New Jersey – Columbus 1:2 (0:2 po s.n.) | Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Ottawa 5:4 (2:0 po s.n.)
Pittsburgh – Florida 3:2 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.)
Dallas – NY Rangers 1:0 (kon.) | Colorado – Detroit 4:3 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:3 (kon.)
Los Angeles – Montreal 1:3 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Florida Panthers
Středa 06.03.2019, 01:13 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:08.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího zápasu NHL, v němž se představí Pittsburgh Penguins a Florida Panthers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Florida Panthers

    Florida se dlouho držela ve hře o vyřazovací boje, ale v posledních čtyřech zápasech vždy zaznamenala porážku a její manko na osmou příčku už narostlo na deset bodů. Aktuálně hostující celek odehrál pětašedesát zápasů, v nichž nasbíral sedmašedesát bodů, což ve Východní konferenci stačí na dvanáctou příčku. Panthers mají na listině zraněných hráčů zapsaných hned pět jmen. Mezi nimi jsou Colton Sceviour, Derek Mackenzie, James Reimer, Mackenzie Weegar nebo vycházející hvězda švýcarského hokeje Denis Malgin. U posledních dvou se rozhodne, zda nastoupí, až pár hodin před samotným duelem.

    Florida – Ottawa 2:3
    Florida – Carolina 3:4 po prodloužení
    Vegas – Florida 6:5 po nájezdech

    Nejproduktivnější hráči:

    Aleksander Barkov 68 bodů (28+40)
    Jonathan Huberdeau 65 bodů (18+47)
    Mike Hoffman 57 bodů (30+27)
     
    Pittsburgh Penguins

    Hostující celek bojuje o pozice zaručující play-off. Ovšem situace se mu komplikuje v obraně, kde hned čtyři hráči schází. Mezi nimi jsou Chad Ruhwedel, Olli Määttä, Brian Dumoulin nebo pátý nejproduktivnější bek celé NHL Kris Letang. Tyto hráče ještě doplňuje Bryan Rust. Při pohledu na tabulku Východní konference najdeme Pittsburgh na sedmém místě, když získal sedmasedmdesát bodů, což je o dva více, nežli má devátý Columbus. V posledních čtyřech případech se Tučňákům vždy podařilo bodovat, když dvakrát z toho se radovali z vítězství.

    Montreal – Pittsburgh 1:5
    Buffalo – Pittsburgh 4:3 po prodloužení
    Columbus – Pittsburgh 2:5

    Nejproduktivnější hráči:

    Sidney Crosby 83 bodů (29+54)
    Jevgenij Malkin 66 bodů (21+45)
    Phil Kessel 65 bodů (21+44)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 54 odehraných zápasů, 24 bodů (7+17)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.

    Florida Panthers: Luongo (Montembeault) – Ekblad, Matheson, Weegar, Yandle (A), Brown, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, Trocheck (A), Vatrano – Brouwer, Sheahan, J. McGinn – Hunt, Borgström, Hawryluk.

    Rozhodčí: Joannett, L'Ecuyer – Amell, Cameron.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše, kde společně uctily památku Teda Lindsaye. Navíc Matt Cullen dnes odehraje patnáctisté utkání v NHL.
     
    A je to tu! Velký okamžik pro Matta Cullena, jenž dnes prožívá jubileum! Domácí veterán právě převzal stříbrnou hokejku a u velkého okamžiku je také jeho manželka a dva synové! I my na dálku gratulujeme a přejeme další odehrané zápasy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení).
     
    00:41
    Domácí celek vyhrál vhazování a ke kotouči se dostal Brian Dumoulin, který zvolil vyhození přes střed hrací plochy.
     
    01:07
    Tučňáci opět zastavili útok soupeře a vyhazují do středního pásma. Domácí celek v tuto chvíli střídá a pouští do hry čerstvé síly.
     
