New Jersey – Columbus 1:2 (0:2 po s.n.) | Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Ottawa 5:4 (2:0 po s.n.)
Pittsburgh – Florida 3:2 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.)
Dallas – NY Rangers 1:0 (kon.) | Colorado – Detroit 4:3 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:3 (kon.)
Los Angeles – Montreal 1:3 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 06.03.2019, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci na středu na programu bohatou várku zápasů. My se společně zaměříme na velice atraktivní souboj dvou týmů s aktuálně nejlepší formou. V TD Garden si to rozdají Boston Bruins a Carolina Hurricanes! Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    BOSTON BRUINS

    Tým z Massachusetts válí, už šestnáctkrát za sebou totiž nepoznal porážku v základní hrací době! Momentálně se nachází uvnitř šňůry domácích zápasů. Ve své aréně přivítal postupně San Jose, Tampu Bay a New Jersey. Bruins v těchto střetnutí vytěžili maximální počet šesti bodů, nicméně proti Devils se naposledy relativně nadřeli, zvítězili totiž pouze 1:0 trefou Marchanda už ze 3. minuty. O jejich postupu do vyřazovacích bojů už prakticky není pochyb. Ani dnes do utkání nezasáhne David Pastrňák, jenž si před několika týdny mimo led nešťastně poranil prst. Potvrdí domácí i bez něj roli lehkého favorita?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 2. v Atlantické divizi (2. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 87
    Skóre: 194:161
    Úspěšnost přesilových her: 31,40% (1. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 79,31% (13. v lize)
    Poslední zápas: Boston – New Jersey 1:0
    Průměrná návštěvnost: 17 565.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Brad Marchand (27+49)
    Nejlepší střelec: David Pastrňák (31+35)
    Brankářská jednička: Tukka Rask (92,20%)
    Československá stopa: Jaroslav Halák, Dan Vladař, Zdeno Chára, Jakub Zbořil, David Krejčí, Peter Cehlárik, David Pastrňák.
     
    CAROLINA HURRICANES

    Carolina je rozhodně jedním z nejpříjemnějších překvapení aktuální sezóny! Díky skvělé formě se dostala před Pittsburgh na třetí příčku Metropolitní divize, na druhou stranu ale disponuje pouze tříbodovým náskokem na nesestupové pozice. Momentálně drží Hurricanes sérii pěti výher v řadě, z posledních deseti střetnutí pak ovládla hned osm. Zaskočí v souboji dvou skvěle hrajících týmů domácí Medvědy?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 3. v Metropolitní divizi (6. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 78
    Skóre: 196:176
    Úspěšnost přesilových her: 18,41% (23. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 81,73% (6. v lize)
    Poslední zápas: Florida – Carolina 3:4 po prodl.
    Průměrná návštěvnost: 13 050.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Sebastian Aho (27+46)
    Nejlepší střelec: Sebastian Aho (27+46)
    Brankářská jednička: Petr Mrázek (90,33%)
    Československá stopa: Petr Mrázek, Martin Nečas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Heinen, Bergeron (A), Marchand – Ma. Johansson, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Coyle, Cehlárik – Wagner, Acciari, Nordström.

    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, H. Fleury – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, Wallmark, McKegg.

    Rozhodčí: Peel, South..
     
    Oba trenéři se rozhodli tímto zápasem prověřit své gólmanské dvojky. Bostonskou branku bude hájit Slovák Jaroslav Halák, zatímco za Canes nebude chytat Petr Mrázek, nýbrž Curtis McElhinney.
     
    Hráči obou celků již vstupují na ledovou plochu jako vždy vyprodané, a dnes také z venku silně zasněžené, TD Garden. Medvědi oblékli, pro domácí utkání, netradičně bílé dresy, zatímco Carolina se představí ve speciální zelené barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jdeme na to! Úvodní vhazování dopadlo lépe pro domácí hokejisty, kteří ale přišli o puk za vlastní brankou, kde se jej chopil Lucas Wallmark.
     
    00:37
    Teuvo Teräväinen si vzal kotouč na pravé straně, najel si s ním hlouběji do hřiště a hledal u vzdálenější tyčky Brockaa McGinna. Neúspěšně.
     
    01:10
    Hurricanes vyhodili do bezpečí. Touš si hned vzal Marcus Johansson, který se po pravé straně prohnal až do palebné pozice a zaměstnal Curtise McElhinneyho, jenž vyráží do ochranné sítě.
     
