Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 1:4 (po nadst. prodl.) | Liberec – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | HC Litvínov – Slavia 3:8 (0:2 po n.s.n.)
Zlín – Vítkovice 0:3 (po nadst. prodl.) | Jihlava – Mladá Boleslav 2:1 (po nadst. prodl.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 4:3 (po nadst. prodl.)
Přerov – Vsetín 7:0 (0:1 po n.s.n.) | Technika Brno – Olomouc 6:2 (po nadst. prodl.) | Pardubice – Kometa Brno 5:6 (po nadst. prodl.)
Plzeň – Kladno 1:3 (3:1 po n.s.n.) | Havířov – Třinec 6:1 (po nadst. prodl.) | Sparta – K. Vary 0:1 (2:3 po s.n.)
Třemošná – Chomutov 2:5 (2:1 po n.s.n.) | Tábor – Žďár n/S 2:3 (po nadst. prodl.) | Kobra – PZ Kladno 3:2 (2:1 po n.s.n.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Mountfield HK
Sobota 09.03.2019, 12:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    62:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši vítězí! Adam Jirků poslal do úniku ŠIMONA MARHU, který musel zakončovat bekhendem, ovšem Franc si vybral trošku slabší chvilku a gumový nesmysl se mu přes beton převalil za čáru! Druhou asistenci si připisuje brankář Tichý. Asistence: Adam Jirků, Jakub Tichý.
     
    60:34
    Na druhé straně připravil v akci dvou proti jednomu Martin Böhm jasný gól Luku Vodlanovi, jenž si kotouč stáhl do bekhendu, avšak jeho střela v prázdné bráně neskončila! Tichý možná zasáhl držadlem hole.
     
    60:16
    Nastavený čas rozehráli lépe Hradečtí, uspěli totiž ve středovém kruhu. Matyáš Budina jej zároveň mohl ukončit, v úniku ale z levého křídla míjí!
     
    58:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši vyrovnávají na 3:3! Kotouč se dostal k MARTINU BÖHMOVI. Před Tichým byl vskutku hustý provoz, Böhm se tedy rozhodl poslat puk na branku a Jakub Tichý ho našel až v době, když už byl v síti! Asistence: Jakub Hladík.
     
    57:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Smolný gól pro Liberec a velká radost na straně hostů! Tygři nedokázali dostat puk ven ze svého pásma. Na modré čáře ho zastavil Šimon Táborský, který okamžitě našel před bránou zcela zapomenutého MATYÁŠE BUDINU. Ten si položil France a zavěsil! Hned vzápětí si domácí vyžádali oddechový čas. Asistence: Šimon Táborský.
     
    54:19
    Na liberecké straně malinko stoupají emoce, Jakub Hujer (LIB) totiž míří na lavici hanby za faul kolenem.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tůma – 2 min., podrážení).
     
    52:02
    Mountfield pokračuje ve spalování šancí! Šimon Marha uháněl zleva prakticky sám na Lukáše France, ovšem trefil jej do vyrážečky.
     
    49:19
    Matěj Novotný vedl akci dvou proti jednomu. Rozhodl se ji vzít na sebe, před Francem se vydal do bekhendového blafáku, z úhlu už ovšem gólmana nepřehodil!
     
    47:17
    Liberec má obrovské štěstí, že je stav takový, jaký je... France totiž znovu zachraňovalo břevno, tentokrát proti střele Šimona Marhy z mezikruží!
     
    42:15
    Lukáš Franc si dnes postavil branku skutečně dobře! Jakub Hujer vyrobil obrovskou chybu v rozehrávce. Puk si vzal Matěj Beneš, jenž si najel až před France a znovu zacinkal na tyč!
     
    33:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield díky důrazu do brány vyrovnává! Šimon Marha zavezl puk do pásma, chvíli počkal, a nahodil ho na Lukáše France. Ten jeho střelu vyrazil pouze před sebe. Matěji Benešovi se kotouč ještě za čáru dorazit nepodařilo, ovšem MATĚJ GIESL se již nemýlil! Asistence: Matěj Beneš, Šimon Marha.
     
    29:33
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tůma – 2 min., podrážení).
     
