San Jose – St. Louis 3:2 (po pr.) | Boston – Ottawa 3:2 (kon.) | Tampa – Detroit 3:2 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 2:5 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 4:2 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 4:1 (kon.)
Edmonton – Toronto 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 4:2 (kon.) | Nashville – Carolina 3:5 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (kon.) | Vancouver – Vegas 2:6 (kon.) | Florida – Detroit 6:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 10.03.2019, 01:11 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u NHL, která má na programu další zápasy. V jednom z nich představí Columbus Blue Jackets a Pittsburgh Penguins. Oba celky se spolu utkaly naposledy v pátek, kdy se radovali Tučňáci.
     
    Oba soupeři spolu bojují o postup do vyřazovacích bojů a je dost možné, že jeden z nich zůstane před branami play-off. I proto je dnešní střetnutí velmi důležité. Lépe je na tom Pittsburgh, jemuž ve Východní konferenci patří šestá příčka, za jednaosmdesát bodů. Navíc Penguins bodovali ve všech pěti duelech a pouze jednou odešli poraženi. Naopak Columbus má o čtyři body méně, nežli jeho dnešní soupeř. Ovšem Blue Jackets v posledních čtyřech zápasech hned třikrát prohráli a do tabulky připsali pouhé dva body za vítězství proti New Jersey Devils.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Nutivaara, Harrington, McQuaid – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Duchene, Dzingel – J. Anderson, Jenner, N. Foligno (C) – Dubinsky, Wennberg, Riley Nash.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Trotman, Dumoulin, Gudbranson, M. Pettersson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.

    Rozhodčí: Joannette, Schlenker – Nagy, Cherrey.
     
    Do utkání zasáhne pouze jeden český zástupce, kterým je opět Dominik Simon. Ten se posunul do elitní formace Pittsburghu, kde doplní osvědčenou dvojici Sidney Crosby a Jake Guentzel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Sidney Crosby vyhrál úvodní vhazování, ale Tučňáci se sami dostali pod tlak. Vyhození po mantinelu tak musel volit Jack Johnson.
     
    00:20
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2 min., sekání).
     
    00:40
    Jevgenij Malkin přihrával bekhendem mezi kruhy, kde se nacházel Patric Hörnqvist, jemuž se puk nabalil na hůl. Hostující celek pak dál kombinoval, ale Phil Kessel trefil soupeře, jenž vyhodil.
     
    01:36
    Marcus Pettersson byl dlouhou dobu schován za brankou a čekal na vystřídání spoluhráčů. Poté se do hry dostal i DOminik Simon, ovšem český hráč byl tím, kdo přišel o černou gumu.
     
    02:20
    Kotouč do předbrankového prostoru dostal najetý Sidney Crosby, který místo zakončení volil přihrávku do druhé vlny. Ovšem tou trefil jen brusle vracejících se soupeřů.
     
    02:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Naskočil z trestné lavice, a jako první se zapsal mezi střelce! Josh Anderson viděl mezi kruhy osamoceného BOONEA JENNERA, jenž svižnou střelou nad vyrážečku překonal brankáře Penguins. Asistence: Josh Anderson a Nick Foligno.
    02:21 Boone JENNER - 1:0
     
    03:45
    Od modré čáry vystřelil Adam McQuaid, jenž trefil prvního bránícího hráče. Columbus je posílen vedoucí brankou a snaží se o navýšení vedení.
     
    04:41
    Nick Bjugstad krosovou přihrávkou našel na vrcholu kruhu Jareda McCanna, jehož pokus mířil do horní části branky. Ovšem Sergej Bobrovskij vyrazil černou gumu nad bránu.
     
    05:38
    Seth Jones se štěstím udržel pásmo a hned poslal puk na branku. Jeho zakončení bylo tečované, ale hostující brankář zareagoval vyrážečkou.
     
    06:00
    V předbrankovém prostoru zůstal osamocený Josh Anderson, jenž měl na holi druhou branku svého týmu. jeho zakončení mířilo pod horní tyč, ovšem Matt Murray předvedl první fantastický zákrok zápasu.
     
    07:20
    Diváci stojí, protože Blue Jackets dlouho točili soupeře před jeho brankou. Další šanci spálil Boone Jenner, jenž z mezikruží trefil nataženou hůl hostujícího maskovaného muže. Další velký zákrok Matta Murrayho.
     
    07:20
    Režie už přepínala na reklamu, ovšem velmi rychle se vrátila. Na ledové ploše se totiž konala velká šarvátka, v níž byl nejaktivnější Artěmij Panarin, jenž udeřil několikrát pěstí do hlavy Patrica Hörnqvista.
     
