield vydržel kompletní jenom pár sekund a už jde zase do čtyř. Dominik Graňák (HKM) je vyloučen za hákování.
     
    18:56
    Aktivní Skalický to zkoušel z levého kruhu, Pavelka na druhé tyčce zakročil a Hradec vyhazuje.
     
    19:22
    Ne, tahle zadovka se Oscaru Flynnovi nepovedla a Lukáš Vopelka mohl znovu snadno zamést puk napříč celým kluzištěm.
     
    19:51
    Filip Pavlík poslal nekompromisním zákrokem k mantinelu Davida Šťastného a to bylo všechno, co se v první třetině stane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetinu dnešního zápasu bychom mohli promítat jako demonstraci zbytečných faulů. Hradec měl velkou šanci hned po minutě hry, pak šel do čtyř a z útlumu se dostával až postupně. V přesilovkách ale nestřílel, Boleslavi šly o kus lépe a domácí musel podržet Jaroslav Pavelka. Zápas je zatím hodně rozháraný.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:28.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Hradec Králové – 6
    Mladá Boleslav – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Boleslavští dohrávají půlminutovou početní výhodu...
     
    20:18
    ...Oldrich Kotvan svou ranou naráží na betony Jaroslava Pavelky.
     
    20:34
    A teď už je Mountfield v plném počtu. Uvidíme, jak dlouho tak i vydrží.
     
    20:50
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi znamená vhazování po pravé Pavelkově ruce.
     
    21:21
    Od Cibulskise přes Rákose se dostal puk hodně krkolomně k Chalupovi, ten se ho snažil zamést na branku, ale hosté ho zblokovali.
     
    21:32
    Teď koučí černá guma v ochranné síti a Hradec má útočné buly.
     
    21:56
    Růžička zasahoval hned po vhazování, pak Hradec spustil zajímavou rotaci. Vincour hledal od zadního mantinelu hokejku Cingela, ten byl ale před brankou v rámci pravidel zablokován.
     
    22:03
    Boleslav se vydala do protiútoku a Hradečtí zblokovali její nahození do ochranné sítě.
     
    22:47
    Rychlý kontr čtvrtého útoku hostí neskončil přesnou střelou. Na druhé straně pak nevypálil ani Paulovič, který byl u mantinelu dobře hlídán.
     
    23:28
    Kotouč si teď se všemi aktéry hodně zalaškoval a asi pětkrát od hokejky odskočil jinak, než by si hráči představovali. Hlavně tedy Tomáš Linhart. Nakonec ho ale zasmečoval tak, že skončil na zakázaném uvolnění.
     
    23:46
    Atraktivní hokej se do ČPP Arény stále nedostavil. Pabiškova sražená střela končí kde jinde než v ochranné síti za Jaroslavem Pavelkou.
     
    24:30
    Do protiútoku se tentokrát dostali Hradečtí a Matěj Chalupa byl před Růžičkou hodně neústupný! Po Smoleňákově nabídce z rohu dorážel načtyřikrát, nebylo to vůbec beznadějné, ale boleslavský brankář udržel svou čáru.
     
    24:59
    Filipu Pavlíkovi se kotouč odrazil pod nohy, takže střílet z první nemohl. A když pak vrátil puk Cibulskisovi, lotyšský zadák dělovku nezvládl.
     
    25:27
    Právě Filip Pavlík teď pokyvuje, že ví, že měl nahrát Tomáši Vincourovi. Místo toho vrátil kotouč na modrou čáru a Růžička to pak neměl moc těžké.
     
    25:56
    Ani Michal Vondrka, jindy mistr, si dneska s pukem netyká. Teď mu laškovně utekl z hokejky v neutrální zóně, když kolem sebe chvíli neměl dvacet metrů vůbec nikoho.
     
    26:47
    Rozhodčí je součástí hry, teď mu za hradeckou brankou chyběla jen hokejka. Dělám si legraci, samozřejmě se do souboje připletl nechtěně a neměl kudy ujet.
     
    26:54
    Boleslavský ofsajd přerušuje hru. Škoda, že v Hradci místo bruslařů už nezametají led sličné dívky, protože konečně by se tady dneska bylo na co dívat.
     
    27:09
    Daniel Rákos chtěl přerušit nudu ranou po nabídce Radovana Pavlíka, mířil na druhý růžek, ale Růžička střelu jistil držadlem hole.
     
