Pardubice – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:0 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:2 (kon.)
Chomutov – Olomouc 5:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:2 (1:1, 2:0, 1:1) Stav série: 4:1
HC Stadion Litoměřice
Pátek 08.03.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 937 diváků. (20:22:50)
     
    Dukla nakonec uhájila vedení a postupuje do semifinále! V rozhodujícím utkání měla k tomu nakročeno od desáté sekundy, jenže Litoměřice v 7. minutě během oslabení srovnaly a od té doby to byla tahaná do poslední sekundy. Dukla ve druhé polovině třetiny odskočila na dvě branky náskoku a vypadalo to na relativně klidný konec utkání. Závěr třetí třetiny ale byl ještě dramatický. Litoměřice totiž rychle snížily na 3:2 v přesilovce a od té doby se jednalo spíše o nehokej než hokej. Domácí diváci dostali vztek na hostujícího kapitána Pavlase a chrlili na hostující střídačku jednu urážku za druhou. Když Adam Zeman sekundu před koncem potvrdil finální skóre 4:2, skoro se zápas ani nemusel dohrát. Nakonec se ale tak stalo a Jihlava po výhře 4:2 postupuje do semifinále.

    Dámy a pánové, z mé strany to bylo dnes vše. Velice vyhrocené utkání nakonec našlo svůj konec, stejně tak jako celá série. Užijte si víkend a ze semifinále play-off se budu z Jihlavy opět těšit!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Oba týmy ani nechtějí dohrávat. Smutný konec celé série...
    59:59 Adam ZEMAN - 4:2
     
    59:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je definitivně hotovo. ADAM ZEMAN si našel kotouč po přistrčení Holého a dovezl ho do prázdné branky. Asistence: Jan Holý.

    Bohužel, dneska to nezvládli fanoušci Dukly, kteří na střídačku Litoměřic posílají sprostá slova a pozdravy...
     
    59:37
    Holý po buly trefil pouze brusle obránce, Dukla dohrává závěr v útočném pásmu.
     
    59:30
    Holý po vyhraném buly nahodil puk ven a navíc si došel pro přesilovou hru, neboť jej zasáhl holí do obličeje Marcel a dostává dvě minuty.
     
    59:19
    Smetana opět střílel, jeho pokus byl tečován do protipohybu Honzíka a domácí to pořádně vystrašilo. Nakonec si ale domácí gólman po dalších střelách připsal zákrok.
     
    59:04
    Honzík měl nepříjemný výhled proti střele Kadlece, nakonec si ale domácí gólman poradil a sklízí ovace publika.
     
    58:47
    Smetanovu střelu od modré vyrazil Honzík betony, Litoměřice jdou do šesti v poli!
     
    58:30
    Přesně 90 sekund před koncem si bere hostující střídačka oddechový čas!
     
    58:30
    Je to tady znovu. Odpadky na ledě a emoce na 200 %. Čachotský se dostal u Královy branky do křížku s Pavlasem, který následně dostal zřejmě holí do obličeje a domácí forvard je vyloučen na dvě minuty. Litoměřice mají poslední možnost, jak srovnat zápas!
     
    57:30
    Kajínek vytlačil Voženílka z možné šance až k mantinelu. Hosté se přesto drží v útoku a bude to rozhodně zajímavý závěr.
     
    57:11
    Ofsajdové postavení Hlinky s Dostálkem přerušuje hru a 169 sekund před koncem se vhazuje u hostující střídačky.
     
    56:30
    Pavlas se vrátil na led a ihned se zapojil do bránění Zemana, vytlačil ho ven ze střeleckého úhlu, což pomohlo a domácí #19 neměla jak střílet.
     
    55:30
    Král musel nyní hasit rozehrávku hostí, která nebyla zrovna dvakrát povedená. Přesto se nějak Litoměřice dostaly do útočného pásma, stále to ale bude boj až do poslední sekundy.
     
    54:54
    Harkabus z otočky našel před brankou Dostálka, kterému k umístění puku mezi tři tyče chybělo půl kroku!
     
    54:22
    Domácí vyhazují opět ze svého pásma, Matějíček totiž stále sedí na čtyři minuty za vysokou hůl.
     
    54:04
    Důvodem přivolání hlavního pořadatele byl požadavek litoměřické střídačky o zvýšení ochrany vstupu na střídačku. Teď stráží cestu na střídačky hned trojice zelených vest.
     
    54:04
    Hlavní pořadatel utkání se má dostavit ke střídačkám. Opět to teď o hokeji není...
     
    54:04
    Stále se nehraje.. Trestat se nebude, nicméně se stále něco řeší.
     
