Kometa Brno – Sparta 7:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Třinec – Chomutov 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Úterý 05.03.2019, 17:30 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    David BERNAD - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Rozhodující pokus proměnil obránce DAVID BERNAD!
     
    7. série
    1:2
    David Bernad precizní bekhendovou kličku proměňuje!
     
    3. série
    1:1
    Exhradecký Tomáš Knotek má šikovné ruce a prudkou střelou vyrovnává.
     
    2. série
    1:0
    Přesná střela Matěje Chalupy za vyrážečku otevírá skóre nájezdů.
     
    62:51
    Domácí střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    62:51
    A nakonec sudí velmi přísně vykazují Davida Němečka (MBL) za nedovolené bránění a Hradec si zahraje přesilovku čtyři na tři!
     
    62:20
    Na druhé straně ujel do sóla Radim Zohorna, Pavelku si rozhýbal, ale i hradecký gólman fantasticky zasahuje!
     
    61:36
    Matej Paulovič obral hosty o kotouč a měl trojitou šanci na rozhodnutí! V prvních dvou ho ale vyčapal Růžička a při poslední dorážce už trefil z úhlu jen boční síť!
     
    60:24
    Soupeři ho nepůjčil, sehrál to na výbornou, až Jan Růžička musel vyrazit střelu Radovana Pavlíka do ochranné sítě.
     
    59:19
    ...no a Matej Paulovič mohl vystřihnout fantastický vítězný gól, jenže slalom ze strany před brankoviště mu zastavil snad až Jan Růžička!
     
    53:47
    Cingel za brankou vybojoval dobrou pozici pro Radovana Pavlíka, ale ten musel zakončovat bekhendem. Růžička střelu vytěsnil pravým betonem.
     
    51:39
    Dnešní utkání sleduje 4259 diváků.
     
    51:06
    Radovan Pavlík našlápl na levé straně a vystřelil tak, aby Růžička vyrazil puk před sebe na dojíždějícího Cingela. Ten ho ale musel chvilku zpracovávat a když potom bekhendem dorážel, do střely se mu vrhnul obětavý protihráč a nejspíš zabránil gólu!
     
    48:39
    Pavelka si vylepšuje sebevědomí, když efektním semaforem všem ukázal, že tečovanou ránu Jiřího Kurky schoval do lapačky.
    47:52 Pavel MUSIL - 1:1
     
    47:52
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři jako první tým využívají přesilovku a v pravou chvíli vyrovnávají! Martin Pláněk při své dělovce zlomil hokejku, ale hosté zůstali v pásmu. Pak si vzal puk na hůl PAVEL MUSIL a využil toho, že před Pavelkou přejel jeho spoluhráč. Hradecký gólman Musilovu střelu jen zpomalil lapačkou, ale puk mu propadl do sítě a jedeme od nuly – 1:1! Asistence: Tomáš Knotek, David Šťastný.
     
    47:16
    Po boleslavském ofsajdu bude následovat přesilovka pro hosty. Mimochodem, ve druhé třetině jsme žádné vyloučení neviděli. Teď ale Radek Smoleňák (HKM) místo puku podsekl protihráčovi nohy a odchází na trestnou lavici.
     
    44:36
    Jan Růžička vyškrábl i Pavlíkovu střelu a z protiútoku pak boleslavský Martin Látal napálil tyčku! Tak teď byli hosté nejblíž od vyrovnání.
     
    44:17
    Za vytrvalého potlesku hradeckého stadionu vyzval na druhé straně Radovan Pavlík zpoza branky Vincoura, ale ani ten těsně před Růžičkou neprotlačil puk do sítě!
     
    43:55
    Bruslaři se dostali do přečíslení tři na jednoho, které zakončoval Michal Vondrka. Pavelka ho tváří v tvář vychytal a v jeho brance skončil jen Pavol Skalický!
     
    39:39
    Tomáš Knotek využil clony před Pavelkou, tvrdě vypálil a hradecký gólman jeho ránu vytěsnil jen těsně vedle tyčky! Teď měl kus štěstí.
     
    37:32
    Chalupa si vyměnil puk s Rákosem a zakončoval ze středu hřiště. Růžička si v pravou chvíli povyjel, zmenšil úhel a svými betony zasáhl!
    33:22 Daniel RÁKOS - 1:0
     
    33:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jsem tak rád, že jsem to zakřikl a že nám tahle "podívaná" konečně nabízí první gól! Petr Štindl zastavil u mantinelu boleslavské vyhození a puk okamžitě poslal před branku zcela ideálně na teč volnému DANIELU RÁKOSOVI, který takovou nabídku nemohl odmítnout a kotouč nasměroval k boleslavské tyčce – 1:0! Asistence: Petr Štindl.
     