    27:42
    Kombinovaný hradecký útok pokračoval ve slušném náporu, další Rákosův výjezd byl nebezpečnější a Růžička mohl být rád, že se od clonící dvojičky neodrazil puk do brány. Vzápětí hru přerušil po skákavém nahození od mantinelu.
     
    27:42
    Na druhé straně v brejku střílel Pavel Kousal mezi betony Pavelky, který si nebyl jistý, zda puk udržel. Ale udržel. Gól z takhle velkého úhlu by si za rámeček nedal.
     
    28:09
    Kousal hledal zpoza branky úplně volného Lukáše Žejdla, ale jeho hokejku tedy minul o hodně uctivý kus...
     
    28:59
    Bruslařský souboj Vondrky s Filipem Pavlíkem posoudili rozhodčí jako zakázané uvolnění hostů. Bylo tedy opravdu velmi těsné.
     
    29:20
    Kurka dostával puk ve středním pásmu do jízdy. Sebral mu ho Nedvídek, pak se k němu šťastně vrátil zpátky, aby mu zase uskočil.
     
    29:20
    Právě Nedvídek si poradil líp a jeho švihovku z pravé strany museli hosté zblokovat do ochranné sítě.
     
    30:19
    Lukáš Vopelka vypálil od modré čáry a Růžička měl zakrytý výhled, takže zasáhl jen tak tak! Boleslav odpověděla rychlým brejkem zakončeným Lukášem Žejdlem, také Pavelka se musel vyznamenat!
     
    30:37
    Střílet, střílet! Radim Zohorna se v brejku rozhodl pro zbytečnou zadovku, na druhé straně pak hledal parťáka i Radek Smoleňák. Ten už byl přece jenom ve velkém úhlu, tak dejme tomu... Ale té přímočarosti na obou stranách prostě chybí finální a někdy i předfinální fáze.
     
    31:26
    Aspoň že se nám hra rozjela. Radovanu Pavlíkovi se teď zasekla hůl v Davidu Bernadovi, tedy v jeho výstroji, a boleslavský zadák ji samozřejmě nepotřeboval uvolnit. Sudí pak přerušili hru.
     
    31:43
    Jaroslav Dvořák už je zpátky ve hře. Nyní si nerozuměl se spoluhráčem, místo na křídlo si sjel na střed, takže prudký pas skončil na zakázaném uvolnění.
     
    31:55
    Tohle mohl být hodně kuriózní gól! Jan Růžička vyrazil puk do zadního plexiskla tak, že se mu pak vrátil do brankoviště. Tam se o smeč pokoušel Matej Paulovič, ale marně.
     
    33:18
    Krátký územní tlak domácích skončil nahozením Radka Smoleňáka, které sebral Růžička do lapačky. Následuje komerční přestávka. Soudě i podle ohlasů diváků kolem sebe bych řekl, že někteří si odskočí koupit kapky do očí.
     
    33:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jsem tak rád, že jsem to zakřikl a že nám tahle "podívaná" konečně nabízí první gól! Petr Štindl zastavil u mantinelu boleslavské vyhození a puk okamžitě poslal před branku zcela ideálně na teč volnému DANIELU RÁKOSOVI, který takovou nabídku nemohl odmítnout a kotouč nasměroval k boleslavské tyčce – 1:0! Asistence: Petr Štindl.
    33:22 Daniel RÁKOS - 1:0
     
    34:26
    Hned po gólu se dral dopředu Lukáš Cingel, z úhlu to měl těžké a nevystřelil přesně. Teď už se Boleslavští zvedli a také útočí.
     
    34:54
    Nicméně Mountfield potvrzuje, že ve druhé třetině je o dost aktivnějším týmem. Má další útočné vhazování po střele Radovana Pavlíka od mantinelu.
     
    35:15
    Paulovič se Šťastným odrazili kotouč na hradeckou střídačkou. Místní stadion přece jenom ožil a diváci na tribunách už se ozývají. A nejen na adresu Jana Hribika, kterého tu mají dlouhodobě v lásce.
     
    35:48
    Kukumberg s Vopelkou dlouho vymýšleli, jak se dostat z rovnovážné situace u mantinelu. No a skončili až ve středním pásmu.
     
    36:15
    Dalekonosné, ale možná trochu skákavé nahození Pavla Musila donutilo po dlouhé době k zákroku Jaroslava Pavelku. Ten se ve druhé třetině dost často nudí.
     
    36:25
    Ne, zpětná nahrávka Tomáše Vincoura neměla ani teď žádný smysl a jejím jediným důsledkem bylo to, že se hosté snadno dostali do útočného pásma.
     