    54:04
    Hostující kapitán odjíždí na střídačku s tržnou ránou na hlavě. Rozhodně dnes zřejmě do zbytku utkání nezasáhne a opět se těším na pozápasovou tiskovou konferenci...
     
    54:04
    Mnohem smutnější je ale přístup fanoušků k hostujícímu kapitánovi. Na led totiž míří nosítka a fanoušci téměř oslavují...
     
    53:53
    Pavlas je v Jihlavě velice oblíbený hráč, zejména pak u diváků. Ale závěr zápasu se zase zbytečně vyhrocuje. Hostující kapitán Pavlas schytal na útočné modré tvrdý hit a v nehokejové pozici končí u trestných lavic.
     
    53:19
    Jánský tečoval nahození Pavlase od modré, což vyústilo v zajímavou šanci, jenže to platilo tak dvě sekundy, než puk nabral směr ochranná síť.
     
    53:05
    Průžek nenaplánoval vjezd do pásma ideálně a přihrávku obdržel již v ofsajdovém postavení.
     
    52:18
    Kajínek je zpět na ledě a zrovna vyhazuje kotouč z obranného pásma.
     
    51:37
    Voženílek se nabídl před brankou na teč a moc nechybělo k tomu, aby srovnal skóre!
     
    51:17
    Odpískaný ofsajd Litoměřic byl po poradě překlasifikován na chybné rozhodnutí, za bod vhazování je tak ustanoven středový kruh.
     
    50:59
    Teď je v tom Jánský absolutně nevinně. V souboji s Kajínkem totiž oba ztratili kontrolu pohybu a Kajínek trefil rukou v plné rychlosti hranu mantinelu. Led opouští v bolestech a tohle by byla velká ztráta pro domácí.
     
    50:37
    Pavlas po krátkém ošetření nastupuje znovu na led a to je voda na mlýn pro domácí fans, kteří se zase neudrželi a něco přilétlo na led, slovně se pak nese spousta urážek...
     
    50:37
    Klíčový moment utkání! Matějíček na obranné modré zasáhl do obličeje vysokou holí Pavlase, který šel na zem a v jeho tváří se objevila krev. Verdikt tak zní: čtyři minuty oslabení pro domácí!
     
    50:04
    Ščegolkov mohl dokonce srovnat, když se dostal přes obránce a na pravém kruhu mířil na druhou tyč! Jenže Honzík mu radost zkazil vykopnutým betonem!
    48:28 Martin KADLEC - 3:2
     
    48:28
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    S postupem do semifinále to nemá Dukla ještě vůůůbec jisté! Přesilová hra se povedla Stadionu na první dobrou a byla to vskutku krásná souhra! Korkiakoski přesnou přihrávkou z úhlu našel před brankou zcela volného Voženílka, který se neunáhlil se střelou, pustil puk na MARTINA KADLECE, který dohrál celou situaci až do prázdné – 3:2! Asistence: Daniel Voženílek, Markus Korkiakoski.
     
    48:17
    Litoměřice se mohou nastartovat k dramatu právě v tento moment. Matějíček měl rázem za sebou Korkiakoskiho, stáhl ho na zem a dvě minuty za nedovolené bránění ho neminou.
     
    48:00
    Hostující hráči se při přechodu nepohodli navzájem a puk prošel mezi nimi až na icing.
     
    47:11
    Pohl svoji střelu okamžitě poslal do hokejky prvního bránícího hráče, ta kotouč zvedla až skoro nad ochrannou sít a mohla pozdravit diváky na VIP balkóně. Ale neděje se tak a puk spadl zpět na led.
     
    46:57
    Zeman nyní od hostující střídačky vybruslil přes obránce a nabil křižnou přihrávkou Pohlovi, jeho tvrdá bomba ale skončila v lapačce Krále. Komerční přestávka.
     
    46:17
    Hra 4 na 4 vychází průběžně lépe Jihlavě. Ta hraje s větším klidem oproti Litoměřicím. Nyní ale domácí vyhodili na icing.
     
    45:27
    V Korkiakoskim zřejmě bublal předchozí sporný souboj. Proto po signalizovaném faulu Hrníčka dojel domácího hráče a zezadu ho strčil. Oba zmínění dostávají dvě minuty a hraje se 4 na 4.
     
    43:52
    Domácí zatím nepřipouští nějaké drama. Hrají plně koncentrovaně a na Litoměřicích se začíná projevovat únava a značný úbytek sil.
     
    43:25
    Jiránek na středové čáře tečoval nahozený kotouč, ale poslal jej na hostující střídačku, která má z tohoto zápasu zřejmě cenný suvenýr.
     
    42:40
    Anděl připravil pro Pekra šanci na zřejmě definitivní zlom zápasu! Domácí levý křídelník si vybruslil na pravý kruh a nahrál volnému Pekrovi na protější kruh, domácí #69 ale branku přestřelila!
     
