Pardubice – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:0 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:2 (kon.)
Chomutov – Olomouc 5:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:2 (1:1, 2:0, 1:1) Stav série: 4:1
HC Stadion Litoměřice
Pátek 08.03.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Adam ZEMAN - 4:2
     
    59:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je definitivně hotovo. ADAM ZEMAN si našel kotouč po přistrčení Holého a dovezl ho do prázdné branky. Asistence: Jan Holý.

    Bohužel, dneska to nezvládli fanoušci Dukly, kteří na střídačku Litoměřic posílají sprostá slova a pozdravy...
     
    59:30
    Holý po vyhraném buly nahodil puk ven a navíc si došel pro přesilovou hru, neboť jej zasáhl holí do obličeje Marcel a dostává dvě minuty.
     
    58:47
    Smetanovu střelu od modré vyrazil Honzík betony, Litoměřice jdou do šesti v poli!
     
    58:30
    Je to tady znovu. Odpadky na ledě a emoce na 200 %. Čachotský se dostal u Královy branky do křížku s Pavlasem, který následně dostal zřejmě holí do obličeje a domácí forvard je vyloučen na dvě minuty. Litoměřice mají poslední možnost, jak srovnat zápas!
     
    54:54
    Harkabus z otočky našel před brankou Dostálka, kterému k umístění puku mezi tři tyče chybělo půl kroku!
     
    51:37
    Voženílek se nabídl před brankou na teč a moc nechybělo k tomu, aby srovnal skóre!
     
    50:37
    Klíčový moment utkání! Matějíček na obranné modré zasáhl do obličeje vysokou holí Pavlase, který šel na zem a v jeho tváří se objevila krev. Verdikt tak zní: čtyři minuty oslabení pro domácí!
     
    50:04
    Ščegolkov mohl dokonce srovnat, když se dostal přes obránce a na pravém kruhu mířil na druhou tyč! Jenže Honzík mu radost zkazil vykopnutým betonem!
    48:28 Martin KADLEC - 3:2
     
    48:28
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    S postupem do semifinále to nemá Dukla ještě vůůůbec jisté! Přesilová hra se povedla Stadionu na první dobrou a byla to vskutku krásná souhra! Korkiakoski přesnou přihrávkou z úhlu našel před brankou zcela volného Voženílka, který se neunáhlil se střelou, pustil puk na MARTINA KADLECE, který dohrál celou situaci až do prázdné – 3:2! Asistence: Daniel Voženílek, Markus Korkiakoski.
     
    48:17
    Litoměřice se mohou nastartovat k dramatu právě v tento moment. Matějíček měl rázem za sebou Korkiakoskiho, stáhl ho na zem a dvě minuty za nedovolené bránění ho neminou.
     
    45:27
    V Korkiakoskim zřejmě bublal předchozí sporný souboj. Proto po signalizovaném faulu Hrníčka dojel domácího hráče a zezadu ho strčil. Oba zmínění dostávají dvě minuty a hraje se 4 na 4.
     
    42:40
    Anděl připravil pro Pekra šanci na zřejmě definitivní zlom zápasu! Domácí levý křídelník si vybruslil na pravý kruh a nahrál volnému Pekrovi na protější kruh, domácí #69 ale branku přestřelila!
    36:36 Matěj PEKR - 3:1
     
    36:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde na dvě branky náskoku! Opět se prosadila z přesilové hry. Tentokrát se jednalo o souhru první útočné formace. Anděl z vrcholku pravého kruhu pustil křižnou přihrávku na MATĚJE PEKRA, který z voleje poslal puk do branky – 3:1! Asistence: Lukáš Anděl, Martin Matějíček.
     
    35:56
    Marcel jde dnes potřetí na trestnou lavici. Nyní přistrčil Harkabuse při zakončení a dostává dvě minuty za napadení.
    32:06 Jan HOLÝ - 2:1
     
    32:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    V přesilové hře se Dukla ujímá znovu vedení! Suchánek nejprve střílel, zblokovaný puk ale následně raději poslal pro JANA HOLÉHO. Ten potvrdil svoji pověst střelce od modré z první a nechytatelnou bombou posílá Duklu do náskoku – 2:1! Asistence: Jakub Suchánek, Tomáš Čachotský.
     