    01:45
    Následuje zakázané uvolnění Bostonu, kotouč nepřesnou rozehrávkou poslal na icing John Moore.
     
    01:57
    Charlie McAvoy si dobře pokryl puk, podél pravého mantinelu se s ním dostal až za branku, načež ho poslal před Curtise McElhinneyho, který přerušuje hru.
     
    02:09
    Brandon Carlo na modré čáře nic velkého nevymýšlel a nahodil na bránu. Curtis McElhinney puk celou dobu dobře viděl a v klidu zasahuje.
     
    02:17
    Od hole Charlieho Coylea zamířil kotouč až na domácí hráčskou lavici, pokračovat budeme na buly ve střední třetině.
     
    02:42
    Hosté se při trošku kostrbatém přechodu modré lajny dopustili postavení mimo hru, rozhodčí tedy znovu musel zadout do píšťalky.
     
    03:00
    David Krejčí předložil kotouč Carlovi, ten okamžitě nahazoval na branku, Curtis McElhinney si připisuje další zákrok, tentokráte betonem.
     
    03:15
    Au! Micheal Ferland tvrdě vrazil do Marcuse Johanssona. Byl to ukázkový hit ramenem na rameno, avšak s domácím útočníkem to nevypadá úplně dobře a zvedl se až s pomocí spoluhráčů a zdravotníka...
     
    03:38
    Joakim Nordström se mimo hru postrkával s Brettem Pescem, Ferlandův hit to hned v úvodu pořádně vyburcoval!
     
    03:50
    Nino Niederreiter to teď pořádně schytal od Noele Acciariho, který jej srazil zezadu. Tohle už zřejmě bylo na vyloučení, nicméně nikdo na trestnou nebude.
     
    03:53
    Žádné překvapení, je tu bitka! David Backes si vyhlédl prvotního viníka emocí, Micheala Ferlanda. Ten se ale nenechal a Backese sérií přesných úderů poslal k zemi!
     
    03:53
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Backes – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Micheal Ferland – 5 min., bitka).
     
    04:20
    Uprostřed dalších hitů se našel prostor i na trošku hokeje. Brandon Carlo ohrožoval branku už potřetí, jenže jeho pokus z pravého kruhu znovu kryje betonem Curtis McElhinney.
     
    05:02
    Boston zažil aktivní pasáž, hosté se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění. Buly se chystá po pravé ruce brankáře Caroliny.
     
    05:18
    Medvědi střílejí ze všech pozic. John Moore znovu zkoušel zaskočit Curtise McElhinneyho od modré, nicméně je z toho pouze další dobře odvedená práce maskovaného muže.
     
    05:24
    Torey Krug si sjel na pravý kruh pro přihrávku DeBruska od mantinelu, načež poslal ránu bez přípravy mimo tři tyčky.
     
    05:59
    Sebastian Aho ujel po levém křídle. Z kruhu trefil betony Haláka, ale počkal si před brankou, kam se k němu kotouč rychle vrátil a Jaroslav Halák musel znovu zasahovat!
     
    06:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes jdou do vedení! Trevor van Riemsdyk pálil od modré čáry, Jaroslav Halák vyrazil jeho pokus betonem na druhou stranu. U puku byl první navrátilec po zranění Calvin de Haan, který ho okamžitě napálil do předbrankového prostoru. Tam sváděl souboj SEBASTIAN AHO se Zdenem Chárou a od brusle nic netušícího útočníka Canes putoval gumový nesmysl za Halákova záda! Asistence: Calvin de Haan, Trevor van Riemsdyk.
    06:30 Sebastian AHO - 0:1
     
    07:02
    John Moore (BOS) si vzápětí půjde sednout za krosček, načež jsme byli svědky další potyčky. Přesilová hra pro hosty!
     
    07:09
    Justin Faulk otevřel přesilovku střelou z levého kruhu, Jaroslav Halák ji kontroloval na cestě mimo bránu. Musel likvidovat až slabý pokus Sebastiana Aha.
     
    07:44
    Síly na ledě se vyrovnávají. Justin Williams (CAR) zbytečně hákoval Marchanda.
     