    42:20
    Kadlec vyvezl kotouč násilnějším stylem z vlastního pásma, dostal se na hulváta přes obránce před sebou a zakončil na branku. Honzík ale dobře zasáhl.
     
    41:40
    Harkabus si tělem otevíral prostor na levém kruhu, avšak nedokázal překonat posledního obránce v podobě Dluhoše.
     
    40:46
    Zeman se dostal k puku jako Babiš k penězům a spíše nahodil na Královu branku, stále drží domácí v uctivé vzdálenosti od branky.
     
    40:16
    Z vlastního icingu se dostali domácí do velice zajímavého útoku, kde musel Král zasahovat nepříjemně lapačkou. Ale povedlo se mu to a připsal si další čárku do úspěšnosti.
     
    40:06
    Úvodní buly opět šlo pro Jihlavu, nicméně se domácí dostali pouze do stádia zakázaného uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je minulost. Jihlava se v ní dostala do dvoubrankového náskoku a postupu do semifinále je o něco blíže. Do náskoku 3:1 se ale dostala až v závěru třetiny ze dvou přesilových her. Nejprve v 33. minutě propálil všechno od modré Jan Holý, tři a půl minuty před koncem pak dal větší klid Dukle z přesilovkové kombinace Matěj Pekr. Jihlava je tedy momentálně na koni, emoce rozhodně nechybí a třetí třetina bude ještě zajímavá. Ta začne za 15 minut!

    Střely na branku: 25 – 23
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Přesně deset sekund před koncem je tu zakázané uvolnění Jihlavy. Hosté mají poslední možnost na snížení stavu.
     
    39:24
    Průžek výborně utrhl Matějíčka, jenže mu nikdo nedojížděl do druhé vlny, proto nebyl problém pro domácí hráče jakkoliv odzbrojit hostující #14.
     
    38:24
    Půža ustál souboj u mantinelu a poslal puk za branku na své spoluhráče, kteří tam ale tak trochu nebyli, a proto jsou nyní na tahu hosté.
     
    37:19
    Domácí hrají závěr třetiny poměrně v klidu, bez sebemenších problémů.
    36:36 Matěj PEKR - 3:1
     
    36:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde na dvě branky náskoku! Opět se prosadila z přesilové hry. Tentokrát se jednalo o souhru první útočné formace. Anděl z vrcholku pravého kruhu pustil křižnou přihrávku na MATĚJE PEKRA, který z voleje poslal puk do branky – 3:1! Asistence: Lukáš Anděl, Martin Matějíček.
     
    35:56
    Marcel jde dnes potřetí na trestnou lavici. Nyní přistrčil Harkabuse při zakončení a dostává dvě minuty za napadení.
     
    33:31
    Pekr si pohlídal záda a poslal dopředu Skořepu, který ale nemohl na kotouč dosáhnout. Proto nyní hrají s kotoučem Litoměřice, Voženílek však pouze protečoval do pásma.
     
    33:22
    Již dlouho se hrálo na valné hromadě kdesi v rohu kluziště v rámci souboje o kotouč. Po zhruba 15 sekundách do hry vstoupil sudí. Jeho přerušení hry zároveň způsobilo i zahájení komerční přestávky.
    32:06 Jan HOLÝ - 2:1
     
    32:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    V přesilové hře se Dukla ujímá znovu vedení! Suchánek nejprve střílel, zblokovaný puk ale následně raději poslal pro JANA HOLÉHO. Ten potvrdil svoji pověst střelce od modré z první a nechytatelnou bombou posílá Duklu do náskoku – 2:1! Asistence: Jakub Suchánek, Tomáš Čachotský.
     
    31:40
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:40
    Pekr mohl poslat Duklu do vedení! Vyjel si na hranici pravého kruhu a kotouč přešel přes masku Krále k brankové čáře, do kasy ale nedoputoval! Dukla bude mít přesilovku.
     
    30:48
    Kajínek si zpracoval vysoké nahození od jednoho z hostí a vyhodil zase na druhou stranu. Tato přesilovka nebyla od hostí povedená.
     
    29:49
    Litoměřice okupují útočné pásmo, jenže jejich kombinace je poměrně stojatá a po zisku puku Suchánkem nedělalo problém domácím vyhodit kotouč.
     
    29:15
    Korkiakoski ze stoje zkusil střelu, která ale neprošla přes Matějíčkovy brusle. Ten samý hráč pak vyhodil Stadion z útoku a odjel střídat.
     
    29:06
    Po komerční přestávce se rozjede další přesilovka Litoměřic. Pohl musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když se přes něj dostal Kropáček a nasazoval k úniku na branku.
     
