Marítimo – Moreirense 3:2 (kon.) | Braga – Guimarães 1:0 (kon.) | Boavista – Sporting 1:2 (kon.)
konec
Boavista FC
1:2 (1:1)
Sporting Lisabon
Sobota 09.03.2019, 21:30 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Za námi je další utkání 25. kola portugalské nejvyšší fotbalové soutěže. Zápas nám nabídl velice solidní fotbal, ve druhé půli byl jasně lepší favorit tohoto zápasu z Lisabonu, který si zejména okolo 60. minuty vytvořil několik tutových šancí, avšak ani jednu neproměnil. Spolu s blížícím se koncem utkání Boavista prakticky rezignovala na útočné snažení a remízu by zřejmě asi udržela, jenže šikovně prodaný zákrok na Raphinhu samotným hráčem Sportingu rozhodl o tom, že v 91. minutě byla nařízena penalta a z ní se prosadil kapitán Bruno Fernandes. Boavista v samotném závěru zkoušela štěstí přes dva rohové kopy, ale hosté již závěr ubránili a berou ubojovanou výhru 2:1.

    Z naší strany je to dnes vše. Vlivem povětrnostních podmínek vás dnes utkáním provázeli dva komentátoři. Za pozornost během první půle a úvodu té druhé vám děkuje Michal Luxa, zbytkem utkání vás provedl Tomáš Kalas. Mějte příjemný zbytek víkendu a někdy příště u fotbalu napočtenou! (23:36:49)
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Při dalším rohovém kopu došlo k útočnému (ne)faulu a Sporting bude mít odkop. Tohle již asi hosté zvládnou bez problémů.
     
    90+6
    Nakonec z toho vzešlo dlouhé vhazování, na bližší tyči bojoval o míč jeden z domácích, avšak míč převzal již za čárou.
     
    90+6
    Boavista dostává v závěru rohový kop. Asi poslední akce na srovnání, do vápna ale nemíří domácí gólman.
     
    90+5
    Nastavuje se pět minut, ale hrát se bude zřejmě ještě přesčas.
    90+4. Bruno FERNANDES - 1:2
     
    90+4
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Penaltu vzal na sebe BRUNO FERNANDES jako správný kapitán a tvrdou střelou k levé tyči odpálil jednak kameru za brankou, ale také radost hostujícího týmu!
     
    90+3
    Ale jestli je tohle penalta, tak je celkem zajímavě nařízená...
     
    90+1
    I videosudí potvrdil správnost rozhodnutí, Machado navíc vidí žlutou kartu.
    90.
     
    90
    Penalta pro Sporting v samotném závěru zápasu! Domácí toto rozhodnutí nenesou vůbec dobře, ve vzdušném souboji byl do obličeje Machadem zasažen Raphinha, který šel na zem jako po zásahu šrapnelem!
     
    89
    Diaby mohl rozhodnout! Využil dobíhajícího obránce jako nárazník a narazil si o něj, následná tvrdá střela zleva ale skončila na výborně chytajícím Bracalim!
     
    88
    Hosté z této akce vytěžili pouze rohový kop, ze kterého vůbec nezapršelo a rázem se museli rychle vracet, Njieho ale Mathiéu pokryl bez problémů.
     
    87
    Další faul a 34,5 metrů od branky přesně bude mít Sporting možnost rozehrávky.
     
    85
    Ristovski mohl hrát na další dlouhý centr dopředu, nicméně se na to vykašlal a raději hrál do šířky hřiště. Sporting začíná trochu tlačit čas, pokud chce dnes vyhrát.
     
    84
    Obiora se vydal dopředu jako jeden z mála domácích hráčů za tento poločas. Jenže byl sám proti dvěma hráčům, kteří mu míč jednoduše odebrali a bylo po srandě.
     
    81
    Střídající hráči se nyní vůbec nepohodli. Zatímco Doumbia dával přihrávku „po lajně“ na Diabyho, Diaby zaběhl za obránce směrem k brance a pas tak mířil nikam. Skončila tak velmi zajímavá akce Sportingu.
     
    80
    Sporting rozehrával standardku po faulu u postranní čáry, nákop vzduchem mířil přímo na Fernandése, před ním se ale zjevil Njie a míč mu odebral.

    Michal Luxa

    Tomáš Kalas

    Branky: 3. Neris – 17. E. Machado (vla.), 90+4. B. Fernandes (pen.)

    Karty:   32. Falcone (BOA), 72. Bracali (BOA), 90+1. E. Machado (BOA) – 33. Gudelj (SPL)


    Boavista FC: Bracali – E. Machado, Jubal, Neris, Talocha – Obiora, Mandiang – Bueno, Perdigao (69. Matheus Índio), Gustavo – Falcone (79. Njie).
    Náhradníci: Giovanaz – Carraça, Claro, Matheus Índio, Espinho, Njie, R. Silva.

    Sporting Lisabon: Ribeiro – Ristovski, Coates, Mathieu, Borja (78. Diaby) – Wendel (78. I. Doumbia), Gudelj, B. Fernandes – Raphinha, Phellype, Acuňa.
    Náhradníci: Salin – Cabral, Diaby, I. Doumbia, F. Geraldes, Ilori, A. Pinto.

    Rozhodčí: João Pedro Pinheiro – Bruno Rodrigues, Nuno Eiras
    thejrc.org