Sparta – Dukla Praha 4:1 (kon.) | Jablonec – Příbram 4:6 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:1 (2:1)
FK Dukla Praha
Pondělí 11.03.2019, 13:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • Juniorská liga – Čechy • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Sparta Praha a FK Dukla Praha.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty se v tomto ročníku opírají o stabilní výkony, které momentálně stačí na první pozici. Sparta má na svém kontě šestačtyřicet bodů, v tuto chvíli má náskok na druhou Mladou Boleslav už devět bodů, navíc má svůj dnešní zápas k dobru. Domácí celek dnešního utkání v minulém kole podruhé v sezóně prohrál, neuspěl totiž na hřišti posledních Českých Budějovic, který se nakonec radovaly z vítězství 2:1. Sparta je ale vůbec nejlepším celkem na domácím stadionu, dohromady zde odehrála osm zápasů, přičemž přišla o body pouze v jednom jediném zápase (remíza).
     
    FK Dukla Praha

    Na opačné straně se nachází pražská Dukla, která si vede o poznání hůř. Dukla totiž okupuje sedmou pozici, přičemž na šestý Hradec Králové ztrácí pouze jeden body. Pražský celek se ale v posledních týdnech neopírá o dobrou formu, z posledních tří zápasů vyhrál pouze v jediném zápase. V minulém kole navíc Dukla nezvládla pražské derby proti Slavii, ta totiž na hřišti soupeře zvítězila výsledkem 2:0. Dukle se na venkovních stadionech daří průměrně, z deseti zápasů vyhrála hned pětkrát, poslední venkovní zápas ale nabídl hodně vysokou porážku 1:5.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Heča – Gabriel, Penc, Sváta (C), Flak, Vácha, Sláma, Plavšić, Zuberu, Hájek, Drchal
    Náhradníci: Prokopec, Čajkovský, Radwan, Palečko, Traoré, Ambler, Kotek

    FK Dukla Praha: Svítil – Douděra (C), Korček, Straňák, Kosík, Mentberger, Boettcher, Šolaja, Kolman, Vyleta, Janko
    Náhradníci: Burget, Dostál, Kubů, Schneider, Šmejkal

    Rozhodčí: Klupák – Vyhnanovský, Cichra.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také domácí hráči, kteří to ihned zkoušeli centrem do pokutového území, což se ale vůbec nepovedlo.
     
    4
    Autového vhazování se ujal domácí Gabriel, který vhazoval ke středovému kruhu. Sparta se ihned rozhodla přenést hru na levou stranu.
     
    5
    Dukla se nedostala s míčem ani ke středovému kruhu, ještě před ním totiž zasáhl jeden z protihráčů, který okamžitě rozjel akci po levém křídle.
     
    6
    Hrací předmět doskákal ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro hostující celek, který se ale míč celkem rychle zbavil.
     
    7
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop pro Spartu, avšak míč doplachtil pouze na hlavu protihráče, který ho odhlavičkoval ven z pokutového území.
     
    8
    Domácí zahrávali standardku z velmi dobré vzdálenosti do branky, avšak míč skončil pouze na dobře postavení zdi soupeře.
     
    9
    Následoval útočný výpad po pravém křídle, kde si tento prostor dokázal pohlídat jeden z protihráčů. Krátce poté se Dukla dostala k balónu.
     
    10
    Posléze přiletěl z pravé strany nadýchaný centr, který před brankářem Hečou odklízel jeden z spoluhráčů, který zasahoval na jedničku.
     
    11
    Výkopu od své branky se ujal hostující brankář Svítil, který poslal míč kousek za polovinu hrací plochy, kde jeho kolegové uspěli v souboji.
     
    12
    Následovala nepřesná kombinace v podání hráčů Dukly, míč tak skončil v zámezí. Domácí brankář Heča tak bude vykopávat.
     
    13
    Domácí táhli nebezpečný útok středem hrací plochy, načež došlo ke střeleckému pokusu, který ale směřoval kousek vedle branky.
     
    14
    Na druhé straně hrací plochy jsme sledovali hodně krátkou kombinaci, která přinesla další nepřesnost, čehož využila domácí dvojice protihráčů.
     
    15
    Sparta si vybojovala už druhý rohový kop, který ale rovněž nepřinesl nic moc nebezpečného. I tentokráte zasahovala obrana Dukly.
     
    16
    Vzápětí se Dukla chystala přenést hru na pravou stranu hrací plochy, kde ale číhal důrazný protihráč, který se čistým způsobem dostal k míči.
     
