Kladno – Olomouc 4:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 5:2 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:1 (po pr.)
HC Litvínov – Vítkovice 7:2 (kon.) | Pardubice – Sparta 3:2 (po pr.) | Vsetín – K. Vary 3:5 (kon.)
Č. Budějovice – Chomutov 2:3 (kon.) | Slavia – Zlín 3:1 (kon.) | Třinec – Salzburg 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 14.03.2019, 18:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina F
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Remta, Dudáček, Pavlát, J. Novák, Doktor, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, P. Novák, Silný, Krcho

    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, Svoboda, Prokop, Jaroš, Holka, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut

    Rozhodčí: Horáček – Polonyi, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Jan Tlačil využil odraženého kotouč, kterého se ujal a nabruslil s ním do prostoru mezi kruhy. Odtud pak mířil ale jen doprostřed branky, kde stál připravený Dominik Pavlát.
     
    01:49
    Českobudějovičtí hokejisté se drželi na kotouči, načež rozehráli útočnou akci. Ta ale ztroskotala v rohu ledové plochy, kde se puku ujímají Chomutovští.
     
    02:40
    Daniel Svoboda si také musel připsat první úspěšný zákrok. Petr Chlán pálil z dobré pozice, zamířil do vzdálenějšího horního růžku. Svoboda pak vytáhl pohotový zákrok ramenem.
     
    03:57
    Oba týmy svedly souboj o puk ve středním pásmu. Trval poměrně dlouho, ale nakonec jej Michal Silný vybojoval pro svůj tým a Motor již míří na směrem na Pavláta.
     
    04:39
    Jan Janoch nabruslil do poměrně dobré pozice. Se střelou chvíli počkal, poté vyslal poměrně dobrý pokus! Pavlát byl ale pohotový a připsal si jeden z těžších zákroků.
     
    05:37
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., pozdní dohrání).
     
    06:01
    Daniel Svoboda si nejprve připsal dobrý zákrok, ovšem puk vyrazil jen před sebe. Tomáš Koblížek pak mohl zakončovat do prázdné, ovšem zakončení se mu vůbec nepovedlo!
     
    07:24
    Chomutov se po rychlém přechodu útočného pásma dostal ke střeleckému pokusu. Josef Koláček ale z poměrně velkého úhlu trefil jen prostor, kde byl připraven domácí brankář. Ten si totiž pohlídal kotouč u své tyče.
     
    08:51
    Svoboda si nejprve připsal další úspěšný zákrok. Motor se pak vydal směrem dopředu. Michal Silný nahazoval z velké dálky, s čímž nemá Pavlát výraznější problémy.
     
    09:29
    Piráti se drží v útočném pásmu, zatím ale mají poměrně velké problémy s udržením se na kotouči.
     
    10:14
    Jaroslav Pouzar ujel po levém křídle, načež zamířil k bližší tyči. Jeho projektil však chomutovský brankář drží bezpečně ve své výstroji.
     
    11:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku utkání, ze které se mohou radovat domácí hráči! Jan Tlačil ujel s PAVLEM NOVÁKEM do přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný pak zblízka branky trefil přesně do horního růžku! Asistence: Jan Tlačil.
     
    12:36
    František Schwartz se dostal do zajímavé pozice, bohužel pro něj mu ale kotouč utekl, a tak se šance z českobudějovického pohledu nekoná. Pavlát zasahovat nakonec nemusí.
     
    13:41
    Chomutov se po delší době dostal poměrně zničehonic ke střeleckému pokusu. Michal Gut pálil z dobré pozice, přímo z předbrankového prostoru. Bohužel pro něj ale zamířil jen nad horní tyčku.
     
    14:34
    Naopak jsou to českobudějovičtí hokejisté, kteří jsou nyní o něco lepším celkem. Avšak mají problém s přechodem přes střední pásmo, které pro tentokrát Chomutov dobře zamkl.
     
