Tlačová konferencia Adriána Guľu (kon.)
konec
Tlačová konferencia Adriána Guľu

sk Středa 13.03.2019, 11:00 • Sieň slávy slovenského futbalu, Bratislava • Tiskové konference
     
    Nominácia U21 na prípravný dvojzápas s Gréckom a Nórskom

    Brankári: Fojtíček, Vantruba, Petráš

    Obrancovia: Špiriak, Majdan, Šulek, Oravec, Bednár, Vaško, Sluka, Vojtko

    Stredopoliari: Pokorný, Adamec, Špyrka, Herc, Kolesár, Dancák, Kvocera, Kmeť, Tomič, Švec

    Útočníci: Boženík, Tupta, Strelec

    Náhradníci:Valach, Chudý, Slančík, Vallo, Holub, Moško, Štrba, Petro, Kozlovský, Mojžíš, Blažek, Gamboš, Brenkus, Halgoš, Fábry, Bobček, Baumgartner, Varga (11:19:58)
     
    "Nám môže výrazne pomôcť, že budeme mať k dispozícii striedanie/a viac. 5 striedaní je zaujímavá vec, ale treba to otestovať. Určite sa nájdu nejaké medzery, ale takto je väčšia šanca, že si zahrá viac chlapcov."
     
    "V druhej lige sa už aplikuje, že sa musí hrať s mladými hráčmi. Určite treba otvoriť diskusiu na túto tému aj v prvej lige. Ide o budúcnosť slovenského futbalu. Práca v akadémiách je pre nás veľmi dôležitá. Treba o tom diskutovať, byť kritický, nájsť cestu, akou ísť."
     
    "Špyrka bol už predtým dôležitou súčasťou reprezentácie. Nie je na tom nič zlé, ak sa mladý čas na nejaký čas objaví v druhej lige. Som rád, že mladí chlapci sa presadzujú tímoch, vyvíjajú sa."
     
    "Som rád, že som opäť Herca videl naživo, v tréningu aj v zápase. Je podstatné, že hráva a je šanca, že bude napredovať, má optimálne podmienky a aj to potvrdzuje."
     
    "Boženík je v prvom mužstve, je kvalitne vedený, je dôležité, aby dostal podporu. Mladí hráči to majú ťažké, maturujú, musia to skĺbiť s futbalom."
     
    "Je úvaha, že na šampionáte bude o 4 mužstvá viac, čo je pre nás veľká šanca. Urobíme maximum pre úspech. Dá sa postúpiť na šampionát. Je to ale otvorený proces, kvalifikácia trvá 2 roky, za ten čas sa mladý hráč môže veľmi zmeniť."
     
    "Bol to dobrý krok, dať zápas do Žiliny. Ihriská sú v dobrom stave. Potom sa presúvame do Dunajskej Stredy, tam máme tiež nadštandardné podmienky."
     
    "Super je, že chlapci hrávajú našu najvyššiu súťaž. Dáva i to strašne veľa, aj tréningový proces. Som presvedčený, že počet mladých chlapcov bude rásť. Nemusíme sa báť hrať so slovenskými mladými hráčmi. Teší ma, že trénujú v intenzite, dobrom tempe."
     
    "S Gréckom sa chalani stretli, vychádzame z toho, nebolo to až tak dávno. Zameriame sa na vlastné silné stránky. Dáme im informácie o súperovi, najmú o Nóroch, tí sa chystajú na MS."
     
    "Je tam 6 legionárov, čo je slušné. Snažíme sa ich vidieť naživo, treba pracovať interne so skautskými programami a pozerať ich cez video, dôležitá je komunikácia."
     
    Adrián Guľa:

    "Pre nás je podstatné, že kvalifikácia štartuje až v septembri, takže z toho aj vychádza nominácia. Je tam 5 nových chlapcov, ktorých chceme vidieť, napr. Vaško, Fojtíček. Solídne sa javí Švec v Z. Moravciach. Zdravotne bol problém s Bednárom, ale už je fit. Vojtko dostáva šancu v Michalovciach. Dancák si tiež zaslúži pozornosť."
     
    Tréner Slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov, Adrián Guľa, dnes na tlačovej konferencii oznámi nomináciu na dva prípravné zápasy svojich zverencov proti Grécku (hrá sa 22.3. o 17:00 v Žiline) a Nórsku (26.3. o 17:00 v Dunajskej Strede).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.

    Daniela Mesíková

    ocianews.com