    37:13
    Ondřej Najman poslal Pavelkovi jen takovou navštívenku, domácí brankář pak rozehrál. Nakonec Hradec vybojoval útočné pásmo nahozením, které dojížděl Daniel Rákos.
     
    37:32
    Chalupa si vyměnil puk s Rákosem a zakončoval ze středu hřiště. Růžička si v pravou chvíli povyjel, zmenšil úhel a svými betony zasáhl!
     
    38:00
    Také Středočeši se dokázali rychle navézt do brankoviště, ale spolehli se jen na nahození, které chtěli dorážet. Jaroslav Pavelka skočil po puku rybičku a přikryl ho před dojíždejícími soupeři.
     
    38:34
    Pabiškova formace zakončuje své střídání ofsajdem.
     
    38:57
    Kukumbergovi najížděl v rychlém protiútoku na středu Jaroslav Dvořák, jenže toho si protivník hleděl hodně poctivě a Dvořák nemohl s Kukumbergovým centrem nic udělat.
     
    39:10
    Pokus o rychlý brejk Boleslavi končí ofsajdem a vhazováním po levici Růžičky.
     
    39:39
    Tomáš Knotek využil clony před Pavelkou, tvrdě vypálil a hradecký gólman jeho ránu vytěsnil jen těsně vedle tyčky! Teď měl kus štěstí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Snaha hokejistům na obou stranách nechybí, stejně tak rychlé nohy. Ale nepřesnosti tady na hradeckém stadionu dlouho kazily veškerou podívanou. Výrazně aktivnější byl ve druhé třetině tentokrát domácí tým a nakonec se dočkal odměny, když Štindlovu střílenou nabídku optimálně tečoval Daniel Rákos. Boleslavští ovšem dalším herním projevem ukázali, že rozhodně nic nebalí.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:25.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 16 (22)
    Mladá Boleslav – 9 (20)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Autor jediného gólu Daniel Rákos přebíral puk za modrou čarou v ofsajdové pozici. Na první technický prohřešek jsme tak čekali celých devět sekund.
     
    40:27
    Na druhé straně nevyšla švihovka z pravé strany Michalu Vondrkovi, takže dopředu zase míří Hradečtí.
     
    40:49
    Matěj Chalupa to za daných okolností provedl velmi dobře, proháčkoval se útočném pásmem a pak zkusil Růžičku překvapit bekhendem. To se mu nepovedlo.
     
    41:21
    Forčeking domácích nesl ovoce jen chvíli, teď už museli vystřídat a přepustili kotouč soupeři.
     
    41:44
    No a když se Hradečtí k puku vrátili, Patrika Miškáře zastavil další ofsajd, do něhož se dostal jeden z jeho kamarádů.
     
    42:19
    Byl to tuším právě Miškář, kdo vracel puk na modrou čáru. Jenže domácím teď územní převaha k ničemu nestačila, navíc už zase potřebovali střídat.
     
    42:45
    Daleké boleslavské nahození skončilo až v ochranné síti za Jaroslavem Pavelkou. Ani nevím, jak se tam dostalo, ale vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    43:25
    Mountfield nyní velmi povedeným způsobem drolí boleslavskou rozehrávku ve středním pásmu. Smoleňákovi pak ale rána z dálky vůbec nesedla.
     
    43:55
    Bruslaři se dostali do přečíslení tři na jednoho, které zakončoval Michal Vondrka. Pavelka ho tváří v tvář vychytal a v jeho brance skončil jen Pavol Skalický!
     
    44:17
    Za vytrvalého potlesku hradeckého stadionu vyzval na druhé straně Radovan Pavlík zpoza branky Vincoura, ale ani ten těsně před Růžičkou neprotlačil puk do sítě!
     
    44:36
    Jan Růžička vyškrábl i Pavlíkovu střelu a z protiútoku pak boleslavský Martin Látal napálil tyčku! Tak teď byli hosté nejblíž od vyrovnání.
     
    45:22
    Sledujeme rychlý hokej nahoru – dolů. A to už se fanouškům oprávněně líbí.
     
    45:48
    Snahu čtvrté formace hostí zmařila nepřesná přihrávka, Oscar Flynn ji pod svýma nohama nečekal a domácí se ujímají kotouče.
     
    46:14
    Pavelka kryl ránu z velké dálky, na druhé modré čáře pak Oldrich Kotvan vycvičil juniora Jaroslava Dvořáka. Jeho hit byl čistý a naštěstí pro domácího forvarda ne až tolik důrazný.
     