    Střely na branku: 7:1.
     
    07:20
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Adam McQuaid – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., hrubost).
     
    08:05
    Sidney Crosby viděl před brankou zcela osamoceného Briana Dumoulina, jenž dlouho míchal s pukem, až se dostal ze střelecké pozice. Jeho pokus mezi betony, si následně brankář pohlídal.
     
    08:35
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (David Savard – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:00
    Z pravého kruhu se napřáhl Jevgenij Malkin, jehož pokus vyrazil jeho ruský kolega k zadnímu mantinelu. Sergej Bobrovskij poté pokryl i zakončení z hole Marcuse Petterssona.
     
    09:45
    Dalí pokus vyslal Jevgenij Malkin, jehož zakončení domácí brankář vyrazil před sebe. Na hranici brankoviště operoval Patric Hörnqvist, jenž poslal puk jen vedle pravé tyče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:42
    Dobré dvě minuty se ani jeden z týmů nemohl dostat přes střední pásmo. Kombinace jsme se nedočkali ani po dalším útoku Penguins, který zastavil pro ofsajd čárový rozhodčí.
     
    Střely na branku: 7:6.
     
    12:00
    Od pravého mantinelu zakončoval Patric Hörnqvist, jenž už se nacházel ve velkém úhlu. Sergej Bobrovskij byl namáčknutý u tyče a puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    12:26
    Nahození domácího celku chytil Matt Murray do lapačky, ale rychle rozehrál. Následně Pittsburgh vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    13:02
    Po krosové přihrávce se od modré čáry napřáhl Seth Jones, jehož pokus byl nepřesný a skončil jen na zadním mantinelu.
     
    13:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 2 min., sekání).
     
    13:25
    Vyhození spoluhráče si ze vzduchu do jízdy hodil Matt Cullen, který přejel střední pásmo a vystřelil přes obránce. Domácí brankář puk poté zachytil lapačkou.
     
    14:23
    Přihrávkou před branku se prezentoval Cam Atkinson, jenž hledal obsazeného spoluhráče. Ten o černou gumu přišel a Pittsburgh znovu vyhodil.
     
    15:00
    Columbusu se tato početní výhoda vůbec nepodařila. Hostující mužstvo se tak ubrání a může se snažit o vyrovnání výsledku.
     
    15:30
    Jake Guentzel přihrával mezi kruhy, kam si najížděl Sidney Crosby. Hostující kapitán byl atakován, a tak se k dalšímu zakončení neprocpal.
     
    Střely na branku: 9:7.
     
    16:00
    Zach Aston-Reese přihrával mezi kruhy, kam si najížděl Phil Kessel. Ovšem před střelcem z povolání zasáhl bránící hráč, a tak se bude Pittsburgh bránit.
     
    16:26
    Další útočnou akci Blue Jackets zastavuje hvizd čárového sudího, jenž viděl ofsajd. V přerušené hře sestřelil Seth Jones jednoho ze soupeřů.
     
    17:01
    Pěknou přihrávkou přes střed hrací plochy se prezentoval hostující kapitán, jenž na pravé straně viděl spoluhráče. Jake Guentzel okamžitě pálil do protipohybu gólmana, jenž stejně zareagoval.
     
    17:39
    Penguins dobře napadali rozehrávku soupeře. Z pravého vrcholu kruhu vystřelil ale nepřesně Jared McCann.
     
    18:14
    Přihrávku mířící na pravou stranu hostující obrana zpomalila, a tak se Pierre-Luc Dubois dostal do pásma dřív, než černá guma. Pro ofsajd se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    18:54
    Dominik Simon přečetl úmysl Artěmije Panarina, a tak posunul puk do středního pásma. Blue Jackets čekají na příchod čerstvé formace do hry.
     
    19:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., hákování).
     
    19:24
    Z jedné vystřelil od modré čáry Seth Jones, jehož rána se do prostoru tří tyčí nevešla. Ovšem akce domácího celku před brankou soupeře dál trvá.
     
    19:56
    Zakončení domácího celku z pravého kruhu mířilo do protější šibenice. Jenže Matt Murray vytáhl další podařený zákrok, tentokrát ramenem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla strhující podívanou a hrála se vyrovnaná partie. Columbus skočil do zápasu ve velkém stylu a po naskočení z trestné lavice se mohl radovat Boone Jenner, jenž je zatím jediným střelcem. Pittsburgh postupem času vyrovnal hru, ale Sergej Bobrovskij se rozchytal k velkému výkonu. Abych tu nevychvaloval pouze jednoho brankáře, tak i Matt Murray předvedl několik brilantních zákroků.

