Tlačová konferencia Adriána Guľu (kon.)
konec
Tlačová konferencia Adriána Guľu

sk Středa 13.03.2019, 11:00 • Sieň slávy slovenského futbalu, Bratislava • Tiskové konference
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.
     
    Tréner Slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov, Adrián Guľa, dnes na tlačovej konferencii oznámi nomináciu na dva prípravné zápasy svojich zverencov proti Grécku (hrá sa 22.3. o 17:00 v Žiline) a Nórsku (26.3. o 17:00 v Dunajskej Strede).
     
    Adrián Guľa:

    "Pre nás je podstatné, že kvalifikácia štartuje až v septembri, takže z toho aj vychádza nominácia. Je tam 5 nových chlapcov, ktorých chceme vidieť, napr. Vaško, Fojtíček. Solídne sa javí Švec v Z. Moravciach. Zdravotne bol problém s Bednárom, ale už je fit. Vojtko dostáva šancu v Michalovciach. Dancák si tiež zaslúži pozornosť."
     
    "Je tam 6 legionárov, čo je slušné. Snažíme sa ich vidieť naživo, treba pracovať interne so skautskými programami a pozerať ich cez video, dôležitá je komunikácia."
     
    "S Gréckom sa chalani stretli, vychádzame z toho, nebolo to až tak dávno. Zameriame sa na vlastné silné stránky. Dáme im informácie o súperovi, najmú o Nóroch, tí sa chystajú na MS."
     
    "Super je, že chlapci hrávajú našu najvyššiu súťaž. Dáva i to strašne veľa, aj tréningový proces. Som presvedčený, že počet mladých chlapcov bude rásť. Nemusíme sa báť hrať so slovenskými mladými hráčmi. Teší ma, že trénujú v intenzite, dobrom tempe."
     
    "Bol to dobrý krok, dať zápas do Žiliny. Ihriská sú v dobrom stave. Potom sa presúvame do Dunajskej Stredy, tam máme tiež nadštandardné podmienky."
     
    "Je úvaha, že na šampionáte bude o 4 mužstvá viac, čo je pre nás veľká šanca. Urobíme maximum pre úspech. Dá sa postúpiť na šampionát. Je to ale otvorený proces, kvalifikácia trvá 2 roky, za ten čas sa mladý hráč môže veľmi zmeniť."
     
    "Boženík je v prvom mužstve, je kvalitne vedený, je dôležité, aby dostal podporu. Mladí hráči to majú ťažké, maturujú, musia to skĺbiť s futbalom."
     
    "Som rád, že som opäť Herca videl naživo, v tréningu aj v zápase. Je podstatné, že hráva a je šanca, že bude napredovať, má optimálne podmienky a aj to potvrdzuje."
     
    "Špyrka bol už predtým dôležitou súčasťou reprezentácie. Nie je na tom nič zlé, ak sa mladý čas na nejaký čas objaví v druhej lige. Som rád, že mladí chlapci sa presadzujú tímoch, vyvíjajú sa."
     
    "V druhej lige sa už aplikuje, že sa musí hrať s mladými hráčmi. Určite treba otvoriť diskusiu na túto tému aj v prvej lige. Ide o budúcnosť slovenského futbalu. Práca v akadémiách je pre nás veľmi dôležitá. Treba o tom diskutovať, byť kritický, nájsť cestu, akou ísť."
     
    "Nám môže výrazne pomôcť, že budeme mať k dispozícii striedanie/a viac. 5 striedaní je zaujímavá vec, ale treba to otestovať. Určite sa nájdu nejaké medzery, ale takto je väčšia šanca, že si zahrá viac chlapcov."
     
    Nominácia U21 na prípravný dvojzápas s Gréckom a Nórskom

    Brankári: Fojtíček, Vantruba, Petráš

    Obrancovia: Špiriak, Majdan, Šulek, Oravec, Bednár, Vaško, Sluka, Vojtko

    Stredopoliari: Pokorný, Adamec, Špyrka, Herc, Kolesár, Dancák, Kvocera, Kmeť, Tomič, Švec

    Útočníci: Boženík, Tupta, Strelec

    Náhradníci:Valach, Chudý, Slančík, Vallo, Holub, Moško, Štrba, Petro, Kozlovský, Mojžíš, Blažek, Gamboš, Brenkus, Halgoš, Fábry, Bobček, Baumgartner, Varga (11:19:58)

    Daniela Mesíková

    thejrc.org