    08:10
    Charlie McAvoy posílal bekhendem puk přímo před branku. Najížděl si tam Jordan Staal, nicméně krok mu k zakončení ještě scházel.
     
    08:27
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., podrážení).
     
    08:49
    Canes mají výhodu čtyř proti třem. Dlouho si pohledně vyměňovali kotouč v útočném pásmu, avšak střela Sebastina Aha byla sražena do bezpečí.
     
    09:16
    Brad Marchand, hnán tribunami, uháněl do akce v oslabení. Dobře si jej ale hleděl hostující obránce a nenechal ho vystřelit.
     
    09:43
    John Moore předvedl pěknou individuální akci a mohl vyrovnat! Z těsné blízkosti ovšem střelou ke vzdálenější tyčce neuspěl, Curtis McElhinney zasahuje vyrážečkou.
     
    10:29
    Přesilovka Canes je minulostí, skóre se v ní nemělnilo ani na jedné straně. Jaroslav Halák si troufl na odpálení skákavého puku, a měl štěstí, že jej soupeři nezachytili.
     
    11:05
    Curtis McElhinney udržel svůj tým ve vedení. Na brankovišti nadvakrát zakončoval Peter Cehlárik, jenže maskovaný muž byl pevný jako skála a odmítl kapitulovat!
     
    11:50
    Boston si vytvořil velký tlak, avšak sám si ho ukončil. Jake DeBrusk totiž hledal z hráčské lavice přijíždějícího Bergerona, který ovšem puk zachytil až ve středním pásmu.
     
    Střely na branku – 8:7.
     
    12:17
    Dlouhá rozehrávka Caroliny měla najít Sebastiana Aha, avšak bylo to velice nepřesné. Po zakázaném uvolnění se vhazuje před klecí hostů.
     
    12:25
    Torey Krug si po vhazování vzal kotouč a pálil z pravé strany, Brett Pesce jeho střelu zápěstím zblokoval. Nedlouho poté se Canes znovu osvobozují icingem.
     
    13:02
    Patrice Bergeron nahodil puk kolem branky Curtise McElhinneyho do rohu. Z druhé strany hned pálil Marchand, jehož překvapivý pokus zblokoval obránce.
     
    13:49
    Domácí hráli v šesti! Inkasují tedy trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Další přesilovka pro Carolinu!
     
    14:11
    Nino Niederreiter se neostýchal pokračovat v akci ani bez helmy. Následná střela skončila po teči v ochranné síti a Zdeno Chára vražením do Niederreitera rozdmýchal další emoce.
     
    14:20
    Brandon Carlo vyhodil přes celé hřiště až na branku. Curtis McElhinney si zkušeně nechal přijet Acciariho až k sobě a poté lišácky rozehrál.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    14:55
    Sebastian Aho je znovu v přesilovce velmi aktivní. Přihrál na levou stranu, kde si puk zpracoval Teuvo Teräväinen a zápěstím ho poslal nad bránu.
     
    15:38
    Brad Marchand mohl zaznamenat do sbírky další gól v oslabení, jenže Justin Faulk předvedl úžasný obranný zákrok a touš mu čistě vypíchl!
     
    16:08
    Přesilovka Canes je minulostí. Medvědi zůstali v ofenzivní zóně, David Backes posílal touš z pravého kruhu do brankoviště, kde si znovu sjednal pořádek Curtis McElhinney.
     
    16:30
    Jordan Staal si zprava najel až za branku. Poté chtěl oslovit mezi kruhy Grega McKegga, ten si puk ve změti hokejek nenašel.
     
    17:20
    Carolina malinko zklidňuje hru. Trevor van Riemsdyk se nakonec odhodlal k nahození od modré čáry, trefil ale pouze zadní plexisklo.
     
    17:55
    Micheal Ferland se dnes po ostrém hitu už nevrátí do hry! Canes si tedy budou muset poradit bez důležité součástky svých ofenzivních řad. V útoku se v těchto chvílích drží právě oni a B´s vyhazují na icing.
     
    Střely na branku – 12:11.
     
    18:16
    Andrej Svečnikov odvedl ve svém pásmu dobrou práci, vypíchl kotouč domácím hokejistům a Jaroslav Halák si pro něj musel vyjet mimo brankoviště.
     
    18:38
    Matt Grzelcyk obdržel přihrávku na levý kruh, pohrál si s pukem na čepeli a pálil pod břevno. Mířil ale moc přesně a horní tyč ke smůle Bostonu trefil!
     