    01:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida rychle využívá početní výhodu a ujímá se vedení. Z levé strany nahazoval puk před branku HENRIK BORGSTRÖM, do jehož pokusu sáhl Erik Gudbranson. Domácí obránce tak dostal černou gumu za vlastní brankáře a je nešťastníkem okamžiku. Asistence: Mike Hoffman a Aaron Ekblad.
    01:45 Henrik BORGSTRÖM - 0:1
     
    02:55
    Na osu hrací plochy si najel Jevgenij Malkin, který už mohl střílet, ale místo toho hledal spoluhráče. Ovšem jeho přihrávka byla nepřesná.
     
    03:30
    Elitní domácí formace se pokusila o dlouhou přihrávku, která skončila na zakázaném uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce Matta Murrayho.
     
    03:55
    Na pravé straně přejel do útočného pásma Sidney Crosby, čehož si nevšiml Jake Guentzel. Hra se tak vrátí do středního pásma.
     
    04:32
    Florida nezvládla rozehrávku a byla pod tlakem soupeře, hostujícímu mužstvu se ale podařilo posunout černou gumu do středního pásma.
     
    05:12
    Dominik Simon posunul puk mezi kruhy, kde se nacházel Patric Hörnqvist. Jeho zakončení směřovalo jen do prvního bránícího hráče.
     
    05:47
    Jake Guentzel krosem našel na modré čáře Jacka Johnsona. Ovšem jeho zakončení se do prostoru tří tyčí nevešlo. O malou chvilku další střelu od modré tečoval Sidney Crosby, ovšem opět těsně vedle.
     
    07:45
    Těžkou přihrávku na levou stranu dostal Jevgenij Malkin, který si s pukem najel až za branku. Ovšem před brankou pak už neoperoval další jeho spoluhráč.
     
    09:04
    Pokus od modré čáry tečoval Sidney Crosby, od jehož hokejky zamířila černá guma mezi kruhy, kde do ní ze vzduchu praštil Patric Hörnqvist. Puk zamířil do branky, ale hlavní sudí gól neuznává. Ovšem ještě se bude volat do Toronta!
    09:04 Neuznaná branka Hörnqvista
     
    09:04
    Hlavní rozhodčí celou situaci prodiskutovali a rozhodli, že branka nemůže být uznána!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:30
    Mezi kruhy si najel Jonathan Huberdeau, jehož štiplavou střelu vyrazil domácí brankář jen před sebe. O další práci se pak postarali obránci, kteří dojíždějící soupeře k dorážce nepustili.
     
    09:57
    Florida nebo spíše její kapitán vletěl do pásma po levé straně. Zakončení Aleksandera Barkova sice mířilo vedle brány, ovšem Matt Murray schoval puk do lapačky.
     
    Střely na branku: 2:4.
     
    10:48
    Z rohu přihrával před branku Phil Kessel, na jeho přihrávku nastavil hůl ruský spoluhráče. Ovšem Jevgenij Malkin branku jen těsně netrefil.
     
    12:00
    Zatím se hraje hodně opatrné utkání, kterému kralují oba brankáři. Ten domácí si musel počíhat na nahození od pravého mantinelu, které skončilo v jeho lapačce.
     
    12:26
    Zpoza brány vyjel do levého kruhu Jonathan Huberdeau, jenž dostal hned přihrávku. Jenže jeho pokus zamířil jen do bránícího hráče před brankou.
     
    13:33
    Z levého kruhu pro vhazování vystřelil tentokrát trochu překvapivě Riley Sheahan, jehož pokus vyrazil domácí brankář. Následně přišel pokus od modré čáry, který zastavil soupeř.
     
    14:19
    Dominik Simon a Nick Bjugstad jeli společně na jediného bránícího hráče. Ovšem Josh Brown to uděla parádně, když se položil, a tak český útočník poslal puk jen do brankoviště, kde vládl Roberto Luongo.
     
    14:27
    Sidney Crosby už byl ve střelecké pozici, ale příliš blízko brankáři, a tak vymyslel přihrávku pod sebe. Ovšem jeho spoluhráč s ní nepočítal, a tak se hra přesunula do středního pásma.
     
    15:08
    Od modré čáry vystřelil Marcus Pettersson, který trefil před brankou stojícího Zacha Astona-Reeseho. Ovšem tlak Pittsburghu v posledních chvílích roste.
     
