Pardubice – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:0 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:2 (kon.)
Chomutov – Olomouc 5:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:4 (0:1, 1:2, 1:1) Stav série: 3:2
LHK Jestřábi Prostějov
Pátek 08.03.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pátek z Valašska. Čtvrtfinálové série v play-off Chance ligy dnes mají na programu páté zápasy a stěhují se tam, kde začaly. My se v našem přenosu zaměříme na vyrovnanou sérii mezi Vsetínem a Prostějovem. Valaši vedou na zápasy již 3:1, ovšem tři ze čtyř utkání byla rozhodnuta až v prodloužení nebo samostatných nájezdech. Jestřábi dnes přilétají na Lapač s cílem ukořistit šestý zápas, který by celou sérii vrátil ještě na Hanou. Naopak domácí Vsetín touží dnes stvrdit postup do semifinále, čímž by naplnil ambice klubu, které byly vsetínským vedením vytyčeny před startem prvoligové sezony.
     
    LHK Jestřábi Prostějov:

    Hanáci z Prostějova do série nevstoupili zrovna pravou nohou. V prvním měření sil na Lapači nevstřelili ani branku a poklonili se soupeři po porážce 0:3. Ve druhém dějství čtvrtfinálové série se Jestřábi přeci jen zorientovali a místy dokonce domácí Vsetín dokázali zatlačit, ovšem až po 113. minutách našli recept na jinak bezchybného Šelepněva. Branka na 1:2 ve druhém utkání jakoby odčarovala vsetínskou branku, domácí sice svůj směr ke druhému vítězství pojistili třetí brankou do prázdné branky, ovšem Jestřábi senzačně srovnali a vynutili si prodloužení, ve kterém domácí Valachy spasil Kucharczyk.

    Po přesunu série do Prostějova se Jestřábi rvali o první vítězství. Čtvrtfinálová premiéra přinesla Jestřábům konečně pocit vedení v utkání, přesto se i zde muselo prodlužovat. Tentokrát se však paní štěstěna přiklonila na stranu Hanáků, když důležité vítězství 4:3 trefil Dvořáček. Podobný průběh přinesla i čtvrtá bitva s Valachy. Prostějov vůbec poprvé v sérii otevřel skóre jako první, ovšem aktivní Valaši ve druhé třetině otočili na 3:1. Jestřábům se pak podruhé v sérii povedl husarský kousek, když nejprve využitou přesilovkou v čase 39:41 otupili vsetínskou aktivitu a o šestnáct vteřin později srovnali na 3:3. Jestřábi v závěrečné třetině ubránili vsetínský nápor a utkání zamířilo do prodloužení, ve kterém se tentokrát nerozhodlo. Vůbec poprvé se dostavily na řadu samostatné nájezdy, v dovednostní disciplíně však Jestřábi vyhořeli na Šelepněvovi a třetí vítězství si tak připsal soupeř z valašského města. Nyní Prostějov přijíždí na Lapač s jednoznačným cílem, poprvé v dobách prvoligových porazit Vsetín na jeho vlastním ledě a vrátit sérii do jestřábího hnízda.
     
    Nejproduktivnější hráči Prostějova v play-off:

    DVOŘÁČEK David 3+1

    DIVÍŠEK Tomáš 0+3

    STARÝ Jan 1+2

    VOLF Lukáš 2+1

    HUSA Jakub 1+1
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši se vracejí domů s jasným cílem, chtějí ukončit sérii a oslavit postup do semifinále. Vsetín splnil na Hané svou misi a přivezl zisk jednoho vítězného utkání. Nyní chtějí zelenožlutí opět využít síly vlastního domácího prostředí, které bylo svým kouzlem pověstné již v základní části. Valaši v kalendářním roce 2019 prohráli pouze dvě utkání na vlastním ledě. I proto byl pro Vsetín již před sezonou cíl začínat play-off před vlastními fanoušky.

    Vsetín v této vyrovnané sérii mírně favorizován, aby také ne když po základní části obsadil 2.místo. Ovšem jak průběh série ukázal, na umístění po základní části vůbec nezáleží. Krom první bitvy na Lapači byla všechna utkání vyrovnaná. Vsetínští se navíc na své branky celkem nadřou, soupeře dokáží dostat pod tlak, ovšem již dvakrát zradila vsetínské Valachy nedůslednost v defenzívě, když pracně nabitý náskok promarnili doslova během pár vteřin. Vsetín se ovšem v Prostějově prezentoval mimořádným fyzickým fondem, zatímco Jestřábům v závěru jakoby docházely síly, Valaši hýřili aktivitou a tvořili si slibné příležitosti k rozhodnutí zápasu ještě před vypršením základní hrací doby. Podaří se jim v domácím prostředí více zužitkovat svůj střelecký potenciál?
     