    29:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla obrovská hokejová paráda JAKUBA HUJERA! Šikovný útočník nabral na obranné modré čáře rychlost, neskutečně se protáhl za záda všech a už mířil zcela sám proti Jakubu Tichému. Toho si rozhýbal a bekhendem jednoduše zasunul černou gumu za čáru! V extralize by tato akce určitě aspirovala na Zlatou helmu, 2:1! Asistence: Bennet Rossmy.
     
    27:49
    Lukáš Franc vyrazil kotouč pouze před sebe. Mezi kruhy se k němu dostal Matěj Geisl, jehož střelu maskovaný muž zvládl vytěsnit!
     
    23:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši trošku nenápadně využívají přesilovku! DAVID PUTZ držel kotouč na levém kruhu. Soupeři mu nechali prostor, vyjel si s ním tedy do trošku lepší pozice a střelou na vzdálenější tyčku překonal Jakuba Tichého. Asistence: Martin Böhm, Luka Vodlan.
     
    21:44
    Obrovská šance Hradce v oslabení! Matěj Beneš vyrazil do přečíslení po boku Adama Jirků. Druhý jmenovaný sám před Francem nastřelil horní tyčku!
     
    21:32
    Tygři si zahrají přesilovku. Lukáš Pajer (HKM) se totiž provinil podrážením.
     
    18:14
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jenčovský – 2 min., krosček).
     
    17:18
    Neskutečný moment! Matěj Havlíček nahodil na France z poloviny hřiště. Domácí brankář chtěl zasáhnout lapačkou, ovšem kotouč tečoval pouze na horní tyč! Od té putoval zpět na rukavici, načež se odrazil těsně před brankovou čáru. Celá eskapáda naštěstí pro Tygry gólem neskončila.
     
    14:53
    Lukáš Souček se protlačil za obrannou linii Tygrů. Před Lukášem Francem si přehodil kotouč na bekhend, načež jej nezvedl přes beton! Důležitý Francův zákrok.
     
    12:13
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Beneš – 2 min., krosček).
     
    11:26
    Znovu byli blízko k úspěchu Tygři. Mikuláš Jenčovský ujel po levé straně, našel před brankou Filipa Kříže, tomu se ale zakončení vůbec nevydařilo.
     
    10:58
    Pořádně divoká pasáž pokračuje, Lukáš Pajer se řítil sám na branku, ovšem vedení Hradce navýšit nedokázal, v pádu totiž netrefil domácí klec!
     
    10:30
    A tutovka také na druhé straně! Obrana Hradce úplně zapomněla na Vojtěcha Poláka, jemuž jeden ze spoluhráčů naservíroval kotouč mezi kruhy. Polák se otočil čelem k brance, načež trefil pouze lapačku Tichého!
     
    09:43
    Liberečtí jsou v těchto chvílích ve velké křeči. Adam Jirků obdržel přihrávku před Lukáše France, jenž jeho střelu vyrazil pravým betonem!
     
    07:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield otevírá skóre dnešního utkání! Na modré čáře si srovnal touš JAKUB JERMAN, jehož svižná střela prosvištěla přes těla v předbrankovém prostoru až za Francova záda. Asistence: Adam Jirků, Matěj Beneš.
     
    06:19
    Rázem se mohli dostat do vedení Východočeši, avšak to by musel Lukáš Pajer mířit z mezikruží přesněji, než nad horní tyčku!
     
    02:31
    Liberec si zahraje první přesilovku Matěj Geisl (HKM) si totiž jde sednout za sekání.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Putz (Böhm, Vodlan), 30. Hujer (Rossmy), 59. Böhm (Hladík) – 8. Jerman (Jirků, Beneš), 34. Giesl (Beneš, Marha), 58. Budina (Táborský), 63. Marha (Jirků, Tichý)


    Bílí Tygři Liberec: Franc (Vopravil) – Böhm, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Polák, Rossmy, Gajda.
    Mountfield HK: Tichý (Lequin) – Táborský, Boukal (A), Havlíček (C), Řehák, Jerman, Pinkas – Giesl, Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek, Marha.

    Rozhodčí: Nepomucký – Bosák, Kettner.
    ocianews.com