Boston – Florida 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 3:0 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Minnesota 0:3 (kon.) | Chicago – Buffalo 5:4 (3:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 4:0 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 2:0 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 0:4 (kon.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 08.03.2019, 01:11 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburghem Penguins a Columbusem Blue Jackets. Duel začíná hodinu po půlnoci.
     
    Columbus Blue Jackets

    Dnešní hostující celek letos bude muset bojovat o příčky zaručující play-off. Columbus přitom při uzávěrce přestupů vsadil vše na jednu kartu, která znamená úspěch v této sezóně. Zatím má na svém kontě sedmdesát sedm bodů a patří mu devátá pozice Východní konference. Oproti osmému Montrealu má však zápas k dobru. Dva body ztrácí také na svého dnešního soupeře. Naposledy dokázal vyhrát po nájezdech na ledě New Jersey Devils. Nejproduktivnějším hráčem je Panarin, který má na kontě sedmdesát tři kanadských bodů.
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh je na tom o něco lépe, ale ani zdaleko nemá účast v bojích o Stanley Cup jistou. Tučňáci odehráli šedesát šest zápasů a získali sedmdesát devět bodů. S tímto ziskem jim patří sedmá pozice Východní konference. Pittsburgh letos trápí defenziva. Dosud inkasoval už 204 branek! Naposledy doma zdolal Floridu 3:2 po nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem je Sidney Crosby s šestaosmdesáti body.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu v letošním ročníku utkali dvakrát a v obou případech se z výhry radoval Pittsburgh. V listopadu vyhrál na svém ledě 4:2 a na konci února v Columbusu 5:2.
     
    Češi a Slováci

    V dresu Penguins nastupuje útočník Dominik Simon.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (A) (Kinkaid) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Duchene, Dzingel (A) – J. Anderson (C), Jenner, N. Foligno – Dubinsky, Riley Nash, Wennberg.

    Rozhodčí: Sutherland, South – Suchánek, Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Jevgenij Malkin, ale Tučňáci se nacházejí pod tlakem za vlastní brankou. Blue Jackets se ale k zakončení neprocpali.
     
    00:50
    Hostující celek byl opět v kombinaci v útočné třetině, ale přihrávku za branku zastavil Erik Gudbranson, jenž vyhodil po prknech.
     
    01:23
    Z levého kruhu vystřelil Artěmij Panarin, jenž pokusem na zadní tyč branku netrefil. Poté ještě byli Modrokabátníci u puku, ale střelu na branku nezaznamenali.
     
    02:04
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Scott Harrington – 2 min., podrážení).
     
    02:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velmi rychle Pittsburgh využívá početní výhodu a otevírá stav zápasu! Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož pokus trefil ruského spoluhráče před brankou. Jevgenij Malkin se rychle zorientoval a našel černou gumu za brankou, odkud přihrál na PHILA KESSELA, jenž o brankáře dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Jevgenij Malkin a Patric Hörnqvist.
    02:22 Phil KESSEL - 1:0
     
    02:22
    Columbus si vzal trenérskou výzvu, která potvrdila, že při gólu bylo všechno v pořádku. Branka platí a Tučňáci vedou!
     
    02:52
    Blue Jackets se pokusili o dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru. Kotouč ale zamířil na zakázané uvolnění a hra se vrátí před branku, kterou hájí Joonas Korpisalo.
     
    03:23
    Z pravého kruhu vystřelil Phil Kessel, jenž trefil napadajícího bránícího hráče. Černá guma pak zamířila do rohu hrací plochy.
     
    04:26
    Domácí celek se rozestavil na modré čáře a soupeř nevěděl, kudy do pásma projít, a tak hru jen protečoval k zadnímu mantinelu.
     
    04:58
    Přihrávka zpoza branky zamířila na hranici brankoviště, kde se nacházel jediný český zástupce. Jeho pokus zamířil jen do betonu hostujícího maskovaného muže.
     
    05:49
    Od levého mantinelu přihrával před branku Jake Guentzel, jenž viděl v tomto prostoru kapitána Penguins. Ovšem výborně zapracoval jeden z obránců, který puk zastavil.
     
