Toronto – Chicago 4:5 (kon.) | Edmonton – New Jersey 3:6 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 4:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
3:6 (2:2, 1:3, 0:1)
New Jersey Devils
Čtvrtek 14.03.2019, 02:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:04
    Ještě tu máme přerušení hry, a to vyloučení. Jujhar Khaira se postrkoval se Stefanem Noesenem u střídaček. A když chtěl hostující útočník zamířit na lavičku, frustrovaný Ryan Nugent-Hopkins (EDM) jej zcela zbytečně sekl. Přesilovka pro hráče v bílých dresech na závěr zápasu.
     
    53:33
    Další vyloučení na hostující straně – dvě minuty za krosček dostává střelec předchozí branky Blake Coleman (NJD). Olejáři tak budou mít k dispozici šestisekundovou přesilovou hru v pěti proti třem.
    52:06 Blake COLEMAN - 3:6
     
    52:06
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové zkrátka v této sezoně mají velie dobrá oslabení, jednou z hlavních příčin je útočník BLAKE COLEMAN, který už skóruje poněkolikáté v početní nevýhodě. Nyní byl rychlejší než všichni hráči Edmontonu, dostal se do samostatného úniku a bekhendem překonal brankáře Anthonyho Stolarze. Velice nepříjemná rána pro domácí tým, který doufal ve snížení stavu! Devils skórují v oslabení podesáté v sezoně. Asistence: Andy Greene.
     
    51:39
    Nepříjemná situace pro New Jersey. Will Butcher (NJD) vyhodil puk bez cizího zapříčinění do hlediště a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    48:14
    Edmonton potřetí v utkání trefuje tyčku! Po nepříjemné střele Matta Benninga dorážel do brankové konstrukce německý forvard Leon Draisaitl.
     
    45:24
    Když Connor McDavid zrychlí, je k nezastavení! Nyní zahájil akci v obranném pásmu, prokličkoval se středním a přes Willa Butchera se natlačil až k zakončení, kterým však na Coryho Schneidera nevyzrál. Na svůj první gól proti Devils tak stále čeká!
    39:19 Matt BENNING - 3:5
     
    39:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Při hře 4 na 4 domácí hokejisté snižují na rozdíl dvou gólů! Po vhazování se k puku dostal Connor McDavid, který jej předal MATTU BENNINGOVI, jenž se prosadil nekompromisní ranou z voleje. Domácí kapitán si připisuje už 66. asistenci v této sezoně, a hlavně jubilejní 100. bod! Asistence: Connor McDavid a Andrej Sekera.
     
    39:12
    Počet sil na ledě se vyrovná, Damon Severson (NJD) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:12
    Tak teď měli hosté velké štěstí! Ryan Nugent-Hopkins se ocitl před Corym Schneiderem po skvělé přihrávce Kassiana, gólman New Jersey puk ale zastavil betonem.
     
    38:21
    Kyle Palmieri dlouho vyčkával se střelou, až se k ní nakonec odhodlal. Stolarz vyrazil puk pouze k Zajacovi, jehož dorážka ovšem úspěch neslavila! Pro Oilers poměrně štěstí.
     
    38:00
    Obránce Oilers Darnell Nurse (EDM) to přehnal s hrubostí u mantinelu v souboji s Rooneym, je tak vyloučen a New Jersey bude hrát přesilovou hru 4 na 3! Ďáblové využili obě předchozí početní výhody, jak si poradí se třetí?
     
    36:42
    Hráči obou týmů se nyní dopustili faulu. Kurtis Gabriel (NJD) je vyloučen za krosček, Kris Russell (EDM) za sekání. Hrát se bude 4 na 4.
    36:32 Kevin ROONEY - 2:5
     
    36:32
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey tato třetina vychází opravdu výborně, unikají už do tříbrankového vedení! Kenny Agostino vyvinul velice dobrý tlak na soupeře, díky čemuž se s pukem dostal až do útočného pásma. Tam jej přenechal KEVINU ROONEYMU, jehož střelu zápěstím Stolarz nedokázal zachytit. 5:2 pro Ďábly! Asistence: Kenny Agostino a Kyle Palmieri.
     
    34:24
    Místo toho ale málem Oilers opět inkasovali! Do úniku pláchl Blake Coleman, chtěl zvolit bekhendové zakončení, ale puk i kvůli dotírajícímu obránci Larssonovi nezasunul za brankáře Stolarze, nýbrž mimo bránu.
     
    32:49
    Mikka Koskinena čtvrtý inkasovaný gól vyhnal z branky, do které nyní nastupuje Anthony Stolarz. Koskinen inkasoval čtyři góly z 18 střel, které na něj mířily.
    32:49 John QUENNEVILLE - 2:4
     
    32:49
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey odskakuje do dvoubrankového vedení, tohle byla pěkná trefa! Will Butcher zavezl puk do útočného pásma, posunul jej na Kurtise Gabriela, který ho nechal za sebou. Nakonec se do něj opřel JOHN QUENNEVILLE, jehož tvrdá a skvěle umístěná rána skončila až za zády Mikka Koskinena! Quenneville boduje poprvé v této sezoně, naposledy se v NHL trefil před dvěma lety. Navíc je pro něj trefa specifická z toho důvodu, že z Edmontonu pochází. Asistence: Kurtis Gabriel a Will Butcher.
    26:23 Damon SEVERSON - 2:3
     
    26:23
    Devils právě vstřelili branku!
    I druhou početní výhodu New Jersey Devils využívají, díky čemuž se dostávají do vedení 3:2! DAMON SEVERSON potvrdil, že zažívá dobrou sezonu, a pěknou střelou zápěstím o tyč nedal Koskinenovi šanci zasáhnout. Možná ještě došlo k jemné teči před domácím gólmanem. Poprvé od 31. ledna využívají Ďáblové dvě přesilovky v jednom utkání! Asistence: Drew Stafford a Connor Carrick.
     