    Nejproduktivnější hráči Vsetína v play-off:

    TEPER Jakub 1+4

    BŘEZINA David 3+1

    ROB Luboš 2+2

    JONÁK Vít 1+2

    PECHANEC Antonín 1+2
     
    Poslední čtvrtfinálové utkání:

    PROSTĚJOV – VSETÍN

    4. Čtvrtfinále: Prostějov – Vsetín 3:4sn.

    Branky a nahrávky: 13. Račuk (Žálčík, Dvořáček), 40. Dvořáček (Žálčík, Hanták), 40. Starý (Divíšek, Nouza) – 30. Březina (Pechanec, Mikuš), 33. Březina (J. Drtina, Kopta), 38. Jonák (Rob, Teper), rozh. náj. Březina.

    Sestavy
    HK Jestřábi Prostějov: Neužil – D. Kolář, Žovinec, Čáp, Husa, Mikliš, Havlík, Bažant – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Pšenička, Hanták – Nouza, Divíšek, L. Volf – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.

    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Hořanský, Pitule, Hryciow.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Hořanský – Březina, Pitule, Vávra.

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – D. Kolář, Čáp, Havlík, Žovinec, Husa, P. Krejčí, Bažant – Žálčík, Račuk, L. Volf – Dvořáček, Pšenička, Hanták – Nouza, Divíšek, Starý – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.

    Rozhodčí: Doležal, Dědek – Lukš, Novák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Páté čtvrtfinále mezi Vsetínem a Prostějovem začalo pro hostující celek vyhraným vhazováním. Následně se však Jestřábi dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Neužila.
     
    00:26
    Záhy je icing odpískán také na druhé straně a vhazovat se bude po Šelepněvově levici.
     
    00:45
    Od své brány zakládají útok Prostějovští. Trojice hostujících hráčů ale neprošla přes útočné pásmo a svou útočnou formaci modeluje Vsetín.
     
    01:11
    Jeřábkovo nahozená z vrcholu levého kruhu nikdo netečoval, ale za brankou se kotouče chopil Hořanský, který si nabruslil k levé tyčce a vystřelil. Jeho pokus mířil mimo bránu.
     
    02:01
    Vsetínu se se štěstím podařilo udržet v pásmu. Březinovo nahození od mantinelu směřovalo na Vávru, jenž byl připraven v mezikruží. Přihrávka ale prvně jmenovanému nesedla a Vávra měl se zpracováním ze vzduchu problémy.
     
    02:45
    Rác našel kotouč o levé tyčky, obkroužil branku a ocitl se nechráněn na druhé straně brankoviště. Zakončení okolo druhé tyčky mu nakonec nevyšlo, jelikož do něj vložil hokejku hostující obránce Havlík.
     
    03:32
    Pechanec se dostal do útočného pásma proti přesile, a proto také zvolil zadovku na najíždějící spoluhráče. Druhá útočná formace Vsetína se usadila v pásmu a začala kombinaci, na jejímž konci stál Rob. Jeho střelu z pravého kruhu vykopl Neužil bruslí.
     
    04:45
    Při hře ve středním pásmu se ke kotouči dostal Vávra. Po pravém křídle si nabruslil do pásma a z kruhu pohotově vystřelil. Neužil měl s kotoučem problémy, ale nakonec jej ukryl ve své lapačce.
     
    05:14
    Třetinu pro svůj tým vybojoval také Starý, který byl velmi rychle odzbrojen vsetínskou obranou. Následně se ke střele od modré dostal ještě Havlík. Ten mířil mimo.
     
    06:03
    Kucharczyk udržel kotouč na modré čáře a pro větší jistotu jej poslal k Mikušovi. Vsetínský obránce nabídl puk od mantinelu svým spoluhráčům na teč, ale ani nyní nebyli domácí úspěšní.
     
    07:23
    Dvořáček prošel přes Frola a nezastavil jej ani Šilhavý. Přihrávka pak směřovala na Pšeničku, kterému se puk před brankou nepovedlo zpracovat.
     