    06:04
    Pittsburgh se hnal do dalšího útoku, který zastavuje ofsajd. Hra se tak po reklamní přestávce přesune do středního pásma.
     
    Střely na branku: 3:1.
     
    06:24
    Sidney Crosby dostal přihrávku na modrou čáru a hned za ní se snažil obhodit si posledního soupeře. Ovšem trefil jen jeho brusle, a tak o černou gumu přišel.
     
    07:06
    Nahození ze středního pásma vyklepal Matt Murray z lapačky a rozehrál. Ovšem Pittsburgh se dostal jen do středního pásma, odkud puk nahodil Jevgenij Malkin.
     
    07:50
    Neohroženě do útočného pásma vletěl Dominik Simon, jehož pokus z vrcholu levého kruhu mířil jen nad branku. Puk se pak odrážel před branku, ovšem Joonas Korpisalo jej přitlačil hokejkou k oblouku branky.
     
    08:29
    Do předbrankového prostoru se snažil procpat Nick Bjugstad, jemuž byl ale kotouč vypíchnut k zadnímu mantinelu. Poté se Columbus dostal alespoň do středního pásma.
     
    09:16
    Z rohu mířila černá guma na modrou čáru, kde se napřáhl Seth Jones. Jeho bombu zastavil jeden z bránících hráčů, jenž okamžitě po zasažení pukem zamířil na střídačku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:59
    Domácí celek posunul hru do středního pásma, ale Blue Jackets se chtěli vrátit zpátky. Ovšem David Savard se nacházel v ofsajdovém postavení, hra se znovu přerušuje.
     
    Střely na branku: 4:2.
     
    10:56
    Hostující celek se usadil v útočné třetině, kde se ke střele neodhodlal. Tučňáci pak zastavili černou gumu za brankou a hru posunuli do neutrální zóny.
     
    11:49
    Z pravé strany vystřelil Oliver Bjorkstrand, jehož pokus přibrzdil Jack Johnson. Pro domácího brankáře to pak byla snadné práce hokejkou.
     
    12:50
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Adam McQuaid – 2 min., vysoká hůl).
     
    12:55
    Columbus vyhrál vhazování a snažil se vyhodit, puk od plexiskla zamířil mezi diváky. Domácí se dožadovali dalšího trestu, ale tentokrát marně.
     
    13:26
    Od mantinelu se pokusil prohodit kotouč na osu hrací plochy Jevgenij Malkin. Columbus puk zachytil a vyhodil jej k domácímu maskovanému muži.
     
    14:24
    Od modré čáry vystřelil Marcus Pettersson, jehož pokus tečoval český útočník vedle levé tyče. Dominiku Simonovi v posledních zápasech není střelecká příchuť přána.
     
    14:59
    K vyraženému puku se v předbrankovém prostoru dostal Josh Anderson. Jeho zakončení vytěsnil Matt Murray ramenem nad horní tyč, Penguins jsou tak dále ve vedení.
     
    16:45
    Brian Dumoulin dostal přihrávku na levou stranu a najel si až do kruhu pro vhazování. Následný střelecký pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Po reklamní pauze se bude vhazovat po pravici Joonase Korpisala.
     
    Střely na branku: 4:6.
     
    16:57
    Další střelu z pravého kruhu pro vhazování zaznamenal Josh Anderson. Ovšem domácí brankář byl dobře postaven a kotouč schoval ve své výstroji.
     
    17:01
    Po vyhraném vhazování přišlo rychlé zakončení, které nohou srazil do ochranné sítě Sidney Crosby. Následuje další vhazování před domácí brankou.
     
    17:21
    Sidney Crosby byl znovu v akci, která mohla být gólovou. Domácí kapitán zprava přihrál před brankou, kde se nacházel osamocený Jake Guentzel. Ten už nastavil jen hůl, ale branku těsně minul.
     
    18:50
    Matt Duchene přihrál k pravému mantinelu, odkud přišla další střela hostujícího celku. Ovšem Matt Murray byl znovu pozorný a betonem černou gumu vyrazil.
     