    16:01
    Jevgenij Malkin našel mezi kruhy nabrusleného Phila Kessela, který po ledě mířil k levé tyči. Ovšem Roberto Luongo zasáhl betonem a drží svůj tým ve vedení.
     
    16:14
    Hra se velmi rychle otočila a z kruhu pro vhazování vystřelil Troy Brouwer. Jeho zakončení mířilo k zadní tyči, ale kotouč se cestou potkal s držadlem hole domácího maskovaného muže.
     
    17:55
    To snad ani není možné, co Phil Kessel zahodil! Střelec z povolání dostal přihrávku mezi kruhy, odkud z otočky po ledě trefil beton brankáře. Jeho reakce po vystřídání byla jasná, když domácí útočník nevěřícně položil hlavu na hranu mantinelu.
     
    19:25
    Sidney Crosby vybojoval puk u mantinelu, který posunul na modrou čáru. Z tohoto prostoru zakončoval Justin Schultz, jehož pokus mimo tečoval Jake Guentzel.
     
    19:37
    Další spálená šance domácího týmu! Sám před brankou se ocitl Jared McCann, jenže ani on z nadějné pozici neprostřelil Roberta Luongoa.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pittsburgh i kvůli Jevgeniji Malkinovi prohrává, protože ruský hráč byl jediným potrestaným hráčem, čehož Florida využila. Po šťastné situaci se mezi střelce zapsal Henrik Borgström, jenž dal svému celku vedení. Ovšem jinak byli Tučňáci nebezpečnější, ale recept na Roberta Luonga nenašli.

    Střely na branku: 10:9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je nástup do druhé třetiny jako hrom a je znovu vyrovnáno! Sidney Crosby napadal rozehrávku, kterou pokazil Michael Matheson. Domácí kapitán posunul puk mezi kruhy, kde se nacházel Jared McCann, jemuž kotouč vypíchl Aaron Ekblad. Ovšem celou situaci zachránil JAKE GUENTZEL, jenž lapačkou trefil místo pod lapačkou. Asistence: Jared McCann a Sidney Crosby.
    20:16 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    21:13
    Keith Yandle neudržel puk na modré čáře, takže je odpískán ofsajd. Hra se tak přesune do neutrální zóny.
     
    21:36
    Krosovou přihrávku obdržel Sidney Crosby, jenž puk potáhl k brankové čáře, odkud přihrál mezi kruhy. Ovšem zakončení autora vyrovnávacího gólu byl zablokován.
     
    22:25
    Dalším pokusem od pravého mantinelu se prezentoval Troy Brouwer, jehož pokus zamířil jen do hrudi domácího maskovaného muže, jenž tentokrát zasáhl v pohodě.
     
    23:31
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Erik Gudbranson – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    23:47
    Mezi kruhy se ocitl jeden z hostů, jehož pokus byl sražený do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravé ruce domácího gólmana.
     
    24:15
    Z pravého kruhu přihrával před branku Mike Hoffman, který viděl najetého spoluhráče. Ovšem Matt Murray celou situaci přečetl a situaci betonem zachránil.
     
    24:41
    A opět se přihrávkou zaskvěl Mike Hoffman, jenž přihrávkou našel na levém kruhu spoluhráče. Frank Vatrano z jedné pálil do branky, ovšem Matt Murray se skvěle přesunul a pokus mezi ruku a tělo zlikvidoval.
     
    26:26
    Ve hře se objevilo několik nepřesností. Zatímco Floridě se podařila teč na poslední chvíli, Tučňákům už ne. Píská se tak další zakázané uvolnění, které vrátí hru před branku Penguins.
     
    Střely na branku: 12:14.
     
    27:04
    Zakončení od pravého mantinelu vyslal Erik Gudbranson, jehož střelu Roberto Luongo dobře viděl a vyrazil ji k hrazení.
     
    27:51
    Jediný český zástupce neměl ve středním pásmu komu přihrát, a tak zvolil nahození na branku, které hostující brankář schoval do lapačky.
     
    28:05
    Jared McCann na nic nečekal a vystřelil od mantinelu. Brankáři Panthers kotouč vypadl, ovšem domácí kapitán byl na hranici brankoviště pozdě.
     
