Boston – Florida 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 3:0 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Minnesota 0:3 (kon.) | Chicago – Buffalo 5:4 (3:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 4:0 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 2:0 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 0:4 (kon.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
New York Islanders
Pátek 08.03.2019, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:11 Casey CIZIKAS - 2:4
     
    59:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Pravděpodobně je hotovo! Thomas Chabot nejprve sestřelil bránícího Brocka Nelsona a vzápětí se nechal obrat o puk CASEYEM CIZIKASEM. Ten dojel za červenou čáru a bekhendem dokázal trefit prázdnou branku. Bez asistence.
     
    58:52
    Anders Lee ve vlastním obranném pásmu plácnul do puku a ten se doklouzal těsně vedle prázdné domácí svatyně! Zakázané uvolnění.
     
    58:12
    Tak přeci jen už zamířil na střídačku. Domácí to zkoušejí v šesti!
     
    55:32
    Výborné střídání hostí! Devon Toews z osy hřiště těsně minul branku. Nilsson nic neviděl.
     
    54:11
    Oba hráči jsou vyloučeni za hrubost. Dostávají shodně 2 + 2 minuty. Hrát se však bude 5 na 5, tresty se krátí.
     
    54:11
    Schylovalo se k bitce mezi Zackem Smithem a Caseym Cizikasem! Čárový rozhodčí ale oba kohouty rychle odtrhl.
    52:29 Anthony BEAUVILLIER - 2:3
     
    52:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Zack Smith teď hostům nechtěně pomohl ke gólu! Domácí útočník totiž tečoval přihrávku Adama Pelecha na vlastní branku. Nilsson ještě dokázal na nečekanou situaci reagovat, ale dorážku ANTHONYHO BEAUVILLIERA už nezastavil. Ostrované jdou potřetí v zápase do vedení – 2:3. Asistence: Adam Pelech a Matthew Barzal.
     
    46:46
    Oscar Lindberg před brankou nejprve tečoval nahození spoluhráče a poté ještě dorážel. Greiss dokázal na teč výborně zareagovat a dorážka se pak snesla vedle tyčky jeho klece!
     
    Již po skončení třetiny se nám do sebe hráči pustili! Vše vyprovokoval hit Pageaua na Adama Pelecha, který přišel těsně před sirénou.
     
    38:50
    Puk se odrazil k Oscarovi Lindbergovi, který střílel sice z ostrého úhlu, ale také do téměř odkryté branky! Greiss se ale stačil natáhnout a vyrážečkou puk vyrazit!
     
    35:34
    Na výlet se vydal domácí obránce Thomas Chabot, který navíc krásnou přihrávkou vyzval ke skórování Pageaua. Proti němu se však dokázal včas přesunout Greiss, jenž zabránil gólu!
     
    34:47
    Navíc přichází faul Matthewa Barzala. Ten je vyloučen za podrážení a tak se bude hrát na obou stranách ve čtyřech.
     
    34:10
    Uvidíme další přesilovou hru Islanders! Christian Wolanin totiž odpálil puk do hlediště a za svou nešikovnost bude pykat na trestné lavici. Teď je však na řadě reklamní pauza.
     
    31:35
    Parádní kombinace hostí! Barzal dával kotouč před branku Andersovi Leemu, jenž ale zakončoval do Nilssona.
     
    31:11
    Za podrážení je vyloučen Brady Tkachuk. První přesilovku si zahrají Islanders.
    29:13 Oscar LINDBERG - 2:2
     
    29:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A přichází zasloužené vyrovnání! Od modré čáry vypálil Bobby Ryan, Greiss puk jen vyrazil před sebe a následných zmatků o brankoviště soupeře využil OSCAR LINDBERG, který kotouč uklidil za záda brankáře Islanders – 2:2. Asistence: Brian Gibbons a Bobby Ryan.
     
    27:01
    Opět Tkachuk! Tentokrát se snažil překonat Greisse z předbrankového prostoru, ale německý gólman mu to neumožnil!
     
    26:09
    V oslabení mohli skórovat hosté! Přečíslení 2 na 1 vyřešil Komarov přihrávkou na Valtteri Filppulu, který mohl zkompletovat hattrick, ale u tyčky neprotlačil puk přes beton Nilssona!
     
    25:32
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Johnny Boychuk – 2 min., krosček).
     
    25:32
    Senátoři měli ve výhodě velký tlak! Balcers dokonce zblízka minul téměř odkrytou branku, ovšem skórovat domácí nedokázali.
     
    20:42
    Hodně práce nadělala Nilssonovi tečovaná střela od modré čáry! Domácí brankář jednu chvíli vůbec nevěděl, kde puk je, ale naštěstí pro něj se černý kus gumy za brankovou čáru nedostal.
     
    18:39
    Obrovskou šanci měl Ross Johnston, který si před brankou našel odražený puk! Hostující útočník trefil levé rameno gólmana Nilssona!
    15:24 Valtteri FILPPULA - 1:2
     
    15:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované podruhé v zápase vedou! Těžili z dobrého forčekinku v útočném pásmu, když Tom Kühnhackl za brankou vybojoval puk, který poslal před brankoviště, kde byl VALTTERI FILPPULA a ten z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Druhý gól finského útočníka v utkání. Asistence: Tom Kühnhackl.
     
    15:00
    Colin White přetlačil v předbrankovém prostoru obránce a zakončoval z bezprostřední blízkosti. Greiss hosty opět podržel!
    07:00 Brady TKACHUK - 1:1
     
    07:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři ale rychle srovnávají! Anthony Duclair nějakou dobu kroužil s pukem v útočném pásmu. Pak ho předal Benovi Harpurovi, který ho od modré nahodil na branku a BRADY TKACHUK kotouč krásnou tečí vychýlil mimo dosah Greisse – 1:1. Asistence: Ben Harpur a Anthony Duclair.
    05:44 Valtteri FILPPULA - 0:1
     
    05:44
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do vedení! V předbrankovém prostoru se dostal k puku Leo Komarov, který nahrál VALTTERIMU FILPPULOVI. Ten si kotouč stáhl na bekhend a střelou z pravého kruhu k bližší tyčce překvapil brankáře Nilssona. Asistence: Leo Komarov a Nick Leddy.
    03:27 Domácí Brady Tkachuk vyrazil plexisklo s Brockem Nelsonem.
     
    03:27
    Nějakou dobu se nebude hrát kvůli hodně kurióznímu momentu! Brady Tkachuk dohrál v rohu kluziště za hostující brankou Brocka Nelsona, který vlétl do plexiskla. To povolilo a vypadlo ze svého umístění. Nelsonovi se nic nestalo, na ledě už je technická četa.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. B. Tkachuk (Harpur, Duclair), 30. O. Lindberg (Gibbons, B. Ryan) – 6. Filppula (Komarov, Leddy), 16. Filppula (Kühnhackl), 53. Beauvillier (Pelech, Barzal), 60. Cizikas


    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – DeMelo, Chabot, Ceci, Wolanin, Harpur, Borowiecki (A) – Duclair, Pageau (A), B. Tkachuk – Pääjärvi, Tierney, Balcers – B. Ryan, White, Z. Smith (A) – Bødker, O. Lindberg, Gibbons.
    New York Islanders: Greiss (Gibson) – Boychuk (A), Leddy, Pulock, Pelech, D. Toews, Mayfield – Beauvillier, Barzal, Dal Colle – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Lee (C) – Eberle, Filppula, Kühnhackl – Komarov, Cizikas, Johnston.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Pollock – Baker, Barton

    Diváci: 11 967
    thejrc.org