    47:16
    Po boleslavském ofsajdu bude následovat přesilovka pro hosty. Mimochodem, ve druhé třetině jsme žádné vyloučení neviděli. Teď ale Radek Smoleňák (HKM) místo puku podsekl protihráčovi nohy a odchází na trestnou lavici.
     
    47:33
    Miškář s Vopelkou dostali puk do středního pásma, ale Boleslav se hned usazuje před Pavelkou znovu.
     
    47:52
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři jako první tým využívají přesilovku a v pravou chvíli vyrovnávají! Martin Pláněk při své dělovce zlomil hokejku, ale hosté zůstali v pásmu. Pak si vzal puk na hůl PAVEL MUSIL a využil toho, že před Pavelkou přejel jeho spoluhráč. Hradecký gólman Musilovu střelu jen zpomalil lapačkou, ale puk mu propadl do sítě a jedeme od nuly – 1:1! Asistence: Tomáš Knotek, David Šťastný.
    47:52 Pavel MUSIL - 1:1
     
    48:33
    Lukáš Žejdl se prudkým nahozením z dvaceti metrů postaral o útočné vhazování pro Mladou Boleslav.
     
    48:39
    Pavelka si vylepšuje sebevědomí, když efektním semaforem všem ukázal, že tečovanou ránu Jiřího Kurky schoval do lapačky.
     
    48:57
    Po Nedomlelově střele se po kotouči natahoval Matěj Chalupa, mohl hledat volného parťáka, ale zřejmě podle pravidel ho hosté zablokovali.
     
    49:53
    Rozhodčí Hribik velmi dobře viděl, jak Martin Látal tvrdě poslal k mantinelu Filipa Pavlíka. K vyloučení se ani teď neodhodlal. Jak Látal, tak Pláněk pak přijeli Pavlíka sympaticky zkontrolovat. Je v pořádku.
     
    50:24
    Sporné zákroky se nám kupí a ČPP Arénu zalévá hromadný pískot.
     
    50:42
    Tak snad už bude na chvíli klid. Pavel Kousal teď pěknou střelou přestřelil hradeckou klec.
     
    51:06
    Radovan Pavlík našlápl na levé straně a vystřelil tak, aby Růžička vyrazil puk před sebe na dojíždějícího Cingela. Ten ho ale musel chvilku zpracovávat a když potom bekhendem dorážel, do střely se mu vrhnul obětavý protihráč a nejspíš zabránil gólu!
     
    51:39
    Ze záporného úhlu otestoval Růžičku Matěj Chalupa. Brankář si chvilku nebyl jistý, ale kotouč udržel. A pak na něj dorážel Daniel Rákos, který to má v popisu práce.
     
    51:39
    Dnešní utkání sleduje 4259 diváků.
     
    52:09
    Pavelka dobře věděl, co přijde – Kotvanova bomba z první. Protože na ni dobře viděl, svými betony zakročil bez váhání.
     
    52:44
    Jinak je Hradec v posledních minutách aktivnější. Přihrávka rukou teď spouští poslední komerční přestávku zápasu.
     
    52:44
    Jenom připomínám, že pokud Mountfield nevyhraje v základní hrací době, už se na minimum sníží jeho šance vyhnout se Kometě ve čtvrtfinále play-off...
     
    53:20
    Martin Pláněk moc dobře věděl, co chce získat – útočné vhazování. Na ledě byl se čtvrtou formací, takže ta s jeho pomocí splnila úkol. Pavelka nemohl puk rozehrát.
     
    53:26
    Rovnou dva rozhodčí zároveň odpískali hokejistům v zeleno-černých dresech přihrávku rukou.
     
    53:47
    Cingel za brankou vybojoval dobrou pozici pro Radovana Pavlíka, ale ten musel zakončovat bekhendem. Růžička střelu vytěsnil pravým betonem.
     
    54:17
    Smoleňákův pašerák si cestu před branku nenašel a pak se musel hradecký forvard rychle vracet. Unikajícímu protivníkovi vypíchl puk z hokejky do rohu.
     
    54:31
    Jenže Mountfield pak poslal puk jen na zakázané uvolnění.
     
    54:44
    Pavel Musil se před brankou natahoval po zajímavě odraženém kotouči, potom se k němu puk vrátil u pravého hrazení a prudkou střelou trefil boční oblouk hradecké branky. Pavelka zasahuje.
     