    28:49
    Pittsburgh posunul kotouč do středního pásma, kde si jej převzal Jonathan Huberdeau. Hostující útočník se hnal do útoku, ale ve vrátkách byl ještě jeho spoluhráč. Je z toho další ofsajd.
     
    29:22
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jamie McGinn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také domácí celek využívá početní výhodu a převrací misky vah na svou stranu. Z pravého kruhu vystřelil Phil Kessel, jehož pokus vyrazil Roberto Luongo jen mezi kruhy. Do tohoto prostoru dojel SIDNEY CROSBY, jenž nepohrdl trefením prázdné branky. Asistence: Phil Kessel a Patric Hörnqvist.
    30:01 Sidney CROSBY - 2:1
     
    31:14
    Domácí kapitán si narazil puk se spoluhráčem a poté vystřelil bekhendem z pravého kruhu. Ovšem jeho pokus letěl jen nad branku Floridy.
     
    31:34
    Akce Pens trvala dále, akorát naskočily čerstvé síly. Jevgenij Malkin našel krosem na levém kruhu připraveného Phila Kessela, jemuž kotouč sjel z čepele hole a zamířil tak jen do oblouku branky. Poté Roberto Luongo hru přerušil, když puk schoval pod lapačku.
     
    32:01
    Vincent Trocheck viděl před branku najetého Franka Vatrana, ovšem domácí obrana v předbrankovém prostoru opět zahrála skvěle.
     
    32:39
    Od modré čáry vystřelil po ledě Josh Brown, jehož pokus mezi kruhy tečoval Jamie McGinn. Jenže Matt Murray zareagoval betonem a kotouč vykopl k mantinelu.
     
    33:32
    Čárový rozhodčí signalizoval ofsajd, ovšem domácí dál pokračovali v napadání. Hra je tak znovu přerušena a vykázaná do středního pásma.
     
    34:13
    Sidney Crosby te´d rozdával přihrávky jako na běžícím páse. Domácí kapitán viděl na pravém kruhu spoluhráče, jehož pokus vyrazil gólman.
     
    35:00
    Zakončení od modré čáry vyslal Mark Pysyk, jehož snažení zneškodnil domácí brankář. Nutno říct, že Matt Murray měl stíženou situaci, jelikož mu na hranici brankoviště clonil soupeř.
     
    Střely na branku: 21:17.
     
    35:48
    Matt Cullen se protáhl přes osu hrací plochy a přihrál na modrou čáru, odkud se napřáhl Marcus Pettersson. Jeho bombu vyrazil Roberto Luongo betonem do ochranné sítě.
     
    36:16
    Spíše propagační zakončení vymyslel u levého mantinelu Aleksander Barkov, jenž pomohl domácímu brankáři ke snadnému zákroku.
     
    37:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Krásná akce Floridy končí vyrovnávací brankou! VINCENT TROCHECK získal puk ve středním pásmu a vyměnil si ho s Mikem Hoffmanem. prvně jmenovaný pak z ostrého úhlu poslal černou gumu do branky, jelikož Matt Murray se nestihl přesunout. Asistence: Mike Hoffman a Frank Vatrano.
    37:31 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    39:15
    Z osy hrací plochy a zároveň přes obránce se střelou prezentoval Jevgenij Dadonov. Ovšem jeho zakončení mířilo jen nad domácí svatyni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé dvacetiminutovce se Tučňákům podařilo otočit stav zápasu na svou stranu, když se prosadili Jake Guentzel a Sidney Crosby. Ovšem v samotném závěru dvacetiminutovky se prosadil také Vincent Trocheck, a tak je stav po čtyřiceti minutách znovu vyrovnaný. Jinak se ale hrála perioda, která nabídla spoustu šancí. Uvidíme, jak střetnutí dopadne, a kdo se bude radovat z vítězství.

    Střely na branku: 22:22.
    Střely na branku ve druhé třetině: 12:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    K prvnímu zakončení poslední dvacetiminutovky se z pravého kruhu dostal Aleksander Barkov, jehož pokus zastavil Matt Murray.
     