    19:27
    Calvin de Haan zachytil kotouč ve středním pásmu. Poté jej dává Ninu Niederreiterovi, který s ním ještě míří do ofenzivní zóny.
     
    19:54
    Justin Williams v závěru nahazoval od pravého mantinelu. Před bránou hlídkoval Sebastian Aho, tomu ale mířil touš za brusle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní část přinesla skvělý hokej. Je vidět, že proti sobě stojí dva ve formě hrající celky. Směrem do ofenzivy je o něco málo nebezpečnější Boston, zatímco Canes disponují územní převahou. Ta jim přinesla šťastný vedoucí gól z brusle Sebastiana Aha! Domácí měli několik příležitostí k vyrovnání, zatím jim ale není přáno, například Matt Grzelcyk mířil do tyčky. Na své si přicházejí také milovníci tvrdého hokeje, první dvacetiminutovka trvala také díky tvrdým hitům, spoustě šarvátek a jedné ostré bitce 42 minut.

    Střely na branku:
    Boston 12:11 Carolina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Jsme zpátky. Úvodní vhození kotouče se malinko protáhlo, načež hosté zachybovali ve středním pásmu a moc nechybělo k nebezpečnému úniku Charlieho Coylea.
     
    21:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Krásná akce! Justin Faulk odehrál puk ze svého obranného pásma. Nino Niederreiter jej na půlicí čáře posunul do uličky mezi beky, kam si najel SEBASTIAN AHO. Ten už měl volnou cestu až před Haláka a se štěstím mu kotouč propasíroval bekhendem mezi betony! Asistence: Nino Niederreiter, Justin Faulk.
    21:10 Sebastian AHO - 0:2
     
    21:57
    Bostonští se hned po další obdržené brance usadili v ofenzivní zóně. Hosté neváhali s vyhozením na zakázané uvolnění, teď budou především hrát hlavně jednoduše.
     
    22:23
    Justin Faulk nahodil kotouč do útočné třetiny. Na druhou stranu se vydával Joakim Nordström, včasně jej ale zastavil Trevor van Riemsdyk.
     
    22:48
    Curtis McElhinney je zatím skvělý! Vyrazil štiplavou střelu Joakima Nordströma, jenž to zkoušel v plné rychlosti z levého kruhu, a poté si poradil také s dorážkou Coylea!
     
    23:50
    Rozhodčí Tim Peel upadá v TD Garden malinko v nemilost. Patrice Bergeron (BOS) před hostující brankou jemně zavadil o brusle de Haana a inkasuje menší trest za podražení!
     
    24:00
    Bostonští vstupují do oslabení dobře a Charlie Coyle rychle posílá kotouč až na druhý konec ledové plochy.
     
    24:29
    Brad Marchand využil obrovské minely v rozehrávce Caroliny. Z levé strany najížděl zcela sám na branku, ovšem Curtis McElhinney jeho blafák do bekhendu dokonale přečetl a nechal mezi betony hokejku, kterou zasáhl! Další vyložená šance, kterou Bruins nevyužili.
     
    25:10
    Domácí pokračují v dobré práci na oslabení a znovu odesílají kotouč do bezpečí, což tribuny oceňují potleskem. Přesilovka Canes se krátí.
     
    25:56
    Medvědi už se po ledě prohánějí opět v plném počtu. Paradoxně až nyní si hosté vytvořili zajímavější tlak a Jaroslav Halák chytá tvrdý pokus Calvina de Haana.
     
    Střely na branku – 15:14.
     
    26:16
    Trevor van Riemsdyk od modré lajny jednoduše nahodil touš na branku. Jaroslav Halák si k němu našel cestu a ukrývá ho ve výstroji.
     
    26:37
    Peter Cehlárik byl při své pouti do útočného pásma přimáčknut na hrazení de Haanem, Canes tedy znovu přenášejí těžítko hry na druhou stranu.
     
    27:10
    Brandon Carlo po pravé straně pronikl do ofenzivní zóny. Neměl ale komu nahrát, a tak z poměrně velké dálky vystřelil do brankáře hostí.
     
    27:42
    Nino Niederreiter se krásně proháčkoval až do mezikruží. S jídlem vzrostla chuť, švýcarský útočník ještě neúspěšně zkoušel vymíchat Matta Grzelcyka.
     