    15:33
    Vojtěch Krcho stál před Pavlátovou svatyní. Dostal zajímavou přihrávku, jenže se k němu stačil vrátit jeden z chomutovských obránců, který jeho následnou střelou zablokoval vysoko nad horní tyčku.
     
    16:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Seemann – 2 min., krosček).
     
    16:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté se radují ze druhé vstřelené branky! Prospal poslal kotouč na ALEŠE ŘEZÁČE, který neměl těžkou práci. Puk do odkryté svatyně uklidil bez větších obtíží. Asistence: Václav Prospal, Pavel Novák.
     
    17:38
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Silný – 2 min., hákování).
     
    17:45
    Málem jsme byli svědky třetí branky! Motor ji mohl vstřelit dokonce ve svém oslabení! Jan Janoch se vydal za kotoučem a dostal se dokonce až do zakončení, které ovšem zůstává bez využití. Těsně před brankovou čárou ho totiž Pavlát dostává mimo nebezpečí.
     
    18:21
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Tlačil – 2 min., hákování).
     
    18:25
    Českobudějovičtí nyní budou mít poměrně krušné chvíle. Pokud Chomutov přesilovku v pěti proti třem nepromění, bude se hrát více jak minutu!
     
    18:48
    Kryštof Ouřada si připsal v přesilové hře první zajímavější akci! Ouřadův pokus mířil do horních pater branky, s čímž neměl domácí brankář výraznější problémy. Kotouč dostává mimo nebezpečí.
     
    19:54
    S posledními okamžiky první třetiny to ještě z velké vzdálenosti zkusil Denis Zeman. Jeho pokus však Svoboda viděl a neměl problém ho schovat ve své lapačce. Navíc střela již šla zřejmě po skončení úvodního dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. Ty nabídly poměrně pohledný hokej, a to především z českobudějovické strany. Domácí totiž vedou, zaslouženě, o dvě branky. Chomutovští tak budou muset soupeřův náskok dohánět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Hostující celek se provinil zakázaným uvolněním. Bude se tedy vhazovat po Pavlátově pravici.
     
    20:48
    Vhazování vyhráli hostující hokejisté, kteří se s kotoučem na holi dostali do útočného pásma. Odsud se však musel Petr Chlán stěhovat, neboť byl domácími dobře napadán.
     
    21:31
    Do rychlého protiútoku se vydal Jan Tlačil. Stál proti jedinému obránci, avšak ten mu pozici pořádně ztížil. Tlačilův pokus, který nakonec letěl k levé tyči z brankářova pohledu, končí mimo hostující branku, a to po Pavlátově přesném zákroku.
     
    22:40
    Daniel Dudáček přejel s pukem na holi útočnou modrou čáru a zkusil to na vzdálenější tyč. Zde se ale bleskově objevil také Pavlátova lapačka, v níž kotouč končí.
     
    23:21
    Jan Tlačil dostal přihrávku do středního pásma, kde měl poměrně dost prostoru. Nabruslil do pásma útočného, kde pak oslovil dobrou přihrávkou najíždějícího Vojtěcha Krcha. Ten pálil z mezikruží jen do připravené Pavlátovy výstroje.
     
    23:41
    A na druhé straně si po bleskovém přechodu do útoku připisuje přesný zákrok také Daniel Svoboda. Po delší době drží i on kotouč bezpečně v lapačce.
     
    24:10
    Petr Chlán se v útočném pásmu dobře pohyboval, načež si řekl o přihrávku do mezikruží. Odtud příklepem až na domácí branku neprostřelil, kotouč byl totiž zablokován jedním z domácích.
     
    24:44
    Daniel Dudáček zachytil kotouč, který se pomalu snášel do obranného pásma Motoru. Následně ho rozehrává na své spoluhráče, kteří se pokouší o přechod do útoku.
     
    25:27
    Českobudějovičtí se zkoušeli prokombinovat do pásma, ovšem kotouč se jen nešťastně odrazil a skončil mimo hrací plochu. Hra bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    25:42
    Jan Tlačil svedl rychlostní souboj s jedním z chomutovských obránců. Nakonec jej vyhrál a stihl do kotouče plácnout jako první. Potom šel ale kotouč mimo pravou Pavlátovu tyč, hostující brankář tedy zasahovat nemusel.
     