    41:33
    Na druhé straně se ocitl v nadějné pozici Dominik Simon, jenž z kruhu pro vhazování ale nezamířil přesně. Dnes asi českému hráči není přáno.
     
    44:01
    Vedle branky na pravé straně se nacházel Jevgenij Malkin, který zkusil zakončení z ostrého úhlu. Ovšem Roberto Luongo byl na správném místě a opět zasáhl.
     
    46:15
    Od modré čáry vystřelil Frank Vatrano, jehož pokus zastavil Brian Dumoulin. Akce Floridy trvala dále, ovšem domácí gólman ji vyrazil k mantinelu.
     
    48:21
    Mezi kruhy se nacházel Patric Hörnqvist, který si v tomto prostoru libuje. Jenže jeho střelu zablokoval před ním stojící Aaron Ekblad.
     
    50:33
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení).
     
    54:15
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Jack Johnson, jenže ani on recept na hostujícího brankáře nenašel, a tak je stav zápasu stále nerozhodný.
     
    56:25
    Mezi kruhy se nacházel jediný český zástupce, jenž mohl rozhodnout. Pokus Dominik Simon vyletěl z velmi nadějné pozice. Jenže Roberto Luongo si na pokus z mezikruží počíhal.
     
    58:20
    Hostující celek se usadil v útočném pásmu, ale prohrál souboj u mantinelu, a tak Tučňáci vyhodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:46
    Od modré čáry se napřáhl Michael Matheson, jehož pokus letěl těsně nad ledem a cestou trefil ještě nohu Aleksandera Barkova. Ovšem Matt Murray byl pozorný a tec zlikvidoval.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dnešní utkání sleduje 18 484 diváků.
     
    59:42
    Ještě jedno přerušení ve třetí dvacetiminutovce. To když domácí celek vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí dvacetiminutovka nepřinesla žádnou branku, a tak duel dospěl do prodloužení. V něm si oba celky zahrají o bonusový bod, který v současné chvíli a postavení v tabulce potřebuje Pittsburgh.

    Střely na branku: 35:33.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:11.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Mezi kruhy si najel Sidney Crosby, jenž nejprve trefil před sebou stojícího soupeře a poté netrefil prostor tří tyčí.
     
    61:11
    Florida se hnala do přečíslení tří na jediného obránce, ale přihrávka do prázdné branky hostujícímu hráči přeskočila hůl.
     
    61:54
    Z levého kruhu vystřelil ba první tyč Nick Bjugstad, jehož pokus vyrazil hostující brankář k zadnímu mantinelu.
     
    62:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto a celkem zaslouženě bere druhý bod Pittsburgh. JAKE GUENTZEL napadal útok soupeře, což se povedlo. K puku se poté dostal Sidney Crosby, jenž mazácky obloučkem přehodil puk na unikajícího spoluhráče. Nejlepší střelec Penguins pak kličkou a střelou po ledě překonal hostujícího brankáře. Asistence: Sidney Crosby.
    62:00 Jake GUENTZEL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Také prodloužení nabídlo strhující podívanou, kterou rozhodla po samostatném úniku branka z hole Jaka Guentzela. Domácí celek je na hraně postupu do vyřazovacích bojů, a tak hráči Pittsburghu potřebovali druhý bod jako sůl.

    Střely na branku: 37:34.
    Střely na branku v prodloužení: 2:1.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Jake Guentzel (PIT) 2+0
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    3. Vincent Trocheck (FLA) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 6 střel, 11:46 čas na ledě
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:55:48)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Guentzel (McCann, Crosby), 31. Crosby (Kessel, Hörnqvist), 62. Guentzel (Crosby) – 2. Borgström (Hoffman, Ekblad), 38. Trocheck (Hoffman, Vatrano)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Florida Panthers: Luongo (Montembeault) – Ekblad, Matheson, Weegar, Yandle (A), Brown, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, Trocheck (A), Vatrano – Brouwer, Sheahan, J. McGinn – Hunt, Borgström, Hawryluk.

    Rozhodčí: Joannett, L'Ecuyer – Amell, Cameron

    Diváci: 18 484
    thejrc.org