SHKM Hodonín – Uh.Ostroh 5:2 (kon.) | Boskovice – Vel. Meziříčí 3:0 (kon.) | Veselí nLuž. – Hluboká n.V. 5:4 (kon.)
Strakonice – HC Vajgar 2:3 (po pr.)
konec
SHKM Baník Hodonín
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
HOKEJ Uherský Ostroh
Pátek 08.03.2019, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Krajská liga: Jihomoravský a Zlínský kraj • Semifinále
Partner:
     
    57:03
    Po potyčce před domácí bránou je vyloučen Kamil Rýpar (HOM) za hrubost a Marek Rauš (UOS) za sekání.
     
    56:33
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Necelé tři a půl minuty před koncem třetí třetiny odskakuje Hodonín svému soupeří na rozdíl tří branek! Peš ustál souboj u pravého mantinelu, zpoza brány pak nahrával Tomimu mezi kruhy a jeho střelu vyrazil Valúch na hůl TOMA POLÁKA, který pouze dorazil puk do prázdné brány. Tenhle puk neměl hostující golman šanci chytit! Asistence: Jakub Tomi, Petr Peš.
     
    55:22
    Hra je přerušena pro vyhození puku mimo hřiště. Rozhodčí se po krátké poradě navíc rozhodli vyloučit hostujícího hráče za zdržování hry. Viníkem je Lukáš Zalubil (UOS) a domácí hrají 18 vteřin 5 na 3!
     
    54:55
    Ostroh nedává znát, že hraje ve čtyřech! Právě naopak! V útočném pásmu zavařil obraně Hodonína a jeden z hostů nebezpečně vystřelil, do střely se ale vrhli dva domácí hráči a zastavili puk.
     
    53:40
    Hodně dlouho měli domácí hráči výhodu a hráli s pukem ve vlastním pásmu. Drtičům tohle hodně pomohlo, šetří čas a nikam se hnát nepotřebují. Ostroh se nakonec zmocnil puku a na trestnou je vykázán na dvě minuty Jan Machálek (UOS) za vysokou hůl.
     
    52:27
    Zdenko Kotvan si připisuje další veledůležitý zákrok! Uherský Ostroh zařadil vyšší rychlostní stupeň!
     
    51:10
    Tomáš Beneš (UOS) ve stejném čase dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    51:10
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tuto branku si brankář Ostrohu za rámeček nedá. Domácí Janás protečoval puk až před bránu, kde proti němu zasáhl Viktor Valúch holí a nebyl ve svém obvyklém postavení. na to reagoval střelou TOM POLÁK a Drtiči opět vedou o dva góly! Asistence: David Janás.
     
    50:33
    Vylučuje se na straně Uherského Ostrohu. Tomáš Beneš (UOS) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    50:20
    Kotouč se ve středním pásmu příhodně odrazil na hůl Filipa Stránského, který se zavezl puk do pásma a od mantinelu si sjel před bránu, kde nebezpečnu střelou ohrozil Kotvana!
     
    49:19
    Ostroh ožil jak na ledě, tak v hledišti! Hostující celek teď mohl vyrovnat, ale Zdenko Kotvan dokázal nadvakrát lapit puk.
     
    48:46
    Uherský Ostroh právě vstřelil branku!
    Smolný moment pro Hodonín, naopak hostující fanoušci můžou slavit! Dva hodonínští hráči se srazili a vytvořil se prostor pro Filipa Stránského, který našel před bránou ZBYŇKA ŽABČÍKA, jenž z první protlačil puk za Kotvana ke vzdálenější tyči.
     
    45:50
    Jakub Sajdl (HOM) trefil Viléma Galušku hokejkou do obličeje, hosty čeká dvouminutová přesilová hra.
     
    44:05
    Venclík se objevil sám před brankářem, Viktor Valúch ale sklapl betony k sobě!
     
    39:37
    Ostroh pokračuje v klasické přesilovce a je nebezpečný! Stránského střela se neujala, Žabčíkova dorážka také ne a poté si hodonínský brankář poradil ještě s jednou střelou! Zdenko Kotvan opravdu teď drží svůj tým!
     
    38:08
    Na ledě jsou teď pořádné zmatky! Ostroh vsítil gól, ale bylo to po přerušení hry. Před tím skončili na ledě dva hráči – jeden domácí a druhý hostující. Podle všeho rozhodčí chtěli vylučovat, nakonec na trestnou ale nikdo nejede a bude se pokračovat ve hře.
     
    37:44
    Filip Stránský svou dělovkou přestřelil bránu!
     
    37:00
    Míkova střela a Kotvanův beton! Hodonínský golman se natáhl na brankové čáře a zabránil puku, aby se dostal za čáru!
     
    36:37
    Pozor! Hodonín zažije krušné chvíle. Uherský Ostroh má totiž k dispozici přesilovku pět na tři! Tresty obdrželi Vít Černohous (HOM) za krosček na dvě minuty a Marek Lindner (HOM) na 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    36:29
    Michal Stuchlík se parádně prosmýkl mezi dvěma hodonínskými hráči a vyslal jedovatou střelu, kterou Kotvan tak tak vyrazil do rohu kluziště!
     
    36:00
    Kučera chtěl z otočky překvapit Valúcha střelou do horního růžku, ten měl vyrážečku na svém místě!
     
    34:56
    Drtiči se nemůžou usadit v útočném pásmu. Naopak Lukáš Zalubil se ocitl tváří v tvář Zdenku Kotvanovi, v tomto souboji byl úspěšnější hodonínský brankář!
     
