Rostov – Arsenal Tula 0:0 (kon.) | Zenit – Ufa 2:1 (kon.) | Dynamo – Spartak 0:1 (kon.)
Machačkala – Lok. Moskva 0:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
0:1 (0:1)
FK Spartak Moskva
Neděle 10.03.2019, 17:00 • Arena Chimki, Chimki • Ruská Premier Liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:00:06)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
     
    Je dobojováno! Moskevské derby nabídlo zápas dvou naprosto odlišných poločasů. V prvním z nich byl jasně lepší Spartak, který se zásluhou Džikiji dostal do vedení. Po změně stran se naopak hrálo jen na branku Selichova. Tu nejvíce ohrožoval Lucenko, jehož první velkou šanci zastavil Džikija a o pár minut později pro změnu trefil břevno. Spartak tak udržel své vedení do úplného konce a minimálně na dvě hodiny se posouvá před Lokomotiv na čtvrté místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z nákopu Morozova resultoval rohový kop. Do vápna doběhl i Anton Šunin, ovšem centr Joãozinha obrana Spartaku odvrátila.
     
    90+3
    Jevgeněv dobře vystoupil proti Zé Luíse a učebnicově zastavil jeho protiútok. Po faulu na Zobnina už probíhá hromadné stěhování národů před branku Selichova.
     
    90+2
    Gulijev pošetřil několik cenných vteřin před rozehrávkou standardní situace. Tu určitě mohl rozjet lépe, neboť na centr zleva nikdo v bílém nedosáhl.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány poslední čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Lorenzo Melgarejo, přichází Alexander Lomovickij.
     
    88
    V blízkosti hostujícího vápna je opravdu hodně husto. Joãozinho se pokusil překonat balík těl centrem, jenž nasměroval do dlaní brankáře Selichova.
     
    87
    A další dobrý obranný zákrok hostujícího kapitána Džikiji. Není pochyb o tom, že cenu pro nejlepšího hráče zápasu dostane právě on.
     
    86
    Spolupráce mezi Joãozinhem a Lucenkem dnes bezesporu funguje. Druhý jmenovaný ještě hledal někoho ve vápně, ale našel jen Džikiju.
     
    84
    A další žlutá karta. Za ztrátu balónu a hlavně následné nakopnutí unikajícího Melgareja ji dostal domácí obránce Jevgeněv.
     
    83
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Sofiane Hanni, přichází Alexandr Tašajev.
     
    83
    Jevgeněv zpomalil protiútok Zé Luíse, který posléze atakoval Toniho Šunjiće a také vyfasoval od hlavního arbitra Turbina žlutou kartu.
     
    82
    Miguel Cardoso nezkrotil těžký pas napříč pokutovým územím. Špatným prvním dotykem poslal míč do zámezí.
     
    81
    Moskevské derby dospělo do poslední desetiminutovky. Zápas nabral velké grády, o které nebude nouze ani v závěru. Dá se očekávat, že Dinamo bude pokračovat ve velkém tlaku.
     
    80
    Luiz Adriano neměl šanci dosáhnout na přihrávku od Rasskazova. Ta propadla k Šuninovi, do kterého brazilský legionář nesportovně strčil a řekl si o žlutou kartu.
     
    79
    Domácí v těchto minutách posílají do pokutového území jeden centr za druhým. S tím od Cardosa si defenziva Spartaku poradila.

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Džikija (Luís)

    Karty:   15. S. Sow (DMO), 84. Jevgeněv (DMO) – 56. Gulijev (SPM), 69. Lucas (SPM), 76. Džikija (SPM), 80. L. Adriano (SPM), 83. Luís (SPM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov (65. Morozov), T. Šunjić, Holmén, Rauš (70. J. Markov), Jevgeněv – Joãozinho, Tetteh, S. Sow, Černych (46. Cardoso) – Lucenko.
    Náhradníci: Leščuk – Cardoso, Gruljov, Lipovoi, J. Markov, Morozov, Moskvičov, Pančenko, Rykov.

    FK Spartak Moskva: Selichov (C) – Rasskazov, Kutěpov, Džikija, Lucas – Gulijev, Zobnin – Melgarejo (90. Lomovickij), Melkadze (52. L. Adriano), Hanni (83. Tašajev) – Luís.
    Náhradníci: Maximenko – L. Adriano, Bocchetti, Glušakov, Glušenkov, D. Kombarov, Lomovickij, Maslov, Pedro Rocha, Tašajev, Umjanov.

    Rozhodčí: Turbin – Kobzev, Bolotěnkov
    thejrc.org