    19:35
    Od modré čáry vystřelil Zach Werenski, jehož pokus zastavil Garrett Wilson. To je minimálně druhý dobrý zákrok domácího útočníka.
     
    19:46
    Další střelu od modré čáry vyslal Seth Jones, k odraženému puku se pak dostal Boone Jenner, jehož dorážku zneškodnil brankář Penguins.
     
    19:50
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Justin Schultz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Ve velmi důležitém utkání zvládl Pittsburgh lépe úvodní dvacetiminutovku, když se zásluhou Phila Kessela dostal do jednobrankového vedení. Ovšem jinak se hrál velmi vyrovnaný hokej, v němž byli střelecky aktivnější hráči Columbusu. Blue Jackets také hráli výborně do obrany, když spoustu zakončení soupeře zablokovali nebo Penguins netrefovali prostor tří tyčí. Do druhé periody půjde hostujícímu mužstvo s přesilovou hrou v zádech. Uvidíme, zda se mu hned v úvodu podaří skóre srovnat.

    Střely na branku: 4:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí celek vyhrál vhazování a byl to Matt Cullen, který nahodil puk za branku soupeře.
     
    20:41
    Po pravém mantinelu vletěl do pásma Cam Atkinson, jenž ale upadl, a tak Brian Dumoulin poslal hru zpátky do neutrální zóny.
     
    21:21
    Hostující celek vyslal dva střelecké pokusy proti domácí brance, s oběma si ale poradil Matt Murray. Poté se do útoku vydali i Tučňáci, jejich nahození ze středního pásma vyrazil hostující gólman.
     
    21:53
    Sidney Crosby výborně vyvezl puk až k útočné modré čáře, kde ušetřil pár vteřinek. Je jasné, že se Pittsburgh v úvodním oslabení ubrání.
     
    22:11
    Ruskému šikulovi nebylo přáno! Jevgenij Malkin se v samostatném úniku hnal na Joonase Korpisala, pokusil se brankáře rozhýbat a po ledě na dlouhou hůl kotouč uklidit k tyči. Ovšem hostující brankář celou situaci ustál.
     
    23:29
    Za nahozeným pukem letěl Dominik Simon, jenž byl u něj jako druhý. Ovšem český útočník v napadání uspěl a udržel černou gumu za hostující brankou.
     
    24:42
    Jevgenij Malkin posunul puk na pravou stranu, odkud vystřelil autor jediného gólu. Ovšem jeho pokus zamířil jen nad branku Blue Jackets.
     
    25:09
    Sidney Crosby nabil na modrou čáru, kam přiletěl Justin Schultz. Jeho bomba hostujícímu brankáři vypadla a kotouč zůstal ležet v brankovišti. O dorážku se pokoušel Jake Guentzel, ale dřív se po puku natáhl Joonas Korpisalo.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:39
    Domácí celek vyhrál vhazování a Jack Johnson vyhodil kotouč na branku soupeře. Joonas Korpisalo rychle rozehrál a jeho tým se žene do další akce.
     
    26:16
    Přihrávku krosem dostal na levý kruh Artěmij Panarin, jehož bombu z jedné vyrazil domácí brankář k zadnímu mantinelu.
     
    26:31
    Celá akce se opakovala znovu, ovšem tentokrát ruský střelec na straně Blue Jackets zamířil jen nad horní tyč. Columbus početní výhodu hraje pořád stejně.
     
    27:31
    Jake Guentzel skáče na ledovou plochu a stav zápasu se ani tentokrát nezmění. Ve stejném momentu se Columbus dopustil ofsajdového prohřešku, a tak se hra po reklamní přestávce vrátí zpátky do středního pásma.
     
    Střely na branku: 10:13.
     
    27:56
    Přihrávku přes šířku střední třetiny zachytil na dlouhou hůl Phil Kessel. Ovšem domácímu útočníkovi scházela rychlost, a tak se do další šance nedostal.
     
    28:50
    Domácí kapitán měl proti sobě přesilu, kterou si chtěl obhodit. Ovšem puk zamířil k brankáři, jenž rychle rozehrál.
     
