NY Islanders – Columbus 2:0 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:2 (kon.) | Toronto – Tampa 2:6 (kon.)
Minnesota – San Jose 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 7:1 (kon.) | Colorado – Carolina 0:3 (kon.)
Edmonton – NY Rangers 3:2 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
7:1 (2:1, 4:0, 1:0)
Arizona Coyotes
Úterý 12.03.2019, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:56 Brendan PERLINI - 7:1
     
    59:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Zhruba dvacet vteřin před koncem se už zdálo, že domácí rezignují na jakýkoliv útok. Pak ale Murphy nahodil puk vpřed a po DeBrincatově šťastné přihrávce do brankoviště dokonal popravu svého bývalého týmu BRENDAN PERLINI – hattrick! Asistence: Alex DeBrincat, Connor Murphy.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Gustav Forsling – 2 min., držení).
     
    43:51
    Neuvěřitelný okamžik! Doslova milimetry dělily od hattricku Perliniho, který se snad potřetí dostal do úniku a jeho střela se po zásahu Pickarda a pravé tyče zastavila doslova na brankové čáře!
     
    37:11
    Saad pěknou přihrávkou skrz oba obránce vysunul Krügera, který dovezl puk k Pickardově betonu. Ještě předním byl seknut Chychrunem, takže i Blackhawks si zahrají v početní výhodě.
     
    35:03
    První vyloučení celého zápasu. Na svědomí ho má domácí obránce Erik Gustafsson, jenž dostal dvě minuty za seknutí Crouse.
    34:08 Jonathan TOEWS - 6:1
     
    34:08
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hra kočky s myší pokračuje šestým domácím gólem! JONATHAN TOEWS to vzal z pravé strany a z mezikruží vystřelil mezi nohy bezradného Pickarda.
     
    34:08
    Další propadnutí hostující obrany, za kterou dostal únikovou přihrávku Toews. Ten byl zezadu faulován Chychrunem a proto se bude konat trestné střílení.
    28:50 Patrick KANE - 5:1
     
    28:50
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Kojoti jsou zralí na ručník! Ekman-Larsson pokazil rutinní přihrávku u vlastní branky. A než se stihl pořádně zorientovat, tak si Kahun, Anisimov a PATRICK KANE stihli dát několik přihrávek, po kterých největší domácí hvězda zakončovala do naprosto prázdné branky. Asistence: Arťom Anisimov, Dominik Kahun.
     
    26:26
    Střídání v týmu Arizona Coyotes: ze hřiště odchází Darcy Kuemper, přichází Calvin Pickard.
    26:26 Chris KUNITZ - 4:1
     
    26:26
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Další hrubice v hostující rozehrávce a další puk v brance Arizony! Dahlström na modré čáře zachytil Goligoského pas, který měl nastartovat Kellera. Následovala rychlá souhra před brankovištěm, kde se Kämpf neunáhlil a ještě jednou přihrávkou připravil stoprocentní loženku pro CHRISE KUNITZE. Asistence: David Kämpf, Marcus Krüger.
    23:16 Brendan PERLINI - 3:1
     
    23:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují do dvougólového náskoku! Dominik Kahun se pěkně uvolnil v rohu útočného pásma a přihrál k mezikruží, kde Strome z jedničky posunul puku BRENDANU PERLINIMU a ten pohotovým zakončením vstřelil svůj desátý gól v sezóně. Asistence: Dylan Strome, Dominik Kahun.
    08:09 Brandon SAAD - 2:1
     
    08:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hned další akce domácího týmu končí gólem a najednou to jsou Blackhawks, kteří vedou! Tentokrát to skvěle udělal Toews, který si na pravém křídle bravurně pokryl puk před Chychrunem a přihrál do brankoviště, kde už čekal BRANDON SAAD a nastavenou hokejkou zaznamenal už svůj dvaadvacátý gól v sezóně. Asistence: Jonathan Toews, Erik Gusafsson.
    06:38 Brendan PERLINI - 1:1
     
    06:38
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hostující radost z vedoucí trefy netrvala dlouho! Brent Seabrook vymyslel skvělou přihrávkou z obranné modré čáry, kterou vyslal do úniku BRENDANA PERLINIHO. Ten se své šance rozhodně nezalekl a precizní střelou zápěstím překonal svého nedávného spoluhráče Darcyho Kuempera. Asistence: Brent Seabrook, Alex DeBrincat.
    04:27 Richard PÁNIK - 0:1
     
    04:27
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes ustáli velký tlak a z první šance se dostávají do vedení! Christian Dvorak přihrál z krátkého mantinelu na RICHARDA PÁNIKA, jehož první bekhendovou střelu Crawford betonem vyrazil, ale na dobře načasovanou dorážku slovenského útočníka už nestačil. Asistence: Christian Dvorak.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 7. Perlini (Seabrook, DeBrincat), 9. Saad (J. Toews, E. Gustafsson), 24. Perlini (D. Strome, Kahun), 27. Kunitz (Kämpf, Krüger), 29. P. Kane (Anisimov, Kahun), 35. J. Toews (TS), 60. Perlini (DeBrincat, C. Murphy) – 5. Pánik (Dvorak)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Delia) – Seabrook (A), Keith (A), E. Gustafsson, C. Murphy, Dahlström, Forsling – Sikura, J. Toews (C), Saad – Perlini, D. Strome, DeBrincat – P. Kane, Anisimov, Kahun – Krüger, Kämpf, Kunitz.
    Arizona Coyotes: Kuemper (27. Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Demers – Keller, Dvorak, Pánik – Fischer, Cousins, Galchenyuk – Hinostroza, Richardson (A), Grabner – J. Archibald, Kempe, Crouse.

    Rozhodčí: Pochmara, Syvret – Sericolo, Devorski

    Diváci: 21 574
    thejrc.org