New Jersey – Columbus 1:2 (0:2 po s.n.) | Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Ottawa 5:4 (2:0 po s.n.)
Pittsburgh – Florida 3:2 (po pr.) | Tampa – Winnipeg 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.)
Dallas – NY Rangers 1:0 (kon.) | Colorado – Detroit 4:3 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:3 (kon.)
Los Angeles – Montreal 1:3 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Florida Panthers
Středa 06.03.2019, 01:13 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:00 Jake GUENTZEL - 3:2
     
    62:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto a celkem zaslouženě bere druhý bod Pittsburgh. JAKE GUENTZEL napadal útok soupeře, což se povedlo. K puku se poté dostal Sidney Crosby, jenž mazácky obloučkem přehodil puk na unikajícího spoluhráče. Nejlepší střelec Penguins pak kličkou a střelou po ledě překonal hostujícího brankáře. Asistence: Sidney Crosby.
    37:31 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    37:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Krásná akce Floridy končí vyrovnávací brankou! VINCENT TROCHECK získal puk ve středním pásmu a vyměnil si ho s Mikem Hoffmanem. prvně jmenovaný pak z ostrého úhlu poslal černou gumu do branky, jelikož Matt Murray se nestihl přesunout. Asistence: Mike Hoffman a Frank Vatrano.
    30:01 Sidney CROSBY - 2:1
     
    30:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také domácí celek využívá početní výhodu a převrací misky vah na svou stranu. Z pravého kruhu vystřelil Phil Kessel, jehož pokus vyrazil Roberto Luongo jen mezi kruhy. Do tohoto prostoru dojel SIDNEY CROSBY, jenž nepohrdl trefením prázdné branky. Asistence: Phil Kessel a Patric Hörnqvist.
    20:16 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    20:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je nástup do druhé třetiny jako hrom a je znovu vyrovnáno! Sidney Crosby napadal rozehrávku, kterou pokazil Michael Matheson. Domácí kapitán posunul puk mezi kruhy, kde se nacházel Jared McCann, jemuž kotouč vypíchl Aaron Ekblad. Ovšem celou situaci zachránil JAKE GUENTZEL, jenž lapačkou trefil místo pod lapačkou. Asistence: Jared McCann a Sidney Crosby.
    01:45 Henrik BORGSTRÖM - 0:1
     
    01:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida rychle využívá početní výhodu a ujímá se vedení. Z levé strany nahazoval puk před branku HENRIK BORGSTRÖM, do jehož pokusu sáhl Erik Gudbranson. Domácí obránce tak dostal černou gumu za vlastní brankáře a je nešťastníkem okamžiku. Asistence: Mike Hoffman a Aaron Ekblad.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Guentzel (McCann, Crosby), 31. Crosby (Kessel, Hörnqvist), 62. Guentzel (Crosby) – 2. Borgström (Hoffman, Ekblad), 38. Trocheck (Hoffman, Vatrano)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Florida Panthers: Luongo (Montembeault) – Ekblad, Matheson, Weegar, Yandle (A), Brown, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, Trocheck (A), Vatrano – Brouwer, Sheahan, J. McGinn – Hunt, Borgström, Hawryluk.

    Rozhodčí: Joannett, L'Ecuyer – Amell, Cameron

    Diváci: 18 484
    thejrc.org