Kometa Brno – Sparta 7:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 5:1 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Třinec – Chomutov 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Úterý 05.03.2019, 17:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:38 Ethan WEREK - 4:1
     
    59:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili chyby hostí ve středním pásmu a po přečíslení tří proti jednomu se počtvrté prosadili! Akci táhl Jiří Polanský, jeho zamýšlený pas na Martina Gernáta ale hosté zastavili. Kotouč však zůstal v brankovišti, odkud jej do prázdné branky doklepl ETHAN WEREK! Asistence: Jiří Polanský.
     
    57:53
    Justin Peters je na střídačce, Chomutov to zkouší se šesti bruslaři v poli!
     
    53:36
    Třinecký Adam Raška byl ve středním pásmu hákován Bohumilem Jankem, Oceláře čeká přesilová hra.
     
    47:32
    Matyáš ze středního pásma nahodil kotouč do útočné třetiny, v rohu kluziště se k puku dostala dvojice Cienciala – Chmielewski. Druhý jmenovaný pak byl v akci faulován Bohumilem Jankem, po komerční přestávce si tak Oceláři zahrají další přesilovku.
     
    43:17
    Martin Růžička se rozjel ve středním pásmu, objel bránícího Dietze a tlačil se do předbrankového prostoru. Třinecký útočník zkusil kličku do bekhendu, vracející se Knot ale Růžičkovi sebral puk z hole!
     
    42:58
    Ocelářům se přesilovka vůbec nepovedla, Milan Doudera navíc v souboji se Stránským použil nedovolené držení. V následujících sedmdesáti vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    42:08
    Střela Martina Růžičky se neujala, sudí tak mohou vylučovat. Na trestnou usedá Jan Havel, který Vránu zastavil hákováním.
     
    39:09
    Vladimír Svačina to při bránění přehnal s důrazem, třinecký útočník si za nedovolené bránění odpyká dvě minuty.
     
    37:52
    Chomutovští vyvinuli pořádný tlak v blízkosti Hrubcovy branky, v největší šanci ale Michal Gut z bezprostřední blízkosti nedokázal vyzrát na ležícího brankáře Ocelářů!
    35:43 Vladimír RŮŽIČKA - 3:1
     
    35:43
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští pokračovali v tlaku, hosté nakonec svou přesilovou hru využívají a snižují své manko na rozdíl dvou branek. VLADIMÍR RŮŽIČKA využil dobrého postavení clonícího spoluhráče a z vrcholu kruhu pro vhazování propálil nic nevidícího Hrubce! Asistence: Jan Stránský.
     
    35:02
    Hostující Adam Raška se po rychlé kombinaci dostal do úniku, ve kterém mu hákováním zabránil Aron Chmielewski. Přesilovka pro Chomutov.
    34:07 Ethan WEREK - 3:0
     
    34:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přenesli hru do útočného pásma, hráči s drakem na prsou dlouho drželi kotouč na svých holích, nakonec se radují z třetí branky! Jiří Polanský za Petersovou brankou udržel kotouč, třinecký matador jej pak posunul na ETHANA WEREKA, který nechytatelnou ranou od modré potřetí v zápase rozvlnil síť chomutovské branky! Asistence: Guntis Galvinš, Jiří Polanský.
     
    28:18
    Marian Adámek se ve skrumáži před hostující brankou chtěl dostat k dorážce Galvinšovy střely, v tom mu ale sekáním zabránil Lukáš Vantuch. Přesilovka pro Oceláře.
     
    24:47
    Chomutov mohl na druhou branku domácích bleskově odpovědět! Pavel Klhůfek se dostal do samostatného úniku, po kličce ale nedokázal přesně najít mezírku mezi Hrubcovými betony!
    24:21 Tomáš MARCINKO - 2:0
     
    24:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další kombinace domácích již končí v síti, Oceláři odskakují do dvoubrankového vedení! Chomutovští si ve vlastním pásmu špatně přihrávali, toho využil TOMÁŠ MARCINKO, který hostům sebral puk a nechytatelnou ránou vymetl pavučinky v horním rohu Petersovy branky! Bez asistence.
     
    24:11
    Oceláři zvládli buly ve vlastním pásmu a Adam Raška s Vladimírem Draveckým se vydali do přečíslení! Akci vedl mladý třinecký útočník, který ji i sám zakončil. Peters byl připraven.
     
    16:21
    Ocelářům se předcházející přesilovka nepovedla, teď mají šanci na reparát. Krosčekem se provinil Bohumil Jank.
     
    14:13
    Chmielewski byl za vlastní brankou podražen Markem Tomicou, Oceláři si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    10:43
    Třinečtí se ve vlastním pásmu dostali pod tlak Vladimíra Růžičky, Milan Doudera nakonec musel sáhnout pro nedovolený zákrok. Přesilovka pro hosty.
     
    06:36
    V signalizované výhodě se ale prohřešku proti pravidlům dopustil také domácí Ethan Werek, spolu s dříve faulujícím Lukášem Vantuchem tak zasedl na trestnou lavici. Po komerční přestávce se tak bude hrát se čtyřmi hráči na obou stranách.
     
    05:58
    Oceláři se mohli velmi rychle dostat do dvoubrankového vedení, Ondřej Kovařčík ale v samostatném úniku neprocedil kotouč mezi Petersovými betony!
    05:38 Tomáš MARCINKO - 1:0
     
    05:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zůstali na kotouči a po další rychlé kombinaci využívají přesilovou hru! Kotouč se z hloubi útočné třetiny dostal na modrou čáru, odkud Martin Růžička adresoval pas do předbrankového prostoru. Tam stál připraven TOMÁŠ MARCINKO, který usměrnil puk za bezmocného Peterse! Asistence: Martin Růžička, Erik Hrňa.
     
    04:35
    Domácí mohli početní výhodu bleskurychle využít, tečovaná střela Martina Růžičky ale zacinkala jen na pravé tyči Petersovy branky!
     
    04:19
    Oceláři se překvapivou přihrávkou dostali do útočného pásma, Hrňa v přečíslení dvou proti jednomu předložil puk rozjetému Draveckému. Slovenský útočník se již tlačil do zakončení, hákováním mu v tom ale znemožnil Jakub Trefný. Přesilovka pro Oceláře.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 6. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa), 25. Marcinko, 35. Werek (Galvinš, Polanský), 60. Werek (Polanský) – 36. V. Růžička (J. Stránský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, O. Kovařčík, Cienciala – Raška II.
    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, Trefný, Knot, Dietz, Blaha, Valach – Tomica (C), V. Růžička (A), T. Svoboda – Sklenář, Raška I, J. Havel – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, Gut.

    Rozhodčí: Kubičík, Pavlovič – Bryška, Lučan

    Diváci: 4 487
    thejrc.org