    31:40
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:40
    Pekr mohl poslat Duklu do vedení! Vyjel si na hranici pravého kruhu a kotouč přešel přes masku Krále k brankové čáře, do kasy ale nedoputoval! Dukla bude mít přesilovku.
     
    29:06
    Po komerční přestávce se rozjede další přesilovka Litoměřic. Pohl musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když se přes něj dostal Kropáček a nasazoval k úniku na branku.
     
    18:39
    Kadlec dostává nyní dvě minuty za nedovolené bránění a Dukla má 81 sekund do konce třetiny jistou přesilovku.
     
    16:52
    Pavlas zachytil vyhození domácích hráčů a nabil na Korkiakoskiho, jeho střelu zblokoval první obránce. Následně Honzík výborně zasáhl proti nájezdu Jánského po propadu domácí obrany!
     
    15:54
    Po poradě dostává nakonec Suchánek 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Sám domácí obránce to nenese vůbec dobře. Menší trest za Suchánka odsedí Osmík.
     
    10:42
    Hráč, který byl o akci předtím ústřední postavou Litoměřic, je nyní trestaným hráčem, neboť Pekrovi u vlastní branky přidržel hůl.
     
    09:20
    Kadlec měl na holi vedoucí gól Stadionu! Krásnou trojúhelníkovou kombinaci ale z mezikruží poslal vedle! Následně střílel Kadlec z levého kruhu, avšak Honzík betonem na delší tyči vyrazil!
     
    09:08
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilovka Litoměřic. Honzík si musel vyjet proti přihrávce na Štohanzla do brejku a odehrál kotouč takovým hrubým stylem, že puk skončil přímo na tribuně a brankář dostává dvě minuty. Trest odsedí Harkabus.
     
    07:32
    Současně s koncem přesilovky Dukly měl šanci na vedoucí gól Skořepa, avšak netrefil puk před poloprázdnou brankou ideálně!
    06:06 Markus KORKIAKOSKI - 1:1
     
    06:06
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    V oslabení máme srovnáno a Litoměřice se zřejmě z toho špatného úvodu oklepaly! Přihrávka zpoza rohu vyšla na absolutně volného MARKUSE KORKIAKOSKIHO mezi kruhy, který se s tím vůbec nepáral a překonal Honzíka mezi betony – 1:1! Asistence: Martin Kadlec.
     
    05:21
    Dukla dostává první přesilovku v zápase. Marcel přidržel Andělovi hůl o něco déle, než by asi měl dle názoru sudích, a tak dostává hostující hráč dvě minuty za hákování.
     
    04:29
    Hosté vybojovali puk v pásmu zásluhou Svobody, jenže u pravého mantinelu o něj zase přišli. Na druhé straně se tak urodila další zajímavá šance po dorážce Hlinky, domácí #62 ale minula branku!
     
    00:55
    Domácí pokračují v totálním tlaku. Nyní střílel od modré Půža, Král s námahou vyrazil. A musel se činit i při otočce Pekra na brankovišti, stav ale zůstává stále 1:0!
    00:10 Josef SKOŘEPA - 1:0
     
    00:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    To je raketový vstup Jihlavy do zápasu! Ve skutečnosti to bylo naprosto jednoduché. Kajínek dojel kotouč na útočné modré a poslal ho z první na branku. Na levém kruhu byl volný JOSEF SKOŘEPA, který tečoval kotouč mimo dosah Krále – 1:0! Asistence: David Kajínek.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Skořepa (Kajínek), 33. J. Holý (Suchánek, Čachotský), 37. Pekr (Anděl, Matějíček), 60. A. Zeman (J. Holý) – 7. Korkiakoski (M. Kadlec), 49. M. Kadlec (Voženílek, Korkiakoski)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, D. Váňa – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas (C), Klejna, Smetana (A), Dluhoš, Jebavý (A), Havlík – M. Kadlec, Korkiakoski, Ščegolkov – Jánský, Průžek, Voženílek – Svoboda, Štohanzl, Šik – Jirásek, Kropáček.

    Rozhodčí: Kopeček, Barek – Coubal, Kokrment

    Diváci: 2 937
    Jihlava 4 1 Litoměřice
    #1 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 5:2
    #2 Sobota 02.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 1:4
    #3 Úterý 05.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:4 po s.n. (0:3)
    #4 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Litoměřice - Jihlava 3:6
    #5 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Jihlava - Litoměřice 4:2
    ocianews.com