Boston – Florida 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 3:0 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Minnesota 0:3 (kon.) | Chicago – Buffalo 5:4 (3:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 4:0 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 2:0 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 0:4 (kon.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 08.03.2019, 01:11 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Matt Murray vychytal další čisté konto a Pittsburgh odskočil Columbusu do čtyřbodového trháku, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:51:34)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 13:34 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Phil Kessel (PIT) 1+0
    2. Matt Murray (PIT) 25 zákroků, 100% úspěšnost zákroků
    3. Nick Bjugstad (PIT) 1+0
     
    Ve třetí třetině se hrál opět vyrovnaný hokej, který už byl hodně takticky svázaný. Trochu bylo překvapující, že Columbus se vyjma posledních čtyř minut, moc nikam nehnal. O třetí zásah Penguins, se další kanadským bodem, postaral Sidney Crosby. Navíc čisté konto zaznamenal Matt Murray, jenž se vrací do výborné formy. Oba celky se za dva dny utkají znovu, tentokrát na ledě Blue Jackets.

    Situace v tabulce je taková, že Pittsburgh se posunul na šestou příčku tabulky a na devátý Columbus má náskok čtyř bodů. Naopak Blue Jackets ztrácejí na divokou kartu pro vyřazovací boje dva body.

    Střely na branku: 31:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:7.
     
    Konec zápasu.
    59:29 Sidney CROSBY - 3:0
     
    59:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš opět platí! Columbus sehrál kombinaci zleva doprava a rychle zpátky. Vedle branky se nacházel Cam Atkinson, jenž puk v těžké pozici netrefil. K černé gumě se pak dostal Jake Guentzel, jenž ji posunul na svého kapitána a SIDNEY CROSBY už šancí na další kanadský bod nepohrdl. Asistence: Jake Guentzel.
     
    58:38
    Sidney Crosby získal puk a posunul ho na spoluhráče. Jared McCann s kotoučem dlouho míchal a dostal se až do pásma, ale trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    57:41
    A mohlo být hotovo! Na útočné modré čáře se s pukem ocitl Patric Hörnqvist, do jehož pokusu vložil hůl Seth Jones, jenž zachránil naději na body.
     
    57:16
    Joonas Korpisalo míří na střídačku, Blue Jackets hrají v šesti!
     
    56:43
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil zápěstím Zach Werenski, ale jeho pokus zamířil jen vedle branky. Ovšem akce hostujícího celku v útočném pásmu dál trvá.
     
    Střely na branku: 30:23.
     
    55:59
    Na pravé straně se rozjel Matt Cullen, jenž odmítl soupeře a bekhendem posunul černou gumu na branku. Jenže Joonas Korpisalo byl ve správném postavení a zasáhl.
     
    55:38
    Pittsburgh přešil další hru v oslabení a dál je ve dvoubrankovém vedení. Navíc Matt Murray stále drží šanci na čisté konto.
     
    54:01
    A opět skvělý Matt Murray! Přihrávka zpoza branky mířila mezi kruhy, kde se nacházel Cam Atkinson. Jeho pokus z jedné, po skvělém přesunutí, vyrazil domácí maskovaný muž. K dorážce se ještě dostal na hranic brankoviště Nick Foligno, který poslal puk vedle prázdné branky.
     
    53:32
    Od modré čáry vypálil Seth Jones, jehož pokus vyrazil domácí brankář k zadnímu mantinelu. Akce pokračovala dál a ke střele z jedné se z levého kruhu dostal Artěmij Panarin, ovšem Matt Murray opět zasáhl.
     
    Střely na branku: 29:20.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., vysoká hůl).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Kessel (Malkin, Hörnqvist), 39. Bjugstad (McCann, J. Schultz), 60. Crosby (Guentzel)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (A) (Kinkaid) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Duchene, Dzingel (A) – J. Anderson (C), Jenner, N. Foligno – Dubinsky, Riley Nash, Wennberg.

    Rozhodčí: Sutherland, South – Suchánek, Nansen

    Diváci: 18 611
    thejrc.org