    54:51
    Hradecká branka je ale vychýlená, takže si zase počkáme na rolbaře.
     
    54:51
    A ten nikam spěchat nebude.
     
    54:51
    Už je tam, už je tam! skanduje hradecký kotel, jakmile muž v červené bundě a černé kšiltovce dorazil ke vzdálenější brance.
     
    54:51
    Práce mu trvala asi dvě sekundy a můžeme pokračovat v hokeji.
     
    55:28
    Aktuálně sledujeme souboj rychlonohých čtvrtých formací. Vyzněl tak nějak nerozhodně.
     
    55:58
    Vopelka rozjel Kukumberga, ten si počkal na druhou vlnu a přenechal puk Zámorskému. Jeho pokus na druhou tyč končí na pravém betonu Jana Růžičky.
     
    56:14
    Následuje zakázané uvolnění domácích barev. Uvidíme prodloužení, nebo někdo rozhodne ještě v základní hrací době?
     
    56:38
    Vincour dobře vystihl boleslavskou rozehrávku, pak zakombinoval s Radovanem Pavlíkem, jenže domácí se nakonec nedostali ke střele.
     
    57:12
    Hodně zajímavou ránu vyslal na druhé straně Lukáš Žejdl. Před Pavelkou zůstal volný soupeř a kdyby se k puku dostal, bylo by pro domácí zle. První střela ale letěla vedle.
     
    57:34
    Icingem se provinili pro změnu svěřenci trenérů Hořavy, Rulíka a Patery.
     
    57:55
    Musil od modré přestřelil, potom dorážel z úhlu do protipohybu tuším Zohorna, ale Pavelka stihl vykopnout levý beton. Nesledujeme vůbec špatný hokej.
     
    58:57
    Obránce Richard Nedomlel se hodně atypicky vydal na zteč, teď v jeho snaze pokračují útočníci...
     
    59:19
    ...no a Matej Paulovič mohl vystřihnout fantastický vítězný gól, jenže slalom ze strany před brankoviště mu zastavil snad až Jan Růžička!
     
    59:34
    Tečovaný kotouč končí v ochranné síti, buly v boleslavské třetině.
     
    59:47
    Hradec naposledy rozehrává ze svéh opásma.
     
    59:56
    Cingelova zpětná přihrávka z rohu nenašla spoluhráče a to bude všechno.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Díky vyrovnávacímu gólu Pavla Musila z přesilovky uvidíme prodloužení.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Hradec Králové – 7 (29)
    Mladá Boleslav – 8 (28)
     
    Rychlý pohled do statistik – Mountfield letos hrál jedenáct nastavení, z toho šest vyhrál. Mladá Boleslav došla do prodloužení jen třikrát a brala dvě vítězství. Remízu nabídl i první vzájemný zápas tady v Hradci, tehdy slavili druhý bod domácí po trefě Petra Zámorského.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:04
    Mountfield vyhrál první buly a má puk.
     
    60:24
    Soupeři ho nepůjčil, sehrál to na výbornou, až Jan Růžička musel vyrazit střelu Radovana Pavlíka do ochranné sítě.
     
    60:44
    Teď mají černý kus gumy na hokejkách Bruslaři.
     
    61:16
    Chalupa s Kovačevičem ho v rohu hradeckého pásma zalehli, vhazuje se v neutrální zóně. Takže Chalupa vyhrál.
     
    61:36
    Matej Paulovič obral hosty o kotouč a měl trojitou šanci na rozhodnutí! V prvních dvou ho ale vyčapal Růžička a při poslední dorážce už trefil z úhlu jen boční síť!
     
    62:20
    Na druhé straně ujel do sóla Radim Zohorna, Pavelku si rozhýbal, ale i hradecký gólman fantasticky zasahuje!
     
    62:38
    Boleslav kombinuje v útočném pásmu...
     
    62:51
    A nakonec sudí velmi přísně vykazují Davida Němečka (MBL) za nedovolené bránění a Hradec si zahraje přesilovku čtyři na tři!
     
    62:51
    Domácí střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    62:51
    Zámorský je na ledě. Jestli dá někdo z domácích gól, tipuju jeho.
     
    62:53
    Středočeši bleskově vyhazují.
     
    63:23
    Poprvé zakončoval z dálky Tomáš Vincour, ale Růžička nechal u druhé tyče lapačku a snadno přerušil hru.
     
    63:34
    Smoleňákova teč nabídky Zámorského končí vedle.
     
    63:49
    Vincourovi se vzápětí opět nepovedla zadovka a hosté se osvobozují.
     