    26:02
    Zřejmě to byl Michal Gut, který pálil z předbrankového prostoru. Jeho střela letěla pod horní tyčku, ale Daniel Svoboda včas zareagoval a za pomoci ramenem kotouč vyrazil mimo nebezpečí.
     
    26:48
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:15
    Jakub Váchal zkoušel vystřelit od modré čáry, jenže mu v cestě stál početný blok domácích hokejistů, kteří střelu nakonec zablokovali.
     
    27:41
    A o chvíli později jsme viděli totéž. Chomutovský bek Zeman zkusil střelu od modré čáry, ovšem tentokrát ji obětavě srazil domácí útočník Vojtěch Krcho. Piráti ovšem pokračují v pásmu.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vrhel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:15
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Přitom se Motor dostal do útočného pásma. Zde stál na modré čáře Jan Tlačil, jenž následně vypálil na branku. Jeho dalekonosný pokus ovšem Pavlát viděl a neměl s ním výraznější problémy.
     
    28:52
    Českobudějovický celek se vrací do plného počtu. Začíná jeho přesilová hra, který bude trvat zhruba minutu. Tedy pokud nedojde k jejímu proměnění v gól.
     
    29:50
    Vojtěch Doktor poslal kotouč na pravý kruh, kde stál Jakub Novák. Ten si kotouč zpracoval a zkoušel ho nastřelit do mezikruží, kde bohužel pro domácího obránce nestál nikdo z jeho spoluhráčů a logicky tak ani nikdo nemohl zakončovat.
     
    30:29
    Matouš Masopust se hnal agilně za kotoučem, který nakonec na českobudějovických holích nekončí dlouho. Stanislav Vrhel se málem dostal do šance, ovšem jeho pokus byl sražen mimo.
     
    31:07
    U levé Svobodovy tyče zkoušel zakončit Jan Prokop, ke kterému se ale stihl jeden z českobudějovických obránců včas vrátit a střelu mu výrazně ztížit. Svoboda nakonec u své tyče zasahuje pohotově a nepřipouští výraznější obtíže.
     
    32:42
    Ani jeden z týmu se v posledních okamžicích nedostal do žádné z výraznějších šancí. Nyní se po jednom z lehčích Svobodovo zákrocích bude vhazovat právě po levici domácího gólmana.
     
    33:11
    Vojtěch Krcho jel s kotoučem na holi v útočném pásmu. Měl dobrou rychlost a dotírajícího obránce se bez větších problémů zbavil. Následně rozehrál na svého spoluhráče, neboť se do zakončení sám jen těžko mohl dostat. Stál totiž ve velkém úhlu. Pavlát ale nyní zůstává bez zákroku, Motor nevystřelil.
     
    33:41
    Naopak na druhé straně musel být v permanenci domácí Daniel Svoboda, který si nyní připsal hned dva poměrně důležité zákroky. Ten druhý už bezpečně drží na své výstroji, bude se tedy vhazovat opět před ním.
     
    34:34
    Daniel Dudáček se snažil v útočném pásmu zachytit kotouč na útočné modré čáře. To se mu ale nepovedlo a puk končí až u domácího brankáře. Odtud tedy bude muset Motor znovu začít.
     
    35:36
    Vojtěch Doktor se srazil s jedním z chomutovských hráčů. Oba jsou ale záhy zpět na bruslích. Hra pokračuje jen postavením mimo hru, kterým se nyní provinil Českobudějovičtí při přechodu přes modrou čáru.
     
    36:35
    Marcel Štefančík nabral rychlost a jel proti jedinému domácímu obránci. Skrze Patrika Školu ale nakonec dokázal k bližší tyči vypálit. Daniel Svoboda si s jeho pokusem bez větších problému poradil, drží jej v lapačce.
     