    07:58
    Na druhé straně kluziště však musel zasahovat Neužil, když Šilhavý bruslí tečoval v předbrankovém prostoru střelu od modré.
     
    08:25
    Pitule nahrál právě najíždějícímu Vávrovi, ten v mezikruží z první vypálil. Prostějovský gólman zasáhl pravým betonem a puk se dostal na modrou, odkud ještě pálil Mikuš. Na tento pokus Neužil vůbec neviděl, ale zasahovat nemusel, jelikož na něj střela nemířila.
     
    08:56
    Hosté se mohli dostat do vedení, když z mezikruží zakončoval do odkryté brány Nouza. Tento prostor obětavě a pohotově vykryl domácí obránce a také Šelepněv svou holí.
     
    09:50
    Domácí brankář musel být opět ve střehu, to když z levého křídla nepříjemně zakončoval Venkrbec. Hosté se drží v útočném pásmu.
     
    10:46
    Při rychlém přechodu útočného pásma nevyšla Robovi přihrávka na Jonáka. Kotouč byl obranou Jestřábů ztečován za Neužilovu branku a u puku jsou opět hráči v bílo-červené kombinaci.
     
    11:18
    Po vhazování před Šelepněvem domácí brankář zasahovat nemusel. Hořanský nahazuje do pásma a zde se také bojuje o kotouč.
     
    12:01
    Starý předal při přechodu modré čáry kotouč Divíškovi, a ten ještě nahrál Nouzovi. Prostějov se ani přes sérii nahrávek nedostal k výhodné střelecké pozici a celá tato útočná akce skončila bez zakončení.
     
    12:33
    Nedorozumění ve vsetínské rozehrávce se snažil využít Krejčí. Do útočné třetiny si nabruslil po levém křídlo, na kruhu nic zbytečně nevymýšlel a vystřelil. Domácí gólman zasahovat nemusel, jelikož střela pouze proletěla okolo jeho levé tyčky.
     
    13:49
    Hosté se i nadále drží v útočném pásmu. Zatím jsou ale bez střely na branku.
     
    14:11
    Oba celky střídají. Puk si vzal Drtina a zpoza branky rozehrává.
     
    14:29
    Valaši ve dvojici nabruslili před Neužila. V zakončení se jim naopak snažili zabránit dva hráči Prostějova. Kopta však kotouč přes betony za brankovou čáru neprotlačil.
     
    15:09
    Slováčkovu přihrávku do jízdy Vávra pouze tečoval a trefil lapačku hostujícího brankáře, od které se puk odrazil zpět do hry. Další z přihrávek do mezikruží se ocitla na hokejce Březiny, ani on však kotouč za Neužilova záda nedostal.
     
    16:33
    Valaši se drží v útočném pásmu a kombinují. Obě střely Karafiáta v rychlém časovém sledu zablokovala obrana.
     
    17:02
    Domácí dostali svého soupeře pod velký tlak a Prostějov vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    17:08
    Nyní už se Jestřábům podařilo dostat puk z pásma šikovněji, ale stále se jim nedostalo možnosti vystřídat.
     
    17:48
    Rob vybojoval kotouč u mantinelu, ale svou přihrávkou do mezikruží nikoho nenašel. Frolovi se puk nepodařilo zpracovat a do útoku se vydává hostující celek.
     
    17:55
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hosté z Prostějova otevírají dvě minuty před koncem první třetiny skóre dnešního utkání. Po nepovedeném útoku Vsetína se puku chopil Dvořáček, vyvezl ho z pásma a ve vhodnou chvíli jej předal MARKU RAČUKOVI. Ten se mezi hráči Vsetína protáhl okolo brankoviště a zakončil do prázdné brány nad ležícího Šelepněva. Asistence: David Dvořáček.
    17:55 Marek RAČUK - 0:1
     
    19:15
    Prokeš s Meidlem se před vsetínskou brankou ocitli v podobné situaci jako Račuk při gólové situaci. Hostující útočník však chtěl tentokrát zakončit okolo levé tyčky, kterou se vsetínský brankář pohlídal.
     
    19:30
    Srovnat mohl Rác, který ujel po pravém křídle. Neužil zasahuje betonem.
     
    19:48
    Frolo mohl napravit své zaváhání z 18. minuty, po kterém Vsacané inkasovali. Jeho střela od modré čáry se ale v brance hostujících neuchytila.
     