    28:38
    Jordan Staal dobře napadal rozehrávku Bruins, ti rychle odvrátili hrozící nebezpečí. Hurricanes se hned museli bránit náporu elitní formace, která se ale nedostala dál od mantinelu.
     
    29:18
    Boston má k dispozici ponechanou výhodu. Nemá důvod nikam spěchat a domácí si pečlivě rozmýšlejí další postup za vlastní brankou.
     
    29:43
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., sekání).
     
    29:47
    Brock McGinn rychle po vyhraném vhazování ve vlastním obranném pásmu vyhazuje kotouč až k brance Jaroslava Haláka. Domácí se musejí vracet.
     
    30:25
    Brett Pesce opět osvobozuje svůj tým. Vstup do přesilovky se Medvědům zrovna nedaří úplně podle představ...
     
    30:56
    Lucas Wallmark dobře zblokoval snahu Patrice Bergerona o přihrávku před branku, kde už číhal David Krejčí. Tlak Bostonu ale v těchto momentech narůstá.
     
    31:22
    Jake DeBrusk se s tím nepáral a vystřelil bez přípravy zpoza pravého kruhu. Curtis McElhinney tuto ránu v dnešní formě nemohl jen tak pustit.
     
    31:50
    Canes jsou v plném počtu. Hned se vydali do ofenzivy, avšak kvůli signalizovanému postavení mimo hru byli nuceni útočné pásmo opustit.
     
    32:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Dougie Hamilton nedokázal odpálit kotouč z obranného pásma hostů. Zastavil ho Brandon Carlo, který neváhal a okamžitě nahodil na branku. CHRIS WAGNER touš jemně tečoval, Curtis McElhinney vyrazil pouze před sebe a stejný útočník Bostonu dorážkou snižuje na 1:2! Asistence: Brandon Carlo.
    32:28 Chris WAGNER - 1:2
     
    33:04
    Hurricanes se po obdržené brance nahnali před Haláka. Nic velkého si zde nevytvořili, slovenský brankář schoval puk pod lapačkou po přízemním nahození Justina Williamse od mantinelu. Na programu je komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 18:17.
     
    33:28
    Justinu Faulkovi přeskočil puk hokejku na modré čáře. Faulk k němu měl nejblíže, žádný brejk se tedy nekonal. Canes si vzápětí vydobyli vhazování v útočné třetině.
     
    33:54
    Senzační Curtis McElhinney! Po střele Backese z nulového úhlu se pryž odrazila přímo mezi kruhy, kde byl Peter Cehlárik. Ten zblízka pálil bez přípravy, ovšem maskovaný muž skvěle zasáhl rychlým vytyčením svého levého betonu!
     
    34:46
    Torey Krug přihrál do strany DeBruskovi. Ten trošku fotbalově centroval vzduchem před branku, Curtis McElhinney se musel mít znovu na pozoru.
     
    35:26
    Jake DeBrusk se po pravé straně protáhl až k brance a Curtis McElhinney skvělým zákrokem ramenem pokračuje ve svém fantastickém výkonu!
     
    35:56
    Domácím se nedařilo přejít přes střední zónu. Calvin de Haan odvedl dobrou práci a vrátil kotouč až k Jaroslavu Halákovi.
     
    36:46
    Jaroslav Halák byl nucen ukončit skrumáž u jeho brankoviště přikrytím puku pod rukavici. O slovo se hlásí další reklamní přestávka.
     
    Střely na branku – 24:20.
     
    37:07
    Greg McKegg velmi pěkně projel až do ofenzivní zóny. Poté zvolil místo snahy o zakončení vracečku na Pesceho, k tomu se ale kotouč nedostal.
     
    38:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno! Jaccob Slavin žongloval s pukem na útočné modré čáře jako s horkým bramborem. Oloupil jej David Krejčí, který po levé straně postupoval na bránu. Ještě si troufl na kličku proti Trevoru van Riemsdykovi, načež zakončoval zblízka po ledě. Curtis McElhinney vykopl touš betonem před sebe a JAKE DEBRUSK už se nemohl mýlit! Asistence: David Krejčí.
    38:12 Jake DEBRUSK - 2:2
     
    38:49
    Medvědi by rádi dokonali obrat. Navíc je žene publikum, které se zájmem sleduje, jak jejich oblíbenci kombinují v útočném pásmu a utahují pomyslné šrouby.
     