    25:15
    Vše se ale neobešlo bez faulu, dvě minuty za držení hole dostává Oscar Klefbom (EDM). Ďáblové svou první přesilovku využili, jak naloží s touto?
     
    25:15
    Obrovské šance New Jersey! Stefan Noesen byl sám v předbrankovém prostoru, Koskinen však jeho pokus vyrazil betonem. K dorážce se ještě dostal Blake Coleman, toto zakončení už ale zblokoval Oscar Klefbom.
    19:41 Travis ZAJAC - 2:2
     
    19:41
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey přesilovou hru stihlo využít ještě v první třetině a srovnává na 2:2, gól do šatny! Výborné nahození Damona Seversona zachytil před brankou volný TRAVIS ZAJAC, který pohotovou bekhendovou kličkou překonal Mikka Koskinena. Máme opět srovnáno. Asistence: Damon Severson.
     
    19:08
    New Jersey čeká první přesilová hra. Střelec dvacáté branky v sezoně Alex Chiasson (EDM) dostává dvě minuty za přepůlení hokejky Colemana – sekání.
    14:22 Alex CHIASSON - 2:1
     
    14:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tlak Olejářů pokračoval a je z toho gól, to se dalo čekat! Téměř totožná akce před chvílí skončila na tyčce, nyní v brance – Connor McDavid míchal s pukem na levém křídle a poslal střílený pas před bránu na nedůrazně hlídaného ALEXE CHIASSONA, který se dočkal dvacáté trefy v této sezoně. Využitá přesilová hra a Edmonton otáčí skóre duelu! Asistence: Connor McDavid a Oscar Klefbom.
     
    14:00
    Domácí mají obrovský tlak! Nejprve si připsal výborný zákrok Cory Schneider proti šanci Leona Draisaitla, krátce nato trefil Alex Chiasson tyčku.
     
    13:13
    Connor McDavid se konečně mohl dočkat gólu proti New Jersey Devils, jeho prudkou střelu zápěstím ale zastavila tyčka Schneiderovy brány!
     
    12:30
    Cory Schneider vyrazil nebezpečný pokus Ryana Nugenta-Hopkinse, ale Ďáblové se příliš radovat nemohou, jsou totiž vyloučeni. Drew Stafford (NJD) dostává dvě minuty za podrážení Khairy.
    09:37 Sam GAGNER - 1:1
     
    09:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí celek i se štěstím vyrovnává na 1:1! Po nepřesné přihrávce Kevina Rooneyho napříč útočným pásmem se ke kotouči dostali hráči Oilers. Nahození Matta Benninga od pravého mantinelu tečoval Jujhar Khaira, puk se následně odrazil od SAMA GAGNERA tak dobře, že skončil až za zády Coryho Schneidera! Asistence: Jujhar Khaira a Matt Benning.
    07:34 Kenny AGOSTINO - 0:1
     
    07:34
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí nevyužili přesilovou hru a navíc v jejím závěru natolik propadli, že pustili soupeře do přečíslení. Toho Ďáblové dokonale využili, konkrétně KENNY AGOSTINO, který vzal vše na sebe, a i když jeho pokus brankář Koskinen vyrazil nad sebe, následně si puk srazil smolně ze vzduchu za vlastní záda. 1:0 pro Ďábly! Asistence: Andy Greene a Kevin Rooney.
     
    06:43
    Po několika přihrávkách se před bránou snažil došťourat puk za Schneiderova záda útočník Alex Chiasson, gólman New Jersey však odolal všem pokusům forvarda Edmontonu! Dobrá práce brankáře Devils.
     
    05:21
    Dnes debutující Colton White (NJD) je prvním vyloučeným hráčem zápasu, dostává dvě minuty za držení Leona Draisaitla. Přesilová hra pro domácí tým!
     
    03:09
    Jak Milan Lucic (EDM), tak Kurtis Gabriel (NJD) nyní pochopitelně dostávají pětiminutové tresty za bitku.
     
    03:09
    Strhla se nám bitka! Po provokaci pár sekund zpět shodili rukavice Milan Lucic a Kurtis Gabriel. Diváci jásají, oba si naložili poměrně hodně. Hostující útočník navíc během rvačky přišel o helmu, domácí forvard pak vypadal unaveněji. Pěkná a vyrovnaná šarvátka!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 10. Gagner (Khaira, Benning), 15. Chiasson (McDavid, Klefbom), 40. Benning (McDavid, Sekera) – 8. Agostino (A. Greene, Rooney), 20. Zajac (Severson), 27. Severson (Stafford, C. Carrick), 33. Quenneville (Gabriel, Butcher), 37. Rooney (Agostino, Palmieri), 53. Coleman (A. Greene)


    Edmonton Oilers: Koskinen (33. Stolarz) – Klefbom, A. Larsson (A), Nurse, K. Russell, Sekera, Benning – Draisaitl, McDavid (C), Kassian – Khaira, Nugent-Hopkins, Gagner – Rieder, Cave, Chiasson – Lucic (A), Brodziak, Currie.
    New Jersey Devils: Schneider (Blackwood) – A. Greene (C), Severson, Butcher, C. Carrick, White, Santini – Coleman, Zajac (A), Noesen – Agostino, Rooney, Palmieri (A) – Quenneville, Pietila, Stafford – J. Anderson, M. McLeod, Gabriel.

    Rozhodčí: Dwyer, L'Ecuyer – Cormier, MacPherson.

    Diváci: 18 347
    thejrc.org