    Střely na branku: 11:9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Matt Duchene vyhrál úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky, a tak Blue Jackets mohou pokračovat v početní výhodě.
     
    20:47
    Po souboji za brankou se k puku dostal Teddy Blueger, jenž poslal černou gumu až za branku soupeře. Pittsburgh v pohodě stihne vystřídat.
     
    21:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Seth Jones – 2 min., podrážení).
     
    21:59
    Phil Kessel od pravého mantinelu přihrával před branku, kde se nacházel jen bránící hráč, jenž vyhazuje.
     
    22:17
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to byla obrovská chyba v rozehrávce Tučňáků, kterou využil CAM ATKINSON. Domácí útočník se hnal do levého kruhu, odkud střelou do bližší šibenice překonal Matta Murrayho a vsítil gól v oslabení. Bez asistence.
    22:17 Cam ATKINSON - 2:0
     
    23:48
    Tohle byla hodně nepovedená přesilová hra ze strany Pittsburghu, který inkasoval a navíc si žádnou velkou šanci na vyrovnání ani nepřipsal.
     
    24:32
    Od modré čáry vystřelil Brian Dumoulin, jehož pokus byl mezi kruhy tečován. Ovšem teč střele spíše uškodila, jelikož černá guma zamířila jen do rohu hrací plochy.
     
    25:01
    Hra se opět přerušuje, následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    25:16
    Cink! U pravého mantinelu se kolem svého strážce protáhl Matt Duchene, jehož svižný pokus zamířil do brankové konstrukce. Matt Murray se tentokrát za zakončením pouze ohlédl.
     
    26:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ruská hvězda zachytila puk vyhozený po mantinelu a posunula jej na Phila Kessela, jenž opět našel Jevgenije Malkina. Ten zvedl hlavu a přihrál mezi kruhy, kde už byl připravený poslat kotouč do pravé části branky ZACH ASTON-REESE. Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.
    26:39 Zach ASTON-REESE - 2:1
     
    Střely na branku: 13:11.
     
    26:45
    U střídaček se do sebe pustili Matt Duchene a Zach Aston-Reese. Ovšem tentokrát se vylučovat nebude a následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    27:15
    Tohle byl další neuvěřitelný zákrok brankáře Penguins! Pierre-Luc Dubois přihrál před branku, kam si najel Markus Nutivaara. Ten měl před sebou prázdnou bránu a už se radoval. Ovšem Matt Murray natáhl svou širokou hůl a kotouč zastavil. Wooow, neuvěřitelné!
     
    27:45
    Za odraženým pukem mířil mezi kruhy Garrett Wilson, který chtěl zamířit k levé tyči. Ovšem trefil jen prvního bránícího hráče, a tak se hra otáčí.
     
    28:23
    Od modré čáry vystřelil Erik Gudbranson, jehož pokus byl sražený k mantinelu. Puk se pak vrátil mezi kruhy, kde se nacházel Dominik Simon, jehož bekhendový pokus vyrazil Sergej Bobrovskij.
     
    29:19
    Po souboji Dominika Simona s Markusem Nutivaarou se puk odrazil do ochranné sítě. Protože za to mohl domácí hráč, hra se vrátí do neutrální zóny.
     
    30:35
    Další ofsajd zastavuje hru! Jevgenij Malkin vnikl do útočného pásma, zatímco se jeho spoluhráč nestihl vrátit. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    Střely na branku: 14:12.
     
    31:08
    Z ostrého úhlu zakončoval Dominik Simon, jehož pokus vyrazil domácí brankář. Akce Penguins trvala dál, k odraženému puku se ještě dostal Sidney Crosby, ale ani on bránící hráče nepropálil.
     
    32:06
    Columbus se nacházel pod velkým tlakem, a tak raději vyhazuje přes všechny čáry. Pro icing se bude vhazovat po levé ruce Sergeje Bobrovskije.
     
    32:47
    Marcus Pettersson byl napadán a kotouč kolem něj projel. O vyhození se tak musel postarat Jevgenij Malkin, je z toho další zakázané uvolnění.
     
    33:04
    Od modré čáry se napřáhl Seth Jones, jehož pokus viděl hostující brankář na poslední chvíli. Akce trvala dál, pokus z levé strany Matt Murray vyrazil na druhou stranu, kde se nacházel Artěmij Panarin. Ovšem také on puk přes gólmana do branky nedostal.
     