    19:59
    Domácí celek se snaží ještě do první sirény srovnat. Tlačí se do brankoviště, ale ani jedno z mnoha zakončení Valachů není přesné.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se do vedení dostali hostující Jestřábi, ale to až dvě minuty a pět sekund před sirénou označující konec prvního dějství. O tuto branku se po chybě domácího celku postaral Račuk. Ještě předtím jsme ale mohli vidět snažení Vsetínských, kteří se zkusili spoléhat na tečované střely a drželi svého soupeře dlouho pod tlakem. Uvidíme, co přinese druhá třetina.
    Ta začne cca v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Prostějovští uspěli na úvodním vhazování a okamžitě nahazují kotouč do útočného pásma.
     
    20:29
    Zakázané uvolnění Jestřábů.
     
    20:40
    Druhá útočná formace usazena v útočném pásmu, Vsetínští se snaží kombinovat.
     
    20:54
    Prostějov se ze spárů domácího týmu osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    21:03
    Nahození Jonáka skončilo mimo vsetínskou branku a Jestřábi vyrážejí do protiútoku.
     
    21:40
    Valaši se znovu dostali rychle do útočné třetiny, kde hosté opět odpalují kotouč na zakázané uvolnění.
     
    22:07
    Prostějov v úvodu druhé třetiny odpaluje další kotouč na icing, Vsetínští jsou aktivnější, ovšem žádnou vážnější příležitost si zatím nepřipravili.
     
    22:25
    Březina našel před prostějovskou brankou osamoceného Pituleho, ten měl však zakončení na otočku, a tak předložil do výhodnější pozice Vávrovi, jenže než stačil vsetínský útočník zakončit byl odzbrojen hostujícím obráncem.
     
    23:15
    Vsetínu se daří držet v útočném pásmu.
     
    23:25
    Rác nyní poslal křižnou přihrávku na Slováčka, jenž zamířil na prostějovskou branku, z hranice pravého kruhu však trefil pouze připraveného Neužila.
     
    23:37
    Nahození v podání Hryciowa skončilo nad a Meidl může lehkým vyhozením osvobodit Jestřáby ze vsetínského sevření.
     
    24:08
    Pechanec nyní uvolnil přihrávkou zpoza branky do střelecké pozice Roba, jeho pokus zavěsit kotouč na rameno prostějovského brankáře mu nevyšel, následně hosté znovu vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    24:35
    Prokeš nyní vybojoval kotouč a za vlastní brankou může dodat svým spoluhráčům klid na prostřídaní.
     
    24:45
    Série zakázaných uvolnění Prostějova nebere konce, nyní se píská další.
     
    24:52
    Račuk vyvezl kotouč do útočného pásma, kde se snažil prověřit brankáře Šelepněva, jeho střelu však srazil Březina a Valaši opět zakládají protiútok.
     
    25:20
    Mezi kruhy dostal nabito Vávra, ovšem jeho střela zamířila mimo prostějovskou branku.
     
    25:25
    Mela před prostějovskou brankou, číhající Březina byl nepřijatelný pro bránícího Žovince, hostující obránce to vsetínskému hráči rázně naznačil.
     
    25:29
    Rác vypálil prudce ihned po vhazování, jeho střela řádně protáhla brankáře Neužila, který puk zachytil ve své lapačce.
     
    25:37
    Kucharczyk poslal kotouč Rácovi, jenž adresoval před branku Prostějova, zde však nebyl nikdo v zelenožlutém dresu a Jestřábi se mohli po delší době vymanit ze své obranné zóny.
     
    25:57
    Jestřábům se nyní daří pozdržet domácí v jejich obranném pásmu.
     
    26:39
    Nyní už Valaši opět operují v útočném pásmu, v osobních soubojích mají domácí více sil, ovšem do tutové příležitosti se ne a ne dostat.
     
    27:25
    Vsetínští dlouze kombinovali v útočném pásmu a točili Jestřáby, ovšem nyní jejich operace byla přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti, vzteky Hořanského o tom, že stojí mimo výsostné území prostějovského strážce svatyně už jsou zbytečné.
     
    28:10
    Valaši se nyní vlastní vinou dostávají mimo útočné pásmo, ovšem nadále drží kotouč, dění na ledě nyní připomíná přesilovou hru, přitom se hraje v plném počtu na obou stranách.
     
    28:32
    Nepřesnou rozehrávku Valachů nyní rozhodčí vyhodnotil jako zakázané uvolnění, hra se po delší době stěhuje před Šelepněva.
     
