Dortmund – Tottenham 0:1 (kon.) | Real Madrid – Ajax 1:4 (kon.)
konec
Real Madrid
1:4 (0:2)
Ajax Amsterdam
Úterý 05.03.2019, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 12:11. (23:04:19)
     
    Šach, mat! Real Madrid po třech triumfech v Lize mistrů končí již v osmifinále! Mladíci z Ajaxu v odvetě jednoznačně přejeli "Bílý balet" a v součtu 5:3 postupují mezi nejlepší osmičku!

    Real nezačal vůbec zle. Již ve čtvrté minutě hlavičkoval osamocený před brankou Raphaël Varane, který ale trefil z blízkosti jen břevno. V sedmé minutě Ajax udeřil. Reguilón až příliš couval před útočícím Tadićem, ten mohl s klidem přihrát volnému Hakímu Zijachovi, který střelou ke vzdálenější tyči poprvé překonal Courtoise. V osmnácté minutě bylo pro Real ještě hůře. Opět byl v akci Dušan Tadić, tentokrát našel přihrávkou do vápna Davida Nerese, který si poradil s Nachem a následně přehodil Courtoise. Real postupně zvyšoval tempo, ale na "Bílý balet" se lepí smůla. Již v první pětačtyřicetiminutovce museli pro zranění střídat Lucas Vázquez i Vinícius Júnior.

    Po změně stran zůstala aktivita na kopačkách madridských fotbalistů, ale branky dávali hosté. Po přihrávce Donnyho Van De Beeka se prosadil umístěnou ránou Dušan Tadić. V sedmdesáté minutě ještě vykřesal naději na postup Marco Asensio, který zamířil po souhře s Reguilónem ke vzdálenější tyči mimo dosah Andrého Onany. Poslední slovo měl ale Lasse Schöne! Dvaatřicetiletý Dán zvolil z volného přímého kopu místo centru přímou střelu, který perfektně zapadla za záda Thibauta Courtoise.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Červená karta po 2. žluté
     
    90+4
    Po faulu ještě Nacho postrčil soupeře rukou a i tento zákrok hlavní rozhodčí trestá žlutou kartou. Nacho vidí během několika sekund dvě žluté a zápas nedohraje až do konce.
     
    90+4
    Nacho Fernández přidržel u postranní lajny unikajícího Tadiće a ještě dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    90+3
    Modrić musel do skluzu po mizerné přihrávce Balea. Domácí se ještě udrželi u balonu, ale Reguilóna čistě zastavil u postranní lajny Tagliafico.
     
    90+2
    Benzema s Modrićem se snaží napadat rozehrávku Ajaxu, ale k míči se ne a ne dostat. Naopak do zajímavého útoku mohl jít z levé strany Dolberg, přihrávka Tadiće k němu ale tentokrát neprošla.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90
    Nacho zcela zbytečně povalil na zem ve vzdušném souboji De Wita. Hosté rozehráli pouze do kombinace a už pomýšlí na postupové oslavy.
     
    89
    Bale ještě podstoupil hlavičkový souboj s De Ligtem, ale míč pro domácí tým neudržel. Navíc dopadl jen na nohu soupeře a s kotníkem střídajícího útočníka to nevypadá nejlépe.
     
    87
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Casemiro, přichází Federico Valverde.
     
    87
    Fotbalisté Ajaxu už cítí, že mají postup mezi nejlepší osmičku na dosah. De Jong jen posunul míč pod sebe na Van De Beeka, který hlavně nechtěl udělat chybu.
     
    86
    S Kroosem si chtěl nyní narazit také Luka Modrić. Souhra dvou kreativních hráčů Realu ale skončila mizernou přihrávkou Kroose. K balonu se tak téměř zadarmo dostávají hosté.
     
    85
    Benzema se stáhl pro balon až téměř ke středové čáře. Chtěl si ulehčit situaci přihrávkou na Kroose, ale právě od německého záložníka se míč odrazil až do zámezí.
    84. Únik Modriće s Benzemou proti samotnému Onanovi skončil fiaskem
     
    84
    Symbolická akce Realu. Hned ve dvou se hnali hráči domácího celku na osamoceného Onanu. Modrić ještě posouval míč k Benzemovi, ale dnešní kapitán Realu v klíčový moment podklouzl.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Fotbalisté nizozemského týmu zkoušejí překvapivá zakončení, ale Zijachovi ani následně Tadićovi střela nevyšla.
     
    82
    Marco Asensio postupoval s míčem až na třicet metrů od branky Ajaxu, poté vyzval Carvajala k centru do pokutového území. Ve vápně se prosadil ke hlavičce Bale, ale jeho pokus šel vysoko nad branku.

    Vít Schück

    Branky: 70. Asensio (Reguilón) – 7. Zijach (Tadić), 18. Neres (Tadić), 62. Tadić (van de Beek), 72. Schöne

    Karty:   30. Carvajal (REA), 90+4. Nacho Fernández (REA) – 26. Mazraoui (AJA)   90+4. Nacho Fernández (REA)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 12:11.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Varane, Reguilón – Kroos, Casemiro (87. Valverde), Modrić – L. Vázquez (29. Bale), Benzema (C), Vinícius Júnior (35. Asensio).
    Náhradníci: Navas – Vallejo, Bale, Marcelo, Valverde, Asensio, D. Ceballos.

    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui (80. Veltman), de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne (73. de Wit), F. de Jong – Zijach, Tadić, Neres (74. Dolberg).
    Náhradníci: B. Varela – Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Dolberg, de Wit.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (vš. GER)
    13.02.2019
    Ajax - Real Madrid 1:2

    Branky: 75. Zijach (Neres) – 60. Benzema (Vinícius Júnior), 87. Asensio (Carvajal)

    Karty:   53. Zijach (AJA) – 70. Reguilón (REA), 83. L. Vázquez (REA), 90. Ramos (REA)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 10:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:11.
    ocianews.com