Dijon – PSG 0:4 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Úterý 12.03.2019, 19:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:5. (20:50:38)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Paris Saint-Germain, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. Hosté měli v tomto celku výraznou územní převahu, navíc byli směrem dopředu nebezpečnějším celkem. V prvním poločase jsme se dočkali dvou branek, ta třetí přišla v samotném úvodu druhého dějství, přičemž v ní měl prstý Ángel Di María. I postupem času si PSG vytvořilo další šance na zvýšení náskoku, nakonec čtvrtá branka přišla v poslední minutě nastaveného času.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Eric CHOUPO-MOTING - 0:4
     
    90+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka! Pařížané rozjeli jednu z posledních akcí tohoto zápasu, Mbappé si na půlící čáře narazil s protihráčem, načež roztáhl hru na Meuniera. Ten pro změnu servíroval míč do malého vápna, kde skluzem zakončil do branky MAXIM CHOUPO-MOTING.
     
    90+2
    Na druhé straně zkoušel dloubáčkem přehodit brankáře Mbappé, rovněž mu to ale nevyšlo.
     
    90+1
    Až nyní první kloudnější výstraha z domácí strany, avšak Aréola zasahoval u své konstrukce včas. I tentokráte hostující brankář rozehrál po zemi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. PSG v poklidu kráčí za dalším vítězstvím, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Roztažení hry směřovalo na levou stranu, kde se nacházel Aguerd. Jeho střílená nabídka měla hodně špatné parametry, míč nakonec skončil vedle branky.
     
    85
    Verrattiho kolmice měla najít naběhnuvšího Dagbu, který se po míči natahoval ze všech sil, avšak ani to nestačilo. Rúnarsson tak bude vykopávat.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Dijon by chtěl zkorigovat nepříznivý výsledek. Na to už ale nemá zrovna dostatek času.
     
    83
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Benjamin Jeannot, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    82
    Tohle už byla vyložená šance! Kimpembe dokázal načasovat přihrávku na Mbappého, který si v pokutovém územím pohrál s protihráčem, načež trefil pouze zadní konstrukci.
     
    81
    Logicky přišel na řadu další rohový kop, který z pravé strany obstaral obránce Bernat. Jeho centr našel Meuniera, který ani tentokráte nepálil kloudně.
     
    80
    Na opačné straně si nedovolený zákrok snažil vymodlit Said, kterému tato snaha vůbec nevyšla. Vzápětí Choupo-Moting přeposlal na Meuniera, který trefil protihráče do zad.
     
    79
    Střídající Diaby dokázal načasovat přihrávku na Mbappého, který se po přešlapovačce dostal k táhlé ráně levou nohou, která vyprodukovala nepřesný pokus.
     
    78
    Po pravém křídle se dostával do pokutového území Meunier, kterého včas dokázal zastavit Amalfitano, jenž navíc vytasil náramně čistý zákrok skluzem.
     
    77
    Paris Saint-Germain využilo hned tři střídání v jeden moment, hostující lodivod tak už nemůže sahat do sestavy. Naopak domácí kormidelník ještě může.

    David Suchý

    Branky: 7. Marquinhos (Di María), 40. Mbappé (Kurzawa), 50. Di María, 90+2. Choupo-Moting (Meunier)

    Karty:   49. Lautoa (DIJ), 69. Keita (DIJ) – 37. Marquinhos (PSG)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:5.
    Dijon FCO: Rúnarsson – Marié, Yambéré, Lautoa (C), Aguerd – Balmont, Abeid (71. Sammaritano) – Amalfitano, Jeannot (83. Kwon Čang-hoon), Saïd – Tavares (65. Keita).
    Náhradníci: Allain – Chafik, Kwon Čang-hoon, Keita, Loiodice, Sammaritano, Tegar.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Bernat – Marquinhos, Verratti – Nkunku (76. Diaby), Di María (76. Choupo-Moting), Kurzawa (76. Dagba) – Mbappé.
    Náhradníci: Buffon – Dagba, Diaby, Choupo-Moting, Kehrer, Nsoki.

    Rozhodčí: Stinat – Danizan, Mouysset
    ocianews.com