Pardubice – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:0 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:2 (kon.)
Chomutov – Olomouc 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 08.03.2019, 18:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Lukáš PECH - 5:2
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pod poslední sparťanský gól základní části se podepisuje LUKÁŠ PECH, který od modré čáry uklidil kotouč do prázdné svatyně Liberce. Bez asistence.
     
    58:55
    Machovský teď kotouč zastavil silou vůle, v sedě si poradil s blízkým zakončením Libora Hudáčka! Míříme do poslední minuty...
     
    57:45
    Severočeská klec zeje prázdnotou, Will se po oddechovém času postavil na střídačku! Hosté v závěru ještě bojují a zkouší štěstí v šesti.
     
    54:01
    Lukáš Krenželok (LIB) se odebírá na trestnou lavici s dvěma trestnými minutami na kontě, byl vykázán za nesportovní chování. Přesilovka pro domácí.
     
    Ostravané doma vítězí nad Litvínovem 5:1, Sparta si druhou sezónu v řadě zahraje předkolo play-off! Nyní už jde jen o pořadí.
     
    50:54
    O2 arena vidí už třetí osobní trest za nesportovní chování. Spolu s dvěma minutami za hákování si jej nyní do statistik připsal Lukáš Klimek (SPA).
     
    49:27
    K Blainovi a Piskáčkovi se připojuje Tomáš Pavelka (SPA), který dostává hned dva menší tresty. Jeden za držení, druhý za hákování. Sparta jde do tří!
     
    48:02
    Domácí kapitán Jan Piskáček (SPA) jede dělat společnost Blainovi, za naprosto zbytečné držení totiž dostal od sudích dvouminutový trest.
     
    47:28
    Will se teď pořádně zapotil! Nejprve musel zastavil prudkou ránu z první, následně se pak snažil co nejdříve zastavit následnou skrumáž!
    42:50 Lukáš DERNER - 4:2
     
    42:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    S brankami se v Libni ve třetí třetině roztrhl pytel, tentokrát musí ze své klece lovit pryž zase Matěj Machovský. Přesnou ranou z kruhu jej prostřelil LUKÁŠ DERNER, a snížil tak manko hostujícího celku na dvě branky. Asistence: Petr Kolmann.
     
    42:07
    Tak tohle se jen tak nevidí. Jeremie Blain (SPA) míří po svém gólu na deset minut na trestnou lavici, dostal totiž osobní trest za nesportovní chování.
    42:07 Jeremie BLAIN - 4:1
     
    42:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    O2 arena je po pětašedesáti sekundách opět na nohou, JEREMIE BLAIN pojišťuje domácí náskok další trefou! Kanadský bek napřáhl z prostoru pro vhazování a chladnokrevně propálil vše, co stálo mezi ním a sítí! Asistence: Matěj Beran.
    41:02 Andrej KUDRNA - 3:1
     
    41:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané minutu po startu třetího dějství odskakují do dvoubrankového trháku, předkolo už je pekelně blízko! Do přečíslení dva na jednoho se dostali Lukáš Pech a ANDREJ KUDRNA, přičemž druhý jmenovaný doklepl odraženou střelu toho druhého do sítě – 3:1! Asistence: Lukáš Pech.
     
    38:47
    Poměr sil na ledě se velmi rychle vyrovnává, do čtyř půjdou i domácí hokejisté. Za vysokou hůl na trestnou lavici usedá Kevin Klíma (SPA).
     
    38:38
    Petr Jelínek (LIB) teď Blainovi vysekl hůl z ruky přímo před rozhodčím, tohle hostujícímu hráči nemohlo projít. Hosté tak třetinu dohrají ve čtyřech.
     
    31:40
    Kevin Klíma měl na hokejce třetí gól, z prostoru pro vhazování ale nakonec zasáhl jen brankovou konstrukci! Will měl z pekla štěstí!
     
    29:57
    A znovu se vylučuje, tentokrát se bude bránit zase Liberec. Po trestu Radana Lence (LIB) za sekání ho čeká už páté oslabení.
     
    27:40
    Šarvátka se bez vyloučení neobejde, rozhodčí je rozdali následovně: Matěj Machovský (SPA) dostává desetiminutový "osobák" za nesportovní chování, Jiří Smejkal (SPA) pak menší trest za hrubost. Liberec se zase bude muset obejít bez Tomáše Filippiho (LIB).
     
    26:37
    Paže sudího opět vyletěla k nebi, Tygři si podruhé v utkání zahrají přesilovku. Tomáš Pavelka (SPA) je na dvě minuty vykázán za hákování.
    25:06 Jaroslav HLINKA - 2:1
     
    25:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    JAROSLAV HLINKA si na svou pažbu připisuje druhý zářez, Sparta na začátku druhé periody otáčí stav utkání! Jeden z hostujících hráčů namazal legendárnímu domácímu veteránovi, který střelou z voleje podruhé prostřelil Romana Willa – 2:1! Bez asistence.
     
    24:37
    Další přesilovka pro Kruppovu partu. Tentokrát je vyloučeným hráčem Michal Birner (LIB), který se provinil vysokou holí.
    18:08 Jaroslav HLINKA - 1:1
     
    18:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Do třetice všeho dobrého! Sparta třetí přesilovou hru využívá a těsně před koncem první třetiny vyrovnává, JAROSLAV HLINKA si připisuje první trefu po návratu do extraligy! Domácí legenda na kruhu zachytila Bukartsovu nabídku, a bez váhání prostřelila bezmocného Willa. Asistence: Roberts Bukarts, Andrej Kudrna.
     
    17:12
    Z ochozů se nese hlasitý pískot, nějakou dobu teď na lavici hanby stráví Tomáš Hanousek (LIB). Krosčekem nadělil soupeři další přesilovku.
     
    16:38
    Obrovské zaváhání domácího gólmana málem vedlo k další trefě, zakončující hráč ale z kruhu jen těsně přestřelil! Sparta měla velké štěstí!
     
    10:05
    Sparta má šanci rychle odpovědět, s tresty se nyní roztrhl pytel. Tentokrát jde za katr Jakub Valský (LIB), jenž se dopustil podrážení.
    09:12 Marek KVAPIL - 0:1
     
    09:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté přetavují první početní výhodu v gól, a v polovině úvodní dvacetiminutovky tak v O2 areně jdou do vedení! Ladislav Šmíd se uvolnil na modré a vypálil, přičemž střelu přesně mezi tři tyče tečoval MAREK KVAPIL – 0:1! Asistence: Ladislav Šmíd, Tomáš Filippi.
     
    07:43
    Jedna přesilovka před chvilkou skončila, další teď zase začne. Tomáš Dvořák (SPA) je vyloučen za držení, Severočechy tak čeká první přesilovka.
     
    05:45
    Tygři se v oslabení dostali do hodně nebezpečné akce, gólman Sparty Lakatošovo zakončení z hranice brankoviště vykryl se štěstím!
     
    05:11
    Uvidíme první přesilovku, zahrají si jí Kruppovi svěřenci. Hostující bek Petr Kolmann (LIB) míří na trestnou lavici s dvouminutovým trestem za hákování.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 19. J. Hlinka (Roberts Bukarts, Kudrna), 26. J. Hlinka, 42. Kudrna (Pech), 43. Blain (Beran), 60. Pech – 10. M. Kvapil (Šmíd, Filippi), 43. Derner (Kolmann)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Jarůšek, Pech (A), Kudrna – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Smejkal, Sill, Černoch – Beran, Klíma, Rousek.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Valský – Lakatoš.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Frodl, Komárek.

    Diváci: 11 202
    ocianews.com