    27:28
    K Matějíčkovi se odrazil pokus Skořepy, domácí obránce se chystal na střelu, avšak mu puk sjel z hole za útočné pásmo.
     
    25:21
    Kadlec nedal puk zadarmo u branky Dukly a museli ho od něj odstavit dva hráči. Z toho zase těžil Zeman, který vyjel do brejku, jenže střílel mimo kasu.
     
    24:11
    Čachotský si z pravého křídla sjel až před branku, Král ale ustál naznačení rameny a přiklopil puk pod pravý beton. Díky němu se šlo na druhou stranu, Průžek z úhlu mířil, ale jenom do ochranné sítě.
     
    23:45
    Jirásek se zapletl do střetu s Jiránkem, puk oba hráči přestali vnímat, hůře na tom byl Jirásek, kterému je signalizován a pískán ofsajd.
     
    23:24
    Skořepa nedosáhl na kotouč podél prken a Jihlava se musí prokousávat do útočného pásma znovu.
     
    22:55
    Jiránek přebíral kotouč na hraně ofsajdového postavení, sudí mu jej odpískal, navíc to bylo bráno jako úmyslný ofsajd. Hra se tak stěhuje před Honzíka.
     
    21:49
    Dostálek ustál souboj se Ščegolkovem, z čehož těžil Hlinka, od domácí střídačky si vyjel na levý kruh, avšak ani nestihl vystřelit, dobře ho dobruslila dvojice obránců.
     
    20:56
    Hosté se snaží založit útok, což se jim ale nepodařilo. Na domácí straně to však bylo stejné, a tak se ve hře tolik nemění.
     
    20:03
    Dukla má k dispozici ještě půlminuty přesilovou hru. Uvidíme, jak moc se změní pojetí přesilovek Dukly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního utkání je minulost. Dukla do ní vstoupila naprosto skvěle, když po 10 sekundách se ujala vedení po tečované střele Davida Kajínka Josefem Skořepou. Jenže Stadion se vrátil do hry nenápadnou střelou, kterou proměnil ve vlastním oslabení Markus Korkiakoski. Jihlava pak ztratila herně tempo a Litoměřice ji místy přehrávaly, remízový stav 1:1 ale stále platí a jestli bude platit i po třetině druhé, to se dozvíme za 15 minut!

    Střely na branku: 16 – 17
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Sedm desetin před koncem první třetiny se hra přerušuje kvůli icingu domácích hráčů.
     
    19:24
    Jánský získal puk a bez potíží jej vyvezl, navíc zkušeně našetřil čas. Litoměřice hrají oslabení naprosto skvěle.
     
    18:59
    Marcel se štěstím vyhodil kotouč z pásma a Dukla musí zakládat útok znovu.
     
    18:39
    Kadlec dostává nyní dvě minuty za nedovolené bránění a Dukla má 81 sekund do konce třetiny jistou přesilovku.
     
    18:24
    Dluhošova střela od modré byla tečována a vyděsila domácí fanoušky na stadionu, nicméně ve finále to nic neřešilo, neboť šel kotouč vedle branky.
     
    17:59
    Průžek se otočil za brankou a střílel na Honzíka z ostrého úhlu, domácí gólman si ale situaci pohlídal. Dukla možná trochu nyní ztratila nervy a Litoměřice mají herně více.
     
    16:52
    Pavlas zachytil vyhození domácích hráčů a nabil na Korkiakoskiho, jeho střelu zblokoval první obránce. Následně Honzík výborně zasáhl proti nájezdu Jánského po propadu domácí obrany!
     
    16:09
    Jánský se napřáhl od modré a mířil na delší tyč, kotouč letěl vedle levé tyče.
     
    16:06
    Pavlas se na ose hřiště od modré napřáhl a Honzík vyrazil do ochranné sítě.
     
    15:54
    Po poradě dostává nakonec Suchánek 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Sám domácí obránce to nenese vůbec dobře. Menší trest za Suchánka odsedí Osmík.
     
    15:54
    Další emoce na stadionu. Suchánek si u mantinelu vyšlápl tvrdě na hostujícího Smetanu a míří na trestnou lavici. O trestu se rozhodne...
     
    15:06
    Vypadalo to v útočném pásmu Dukly nadějně, jenže nakonec z toho vzešel přechod hostujícího týmu na druhou stranu. Rozhodně nehraje druhé housle a hraje se momentálně vyrovnaný hokej.
     
    13:18
    Kropáček si padající puk zpracoval na pravém kruhu před Honzíkem a bez okolků vystřelil, puk ale poslal podél pravé tyče. Šlo se tak na druhou stranu, tam pro změnu exceloval Král proti kličce Čachotského...
     