    28:45
    Račuk se s kotoučem vytočil na pravý kruh, odkud zkoušel vystřelit, jeho střela byla zablokována bránícím Karafiátem a vhazování před vsetínskou brankou se bude opakovat.
     
    29:04
    Nyní už však Vsetínští roztáčejí další kombinaci v prostějovské třetině.
     
    29:16
    Nápor domácích Valachů bude nyní umocněn přesilovou hrou, dvě minuty za vysokou hůl fasuje Lukáš Žalčík.
     
    29:22
    Ovšem ihned po vhazování se ke kotouči dostal Pšenička a osvobodil svůj tým.
     
    29:57
    Vsetínskou kombinaci narušil Husa a po předložení kotouče Pšeničkovi se Jestřábi opět osvobozují.
     
    30:37
    Nyní se kotouč dostává mimo hrací plochu, vhazovat se bude před prostějovskou brankou.
     
    31:05
    Přesilová hra se Vsetínu zatím příliš nedaří, další osvobození Jestřábů obstaral Husa.
     
    31:16
    Hosté v plném počtu.
     
    32:02
    Prostějovu se nyní naskytla možnost přečíslení dva na jednoho, kotouč vedl Račuk, mohl jej ještě předložit Žalčíkovi, nakonec volil individuální koncovku, kterou vsetínský brankáře pokryl.
     
    32:02
    Vyloučení na obou stranách, za Vsetín Radek Jeřábek – dvě minuty hrubost, za Prostějov Petr Krejčí stejný prohřešek. Hraje se ve čtyrech.
     
    32:26
    V útočném pásmu se dostal ke střele Hryciow, branku však minul.
     
    33:02
    Kotouč se ve středním pásmu dostal na hůl hostujícího Dvořáčka, jenž pálil skrz vsetínského obránce, Šelepněv v klidu vyrazil a domácí zakládají protiútok.
     
    33:43
    Rác předložil kotouč Teperovi, jenž se prokličkoval do přímého kontaktu s hostujícím brankářem, branku však přestřelil.
     
    33:59
    Další slibná kombinace Vsetína! Karafiát poslal kotouč Rácovi, jeho bekhend mezi betony mu však nevyšel! Na druhé straně se po přihrávce od Venkrbce dostal před Šelepněva Prokeš, úspěšný zákrok si připsal také vsetínský brankář.
     
    34:43
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov uděluje Valachům lekci z produktivity a navyšuje svůj náskok na rozdíl dvou branek! Opakovala se totožná kombinace z předcházející situace, Venkrbec přihrávkou od mantinelu uvolnil RADKA PROKEŠE, jenž tentokrát dokázal prostřelit vsetínského brankáře. Asistence: Matouš Venkrbec, Ladislav Havlík.
    34:43 Radek PROKEŠ - 0:2
     
    35:17
    Prostějovu se nyní daří držet kotouč na hokejkách, a Valaši se tak nemohou dostat do protiútoku.
     
    35:49
    Nyní se navíc před Šelepněvem zjevil Hanták, jenž mířil mezi betony vsetínského brankáře, ten dokázal kotouč zastavit včas a vhazuje se po jeho levici.
     
    36:21
    Pitule poslal přihrávku na Březinu, jenž okamžitě pálil z voleje, Neužil vyrazil. Krátce na to likviduje prostějovský brankář i tutovou příležitost Slováčka, jenž už mířil do odkryté branky, ale na poslední chvíli zasáhla pohotová hokejka jestřábího strážce!
     
    37:10
    Vsetín si nyní zahraje přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Tomáš Divíšek.
     
    37:25
    Slováčkova střela byla zblokována na hůl Jonáka, ten také vystřelil, ale Neužil se dokázal včas přemístit.
     
    37:43
    Prostějov vyhazuje.
     
    37:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní už se zaplněný Lapač raduje a Vsetín snižuje! Pechanec na modré čáře předložil kotouč do samostatného úniku JAKUBU TEPEROVI a ten dokázal poslat kotouč mezi nohy prostějovského brankáře. Asistence: Antonín Pechanec.
    37:52 Jakub TEPER - 1:2
     
    38:21
    Vsetín na nic nečeká a okamžitě se žene do útočného pásma.
     
    38:46
    Prostějovským se daří chytře vyhodit tak, aby kotouč nedoplachtil na zakázané uvolnění.
     