    36:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme o drama postaráno! Po vhazování se Chomutov udržel v pásmu. Vrhel pak poslal přesnou přihrávku na PETRA CHLÁNA, který dnes jako první ze svého týmu prostřeluje Daniela Svobodu! Asistence: Stanislav Vrhle.
     
    37:26
    Vojtěch Doktor měl těžkou pozici ve středním pásmu, nakonec ale hrozbu případného úniku jednoho z Pirátů bezpečně odvrátil, když byl u kotouč první a dostal ho mimo nebezpečí.
     
    38:02
    Jiří Remta sice zachytil Pavlátovo rozehrání kotouč, které směřovalo až do středního pásma, jenže jeho spoluhráči se pak v útočném pásmu neusadili a už se z něho musí stěhovat.
     
    38:51
    Chomutov nyní jen odevzdal kotouč domácím hokejistům. Konkrétně ho na hůl Vojtěcha Krcha vyslal Dudáček. A právně prvně jmenovaný s ním míří za Pavlátovu svatyni. Uvidíme, zda dojde také k ohrožení branky.
     
    39:31
    Jeden z chomutovských hráčů se dostal do postavení mimo hru, které je nakonec posouzeno jako úmyslné. Zhruba půl minuty před koncem periody se ještě bude vhazovat před Pavlátem.
     
    39:57
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští se dočkali velmi důležité branky! Matyáš Svoboda vybojoval kotouč za soupeřovou brankou, načež ho poslal na najíždějícího PETRA CHLÁNA. Ten z první prostřelil až za brankovou čáru. Asistence: Matyáš Svoboda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhých dvacet minut je za námi. Nyní může být, hlavně s ohledem na vyrovnávací branku, spokojenější hostující celek. Ten se prezentoval dvěma přesnými zásahy. V poslední periodě nás tak zřejmě čeká ještě zřejmě slušné drama. Pro oba týmy se jedná o veledůležitý zápas, tak uvidíme, jak nakonec dopadne.
     
    Poslední třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., pozdní dohrání).
     
    40:35
    Piráti se na začátek přesilové hry usadili v útočném pásmu. Zatím ji tvoří především Seemann, který rozehrává na své spoluhráče do všech možných stran. Ti se však zatím ke střeleckému pokusu nedostali.
     
    41:16
    Kryštof Ouřada dostal přihrávku přes celou šířku útočného pásma. Už s ní ale zřejmě nepočítal, a tak nebyl v pohybu a nebyl ani ve střelecké pozici. Motor se následně osvobozuje.
     
    42:12
    Josef Koláček uháněl s kotoučem na holi po pravém křídle. Následně se dostal do palebné pozice, z níž to zkusil na bližší tyč. Zde byl českobudějovický strážce svatyně však připraven.
     
    42:23
    A na Daniela Svobodu míří další ze střel i o pár vteřin později. Tentokrát ji budějovický brankář drží bezpečně v lapačce, bude se tedy vhazovat.
     
    43:09
    Michal Gut ještě zkoušel dojet klouzavý kotouč, ale marně. Patrik Škola u něj byl dříve, a tak rozhodčí odpískal zakázané uvolnění, které přesune hru před Pavlátovu svatyni.
     
    43:23
    A netrvalo to vůbec dlouho a máme tady další zakázané uvolnění, které opět přemístí hru před Dominika Pavláta.
     
    43:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Koblížek – 2 min., podrážení).
     
    44:34
    Michal Silný si vyměnil kotouč s Danielem Dudáčkem. Druhý jmenovaný to pak zkusil z nápřahu, a to rovnou dvakrát. První jeho střelu Pavlát vyrazil, druhá šla mimo brankovou konstrukci.
     
    45:52
    Pavel Novák stál kousek za útočnou modrou čárou, když dostal přihrávku a zkusil střelu z první. Ta ovšem mířila jen vysoko nad horní tyčku. Následně se Chomutov osvobozuje a domácí přesilovka pomalu končí.
     