    29:20
    Z levé strany vystřelil aktivní Dominik Simon, jehož pokus byl přizvednutý do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    29:29
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu kluziště, kde Josh Anderson přebruslil Marcuse Petterssona. Ovšem pokus z úhlu si pohlídal domácí gólman.
     
    30:02
    Nick Bjugstad přihrával od mantinelu mezi kruhy, kde se nacházel Dominik Simon. Český hráč na puk nedosáhl, a tak černá guma zamířila k mantinelu.
     
    30:17
    A pozor, máme tu bitku! Garrett Wilson a Nick Foligno se rozhodli sundat rukavice a rozdat si bitvu pěstmi. Domácí člen čtvrté formace na konec poslal hostujícího kapitána k ledu a je vítězem této šarvátky.
     
    30:17
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Garrett Wilson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 5 min., bitka).
     
    Střely na branku: 11:14.
     
    31:19
    K vyraženému puku se dostal v předbrankovém prostoru Oliver Bjorkstrand, jehož dorážka zamířila z nadějné pozice jen do hrudi domácího gólmana.
     
    32:05
    Columbus se usadil před brankou soupeře, z pravé strany do nebezpečného prostoru přihrával Oliver Bjorkstrand, jenže puk putoval jen k protějšímu mantinelu.
     
    32:50
    Po závaru před hostující brankou putovala černá guma na hranici levého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Marcus Pettersson. Zakončení mladého obránce ale mířilo jen vedle odkryté branky.
     
    33:44
    Po souboji za domácí brankou se kotouč ocitl až mezi diváky. Následuje vhazování po levé ruce Matta Murrayho.
     
    34:29
    Dominik Simon se posunul do první formace, ale v té se mu zatím moc nedaří. Český útočník je soupeři najednou lépe pokrytý.
     
    35:01
    Před brankou hostů operoval Jevgenij Malkin, ovšem Phil Kessel se rozhodl pro střelu od pravého mantinelu. Joonas Korpisalo si připisuje další zákrok betonem.
     
    35:40
    Ve středním pásmu byl sestřelen Jake Guentzel, jehož tvrdě poslal Zach Werenski. Tato situace způsobila hromadnou šarvátku, v níž byl nejaktivnější Marcus Pettersson a Boone Jenner. Uvidíme, zda se po reklamní přestávce bude znovu vylučovat.
     
    Střely na branku: 15:16.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., hrubost).
     
    36:05
    Domácí celek se dostal do přečíslení! Sidney Crosby odmítl přihrávku na Jaka Guentzela a počkal si na dojetí z druhé vlny. Ovšem Justin Schultz svou ránou trefil jen brankáře Blue Jackets.
     
    36:59
    Artěmij Panarin se tlačil přes bránícího hráče k zakončení, jenže kotouč přes něj do prostoru tří tyčí neposlal.
     
    38:01
    Pierre-Luc Dubois vystřelil jen do hráče před sebou. K dorážce se nejprve dostal Nick Foligno, jenž trefil domácího gólmana a poté ještě Josh Anderson, jehož pokus letěl jen těsně vedle pravé tyče.
     
    38:18
    Zakončení Jaka Guentzela zamířilo jen do brankáře, kotouč se pak odrazil do pravého kruhu, kde se nacházel Sidney Crosby. jeho bekhendová dorážka už mířila do branky, ale Joonas Korpisalo se neskutečně přesunul.
     
    38:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Bývalí hráči Floridy nyní předvedl skvělou souhru v dresu Penguins. Jared McCann mezi kruhy našel NICKA BJUGSTADA, jenž si černou gumu stáhl z bekhendu na forhend a střelou po ledě našel mezeru mezi brankářovými betony. Asistence: Jared McCann a Justin Schultz.
    38:47 Nick BJUGSTAD - 2:0
     
    39:35
    Na modré čáře zachytil puk Marcus Pettersson, jenž se chvíli rozmýšlel, co s ním udělá. Nakonec vyslal střelu, která skončila v lapačce Joonase Korpisala.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jestliže úvodní perioda byla vyrovnaná, tak ta druhá patřila jasně domácímu celku, jenž si vytvořil snad pět vyložených šancí, ale jedinou z nich proměnil v závěru Nick Bjugstad. Diváci na stadionu také viděli pěstní souboj, a tak duelu vůbec nic neschází. V poslední dvacetiminutovce je na tahu Columbus, a tak se těšme, co Blue Jackets předvedou. Zatím Matt Murray drží šanci na čisté konto, povede se mu to?