    39:29
    A skutečně, Boston už mohl vést! Joakim Nordström to udělal krásně. Z pravé strany se proháčkoval až před branku. Chtěl zasunout touš pod betony Curtise McElhinneyho, což se mu nepodařilo. Černá guma se nicméně odrazila na kruh, odkud ji sváteční střelec Brandon Carlo nasměroval mimo carolinskou pokladnici!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Za bouřlivých ovací diváků končí druhá perioda. Sebastian Aho hned v jejím úvodu proměnil samostatný únik a Canes vedli o dvě branky. Bruins zvyšovali aktivitu, jenže McElhinney se zdál dlouho být nepřekonatelnou překážkou. To přestalo platit, když Chris Wagner nejprve tečoval, a poté také dorazil pokus Carla. Hosté malinko vypadli z role a Jake DeBrusk po výborné práci Krejčího vyrovnal! Kdo bude nakonec šťastnější?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Boston 27:21 Carolina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Jdeme znovu na to! Lucas Wallmark pořádně uspěchal rozehrávku a mámu tu rychlé zakázané uvolnění Caroliny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:33
    Torey Krug velmi nepřesně přihrával. Nino Niederreiter se dostal k puku a posunul jej na Justina Williamse. Ten parádní zadovkou vybídl mezi kruhy Sebastiana Aha, který mohl završit hattrick, ovšem Jaro Halák jej výborně vychytal!
     
    41:22
    Výborný nástup Canes do třetiny! Další příležitost měl Jordan Staal, proti jehož střele z levé strany se Jaroslav Halák stihl s vypětím všech sil přemístit.
     
    42:14
    To se moc často nevidí, Bruins podruhé v utkání špatně střídali a jsou vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    42:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston ve vlastním oslabení otáčí skóre! Jaroslav Halák vychytal nebezpečnou teč Nina Niederreitera a hned vzápětí šli domácí ve dvou proti jednomu. Brad Marchand přihrál přes obránce na PATRICE BERGERONA, jenž suverénně zamířil do poloprázdné svatyně! Asistence: Brad Marchand.
    42:45 Patrice BERGERON - 3:2
     
    43:08
    Nino Niederreiter znovu ohrozil Haláka, ten se ale nenechal překvapit a proti střele z pravé strany zasahuje. Hra je přerušena, bude se vhazovat.
     
    43:50
    Chris Wagner si našel puk v souboji s Wallmarkem a vyhazuje ho do bezpečí. Přesilovka hostů se chýlí ke konci, Bruins se kromě ubránění ještě dostali do vedení.
     
    44:20
    Sebastian Aho na levé straně zvedl hlavu a krásně vystřelil po ledě do brankoviště. Nino Niederreiter mohl usměrnit kotouč do volné části brány, avšak nedokázal jej zasáhnout podle představ!
     
    44:41
    Carolinští teď svírají soupeře pod tlakem. Bruins zahráli na zakázané uvolnění, buly se uskuteční po pravé ruce jejich brankáře.
     
    45:19
    Brock McGinn se protáhl po pravém křídle. Na Haláka si zkoušel přijít bekhendovou střelou, maskovaný muž ale žádný šok nepovolil.
     
    45:56
    Trevor van Riemsdyk vystřelil od modré čáry do prvního domácího hráče a Medvědi rázem jeli ve dvou na jednoho! Joakim Nordström to vzal z levé strany na sebe a Curtis McElhinney předvedl veledůležitý zákrok. Následně branka vypadla ze svého ideálního postavení, hra je přerušena.
     
    Střely na branku – 29:30

    Carolina vede ve třetí části na střely 9:2, přesto v této třetině prohrává 0:1. Velice nebezpečná navíc byla i druhá střela domácích z přečíslení.
     
    46:29
    Brandon Carlo si troufl na kličku před vlastní brankou. Vyšlo to a Boston konstruktivně obrací hru na druhou stranu hřiště.
     
    46:57
    Curtis McElhinney vytáhl další parádní zákrok! David Krejčí zvedá zrak ke stropu haly, dorážku totiž z bezprostřední blízkosti poslal jen do jeho zvednutého betonu.
     