    33:56
    Uherský Ostroh chce snížit manko soupeře a znovu se mu přiblížit na jeden gól, teď se ale dopustil útočného faulu. Filip Stránský (UOS) odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    32:26
    Kučera nabil Jajcayovi, ten z bezprostřední blízkosti trefil Valúcha do lapačky!
     
    31:41
    Drtiči právě vstřelili branku!
    To bylo neskutečné, co teď předvedl PETR PEŠ, který ve vlastním oslabení dává gól! Černohous vyhodil puk na Peše, který zpracoval puk na útočné modré a v cestě mu stál obránce, přes kterého střílel a Valúch ještě zakročil, pak se Peš dostal k odraženému kotouči a projel s ním mezi čtyřmi hráči Uherského Ostrohu, aby následně zavěsil bekhendem pod horní tyč! Asistence: Vít Černohous.
     
    30:09
    Tomáš Beneš mohl ujíždět sám na bránu, Jakub Tomi (HOM) jej bránil nedovoleně a dostává za to dvě minuty.
     
    27:59
    Směřičkovu střelu dokázal Valúch nějakým způsobem chytit i přes to, že mu clonili ve výhledu dva domácí hráči! Parádní zákrok hostujícího golmana.
     
    27:16
    Lidák byl v útoku faulován Davidem Raušem (UOS) a domácí tak čeká přesilová hra!
     
    22:59
    Uherský Ostroh právě vstřelil branku!
    Ostrožané se konečně dočkali a otvírají si také střelecké konto! Mikovu střelu dokázal Kotvan ještě vyrazit, ale poté dorážel VILÉM GALUŠKA a trefil se přesně mezi betony domácí brankáře! Asistence: Vít Mika, Zbyněk Žabčík.
     
    21:19
    Vteřinku budou Drtiči ve třech. Na trestnou usedá Vít Černohous (HOM) za podrážení.
     
    19:59
    Ještě v poslední vteřině třetiny hosté zahrozili! Střela z boku Kotvanovi vypadla a puk ležel bez jeho vědomí za ním v brankovišti. Toho si všimli hostující hráči, domácí obrana ale za minutu dvanáct tuhle situaci uhasila!
     
    19:41
    Mika ze strany nastřelil Kotvanovy betony a puk se odrazil k Vilému Galuškovi, který nebyl v ideálním postavení a kotouč ho trefil pouze do brusle. Kotvan si pak vzal puk po sebe.
     
    19:20
    Drtiči znovu míří na trestnou lavici. Michal Venclík (HOM) podrazil u střídaček soupeře a odpyká dvouminutový trest.
     
    17:45
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš! V posledních momentech hry vůbec nevypadalo, že by mohli domácí zahrozit, ale z protiútoku vstřelují druhý gól! Tomi vyhodil puk na PETRA PEŠE, který si najížděl pro přihrávku za hostující obranu. Neměl nejlepší střeleckou pozici, ale dokázal bekhendem překonat Valúcha pod horní tyč! Asistence: Jakub Tomi.
     
    17:34
    Uherský Ostroh měl velice dobré střídaní a držel soupeře pod tlakem. Nakonec se na hranici kruhu dostal ke střele Žabčík, ten zápěstím trefuje horní tyč!
     
    14:04
    Polák nabil mezi kruhy Lidákovi, ten ale nedokázal zamířit přesně!
     
    13:27
    Drtiči byli velice důrazní před bránou. Sice se jim nepodařilo vstřelit branku, alespoň vynutili faul soupeře. Na trestnou jede Matěj Maršálek (UOS) za držení.
     
    11:32
    Hosté jsou v útoku velice nebezpeční a domácí můžou být rádi, že z z této akce nepadl gól! Mika prošel hodonínskou obranou jako nůž máslem a už mu zbývalo jen zakončit za ležícího Kotvana, bohužel pro hosty byl ale ve špatném střeleckém úhlu a trefil pouze boční síť!
     
    10:05
    Současně na trestnou putuje právě Jakub Sajdl (HOM) za pozdní dohrání.
     
    08:32
    Mohlo být zle! Tom Polák nahodil přes celé hřiště puk na Valúcha a kotouč před ním nepříjemně skočil, hostující golman dokázal zakročit na poslední chvíli!
     
    05:16
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí celek jde do vedení! Směřička našel JAKUBA SAJDLA, který byl na levé straně osamocený, ještě udělal kličku před brankářem a stačilo mu bekhendem posunout kotouč za brankovou čáru! Asistence: Dominik Směřička, Zdeněk Kučera.
     
    04:20
    Peš dostal nabito na levou stranu, kde jej nekryl žádný soupeř, Valúch ale zakročil!
     
    01:45
    Michal Venclík (HOM) se provinil nedovoleným bráněním ve vlastní obranné třetině. Přesilovka pro hosty!

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 6. Sajdl (Směřička, Kučera), 18. Peš (Tomi), 32. Peš (Černohous), 52. Polák (Janás), 57. Polák (Tomi, Peš) – 23. Vilém Galuška (Mika, Žabčík), 49. Žabčík (Stránský)


    SHKM Baník Hodonín: Kotvan (Zollpriester) – Lidák, Polesný, Směřička, Veselský, Rýpar, Crlík, Výmola – Tomi, Peš (A), Janás – Jajcay, Sajdl, Kučera (C) – Venclík, Polák, Chalupa – Lindner, Černohous
    HOKEJ Uherský Ostroh: Valúch (Lekeš) – Stuchlík, Maršálek, Vaněk, Andrýsek, Žabčík, Rauš D., Nevídal – Zalubil L., Zalubil J., Beneš, Galuška V., Hendrych, Stránský, Rauš M., Machálek, Flora Petr, Mika, Galuška L., Flora Pavel

    Rozhodčí: Brzobohatý, Reich – Bernard, Procházka
    thejrc.org