    Střely na branku: 22:18.
    Střely na branku ve druhé třetině: 18:8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Pittsburgh se nacházel pod tlakem, ale soupeře ke střele nepustil. Poté se domácí hráči schovali s kotoučem za branku a postupně střídají.
     
    41:19
    Dlouhá přihrávka Blue Jackets byla nezachycena a kotouč zamířil jen na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici hostujícího gólmana.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:55
    Patric Hörnqvist zavřel pásmo a zachytil vyhození, domácí útočník pak nahodil černou gumu za hostující svatyni.
     
    42:12
    Penguins se hnali opět do útočné akce, kterou zastavuje ofsajd. Hra se tak vrátí do neutrální zóny.
     
    42:36
    Poslední dvacetiminutovka začala opravdu v takticky svázaném tempu. Ani jeden celek se zatím ke střelbě moc nemá.
     
    42:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., faul loktem).
     
    42:52
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    43:00
    Blue Jackets začínají hru ve třech vyhraným vhazováním a okamžitým vyhozením přes všechny čáry. Pittsburgh už se ale žene zpátky do útočné třetiny.
     
    44:09
    Phil Kessel si dlouho hledal střeleckou pozici a vyjel si až k modré čáry, odkud našel připravenou hůl Patrica Hörnqvista. S jeho usměrněním černé gumy ale Joonas Korpisalo počítal a vyrazil ji. Za dorážkou už se natahoval ještě Jake Guentzel, ovšem marně.
     
    44:36
    Cink! Vedle branky se nacházel Sidney Crosby, jenž viděl napřaženého Justina Schultze. Zakončení domácího obránce z pravé strany zamířilo do bližší tyče hostující klece.
     
    44:41
    Oddechový čas pro domácí.
     
    44:47
    Columbus je ve čtyřech, ovšem Pittsburgh má stále velkou šanci na odskočení do tříbrankového vedení, které by mu dodalo klid pro zbytek zápasu.
     
    45:10
    Od levého mantinelu se napřáhl Sidney Crosby, jenž střílenou přihrávkou hledal Phila Kessela. Ten puk do branky neusměrnil, a tak Blue Jackets vyhazují.
     
    46:08
    Na pravé straně chtěl Nick Bjugstad hledat jediného českého zástupe v tomto střetnutí. Ovšem do přihrávky sáhl soupeř a kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    46:19
    Sidney Crosby přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Phil Kessel. Jenže střelec z povolání trefil jen rameno brankáře Blue Jackets.
     
    47:48
    Pokus od modré čáry chtěl tečovat Teddy Blueger, který změnil dráhu letu kotouče tak, že letěl jen k pravému hrazení.
     
    48:46
    Domácí obrana se rozestavila ve středním pásmu a Columbus dlouho neměl kudy do třetiny projít. Podařilo se to až po nahození, u kterého jsou první hráči Penguins.
     
    50:04
    Brian Dumoulin nic nevymýšlel a poslal puk o mantinel do středního pásma, kde si jej převzal Zach Werenski. Jeho pokus z levé strany se k zadní tyči nevešel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Střely na branku: 28:19.
     
    50:24
    Pierre-Luc Dubois přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Artěmij Panarin. Pokus ruského hráče zamířil jen vedle. Následně se do protiakce vydal Dominik Simon, jenž poslal puk jen do brankářovy lapačky.
     
    50:37
    Vysoké vyhození zastavil Brian Dumoulin rukavicí, ale Tučňáci pokračovali ve hře. Po přihrávce rukou se hra pochopitelně přerušuje.
     
    51:08
    Jeden z domácích hráčů se u mantinelu dostal pod tlak, a tak o mantinelu vyhazuje na další zakázané uvolnění. Hra se vrátí po pravici domácího maskovaného muže.
     