    47:48
    Brad Marchand vjel v rychlosti za útočnou modrou čáru. Byl sám proti čtyřem, přesto si navedl kotouč až na levý kruh a hezky zaměstnal brankáře.
     
    48:24
    Justin Williams ukončil obléhání bostonské branky střelou z pravé strany. Jaroslav Halák ji nachází v rukavici a nechává přerušit hru.
     
    48:52
    Noel Acciari vybojoval touš v defenzivním pásmu a poslal jej vpřed. Chris Wagner se vydal do otevřené obrany Canes a z pravého křídla najížděl na Curtise McElhinneyho. Zkoušel si ho roztáhnout a vložit puk do mezery mezi betony, ale McElhinney udržel hosty ve hře!
     
    49:50
    Warren Foegele vystřelil zpoza kruhu pro vhazování. Kotouč byl nejprve tečován hokejkou Toreyho Kruga a poté ještě Jaroslavem Halákem, který ho nasměroval do ochranné sítě.
     
    50:20
    Matta Grzelcyka trošku zaskočil podivný odraz puku od zadního hrazení, ale rychle se zorientoval. Andrej Svečnikov posléze uspěchal rozehrávku a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levé ruce Curtise McElhinneyho.
     
    50:41
    Patrice Bergeron vyslal dvojici střel, do první obětavě lehl Lucas Wallmark a další už prolétla až k brance, ale minula ji.
     
    51:27
    Zdeno Chára vyhodil kotouč obloučkem z domácího pásma. Chris Wagner se s ním poté dostal až za branku. Přihrávka do kladného úhlu neslavila úspěch.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Kapitán srovnává zápas! Hurricanes se usadili ve třetině. Jordan Martinook operoval za Halákovou brankou, načež si vybruslil vpřed a přihrál za pravý kruh JUSTINU WILLIAMSOVI, jenž vystřelil bez přípravy a dělovka prosvištěla slovenskému gólmanovi mezi nohama. 3:3! Asistence. Jordan Martinook, Brett Pesce.
    52:17 Justin WILLIAMS - 3:3
     
    52:53
    Hosty útočné choutky neopustily. Teuvo Teräväinen zakončoval z pravé strany golfákem a Jaroslav Halák pomohl kotouči na jeho cestě do ochranné sítě.
     
    Střely na branku – 34:34.
     
    53:20
    Sebastian Aho zastihl puk v útočném pásmu, ale poté prováhal šanci ke střele a Danton Heinen se už s kotoučem na holi žene proti kleci hostů.
     
    53:51
    Greg McKegg z ničeho nic nabral velkou rychlost a zprava se protlačil až před Haláka! Zkoušel mu zakončit přes beton, nicméně právě touto částí výstroje strážce bostonské svatyně zasahuje.
     
    Střely na branku – 35:35.
     
    54:37
    Jake DeBrusk prokázal baseballové vlohy a zastavil vyhození Caroliny. Touš se ale dostal zpátky na hole hostů, Canes se tak mohou vydat vpřed.
     
    55:16
    Sebastian Aho obkroužil ofenzivní zónu. Poté hledal mezi kruhy Williamse, ten to ale dostal na brusle a nedokázal si srovnat puk k zakončení.
     
    55:50
    Greg McKegg poslal kotouč za domácí bránu. Noel Acciari poté nedokázal dostat touš ven ze třetiny, což se podařilo až Chrisi Wagnerovi.
     
    56:27
    Lucas Wallmark se objevil volný na levém kruhu a Jaroslav Halák vyráží jeho střelu zápěstím vysoko do ochranné sítě! Drama vrcholí.
     
    56:47
    Danton Heinen nahání Canes při rozehrávce. Trošku je to zneklidnilo a lacině se zbavili kotouče. To ovšem platí také o domácích, kteří se provinili icingem.
     
    57:03
    Brock McGinn nahazoval od modré lajny, před brankou clonil Jordan Martinook. Jaroslav Halák to ale řešit nemusel, pokus totiž šel mimo jeho klec.
     
    57:38
    Jake DeBrusk se dostal u hrazení do souboje s Hamiltonem. Ocitl se na ledě, nicméně vše bylo čisté. Medvědi se usazují ve třetině.
     
    58:05
    Jaroslav Halák si vyjel za branku, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Justin Williams se výborně vrátil do defenzivy a akci Bostonu ukončil.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 565 diváků.
     
