Dornbirn – Znojmo 1:8 (kon.)
konec
Dornbirn Bulldogs
1:8 (0:3, 1:1, 0:4)
HC LERAM Orli Znojmo
Úterý 05.03.2019, 19:15 • Messestadion Dornbirn • bet-at-home ICE Hockey League • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:23
    Vyloučení v týmu Dornbirner EC (Trotter – 2+2 min, zásah do hlavy nebo krku). Trotter chtěl trefit ve středním pásmu Špačka, Orli si tak zahrají zbytek zápasu přesilovku.
     
    53:46
    Orli právě vstřelili branku!
    ERIK NĚMEC slaví hat-trick! Dlouho přitom nevěděl, že se vůbec má jít radovat, protože jeho střelu švihem z poměrně velké vzdálenosti Rinne kryl, jenže kotouč mu propadl za záda a nakonec až do sítě, což tak nějak podtrhuje domácí zmar v této třetině. Asistence: David Bartoš, Nicolas Hlava.
     
    49:00
    Orli právě vstřelili branku!
    Po předchozí Mrázkově šanci byl Rinne bez hokejky a rozhozený, stejně jako celá domácí obrana. Kotouč se dostal na modrou čáru, kde JAN LATTNER napřáhl, procedil puk mezi rukou a tělem brankáře a ten se doklouzal až za čáru. Asistence: Petr Mrázek, Radim Matuš.
     
    48:53
    Na druhé straně ale Buldoci svého brankáře nechávají koupat v šancích Znojma. Mrázek teď mohl sám dvakrát dorážet svůj pokus, Rinne ho akrobaticky vychytal na zádech...
     
    48:20
    O'Donnel byl sám mezi kruhy a Halász toho moc neviděl, jenže puk z hole kanadského útočníka míří vedle branky.
     
    45:51
    Orli právě vstřelili branku!
    Hodně kruté skóre pro domácí, ale třetí útok Znojma je dnes k nezastavení. Hlava si vyměnil v rohu kluziště puk s Bartošem, ten našel před brankou ERIKA NĚMCE a jeho pohotová střela k bližší tyči na stojnou nohu brankáře slaví úspěch! Asistence: David Bartoš, Nicolas Hlava.
     
    44:12
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo využívá přesilovku a je to zasloužená odměna pro PATRIKA NOVÁKA, který opět odvedl obrovský kus černé práce na hranici brankoviště. Stehlíkovu střelu od modré přes něj Rinne neviděl, puk vyrazil, a i když si poradil z první dorážkou Mrázka, na další pokus ležícího Nováka už nárok neměl. Asistence: Petr Mrázek, Radim Matuš.
     
    42:34
    Vyloučení v týmu Dornbirner EC (Vallant – 2 min., hrubost). Vallant navíc v souboji fauloval jednoho ze znojemských hráčů a Orli si zahrají přesilovku.
     
    37:32
    Přezkoumáno, rozhodčí rozpažují, stav zůstává 4:1 pro Znojmo.
     
    37:32
    Matušovo nahození sklepla jedna z vysoko šermujících hokejek před domácí brankou do sítě. Mrázek se nesměle raduje, rozhodčí rozpažuje, ale po následné poradě jde přeci jen zkoumat videozáznam.
     
    36:18
    Orli právě vstřelili branku!
    Výborně, tohle je hodně studená sprcha pro domácí, jejichž tlak postupně narůstal. Mrázek s Hlavou zavezli kotouč do pásma, C.J. STRETCH jej převzal v rohu, vybruslil si před branku a parádní střelou z otočky do protipohybu Rinneho skóruje. Asistence: Nicolas Hlava, Jan Lattner.
     
    33:46
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Mrázek – 2 min., hákování).
     
    31:53
    Trotter dostal na útočné modré dobře načasovanou přihrávku do jízdy, byl rychlejší než znojemský obránce a měl před sebou jen Halásze, ten ale jeho únik vychytal a drží dvoubrankový náskok!
     
    29:39
    Orli dostali na útočné modré hodně prostoru, McPherson projel kolem obránce až před Rinneho, ale švihem našel jen výstroj připraveného brankáře.
     
    29:10
    Vyloučení v týmu Dornbirner EC (Picard – 2 min., hrubost).
     
    29:01
    Dornbirn právě vstřelil branku!
    Nyní už to domácím vyšlo. Pulli pronikl do pásma po levém křídle, v pádu ještě stihl přihrát, puk se dostal až na modrou čáru a tvrdá rána THOMASE VALLANTA prošla skrz klubko těl před Halászem až do sítě. Znojemský gólman toho mnoho neviděl. Asistence: Juuso Eemeli Pulli, Kevin Macierzynski.
     