    39:02
    Vsetín pokračuje v náporu, nyní se snažil kotouč za Neužilova záda propasírovat Kopta, prostějovský brankář úspěšně zakročil. A Jestřábi se znovu pouštějí do potyček s domácími hráči.
     
    39:02
    Nakonec tu máme přímou bitku mezi domácím Koptou a hostujícím Pšeničkou. Objektivně můžeme říct, že pěstní souboj skončil remízou.
     
    39:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Kopta – 5 min., nesportovní chování + osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Frolo – 2 min., nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Pšenička – 5 min., nesportovní chování + osobní trest do konce utkání, hrubost).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jakub Husa – 2 min., hrubost).
     
    39:15
    Další trest pro Vsetín a to už začíná být podezřelé i domácímu kouči Jiřímu Dopitovi, který si volá hlavní arbitry k podání vysvětlení. Jestřábi si nyní zahrají početní výhodu 5 na 3.
     
    39:18
    Nyní navíc fasuje desetiminutový osobní trest také vsetínský brankář Šelepněv, jeho provinění odpyká Tomáš Vávra.
     
    39:34
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov okamžitě přesilovou hru využívá! Račuk poslal kotouč na hůl JANA STARÉHO, jenž vypálil z hranice pravého kruhu, zdálo se, že Šelepněv puk utlumí ve výstroji, ale nakonec mu kotouč propadl a skončil ve vsetínské brance. Asistence: Marek Račuk.
    39:34 Jan STARÝ - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Končí druhá třetina utkání a domácí fanoušci jsou opravdu ve varu z aktuálního dění. Rozhodčí celkem dost kontrovérzně nyní nabídl dvojnásobnou početní výhodu Jestřábům, kterou hosté prakticky ihned využili. Pokud se však zaměříme na sportovní průběh utkání, pak ve druhé třetině dominoval domácí Vsetín, ovšem Jestřábi se odhodlali k poctivě defenzívě a i za cenu zakázaného uvolnění kouskovali hru. Lekci z produktivity udělili hosté z Hané domácím ve 35. minutě, kdy se prosadil Radek Prokeše. Za Vsetín snížil v početní výhodě Jakub Teper. Pak následoval ostrý a vypjatý závěr druhé třetiny, kdy se prostějovští před vlastní brankou pustili do vsetínských útočníků. Výsledkem byla přesilová hra Prostějova, kterou vzápětí umocnil faul Hryciowa. Jestřábi nabídkou nepohrdli a krátce před druhou sirénou si vzali dvojnásobný náskok zpět. Je však zřejmé, že domácí se budou chtít ve třetí třetině o výsledek ještě poprat. Třetí perioda startuje na Lapači v 19:20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Třetí třetina začala, Jestřábi pokračují v početní výhodě 5 na 4.
     
    40:38
    Zakázané uvolnění Prostějova.
     
    41:07
    Nyní už jsou Jestřábi usazeni v útočném pásmu a kombinují.
     
    41:23
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vsetín už byl sice v plném počtu, ale Jestřábi navyšují své skóre na rozdíl tří branek! Čápovo nahození mířilo původně mimo branku, ovšem směr kotouče dokázal na poslední chvíli změnit MAREK RAČUK a kotouč zapadl do vsetínské branky. Asistence: Zdeněk Čáp.
    41:23 Marek RAČUK - 1:4
     
    41:52
    Na druhé straně se o totéž po nahození Jeřábka pokoušel Šilhavý, leč bez úspěchu.
     
    42:30
    Jestřábi dokázali z minima vytěžit maximum a dá se očekávat, že jejich luxusní tříbrankový náskok nyní bude bráněn zuby nehty.
     
    42:53
    Třeba i za cenu zakázaného uvolnění, které nyní vrací hru před Neužila.
     
    42:56
    Teperova střela prosvištěla kolem prostějovské branky, Valaši pokračují v útočné kombinaci.
     
    43:13
    Zakázané uvolnění Prostějova, čárový rozhodčí nyní spěchá k prostějovské střídačce, aby do hry povolal zpět pětici, která byla na ledě.
     
    43:16
    Ihned po vhazování se prudkou střelou od modré čáry prezentoval Jeřábek, zaúřadovala také pohotová lapačka brankáře Neužila, jenž dnes podává spolehlivý výkon.
     
    43:27
    Přesilová hra pro Vsetín – dvě minuty za vysokou hůl fasuje Marek Račuk.
     