    58:45
    Nino Niederreiter si pokryl touš před Chárou. Carolina chvilku kombinovala, avšak nedostala se do žádných lukrativnějších pozic.
     
    59:29
    Zbytek základní hrací doby se již dohrává spíše opatrně, Calvin de Haan nahazuje pryž do útočného pásma a Boston už se taktéž nikam nežene. Vypadá to na prodloužení.
     
    59:56
    Puk skončil mezi diváky na tribuně. Několik málo sekund před koncem třetí části se bude vhazovat ve středu kluziště.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla. Uvidíme, zda tajenku rozlouskne pětiminutové prodloužení, ve kterém si to týmy rozdají pouze se třemi bruslaři na obou stranách!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:26
    Pojďme na to! První útočnou akci má na kontě Boston, který se ale raději vrátil dozadu a kombinuje ve své vlastní defenzivní zóně.
     
    60:44
    Torey Krug si už dělal zálusk na střelu z mezikruží, avšak Jordan Staal jej parádně obral o puk! Kupředu se tedy vydávají hostující hokejisté.
     
    61:15
    Nino Niederreiter přihrál na pravý kruh Justinu Faulkovi, jehož táhlou střelu likviduje Jaroslav Halák, který si dobře povyjel z branky.
     
    61:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to byla paráda, navíc s českou pečetí! Jake DeBrusk příkladně zabojoval za klecí Caroliny a čistě odebral puk s rozehrávkou váhajícího Justina Faulka. Poté si vybruslil do kladného úhlu a z levého kruhu vyslal po otočce křižnou přihrávku, pro kterou si dojel DAVID KREJČÍ. Curtis McElhinney proti němu skočil rybičku, ovšem zkušený útočník si kotouč nenechal vypíchnout a rychlým blafákem jej zasunul mezi tři tyče! Asistence: Jake DeBrusk.
    61:46 David KREJČÍ - 4:3
     
    61:46
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku – 38:37.
     
    Krásný zápas dospěl do prodloužení, ve kterém přisoudil Bostonu vítězství David Krejčí!

    Bylo vidět, že proti sobě stály dva celky se skvělou formou, utkání sneslo vysoká měřítka. Ve třetí periodě se domácí dostali do vedení při vlastním oslabení, když zakončil přečíslení Patrice Bergeron. Následovala trošku divoká pasáž plná příležitostí na obou stranách. Oba gólmani drželi své barvy a paradoxně se tak ujala rána bez přípravy v podání Justina Williamse, která na první pohled tak nebezpečně nevyhlížela.

    Za stavu 3:3 se šlo do prodloužení. Bod navíc přisoudil Medvědům David Krejčí, jenž elegantně ukončil zápas po skvělé práci DeBruska! Boston tedy boduje už posedmnácté v řadě, zatímco Canes po pěti vítězstvích poznávají hořkost porážky. Radost jim navíc nedělá výsledek Pittsburghu, který vyválčil výhru nad Floridou.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. David Krejčí (BOS) – 1+1
    2. Chris Wagner (BOS) – 1+0
    3. Sebastian Aho (CAR) – 2+0.
     
    Česká stopa v zápasu:

    Jaroslav Halák (BOS) – 3 ink. góly, 24 zák., 91,90%
    Zdeno Chára (BOS) – 0+0, 0 střel, 22:41
    Peter Cehlárik (BOS) – 0+0, 1 střela, 11:04
    David Krejčí (BOS) – 1+1, 4 střely, 17:29.
     
    To už je ode mne pro tento zápas vše. Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:11:31)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 33. Wagner (Carlo), 39. DeBrusk (Krejčí), 43. Bergeron (Marchand), 62. Krejčí (DeBrusk) – 7. Aho (de Haan, T. van Riemsdyk), 22. Aho (Niederreiter, Faulk), 53. Williams (Martinook, Pesce)


    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Heinen, Bergeron (A), Marchand – Ma. Johansson, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Coyle, Cehlárik – Wagner, Acciari, Nordström.
    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, H. Fleury, de Haan (C) – Williams, Aho, Niederreiter – T. Teräväinen (A), J. Staal, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, Wallmark, McKegg – Foegele.

    Rozhodčí: Peel, South.

    Diváci: 17 565
    thejrc.org