    25:56
    Halász fantasticky nadvakrát zastavil blafák Duponta, následně si poradil i se šancí Timminse.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Vainonen – 2 min., sekání).
     
    24:57
    O'Donnell se prokličkoval až do mezikruží, tam měl nejlepší střelec EBEL čas i prostor a mířil tvrdě nad lapačku Halásze, ale míjí! Puk možná lehce škrtl i o břevno branky.
     
    23:05
    Mohlo to být 4:0, domácí zachránila tyč! Němec krásnou křížnou přihrávkou vzduchem našel u pravé tyče najíždějícího Hlavu, ten stihl ve velké rychlosti puk usměrnit za Rinneho, ovšem gólové radosti zabránila tyč za jeho zády.
     
    20:00
    Střídání v týmu Dornbirner EC: ze hřiště odchází Svoboda, přichází Rinne.
     
    16:58
    Orli právě vstřelili branku!
    Pro Orly tohle vypadá nadějně! Dostávají se totiž do tříbrankového vedení. Lattner vystřelil od mantinelu, přičemž do dráhy kotouče vložil ještě hůl DAVID BARTOŠ, na což vůbec brankář Svoboda nestačil reagovat. Asistence: Jan Lattner, Nicolas Hlava.
     
    12:18
    O´Donnell pálil z mezikruží, ale Halász předvedl parádní zákrok vyrážečkou.
     
    11:50
    Třetí formace Orlů hraje dnes naprosto fantastický zápas. Nyní si Hlava s Němcem vykombinovali skvělou šanci v oslabení. První přihrával, druhý si sjel až mezi kruhy a podobně jako při druhé brance Znojma vystřelil. Tentokrát však gólman Svoboda dokázal kotouč vyrazit.
     
    11:43
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Hlava – 2 min., sekání).
     
    11:08
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Stretch – 2 min., podrážení).
     
    09:14
    Orli právě vstřelili branku!
    Orli vedou už 2:0. Bartoš ze strany přihrál na ERIKA NĚMCE, jenž si sjel mezi kruhy, udělal kličku obránci a poslal kotouč nekompromisně za záda gólmana Svobody. Asistence: David Bartoš, Jakub Stehlík.
     
    08:38
    Orli právě vstřelili branku!
    Orli jdou do vedení. Vainonen si vzal kotouč a odvážně se dostal až mezi kruhy, odkud vystřelil. Puk se pak odrazil od gólmana na levý kruh, kde stál ALLAN MCPHERSON a z první poslal kotouč do prázdné branky, protože Svoboda vyjel z brankoviště. Asistence: Mikko Vainonen, C. J. Stretch.
     
    07:58
    Vyloučení v týmu Dornbirner EC (Picard – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    07:45
    Ihned po návratu Bartoše z trestné lavice Znojmo mělo šanci jít do vedení, když hned tři hráči hostů unikali v přečíslení pouze proti jednomu obránci. První jmenovaný přihrál za sebe do druhé vlny na Matuše, ovšem gólman Svoboda si poradil.
     
    05:37
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Bartoš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:33
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Novák – 2 min., nedovolené bránění).

    Lukáš Peroutka

    Jakub Prchal

    Branky a nahrávky: 30. Vallant (Pulli, Macierzynski) – 9. McPherson (Vainonen, Stretch), 10. Němec (Bartoš, Stehlík), 17. Bartoš (Lattner, Hlava), 37. Stretch (Hlava, Lattner), 45. Novák (Mrázek, Matuš), 46. Němec (Bartoš, Hlava), 49. Lattner (Mrázek, Matuš), 54. Němec (Bartoš, Hlava)


    Dornbirn Bulldogs: Svoboda (21. Rinne) – Magnan, Gauthier, Wolf, Connelly, Pulli, Vallant, Egger – O'Donnell, Trotter, Parks – Picard, Timmins, Reid – Häußle, Dupont, Macierzynski – Haberl, Pöschmann, Neubauer.
    HC LERAM Orli Znojmo: Halász (Lassila) – Vainonen, Tejnor, Sedlák, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Kruckovyč – McPherson, Stretch, Kalus – Novák, Matuš, Mrázek – Němec, Bartoš, Hlava – Špaček, Bulín, Oščádal.

    Rozhodčí: Garon, M. Nikolić – Kontschieder, Schauer
    thejrc.org