San Jose – St. Louis 3:2 (po pr.) | Boston – Ottawa 3:2 (kon.) | Tampa – Detroit 3:2 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 2:5 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 4:2 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 4:1 (kon.)
Edmonton – Toronto 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 4:2 (kon.) | Nashville – Carolina 3:5 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (kon.) | Vancouver – Vegas 2:6 (kon.) | Florida – Detroit 6:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 10.03.2019, 01:11 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:11 Cam ATKINSON - 4:1
     
    58:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je jen kosmetická úprava! Zach Werenski posunul v obranném pásmu puk na CAMA ATKINSONA, jenž přes celé kluziště dává čtvrtou branku Blue Jackets. Asistence: Zach Werenski.
     
    58:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:16
    Matt Murray míří na střídačku a Pittsburgh to zkusí v šesti hráčích!
    56:59 Oliver BJORKSTRAND - 3:1
     
    56:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto a Columbus vrací soupeři porážku z předchozího zápasu! Zach Trotman nevyhodil puk z pásma, a tak se Ryan Dzingel a OLIVER BJORKSTRAND hnali ve dvou na gólmana. První jmenovaný vyzval autora branky k zasažení odkryté branky. Asistence: Ryan Dzingel a Matt Duchene.
     
    55:51
    Pokus od modré čáry tečoval Phil Kessel, ale domácí brankář se štěstím puk vyrazil. K dorážce se dral ještě Jevgenij Malkin, ale puk nezasáhl.
     
    52:36
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:24
    Jake Guentzel měl na holi vyrovnání, ovšem jeho zakončení z levého kruhu orazítkovalo horní tyč domácí svatyně.
     
    50:26
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Nick Bjugstad, jehož pokus mířil pod horní tyč. Ovšem Sergej Bobrovskij si připsal další podařený zákrok.
     
    49:27
    Mezi kruhy si najel Josh Anderson, jenž si stáhl kotouč a vystřelil do pravého spodního rohu. Jenže Matt Murray měl beton opět na správném místě a drží Tučňáky ve hře o body.
     
    33:04
    Od modré čáry se napřáhl Seth Jones, jehož pokus viděl hostující brankář na poslední chvíli. Akce trvala dál, pokus z levé strany Matt Murray vyrazil na druhou stranu, kde se nacházel Artěmij Panarin. Ovšem také on puk přes gólmana do branky nedostal.
     
    27:15
    Tohle byl další neuvěřitelný zákrok brankáře Penguins! Pierre-Luc Dubois přihrál před branku, kam si najel Markus Nutivaara. Ten měl před sebou prázdnou bránu a už se radoval. Ovšem Matt Murray natáhl svou širokou hůl a kotouč zastavil. Wooow, neuvěřitelné!
    26:39 Zach ASTON-REESE - 2:1
     
    26:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ruská hvězda zachytila puk vyhozený po mantinelu a posunula jej na Phila Kessela, jenž opět našel Jevgenije Malkina. Ten zvedl hlavu a přihrál mezi kruhy, kde už byl připravený poslat kotouč do pravé části branky ZACH ASTON-REESE. Asistence: Jevgenij Malkin a Phil Kessel.
     
    25:16
    Cink! U pravého mantinelu se kolem svého strážce protáhl Matt Duchene, jehož svižný pokus zamířil do brankové konstrukce. Matt Murray se tentokrát za zakončením pouze ohlédl.
    22:17 Cam ATKINSON - 2:0
     
    22:17
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak to byla obrovská chyba v rozehrávce Tučňáků, kterou využil CAM ATKINSON. Domácí útočník se hnal do levého kruhu, odkud střelou do bližší šibenice překonal Matta Murrayho a vsítil gól v oslabení. Bez asistence.
     
    21:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Seth Jones – 2 min., podrážení).
     
    19:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., hákování).
     
    13:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Zach Aston-Reese – 2 min., sekání).
     
    09:45
    Dalí pokus vyslal Jevgenij Malkin, jehož zakončení domácí brankář vyrazil před sebe. Na hranici brankoviště operoval Patric Hörnqvist, jenž poslal puk jen vedle pravé tyče.
     
    08:35
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (David Savard – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:05
    Sidney Crosby viděl před brankou zcela osamoceného Briana Dumoulina, jenž dlouho míchal s pukem, až se dostal ze střelecké pozice. Jeho pokus mezi betony, si následně brankář pohlídal.
     
    07:20
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Adam McQuaid – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., hrubost).
     
    07:20
    Režie už přepínala na reklamu, ovšem velmi rychle se vrátila. Na ledové ploše se totiž konala velká šarvátka, v níž byl nejaktivnější Artěmij Panarin, jenž udeřil několikrát pěstí do hlavy Patrica Hörnqvista.
     
    07:20
    Diváci stojí, protože Blue Jackets dlouho točili soupeře před jeho brankou. Další šanci spálil Boone Jenner, jenž z mezikruží trefil nataženou hůl hostujícího maskovaného muže. Další velký zákrok Matta Murrayho.
     
    06:00
    V předbrankovém prostoru zůstal osamocený Josh Anderson, jenž měl na holi druhou branku svého týmu. jeho zakončení mířilo pod horní tyč, ovšem Matt Murray předvedl první fantastický zákrok zápasu.
    02:21 Boone JENNER - 1:0
     
    02:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Naskočil z trestné lavice, a jako první se zapsal mezi střelce! Josh Anderson viděl mezi kruhy osamoceného BOONEA JENNERA, jenž svižnou střelou nad vyrážečku překonal brankáře Penguins. Asistence: Josh Anderson a Nick Foligno.
     
    00:20
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2 min., sekání).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Jenner (J. Anderson, N. Foligno), 23. Atkinson, 57. Bjorkstrand (Dzingel, Duchene), 59. Atkinson (Werenski) – 27. Aston-Reese (Malkin, Kessel)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Nutivaara, Harrington, McQuaid – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Duchene, Dzingel – J. Anderson, Jenner, N. Foligno (C) – Dubinsky, Wennberg, Riley Nash.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – J. Schultz, J. Johnson, Trotman, Dumoulin, Gudbranson, M. Pettersson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, McCann – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.

    Rozhodčí: Joannette, Schlenker – Nagy, Cherrey

    Diváci: 19 146
    thejrc.org