    12:43
    Hlinka dostal puk v útočném pásmu do jízdy a poslal střelu na Krále zprava, hostující gólman ale vyrazil, v následném závaru puk podržel a je tu komerční přestávka.
     
    12:06
    Suchánek si sjel od modré mezi kruhy a z osy hřiště pálil natvrdo mezi betony Krále, ten je ale zacvakl včas a neměl tak větší problémy se Suchánkovou střelou.
     
    11:26
    76 sekund do konce přesilovky Dukly, Suchánkovo nahození do pásma bylo signalizováno jako ofsajd, Čachotský pak nevědomky hrál dále, a proto je pískán ofsajd rovnou úmyslný.
     
    10:42
    Hráč, který byl o akci předtím ústřední postavou Litoměřic, je nyní trestaným hráčem, neboť Pekrovi u vlastní branky přidržel hůl.
     
    10:16
    Marcel poslal kousek za modrou čárou tvrdou střelu, Honzík udržel v náručí a přerušil hru.
     
    09:20
    Kadlec měl na holi vedoucí gól Stadionu! Krásnou trojúhelníkovou kombinaci ale z mezikruží poslal vedle! Následně střílel Kadlec z levého kruhu, avšak Honzík betonem na delší tyči vyrazil!
     
    09:08
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilovka Litoměřic. Honzík si musel vyjet proti přihrávce na Štohanzla do brejku a odehrál kotouč takovým hrubým stylem, že puk skončil přímo na tribuně a brankář dostává dvě minuty. Trest odsedí Harkabus.
     
    08:22
    Stadion začíná rázem více kousat, evidentně ho první gól nakopl a hraje více v útočném pásmu. Dukla ztratila tempo, nicméně má stále herní převahu.
     
    07:32
    Současně s koncem přesilovky Dukly měl šanci na vedoucí gól Skořepa, avšak netrefil puk před poloprázdnou brankou ideálně!
     
    06:49
    Hra se soustředila do několika tvrdších momentů na středu hřiště, kdy se přerušovalo až poté, co byl Bezúch poslán na zem. Fanoušci si žádají trest, ale ten nepřijde.
    06:06 Markus KORKIAKOSKI - 1:1
     
    06:06
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    V oslabení máme srovnáno a Litoměřice se zřejmě z toho špatného úvodu oklepaly! Přihrávka zpoza rohu vyšla na absolutně volného MARKUSE KORKIAKOSKIHO mezi kruhy, který se s tím vůbec nepáral a překonal Honzíka mezi betony – 1:1! Asistence: Martin Kadlec.
     
    05:37
    Hosté bez potíží vyhodili kotouč a kontrolují hru daleko od své branky.
     
    05:21
    Dukla dostává první přesilovku v zápase. Marcel přidržel Andělovi hůl o něco déle, než by asi měl dle názoru sudích, a tak dostává hostující hráč dvě minuty za hákování.
     
    04:29
    Hosté vybojovali puk v pásmu zásluhou Svobody, jenže u pravého mantinelu o něj zase přišli. Na druhé straně se tak urodila další zajímavá šance po dorážce Hlinky, domácí #62 ale minula branku!
     
    03:58
    Po vyhraném buly si sjel Váňa na osu hřiště a nekompromisně střílel, pozorná hostující obrana ale poslal puk do ochranné sítě a vyžádala si tak další přerušení.
     
    03:34
    Suchánek nyní narazil na Jebavého, který si s ním nedělal problémy a krásným, vzrostlým stromem mu zatarasil cestu. Domácím to ale pranic nevadilo, pásmo udrželi a vybojovali si další vhazování.
     
    03:13
    Dostálek si kličkou do protipohybu udělal obránce a pustil za sebe na Suchánka, který z první pálil na branku, Král kotouč pod betony udržel. Až po delší době mohou hosté regulérně střídat...
     
    03:01
    A další icing od hostí. Ti nejsou opravdu v dobrém rozpoložení od začátku utkání...
     
    02:44
    Po vyhraném buly v útočném pásmu střílel okamžitě bez přípravy navrátilec Pekr, jeho střela ale byla včas zadržena hostujícími obránci. Jenže ti zase vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    02:14
    Kajínkovi přistrčil Anděl na modrou čáru a obránce Dukly se rozhodl pro další střelu, která ale byla tentokrát zblokována bez problémů.
     
    01:48
    Korkiakoski vybojoval za brankou puk a měl před kasou dva volné spoluhráče, jenže kotouč hnedka zblokovala domácí obrana a otočila hru, Osmík přešel nicméně do útoku dříve než puk a je pískán ofsajd.
     
    01:29
    Litoměřice jsou pod ohromným tlakem domácí formace. Jejich první dotyk s pukem se rovnal zakázanému uvolnění a Jihlava je jasně na trojském koni.
     