    64:13
    Hradec startuje ze svého pásma znovu...
     
    64:33
    A znovu se stejným výsledkem. To nebyla dobrá přesilovka.
     
    64:50
    Němeček je zpátky na ledě.
     
    64:59
    Ještě to zkusil Lukáš Cingel otočkou kolem branky, Růžička nechal beton bezpečně u tyčky.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Je úplně jedno, koho Hradec dostane do čtvrtfinále. S takovými přesilovkami ho čeká konečná, i kdyby hrál s Novým Bydžovem. Výhodu čtyř proti na třem sehrál prachbídně, takže jdeme do nájezdů.
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    Hradec Králové – 4 (33)
    Mladá Boleslav – 3 (31)
     
    Boleslav dneska čekají vůbec první nájezdy v sezóně! Mountfield absolvoval už šest rozstřelů, z nich vyhrál jen dva.
     
    Rolba vyžehlila led opravdu důsledně. Jako první pojedou domácí, konkrétně Radek Smoleňák.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Smoleňák bekhendovým blafákem na Růžičku nevyzrál.
     
    1. série
    0:0
    Autor jediné boleslavské branky Pavel Musil také Pavelku neprostřelil.
     
    2. série
    1:0
    Přesná střela Matěje Chalupy za vyrážečku otevírá skóre nájezdů.
     
    2. série
    1:0
    David Šťastný napálil rychlou střelou tyčku!
     
    3. série
    1:0
    Daniel Rákos narazil na pravý Růžičkův beton.
     
    3. série
    1:1
    Exhradecký Tomáš Knotek má šikovné ruce a prudkou střelou vyrovnává.
     
    4. série
    1:1
    Ani Oskars Cibulskis neprovedl bekhendovou kličku ideálně.
     
    4. série
    1:1
    Lukáši Žejdlovi nenechal Pavelka u tyčky ani kousek místa, i když byl roztažený po celé čáře.
     
    5. série
    1:1
    Petr Zámorský neprostřelil Růžičku, Vondrka může rozhodnout.
     
    5. série
    1:1
    Ale se svou kličkovanou Michal Vondrka neuspěl, nájezdům vládnou gólmani. Pořadí se otočí.
     
    6. série
    1:1
    Tomáše Knotka tentokrát Pavelka vychytal vyrážečkou.
     
    6. série
    1:1
    A Filipa Pavlíka pro změnu Růžička lapačkou.
     
    7. série
    1:2
    David Bernad precizní bekhendovou kličku proměňuje!
     
    7. série
    1:2
    Matej Paulovič bekhendem neuspěl a Boleslav vítězí.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Rozhodující pokus proměnil obránce DAVID BERNAD!
    David BERNAD - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatický duel tak vynesl dva body Mladé Boleslavi, která začne předkolo play-off doma. Hradec oproti tomu s velkou pravděpodobností narazí ve čtvrtfinále na Kometu, také začne doma. Dneska ale prohrál počtvrté v řadě.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Daniel Rákos a Jan Růžička.
     
    Ode mě je to pro dnešek z ČPP Arény všechno, příjemný zbytek večera a někdy příště se s vámi budu těšit na shledanou! (20:28:03)
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 34. Rákos (Štindl) – 48. P. Musil (T. Knotek, Šťastný), rozh. náj. Bernad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Radek Smoleňák (HKM)
    0:0   Pavel Musil (MBL)
    2. série:
    1:0   Matěj Chalupa (HKM)
    1:0   David Šťastný (MBL)
    3. série:
    1:0   Daniel Rákos (HKM)
    1:1   Tomáš Knotek (MBL)
    4. série:
    1:1   Oskars Cibulskis (HKM)
    1:1   Lukáš Žejdl (MBL)
    5. série:
    1:1   Petr Zámorský (HKM)
    1:1   Michal Vondrka (MBL)
    6. série:
    1:1   Tomáš Knotek (MBL)
    1:1   Filip Pavlík (HKM)
    7. série:
    1:2   David Bernad (MBL)
    1:2   Matej Paulovič (HKM)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Paulovič, Nedvídek, J. Dvořák.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Pláněk (A), Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa – Vondrka (C), T. Knotek, Skalický – Šťastný, Žejdl (A), Pabiška – Látal, P. Musil, R. Zohorna – P. Kousal, Najman, Flynn.

    Rozhodčí: Hribik, Pražák – Komárek, Špringl.

    Diváci: 4259
    thejrc.org