    17
    Aby toho nebylo málo, tak si Sparta vyzkoušela další rohový kop, který přinesl nebezpečný centr, jenž nakonec znamená zisk dalšího rohu.
     
    17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí si vybojovali další rohový kop, po kterém se v pokutovém území nejlépe zorientoval VÁCLAV DRCHAL, který bez větších potíží propálil brankáře Svítila.
     
    18
    Dukla se pokusila o hodně rychlou odpověď, přičemž to z hranice pokutového území zkoušel Janko, který ale zamířil přímo do náruče brankáře.
     
    19
    Domácí to zkoušeli po levém křídle, kde se ale Plavšić nedokázal natáhnout pro balón. To vše přineslo autové vhazování, po kterém fauloval Flak.
     
    20
    Jenomže ani Dukla nepodnikla přesnou kombinaci středem hrací plochy, přenesení hry totiž skončilo v zámezí. O autové vhazování se postará Douděra.
     
    21
    Na levém křídle měl celkem dostatek času na centr domácí Flak, který ale našel pouze hlavu protihráče. Nyní budeme sledovat odkop od branky Dukly.
     
    22
    Penc se nyní nechal předskočit protihráčem, načež musel sáhnout k nedovolenému zákroku. Šolaja tak vybojoval nadějnou standardní situaci.
     
    23
    Jednalo se o rozehrávku nakrátko, která nakonec přinesla nadýchaný bochánek. Ten v pokutovém území ještě prodlužoval Gabriel, Sparta se tak ubránila.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, i nadále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Nyní to jsou hosté, kdo má trochu více ze hry.
     
    26
    Plavšić se dokázal probít do pokutového území, kde upadl na zem, za což si vysloužil žlutou kartu za simulování.
    26. Měla se pískat penalta?
     
    26
    Žlutou kartu dostává Srdjan Plavšić (AC Sparta Praha).
     
    29
    Svítil opět rozehrával od své branky, načež se k vyvezení kulatého nesmyslu dostal Kosík, který za obranou ale nedokázal najít Šolaju.
     
    30
    Na druhé straně to po pravém křídle zkoušel domácí Zuberu, který ale narazil na jednoho z protihráčů. Tentýž hráči si potém pomohl nedovoleně.
     
    31
    Prudké přenesení hry mělo na pravém křídle najít Kosíka, který měl k míči hodně daleko. Naopak se k němu jako první dostal brankář Heča.
     
    32
    Do pokutového území Dukly se snesl další centr, na který si na zadní tyči počkal Korček, který to poté ještě vyřešil s brankářem Svítilem.
     
    33
    Gabriel se dokázal protáhnout kolem protihráče, načež vyslal přízemní nabídku do pokutového území, kde si ale ukopl míč daleko od nohy Zuberu.
     
    34
    Hájek se dostal k volnému míči, který ihned posílal na levou stranu hrací plochy, kde se k centru dostal Plavšić. Jeho nabídka našla pouze Douděru.
     
    35
    Zuberu dokázal přeposlat přihrávku na Slámu, který mu ale nedokázal vrátit do tandemu. Poté se ještě včas vrátil Zuberu, který zastavil přihrávku na Mentbergera.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Filip Korček (FK Dukla Praha).
     
    36
    Sparta chybovala v rozehrávce, čehož soupeř ale nedokázal využít. Mentberger totiž vyprodukoval až příliš prudkou přihrávku na Kolmana.
     
    37
    Nedovoleným zákrokem se provinil hostující Korček, který u pokutového území zastavil protihráče. Následovat bude přímý kop z dobré pozice.
     
    38
    Jednalo se o centrovanou nabídku do malého vápna, kam se jako první dostal Zuberu, jenž ale hlavičkoval vedle. Svítil nevyběhl přesvědčivě.
     
    39
    Dukla je v posledních minutách pod menším tlakem, nyní ale dokázal balón vyvézt Boettcher, který ale záhy nepřesně přenášel hru na levou stranu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu druhá branka v hostující svatyni! Jeden z hostujících hráčů zbytečně zmatkoval u svého pokutového území, čistým způsobem ho navíc dokázal obrat VÁCLAV DRCHAL, který se natlačil do šestnáctky, odkud přízemní střelou překonal Svítila ránou na přední tyč.
    40. DRCHAL - 2:0
     
    42
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme tady kontaktní branku! Dukla si vybojovala standardní situaci kousek od pokutového území, k rozehrávce se postavil VOJTĚCH MENTBERGER, který zamířil přesně k bližší konstrukci, kam se brankář Heča nestačil včas natáhnout.
    42. MENTBERGER - 2:1
     
    44
    Domácí si chtěli vzít dvoubrankové vedení zpět, avšak přízemní rána prosvištěla kousek vedle branky. Svítil tentokráte nemusel zasahovat.
     