    51:29
    Columbus vyslal další střelecký pokus od modré čáry, který byl ale sražen do rohu hrací plochy. Akce hostů pokračovala a Pittsburgh se osvobodil za cenu dalšího icingu.
     
    52:26
    Penguins protečovali hru do středního pásma a nyní už stihnou prostřídat.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., vysoká hůl).
     
    Střely na branku: 29:20.
     
    53:32
    Od modré čáry vypálil Seth Jones, jehož pokus vyrazil domácí brankář k zadnímu mantinelu. Akce pokračovala dál a ke střele z jedné se z levého kruhu dostal Artěmij Panarin, ovšem Matt Murray opět zasáhl.
     
    54:01
    A opět skvělý Matt Murray! Přihrávka zpoza branky mířila mezi kruhy, kde se nacházel Cam Atkinson. Jeho pokus z jedné, po skvělém přesunutí, vyrazil domácí maskovaný muž. K dorážce se ještě dostal na hranic brankoviště Nick Foligno, který poslal puk vedle prázdné branky.
     
    55:38
    Pittsburgh přešil další hru v oslabení a dál je ve dvoubrankovém vedení. Navíc Matt Murray stále drží šanci na čisté konto.
     
    55:59
    Na pravé straně se rozjel Matt Cullen, jenž odmítl soupeře a bekhendem posunul černou gumu na branku. Jenže Joonas Korpisalo byl ve správném postavení a zasáhl.
     
    Střely na branku: 30:23.
     
    56:43
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil zápěstím Zach Werenski, ale jeho pokus zamířil jen vedle branky. Ovšem akce hostujícího celku v útočném pásmu dál trvá.
     
    57:16
    Joonas Korpisalo míří na střídačku, Blue Jackets hrají v šesti!
     
    57:41
    A mohlo být hotovo! Na útočné modré čáře se s pukem ocitl Patric Hörnqvist, do jehož pokusu vložil hůl Seth Jones, jenž zachránil naději na body.
     
    58:38
    Sidney Crosby získal puk a posunul ho na spoluhráče. Jared McCann s kotoučem dlouho míchal a dostal se až do pásma, ale trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    59:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš opět platí! Columbus sehrál kombinaci zleva doprava a rychle zpátky. Vedle branky se nacházel Cam Atkinson, jenž puk v těžké pozici netrefil. K černé gumě se pak dostal Jake Guentzel, jenž ji posunul na svého kapitána a SIDNEY CROSBY už šancí na další kanadský bod nepohrdl. Asistence: Jake Guentzel.
    59:29 Sidney CROSBY - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině se hrál opět vyrovnaný hokej, který už byl hodně takticky svázaný. Trochu bylo překvapující, že Columbus se vyjma posledních čtyř minut, moc nikam nehnal. O třetí zásah Penguins, se další kanadským bodem, postaral Sidney Crosby. Navíc čisté konto zaznamenal Matt Murray, jenž se vrací do výborné formy. Oba celky se za dva dny utkají znovu, tentokrát na ledě Blue Jackets.

    Situace v tabulce je taková, že Pittsburgh se posunul na šestou příčku tabulky a na devátý Columbus má náskok čtyř bodů. Naopak Blue Jackets ztrácejí na divokou kartu pro vyřazovací boje dva body.

    Střely na branku: 31:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:7.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Phil Kessel (PIT) 1+0
    2. Matt Murray (PIT) 25 zákroků, 100% úspěšnost zákroků
    3. Nick Bjugstad (PIT) 1+0
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 13:34 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Matt Murray vychytal další čisté konto a Pittsburgh odskočil Columbusu do čtyřbodového trháku, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:51:34)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Kessel (Malkin, Hörnqvist), 39. Bjugstad (McCann, J. Schultz), 60. Crosby (Guentzel)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (A) (Kinkaid) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Duchene, Dzingel (A) – J. Anderson (C), Jenner, N. Foligno – Dubinsky, Riley Nash, Wennberg.

    Rozhodčí: Sutherland, South – Suchánek, Nansen

    Diváci: 18 611
    thejrc.org