    31:55
    Tohle mohl být hodně kuriózní gól! Jan Růžička vyrazil puk do zadního plexiskla tak, že se mu pak vrátil do brankoviště. Tam se o smeč pokoušel Matej Paulovič, ale marně.
     
    30:37
    Střílet, střílet! Radim Zohorna se v brejku rozhodl pro zbytečnou zadovku, na druhé straně pak hledal parťáka i Radek Smoleňák. Ten už byl přece jenom ve velkém úhlu, tak dejme tomu... Ale té přímočarosti na obou stranách prostě chybí finální a někdy i předfinální fáze.
     
    30:19
    Lukáš Vopelka vypálil od modré čáry a Růžička měl zakrytý výhled, takže zasáhl jen tak tak! Boleslav odpověděla rychlým brejkem zakončeným Lukášem Žejdlem, také Pavelka se musel vyznamenat!
     
    27:42
    Kombinovaný hradecký útok pokračoval ve slušném náporu, další Rákosův výjezd byl nebezpečnější a Růžička mohl být rád, že se od clonící dvojičky neodrazil puk do brány. Vzápětí hru přerušil po skákavém nahození od mantinelu.
     
    24:30
    Do protiútoku se tentokrát dostali Hradečtí a Matěj Chalupa byl před Růžičkou hodně neústupný! Po Smoleňákově nabídce z rohu dorážel načtyřikrát, nebylo to vůbec beznadějné, ale boleslavský brankář udržel svou čáru.
     
    18:30
    No tak Mountfield vydržel kompletní jenom pár sekund a už jde zase do čtyř. Dominik Graňák (HKM) je vyloučen za hákování.
     
    17:06
    Skalického ránu vykopl Pavelka betonem a když se pak kotouč odrážel do prázdné brány, před čarou ho odpálil Richard Nedomlel!
     
    16:35
    Oldrich Kotvan svou pumelenicí přestřelil branku.
     
    16:23
    Hosté si také zahrají pět na tři, a to dokonce minutu a šest sekund! Jaroslav Dvořák (HKM) sedí na trestné už podruhé a tentokrát tam bude déle, za vražení na hrazení totiž dostal 2+10 minut.
     
    15:30
    A naopak si po komerční přestávce sami vyzkoušejí druhou přesilovou hru. Roman Kukumberg (HKM) se diví, ale to ho od menšího trestu za nedovolené bránění neuchrání.
     
    13:07
    20 sekund přesilovky pět na tři pro domácí! I podruhé byl faulován Radovan Pavlík, tentokrát ho podržel Michal Vondrka (MBL) a Hradec má velkou šanci, byť krátkou.
     
    11:28
    Teď už jsou domácí spokojenější. Ondřej Dlapa (MBL) totiž zastavil hradecký protiútok hákováním a také Mountfield si vyzkouší první početní výhodu.
     
    07:54
    Především Daniel Rákos znepříjemňoval hostům rozehrávku. Když jeho pas zpátky zblokovali, domácí se dostali do pásma znovu a právě Rákos z jízdy bekhendem pozlobil Růžičku. Ten je zatím velmi pozorný.
     
    02:13
    Jaroslav Dvořák (HKM) se provinil podrážením.
     
    01:31
    Vzápětí vybídl Graňák zpoza branky Vopelku a boleslavký brankář se musel bleskově přesunout ke své tyčce, aby jeho střelu chytil.
     
    01:04
    Tomáš Vincour je sice nejlepším hradeckým střelcem, ale teď to nepotvrdil! Dostal krásnou přihrávku před Růžičku a místo toho, aby sám zakončoval, ještě zbytečně poslal puk do úhlu Lukáši Cingelovi. Pro domácí to každopádně byla první tutovka utkání.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 34. Rákos (Štindl) – 48. P. Musil (T. Knotek, Šťastný), rozh. náj. Bernad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Radek Smoleňák (HKM)
    0:0   Pavel Musil (MBL)
    2. série:
    1:0   Matěj Chalupa (HKM)
    1:0   David Šťastný (MBL)
    3. série:
    1:0   Daniel Rákos (HKM)
    1:1   Tomáš Knotek (MBL)
    4. série:
    1:1   Oskars Cibulskis (HKM)
    1:1   Lukáš Žejdl (MBL)
    5. série:
    1:1   Petr Zámorský (HKM)
    1:1   Michal Vondrka (MBL)
    6. série:
    1:1   Tomáš Knotek (MBL)
    1:1   Filip Pavlík (HKM)
    7. série:
    1:2   David Bernad (MBL)
    1:2   Matej Paulovič (HKM)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Paulovič, Nedvídek, J. Dvořák.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Pláněk (A), Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa – Vondrka (C), T. Knotek, Skalický – Šťastný, Žejdl (A), Pabiška – Látal, P. Musil, R. Zohorna – P. Kousal, Najman, Flynn.

    Rozhodčí: Hribik, Pražák – Komárek, Špringl.

    Diváci: 4259
    thejrc.org