    00:55
    Domácí pokračují v totálním tlaku. Nyní střílel od modré Půža, Král s námahou vyrazil. A musel se činit i při otočce Pekra na brankovišti, stav ale zůstává stále 1:0!
    00:10 Josef SKOŘEPA - 1:0
     
    00:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    To je raketový vstup Jihlavy do zápasu! Ve skutečnosti to bylo naprosto jednoduché. Kajínek dojel kotouč na útočné modré a poslal ho z první na branku. Na levém kruhu byl volný JOSEF SKOŘEPA, který tečoval kotouč mimo dosah Krále – 1:0! Asistence: David Kajínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -1:25
    Domácí publikum začíná už pěkně od první minuty s urážkami na hostujícího kapitána Pavlase. Ten to ale bere s maximálním nadhledem a prakticky se tomu směje. Co taky jiného dělat...
     
    -30:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Honzík (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, D. Váňa – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas (C), Klejna, Smetana (A), Dluhoš, Jebavý (A), Havlík – M. Kadlec, Korkiakoski, Ščegolkov – Jánský, Průžek, Voženílek – Svoboda, Štohanzl, Šik – Jirásek, Kropáček.

    Rozhodčí: Kopeček, Barek – Coubal, Kokrment.
     
    -90:00
    Ještě jednou vám přeji příjemné prosluněné páteční odpoledne z Jihlavy! Je hodina a půl do utkání a vše se začíná připravovat na samotný zápas. U hostující kabiny si Litoměřičtí dávají klasické bago, zatímco domácí se spíše protahují a Lukáš Anděl míří jako první jihlavský hráč do rozcvičovny s přenosným žebříkem.
     
    ČTVRTÝ ZÁPAS ČTVRTFINÁLOVÉ SÉRIE

    Středa 6. března, 18:00, HC STADION LITOMĚŘICE – HC DUKLA JIHLAVA 3:6 (3:2, 0:3, 0:1)

    Ani ve čtvrtém utkání se nemuselo čekat na góly dlouho. Přímo snový vstup domácího týmu, který znamenal během tří minut a 18 sekund dvougólové vedení, ale vydržel pouze 23 sekund. To byl dost možná taktéž zlomový moment zápasu. Jihlava totiž rychle snížila zásluhou koho jiného, než Juraje Bezúcha a navíc dvougólovou ztrátu dotáhla až v 19. minutě. Jenže Litoměřice na nic nečekaly a Vadim Ščegolkov po 13 sekundách od srovnávacího gólu poslal zase domácí do vedení – 3:2.

    Jenže druhá třetina již patřila Dukle. Po 78 sekundách srovnal v přečíslení Vlastimil Dostálek a poté, co hosté přežili oslabení po vyloučení Hlinky, tak se vyloučený hned zapojil do kombinace, kterou zakončil střelou švihem nad Královo rameno. Klidnější náskok dal pak hostům z další dorážky Lukáš Klíma.

    Třetí třetina se prakticky dohrávala. Na domácích byl vidět velký úbytek sil a Jihlava nepřipustila žádné velké drama. V čase 57:08 navíc definitivně pojistil Jihlavě třetí bod v sérii Josef Skořepa a Litoměřice tak budou v pátek odvracet konec sezony...

    Branky a nahrávky: 2. Šik (Pavlas, Jánský), 4. Jánský (Korkiakoski, Voženílek), 19. Ščegolkov (Svoboda, Dluhoš) – 4. Bezúch (Jiránek, Pohl), 19. Jiránek (Matějíček, Zeman), 22. Dostálek (Harkabus), 26. Hlinka (Anděl, Půža), 35. Klíma (Půža), 58. Skořepa (Anděl, Čachotský). Rozhodčí: Dědek, Kostourek – Otáhal, Polonyi. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700. Střely na branku: 16:27. Zblokované střely: 6:9. Vhazování: 19:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:6.
     
    TŘETÍ ZÁPAS ČTVRTFINÁLOVÉ SÉRIE

    Úterý 5. března, 18:00, HC STADION LITOMĚŘICE – HC DUKLA JIHLAVA 3:4 SN (0:1, 2:1, 1:1 – 0:0)

    Den před třetím čtvrtfinálovým kláním přišla pro Duklu špatná zpráva. Pekrovým sekáním z konce druhé třetiny se zabývala disciplinární komise a jihlavskému střelci udělila dva zápasy stop. Na trestu nic nezměnilo ani hráčovo odvolání a žádost o snížení trestu na polovinu.