    43:39
    Rác se marně snažil prostřelit obranný val Prostějova, napodruhé se to povedlo Drtinovi, jeho střelu se snažil usměrnit za Neužila Kucharczyk, kotouč se však odrazil mimo prostějovskou klec.
     
    44:07
    Na levém kruhu napřáhl opět Drtina, Neužil vyrazil a Jestřábi se následně dokázali osvobodit.
     
    44:41
    Pechanec dokázal zavézt kotouč do útočného pásma, ale vzápětí Valachy posílá zpět dlouhým vyhozením Hanták.
     
    45:18
    Teper předložil kotouč do křídla Robovi, ten už byl ve slibné střelecké pozici, ovšem pozorného Neužila neprostřelil.
     
    45:27
    Prostějov hraje v plném počtu.
     
    46:11
    Vsetín opět operuje v útočném pásmu, ovšem střelecké pokusy Hryciowa byla marné, puky se přes skrumáž urostlých obránců Jestřábů odrazily do náruče brankáře Neužila.
     
    46:18
    Další zakázané uvolnění Prostějova.
     
    46:24
    A znovu.
     
    46:48
    Jestřábi nyní zabezpečili střední pásmo a nepustili Valachy do další útočné vlny, kotouč nyní navíc opustil ledovou plochu.
     
    47:21
    Rob za modrou čárou přišel o puk a Jestřábi tak znovu mohli poslat kotouč do bezpečných míst kluziště.
     
    47:59
    Březina se nyní vymotal z bránící skrumáže Jestřábů a zakončoval z mezikruží, nedokázal však přesně zamířit a Neužila pouze trefil do hrudi.
     
    48:02
    Další potyčka za brankou Prostějova, do které se obul vsetínský Pitule s Krejčím. Domácí hráč fasuje 2+10 minut za nesportovní chování. Hostující hráč pak pouze 2 minuty za hrubost.
     
    48:20
    Ve hře ve čtyrech vypálil jako první vsetínský Kucharczyk, ovšem Neužil měl na jeho střelu luxusní výhled a bez větších problémů ji ukryl ve své výstroji.
     
    49:08
    Drtinův pokus zachytil Račuk a bekhendem posílá kotouč do útočného pásma, Valaši musí založit nový útok.
     
    49:31
    Neužil nyní propustil střelu Tepera z levého kruhu, naštěstí pro hosty byl na místě Starý, jenž kotouč odpálil.
     
    50:02
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    50:21
    Valaši opět v závaru před brankou Prostějova, hosté ovšem jdou dnes štěstí naproti a opět neinkasují.
     
    50:39
    Zakázané uvolnění Prostějova, Jestřábi už pouze vyčkávají s čím se vytáhnou domácí.
     
    51:02
    Nyní se však Jestřábi přeci jen vydali na zteč a Divíšek připravil slibnou pozici pro Nouzu, ten však branku minul.
     
    51:15
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Na druhé straně se Valaši dostávají ke snížení! RADIM KUCHARCZYK si zpracoval kotouč za útočnou modrou a nechytatelnou střelou překonal brankáře Neužila. Asistence: Peter Mikuš.
    51:15 Radim KUCHARCZYK - 2:4
     
    51:27
    Račuk nyní vyhrál osobní souboj s bránícím Teperem a dostal se do bekhendového zakončení, které však Šelepněv dokázal vychytat.
     
    52:08
    Jestřábi opět pokračují v propracované obraně, i tak se do palebné pozice dostal Rob, Neužil vyrazil.
     
    52:43
    Zakázané uvolnění Prostějova.
     
    52:52
    Čáp nyní osvobodil svůj tým vývozem kotouče do útočného pásma, kde byl zastaven Mikušem, to však Jestřábům bohatě stačí.
     
    53:36
    Valaši neúnavně útočí, ovšem Jestřábi jsou v defenzívě pozorní.
     
    53:45
    Další vsetínský pokus o překročení modré čáry zastavuje postavení mimo hru.
     
    53:51
    Tentokrát už Jestřábům nezbylo nic jiného, než vyhodit kotouč na icing.
     
    53:51
    Dnešní utkání sleduje 4450 diváků.
     
    54:01
    Kucharczyk předložil na modré čáře kotouč Jeřábkovi, jeho ránu Neužil vyrazil a Prostějov znovu posílá kotouč mimo svou obrannou třetinu.
     
    54:35
    Vsetínský Rob si nyní obhodil bránícího Husu a vypálil, tentokrát Neužil úspěšně zasáhl svou vyrážečkou.
     