    34:05
    Po chybě domácího beka se do přečíslení dostal se spoluhráčem Sidney Crosby. Jeho přihrávka byla výborná, ale Jareda McCanna zastavilo zpracování.
     
    Střely na branku: 17:14.
     
    34:43
    Jack Johnson o mantinel vyhazuje na další zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici hostujícího maskovaného muže.
     
    35:38
    Hra se opět přerušuje, když Justin Schultz poslal černou gumu ze středního pásma jen mezi diváky.
     
    36:04
    Hra se nám pořádně kouskuje, další přerušení má na svědomí Jevgenij Malkin, jenž vyhodil na další icing.
     
    36:38
    Zach Werenski našel před brankou Cama Atkinsona, který si stáhl kotouč a poté zakončil. Ovšem byl brankáři blízko, a tak Matt Murray opět chytá.
     
    36:52
    Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož pokus vyrazil brankář betonem. Mezi kruhy se k puku dostal ještě Jake Guentzel, který trefil bránícího hráče.
     
    37:33
    Blue Jackets vyslali další střelecký pokus od modré čáry, ale hostující brankář byl pozorný a kotouč vyrazil k mantinelu.
     
    38:09
    Domácí celek soupeře točil v jeho pásmu, a tak Nick Bjugstad po zisku kotouče vyhazuje za cenu dalšího zakázaného uvolnění.
     
    38:49
    Z levého kruhu se k zakončení ještě dostal Ryan Dzingel, jehož pokus letěl těsně nad ledem. Ovšem Matt Murray je znovu připraven a je to on, kdo drží Pittsburgh ve hře o body.
     
    39:16
    Po vyhraném vhazování na nic nečekal Phil Kessel, jehož zakončení ale zamířilo těsně nad horní tyč. Sergej Bobrovskij byl nyní vystaven do role diváka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také ve druhé části hry jsme sledovali vyrovnanou partii. Columbus se v oslabení dostal do dvoubrankového vedení, když se po chybě hostující obrany prosadil Cam Atkinson. Jenže Pittsburghu se zásluhou Zacha Astona-Reeseho snížil na rozdíl jediného zásahu. Dále se ve hře objevilo několik šancí, ale oba brankáři si připsali pěkné zákroky. Především Matt Murray dnes podává neskutečný výkon.

    Střely na branku: 20:18.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Do útočného pásma vletěl po levé straně Pierre-Luc Dubois, jehož pokus zamířil jen do prvního bránícího hráče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:23
    Po nahození domácího celku se s pukem za branku schoval Justin Schultz, jenž čeká, až mu spoluhráči vystřídají. Poté se Penguins vydali do útoku, ale pokus z levého kruhu pokryl Sergej Bobrovskij.
     
    42:26
    Přihrávka hostujícího celku mířila na českého zástupce, ale hra je přerušena, protože Blue Jackets zahráli vysokou holí.
     
    42:39
    Z pravé strany zakončoval Josh Anderson, jehož pokus hostující brankář velmi dobře viděl a kotouč betonem vyrazil k mantinelu.
     
    43:30
    Po chybě obrany Pittsburghu vletěl do útočného pásma Riley Nash. Jeho zakončení letělo jen vedle levé tyče hostující svatyně.
     
    44:14
    Před hostující branku mířil Cam Atkinson, který přesprintoval soupeře. Ovšem přihrávka z levé strany mířila jen za něj, a tak ze šance nic nebylo.
     
    45:05
    Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož pokus tečoval mezi kruhy pohotový Patric Hörnqvist. Ovšem Sergej Bobrovskij byl opět na správném místě a hru opět přerušil.
     
    45:46
    Dominik Simon si netroufl na přihrávku na střed hrací plochy a sám vyhazuje na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    45:57
    Po rychlé kombinaci vystřelil od modré čáry Adam McQuaid, jehož pokus končí v lapačce brankáře. Matt Murray máchnutím celou situaci ještě prodal.
     
    46:16
    Za nahozením před branku se natahovali Matt Cullen a Garrett Wilson. Ovšem ani jeden z nich kotouč nezasáhl, a tak puk zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    47:23
    Oliver Bjorkstrand se snažil obkroužit branku a zasunout černou gumu k bližší tyči. Domácí útočník byl ale atakován a u tyče byl navíc připraven beton brankáře.
     
    Střely na branku: 24:20.
     
    48:22
    Matt Duchene dlouho držel puk na své hokejce, objel branku a dostal se až do levého kruhu, odkud vyslal bekhendovou přihrávku. Ta přes bojující dvojici na hranici brankoviště proletěla až k brankáři.
     