    45
    Heča vytasil důležitý zákrok, míč se mu podařilo vyrazit na rohový kop.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. V úvodu utkání jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak postupem času se do hry začala dostávat Sparta, jenž se nakonec postarala o jediné dvě branky, které měl na svědomí Drchal. Dukla postupem času rovněž začala aktivně útočit, za což si zasloužila kontaktní branku, o kterou se z přímého kopu postaral Mentberger.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Sharani Zuberu, přichází Radim Prokopec.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Dominik Straňák, přichází Matyáš Kubů.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišel nedovolený zákrok z hostující strany, u středového kruhu si pomohl faulerm obránce Korček.
     
    49
    Také na druhé straně bylo pískáno, těsně před pokutovým územím totiž skončil na zemi hostující Šolaja, následovat bude standardní situace.
     
    50
    Jednalo se o rozehrávku nakrátko, načež Vyleta přeci jenom zkoušel odcentrovat do pokutového území, avšak trefil protihráče před sebou.
     
    51
    Červenou kartu dostává Dawid Dominik Boettcher (FK Dukla Praha).
    51. Červená karta
     
    52
    K oné rozehrávce standardní situace se nakonec ujal Plavšić, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho pokus ale minul branku o metr.
     
    53
    Míč se dostal až na kopačku brankáře Svítila, kterému se nepodařilo konstruktivně rozehrát. Následně se k centru dostal Gabriel, který nikoho nenašel.
     
    54
    Za zdánlivě ztraceným míčem se hnal hostující Janko, který navíc ještě fauloval jednoho z protihráčů, za což si vysloužil domluvu u rozhodčího.
     
    55
    Sparta i tentokráte přenášela hru na pravou stranu, odkud Gabriel přihrával zpět ke středu hrací plochy, kde si čistým způsobem pomohl Boettcher.
     
    56
    Následně se autového vhazování z levé strany ujal Penc, který si pro spolupráci vybral Plavšiće, jenž ještě přihrával k pokutovému území na Svátu.
     
    57
    Jenomže před pokutovým územím čekala přesila protihráčů, která navíc dokázala podniknout protiakci, přičemž Šolaja ještě zachránil míč na hřišti.
     
    58
    Dostál si dával s provedením autového vhazování celkem načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Vzápětí sám na branku uháněl Drchal, který byl zastaven v rámci pravidel.
     
    59
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Gabriel, přichází Radwan Abdelkader.
     
    60
    Radwan si na pravém křídle dokázal vyměnit míč se Slámou, načež druhý jmenovaný chtěl odcentrovat do malého vápna, což přineslo slabý centr.
     
    61
    Obrannou povinnost si splnil hostující Mentberger, který za sebe nepustil aktivního Plavšiće. Jako poslední se dotkl míče prvně jmenovaný hráč.
     
    62
    Nakonec si Sparta vybojovala rohový kop, o který se postaral právě Plavšić. Ten v šestnáctce našel Svátu, jehož hlavičkový pokus byl nepřesný.
     
    63
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Dominik Vyleta, přichází Daniel Dostál.
     
    63
    Svítil si hodně nahlas řekl o míč, který nakonec skončil v jeho rukavicích. Následoval ale nepvoedený odkop, po kterém Prokopec pálil nad branku.
     
    63
    Plavšić nyní upadl po souboji s protihráčem na zem, načež se po soupeři ohnal, za což logicky uviděl druhou žlutou kartu.
     
    63
    Žlutou kartu dostává David Douděra (FK Dukla Praha).
     
    64
    Žlutou kartu dostává Kristián Flak (AC Sparta Praha).
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Dukal stále prohrává o jednu branku. Nyní se ale síly na trávníku srovnaly, což je pro hostující hráče příznivější.
     
    66
    Sparta se ujala dalšího autového vhazování, po kterém se po delší době dostal k míči také Heča, jenž na jistotu rozehrál po zemi na Svátu.
     
    67
    Nyní na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, který tak musel za postranní čáru. Dukla bude na několik vteřinek oslabená o dalšího hráče.
     
    68
    Hájek se u postranní čáry nedokázal prodrat kolem Kolmana, který do míče vložil kopačku. To vše znamená, že domácí budou opět vhazovat.
     
    69
    Svítil rozehrál od své branky, přičemž to zkoušel rozehrávkou k postranní čáře, načež se málem do úniku na branku dostal jeden z hostů.
     
    70
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kristián Flak, přichází Martin Ambler.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Mentberger, přichází Karel Schneider.
     