    V Litoměřicích se začalo před vyprodaným stadionem za parádní atmosféry zostra. Po necelých dvou minutách totiž využil přesilovou hru relativní nováček v dresu Dukly, Juraj Bezúch. Litoměřice ale zatlačily ještě v první třetině Duklu do obrany a rezultovalo z toho několik šancí, Štohanzl například na konci 10. minuty zůstal volný na levém kruhu, jenže trefil pouze Lundströma. Na druhé straně zase měl šanci na navýšení náskoku Suchánek, jenže ani on neprostřelil Krále.

    Stadionu stačilo 36 sekund na to, aby rozradostnil stadion a otočil utkání. Nejprve se štěstím prostřelil Lundströma mezi betony z úniku Ščegolkov, následně se z takové nijaké střely překvapivě prosadil Jan Dluhoš, pro kterého to byl první zásah v dresu Litoměřic. Dukle se podařilo dostat do remízového stavu až v čase 30:40 během přesilovky 5 na 3, když se prosadil opět Juraj Bezúch. Hosté pak ještě přežili individuální akci Svobody, Lundström si nebyl vůbec jistý, kde měl puk, vysvobodil ho až hvizd sudího.

    Přišla řada i na osobní tresty. Jeden souvisel s vražením na hrazením od Adama Zemana, k druhému přišel David Kajínek po vehementních protestech. Na trestné se tedy na delší dobu sešli tito dva hráči a internetoví bloggeři měli radost. Litoměřice ale zase šly o krok dopředu v 50. minutě zásluhou Vojtěcha Kropáčka. Ale zase bylo srovnáno, tentokrát v čase 54:29 opět dorazil puk do branky Juraj Bezúch, který zkompletoval hattrick.

    Zápas se měl rozhodnout v desetiminutovém prodloužení 4 na 4, potažmo až v nájezdech. V nich měly šance oba týmy, jenže gól nevstřelily a šlo se do nájezdů. Domácí střelecky selhali, zatímco Dukla proměnila tři za sebou a klíčový třetí zápas tak vyhrála Jihlava.

    Branky a nahrávky: 25. Ščegolkov (Smetana, Svoboda), 25. Dluhoš (Korkiakoski, Jánský), 50. Kropáček (Marcel, Jirásek) – 2. Bezúch (Pohl, Zeman), 31. Bezúch (Holý, Zeman), 55. Bezúch (Suchánek, Kajínek), rozh. nájezd Čachotský. Rozhodčí: Doležal, Micka – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:6, navíc Zeman 10 min. OT a Kajínek (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1740. Střely na branku: 27:47. Zblokované střely: 11:19. Vhazování: 39:50. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.
     
    DRUHÝ ZÁPAS ČTVRTFINÁLOVÉ SÉRIE

    Sobota 2. března, 17:30, HC DUKLA JIHLAVA – HC STADION LITOMĚŘICE 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

    Těžko říci, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Tomáš Čachotský za stavu 1:0 pro Duklu proměnil nařízené trestné střílení. Klíčové momenty zápasu, co se výsledku, totiž přišly z pozice Dukly již v první třetině. Dukla totiž vedla od 10. minuty zásluhou Josefa Skořepy, který ukázal v brankovišti důraz a dorazil za záda Michajlova Pekrovu střelu mezi betony. V čase 12:17 navíc dostala Jihlava zmíněné trestné střílení, které ale domácí #90 neproměnila, a tak se skóre měnilo na druhé straně. V polovině 18. minuty vytěžil z práce Korkiakoskiho na pravém kruhu srovnávací gól Peter Jánský. V samotném závěru první třetiny se ještě skóre jednou měnilo, sudí Souček ale po poradě s videorozhodčím gól neuznal pro teč vysokou holí.

    Druhá třetina vyšla herně i emočně Litoměřicím, které udeřily krátce po začátku druhé části, když se současně s nástupem vyloučeného Holého na led prosadil střelou od modré obránce Smetana. A když v čase 27:26 zapsal třetí gól Litoměřic Jiří Průžek, bylo to s Duklou hodně zlé. Navíc se i ve hře přiostřilo, druhá polovina třetiny neměla s hokejem moc společného. Během přesilovky hostí po vyloučení Jiránka na 2+10 minut vedl Stadion už o tři branky, neboť tečoval střelu od modré Daniel Voženílek. Pak přišel zřejmě nejdiskutovanější moment celé série. Před koncem druhé třetiny totiž Matěj Pekr mimo hru sekl hostujícího kapitána Aleše Pavlase, z čehož rezultovala potyčka mezi Martinem Kadlecem a Davidem Váňou. Pekr dostal trest 5+20 minut, hostující Kadlec pak 2+2+10 minut, domácí obránce zůstal bez trestu. Kadlec nicméně po druhé třetině v utkání skončil, za protesty si vysloužil totiž druhou desítku.