    49:14
    Na pravé straně dostal dost času Cam Atkinson, který vjel do pásma a okamžitě vystřelil. Jeho pokus hostujícímu brankáři vypadl, ale obránci Matta Murrayho nyní podrželi.
     
    49:27
    Mezi kruhy si najel Josh Anderson, jenž si stáhl kotouč a vystřelil do pravého spodního rohu. Jenže Matt Murray měl beton opět na správném místě a drží Tučňáky ve hře o body.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:26
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Nick Bjugstad, jehož pokus mířil pod horní tyč. Ovšem Sergej Bobrovskij si připsal další podařený zákrok.
     
    51:08
    Po vystřídání se kolem levého mantinelu protáhl do pásma Zach Aston-Reese, jenže jeho pokus zamířil jen do hrudi domácího maskovaného muže.
     
    Střely na branku: 28:22.
     
    52:04
    Z vrcholů kruhů vystřelil Dominik Simon, jehož pokus asi mířil do branky, ale trefil před brankou stojícího Briana Dumoulina.
     
    52:24
    Jake Guentzel měl na holi vyrovnání, ovšem jeho zakončení z levého kruhu orazítkovalo horní tyč domácí svatyně.
     
    52:36
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:06
    Od modré čáry vyslal další bombu Seth Jones, jehož pokus hostující brankář vyrazil. Poté hru až za branku Columbusu poslal Zach Aston-Reese.
     
    53:54
    Seth Jones se s tím nepáral, když střelou od modré trefil soupeře před brankou. K dorážce se dostal ještě Matt Duchene, ale také jeho vychytal Matt Murray.
     
    54:58
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Jack Johnson, jehož střelu vyrazil Sergej Bobrovskij. Poté přišel ještě pokus z druhé strany modré čáry, ale domácí brankář předvedl zákrok lapačkou.
     
    Střely na branku: 30:26.
     
    55:51
    Pokus od modré čáry tečoval Phil Kessel, ale domácí brankář se štěstím puk vyrazil. K dorážce se dral ještě Jevgenij Malkin, ale puk nezasáhl.
     
    56:36
    Sergej Bobrovskij opět přerušuje hru, protože před jeho brankou začíná být hodně dusno. Následuje vhazování po pravé ruce domácího brankáře.
     
    56:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto a Columbus vrací soupeři porážku z předchozího zápasu! Zach Trotman nevyhodil puk z pásma, a tak se Ryan Dzingel a OLIVER BJORKSTRAND hnali ve dvou na gólmana. První jmenovaný vyzval autora branky k zasažení odkryté branky. Asistence: Ryan Dzingel a Matt Duchene.
    56:59 Oliver BJORKSTRAND - 3:1
     
    57:16
    Matt Murray míří na střídačku a Pittsburgh to zkusí v šesti hráčích!
     
    58:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je jen kosmetická úprava! Zach Werenski posunul v obranném pásmu puk na CAMA ATKINSONA, jenž přes celé kluziště dává čtvrtou branku Blue Jackets. Asistence: Zach Werenski.
    58:11 Cam ATKINSON - 4:1
     
    Dnešní utkání sleduje 19 146 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve vyrovnaném utkání dostal Pittsburgh lekci z produktivity a vlastně mu byla dva dny stará porážka oplacena stejnou mincí. Ačkoliv Matt Murray předváděl neuvěřitelné zákroky, tak střelci Penguins našli recept na překonání Sergeje Bobrovskijho pouze jednou. Columbus se posunul díky vítězství na osmou pozici Východní konference, když pod sebe dostal Montreal. Navíc se domácí hráči přiblížili na rozdíl dvou bodů právě Pittsburghu.

    Střely na branku: 33:29.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:11.
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 17:00 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Cam Atkinson (CBJ) 2+0
    2. Sergej Bobrovskij (CBJ) 28 zákroků, 96,6% úspěšnost zákroků
    3. Josh Anderson (CBJ) 0+1
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:45:31)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Jenner (J. Anderson, N. Foligno), 23. Atkinson, 57. Bjorkstrand (Dzingel, Duchene), 59. Atkinson (Werenski) – 27. Aston-Reese (Malkin, Kessel)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Nutivaara, Harrington, McQuaid – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Duchene, Dzingel – J. Anderson, Jenner, N. Foligno (C) – Dubinsky, Wennberg, Riley Nash.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Trotman, Dumoulin, Gudbranson, M. Pettersson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.

    Rozhodčí: Joannette, Schlenker – Nagy, Cherrey

    Diváci: 19 146
    thejrc.org