    74
    Dukla rozjela sympatickou kombinaci v blízkosti pokutového území, načež zablokována rána doskákala kousek vedle branky domácích.
     
    75
    Logicky tak přišel na řadu rohový kop, který z malého vápna odklízel domácí Sváta. Posléze si útočným faulem pomohl forvard Šolaja.
     
    76
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Kolman, přichází David Burget.
     
    76
    Heča si nyní vyzkoušel práci s míčem, i tentokráte raději rozehrál po zemi na spoluhráče. Na útočnou polovinu se vydal Sláma, který si narazil s Mohamedem.
     
    77
    Drchal mohl zkompletovat hattrick! Domácí forvard si totiž v pokutovém území zasekl míč na levou nohu, avšak poté mířil kousek vedle brány.
     
    78
    Sparta se opět usadila na polovině soupeře, kde si vybojovala faul na levé straně hrací plochy. Rychlá rozehrávka domácím ale nevyšla.
     
    79
    Hlavní sudí ještě napomenul jednoho z hráčů Dukly, domácí tak budou zahrávat standardku. K míči se staví střídající Mohamed.
     
    80
    Nakonec se jednalo o rozehrávku nakrátko, přičemž Prokopec přihrával až ke středovému kruhu, odkud Sváta přihrával až na kopačku Heči.
     
    80
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme třetí branku domácích! Z levé strany přiletěl do pokutového území přízemní centr, ten si zády k brance zpracovával VÁCLAV DRCHAL, který po otočce bezpečně propálil bezmocného brankáře Svítila.
    80. DRCHAL - 3:1
     
    81
    Nakonec se do šance dostal jeden z domácích, který vystihl špatnou rozehrávku, avšak míč poslal pouze do brankáře Svítila.
     
    82
    V tuto chvíli to s hostujícím celkem nevypadá vůbec dobře, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut.
     
    83
    Hosté rozehrávali volný kop z vlastní poloviny, přičemž se Dukla rychle dostala na druhou stranu hrací plochy, kde čistě zasahoval Penc
     
    84
    Jenomže před pokutovým územím skončil na zemi Dostál, logicky tak přijde na řadu standardní situace. Zcela jistě se bude jednat o přímý pokus na branku.
     
    85
    Bylo tomu skutečně tak. K rozehrávce se totiž postavil Korček, jehož obstřel zdi skončil vysoko nad brankou, Heča tak nemusel zasahovat.
     
    88
    Svítil raději na jistotu odkopával do zámezí, což pro domácí přineslo autové vhazování. Sparta se s míčem nastěhovala na vlastní polovinu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Je tu pokutový kop pro Spartu!
     
    89
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rázem je to o tři branky! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil VÁCLAV DRCHAL, který zvolil zakončení k levé tyči, kam se vydal také brankář, avšak ten na hrací předmět nedosáhl.
    89. DRCHAL - 4:1
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 4:1. Dukla si druhý poločas zkomplikovala hned v samotném úvodu, kdy se nechala vyloučit o jednoho hráče. Síly na trávníku se ale rychle srovnaly, neboť za domácí stranu musel předčasně do sprch Plavšić. Sparta pochopitelně měla více ze hry, o rozhodující branku se opět postaral Drchal, který navíc přidal ještě čtvrtou branku. Dukla tak nezvládla ani další pražské derby, avšak Sparta byla před zápasem v roli jasného favorita. (14:50:39)

    David Suchý

    Branky: 17. Drchal, 40. Drchal, 80. Drchal, 89. Drchal (pen.) – 42. Mentberger

    Karty:   26. Plavšić (SPA), 26. Plavšić (SPA), 64. Flak (SPA) – 36. Korček (DUK), 63. Douděra (DUK)   63. Plavšić (SPA)   51. Boettcher (DUK)


    AC Sparta Praha: Heča – Gabriel (59. Abdelkader), Penc, Sváta (C), Flak (70. Ambler), Vácha, Sláma, Plavšić, Zuberu (46. Prokopec), Hájek, Drchal
    Náhradníci: Prokopec, Čajkovský, Radwan, Palečko, Traoré, Ambler, Kotek

    FK Dukla Praha: Svítil – Douděra (C), Korček, Straňák (47. Kubů), Kosík, Mentberger (70. Schneider), Boettcher, Šolaja, Kolman (76. Burget), Vyleta (63. Dostál), Janko
    Náhradníci: Burget, Dostál, Kubů, Schneider, Šmejkal

    Rozhodčí: Klupák – Vyhnanovský, Cichra

    Diváci: 100
    thejrc.org