    Třetí třetina byla o poznání klidnější, oba týmy se nikam moc nehnaly. Z tribun sem tam něco přilétlo na ledovou plochu, Litoměřice slavily výhru 4:1 a série se za stavu 1:1 stěhovala na sever Čech...

    Branky a nahrávky: 10. Skořepa (Pekr) – 18. Jánský (Korkiakoski, Průžek), 24. Smetana (Jánský, Svoboda), 28. Průžek (Merta, Kadlec), 33. Voženílek (Kadlec, Průžek). Rozhodčí: Vrba, Souček – Beneš, Gančarčík. Vyloučení: 4:7, navíc Pekr 5 min. a do konce utkání, Jiránek (oba JIH) 10 min. OT – Kadlec (LTM) 10 min. OT a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2884. Střely na branku: 44:23. Zblokované střely: 4:5. Vhazování: 42:34. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
     
    PRVNÍ ZÁPAS ČTVRTFINÁLOVÉ SÉRIE

    Pátek 1. března, 17:30, HC DUKLA JIHLAVA – HC STADION LITOMĚŘICE 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

    Výsledek 5:2 není ve vzájemných zápasech soupeřů neznámý, dopadly tak vždy zápasy v Jihlavě. I v tomto se dostal Stadion jako první do vedení, když po úvodním náporu Jihlavy přišlo jednoduché nahození Marcela od modré, které tečoval mimo dosah Lundströma pod víko David Merta. Jihlava mohla odpovědět téměř záhy, jenže Tomáš Čachotský dorážku do poloprázdné branky poslal do výborně přemístivšího se Krále. Srovnání přišlo až během domácího oslabení. Anděl využil chyby hostí na obranné modré a dokončení situace 2 na 1 nechal na Matěji Pekrovi, který v 15. minutě srovnal.

    Druhou třetinu měla Dukla pod svojí kontrolou. Vedení 2:1 jí zařídil Jan Holý dělovkou od modré, kterou zastavila až síť. Další gól přišel opět v oslabení Dukly, když poslal Matějíček výbornou nahrávkou do brejku Adama Zemana, jeho forhendová klička vedla ke gólu na 3:1. A bylo ještě lépe pro domácí, opět u toho byl Adam Zeman, když z levého kruhu propálil přesunujícího se Krále.

    Dukla ve třetí třetině kontrolovala zápas, nicméně ještě neměla výhru jistou. V 50. minutě Korkiakoski našel krásnou zadovkou Petera Jánského a Litoměřice ještě žily. Adam Zeman sice hattrick nedokončil, nicméně v závěrečných momentech hry Stadionu bez gólmana byl v osobním souboji silnější Vlastimil Dostálek a potvrdil Jihlavským první bod v sérii.

    Branky a nahrávky: 15. Pekr (Anděl), 25. Holý (Bezúch, Zeman), 27. Zeman (Matějíček), 31. Zeman (Holý, Bezúch), 60. Dostálek (Kajínek, Werbik) – 5. Merta (Marcel, Pavlas), 50. Jánský (Korkiakoski, Marcel). Rozhodčí: Dědek, Cabák – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:4, navíc Dostálek (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 2 811. Střely na branku: 38:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.
     
    Dobré odpoledne z deštivé Vysočiny! Po dvojzápase na ledě hůře postaveného týmu v tabulce z Litoměřic se čtvrtfinálová série play-off stěhuje zpět do Jihlavy. Pátý zápas může být dost možná také konec celé čtvrtfinálové série, Litoměřice ale hlásají, že chtějí celou sérii ještě jednou vrátit k sobě domů. Povede se jim to, nebo Dukla potvrdí své vedení 3:1 hned v prvním zápase a ukončí Litoměřicím sezonu? To se na Horáckém zimním stadionu dozvíme od pátečních 17:30! Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Skořepa (Kajínek), 33. J. Holý (Suchánek, Čachotský), 37. Pekr (Anděl, Matějíček), 60. A. Zeman (J. Holý) – 7. Korkiakoski (M. Kadlec), 49. M. Kadlec (Voženílek, Korkiakoski)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, D. Váňa – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas (C), Klejna, Smetana (A), Dluhoš, Jebavý (A), Havlík – M. Kadlec, Korkiakoski, Ščegolkov – Jánský, Průžek, Voženílek – Svoboda, Štohanzl, Šik – Jirásek, Kropáček.

    Rozhodčí: Kopeček, Barek – Coubal, Kokrment

    Diváci: 2 937
    Jihlava 4 1 Litoměřice
    #1 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 5:2
    #2 Sobota 02.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 1:4
    #3 Úterý 05.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:4 po s.n. (0:3)
    #4 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:6
    #5 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 4:2
    bahis siteleri