    54:53
    Možnost pro Valachy, Jestřábi se budou bránit, což dělají podstatnou část utkání, ve čtyrech. Dvě minuty za držení pro Jakuba Husu.
     
    54:59
    Prostějov okamžitě vyhazuje.
     
    55:14
    Kucharczykův pokus vyrazil Neužil špičkou betonu, k dorážce si najížděl Šilhavý, ale byl včas odzbrojen bránícími hosty.
     
    55:39
    Drtinova střela končí těsně nad.
     
    55:43
    Vsetínský nápor přerušuje posunutá branka Jestřábů, domácí se marně dožadují vyloučení za úmyslné posunutí.
     
    55:44
    Po vhazování míří puk okamžitě do středního pásma, Valaši musí začít z vlastní obranné třetiny.
     
    56:28
    Robova střela byla vyražena Neužilem a následně Dvořáček odpálil kotouč mimo ledovou plochu, dvě minuty však nefasuje, což samozřejmě nevoní domácímu kapitánovi Jonákovi.
     
    56:48
    Venkrbec nyní dokázal odpálit kotouč do bezpečí.
     
    56:53
    Prostějov v plném počtu.
     
    57:12
    Březina nabil na střelu Teperovi, jeho pokus z první končí mimo.
     
    57:46
    Vsetín pokračuje v drtivém náporu! Vávra předložil do tutové pozice Jonákovi, ovšem skákavý kotouč dokázal znovu úžasně zkrotit brankář Neužil, o hvězdě prostějovského týmu dnes není pochyb, tedy zatím.
     
    58:00
    Rácova rána z levého kruhu končí opět v náručí prostějovského brankáře.
     
    58:06
    Zakázané uvolnění, Vsetín jde do hry v šesti.
     
    58:28
    Valaši svírají Jestřáby, Drtinův pokus zastaven ve skrumáži těl před prostějovskou svatyní.
     
    58:57
    Po přihrávce Drtiny pálil z levého kruhu Kucharczyk, Neužil vyrazil a na dorážku ještě přispěchal Šilhlavý, prostějovský brankář je ovšem nadále hrdinou svého týmu i celého Prostějova.
     
    59:03
    Zakázané uvolnění Prostějova.
     
    59:16
    Prostějov se bude nyní bránit ve čtyrech, dvě minuty za podrážení fasuje Havlík.
     
    59:16
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:28
    Teperova rána byla Neužilem vyražena na hůl Plekance ten ve slibné pozici nedokázal prostřelit skrumáž těl před Neužilem.
     
    59:48
    Je nejspíš rozhodnuto, další zakončení Plekance skončilo v nastavené lapačce hostujícího brankáře.
     
    59:59
    Rozhodčí ještě vyloučí hostujícího Venkrbce, ale to už bude vše.
     
    Konec zápasu.
     
    Série nekončí. Prostějov dnes dokázal na Lapači udělit mimořádnou lekci z produktivity a odvážejí cenný druhý bod, čtvrtfinálové boje tak budou v neděli pokračovat na Hané. Děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek dnešního večera.

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Marek Račuk (PRO)

    Jakub Teper (VSE) (20:06:37)

    Jan Tajzler

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 38. Teper (Pechanec), 52. Kucharczyk (Mikuš) – 18. Račuk (Dvořáček), 35. Prokeš (Venkrbec, Havlík), 40. Starý (Račuk), 42. Račuk (Čáp)


    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Hořanský – Březina, Pitule, Vávra.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – D. Kolář, Čáp, Havlík, Žovinec, Husa, P. Krejčí, Bažant – Žálčík, Račuk, L. Volf – Dvořáček, Pšenička, Hanták – Nouza, Divíšek, Starý – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.

    Rozhodčí: Doležal, Dědek – Lukš, Novák

    Diváci: 4450
    Vsetín 4 3 Prostějov
    #1 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Prostějov 3:0
    #2 Sobota 02.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Prostějov 4:3 po prodl.
    #3 Úterý 05.03.2019 • 18:00
    Prostějov - Vsetín 4:3 po prodl.
    #4 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Prostějov - Vsetín 3:4 po s.n. (0:2)
    #5 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Prostějov 2:4
    #6 Neděle 10.03.2019 • 17:00
    Prostějov - Vsetín 5:1
    #7 Úterý 12.03.2019 • 17:30
    Vsetín - Prostějov 6:2
    thejrc.org