    46:18
    Ondřej Vaculík jel skrze střední pásmo s kotoučem na holi, jenže byl tísněn obráncem, a tak jeho přihrávka nebyl z těch nejpřesnějších. Následně se Piráti dostali do pásma a pokusí se o ohrožení budějovické svatyně.
     
    46:44
    Autor dvou dnešních chomutovských tref, Petr Chlán, nahodil kotouč ze středního pásma, s čímž neměl Daniel Svoboda žádné problémy. Puk schoval v lapačce, načež jej rozehrál na spoluhráče.
     
    47:25
    Českobudějovičtí hokejisté se málem radovali ze třetí vstřelené branky! Obránce Jakub Novák si sjel s kotoučem na holi do dobré střelecké pozice, ale svou povedenou střelou trefil jen tyč, od které se kotouč odráží zpět do hry! Obrovské štěstí pro hostujícího Pavláta!
     
    48:20
    Jakub Váchal najel do střelecké pozice, z níž zamířil do horního růžku. Ta ovšem neměla potřebnou razanci a bez větších obtíží nakonec končí v připravené Svobodově lapačce.
     
    48:54
    Hostující celek byl pod domácím tlakem, a tak chomutovští hokejisté vyhazují kotouč až na zakázané uvolnění, které vrací hru před Pavlátovu branku.
     
    49:03
    Českobudějovičtí hráči vybojovali vhazování, z čehož mohl těžit Jiří Remta. Ten dostal přihrávku na modrou a vyslal poměrně razantní střelu, která ale trefila jen Pavlátův připravený pravý beton. Piráti tak zatím odolávají.
     
    49:15
    Máme tu další vyloučení, tentokrát z domácích řad. Na dvě minuty za katr míří Vojtěch Krcho, který se provinil podrážením.
     
    49:51
    Michal Silný zkoušel odjet kotouč, který měl na holi právě rozehrávající Pavlát. Rozhodit se mu ho však příliš nepodařilo, chomutovský strážce svatyně zachoval klid a puk rozehrál směrem ke svým spoluhráčům.
     
    50:46
    Stanislav Vrhel vybojoval kotouč za soupeřovou brankou, načež jej poslal před ni. Zde stál Jakub Váchal, který to zkusil na bližší tyč z první. Daniel Svoboda byl ale přesně tam, kde měl, a kotouč udržel před brankovou čárou.
     
    50:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vrhel – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    52:10
    První polovina přesilové hry se Motoru příliš nepodařila. Až Jaroslav Pouzar skvěle sklepl kotouč pro svého spoluhráče, z čehož mohl těžit od modré čáry pálící Dudáček, jehož pokus ale skončil jen na Pavlátově výstroji.
     
    52:46
    Stanislav Vrhel je zpět na ledové ploše. A rovnou se mohl zapojit do útočné akce svého týmu, který se nyní pokouší o obstřelování českobudějovické svatyně.
     
    54:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Máme tady velmi důležitou branku pro chomutovské Piráty! PETR CHLÁN vybojoval kotouč a řítil se do samostatné akce. Tu nakonec u levé tyče ze Svobodova pohledu zakončil gólově, když s vypětím všech sil právě v těchto místech procpal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Matyáš Svoboda, Stanislav Vrhel.
     
    55:20
    Jakub Novák je dnes poměrně aktivní. Nyní se hnal s kotoučem po pravém křídle, načež jej adresoval na brankoviště. Zde si s ním poradil Dominik Pavlát, který se nenechal pokusem z úhlu překvapit.
     
    56:01
    Jeden z domácích beků stihl kotouč na útočné modré čáře jen tak tak. Přesto do něj na poslední chvíli stihl plácnout tak, aby letěl na Pavlátovu branku. Právě hostující brankář střelu drží v lapačce a zařizuje tak vhazování.
     
    56:15
    Netrvalo to vůbec dlouho a Dominik Pavlát musel předvést další z úspěšných zákroků. I v tomto případě ale puk drží bezpečně na své výstroji.
     
    56:56
    Petr Chlán neměl na modré čáře moc prostoru, a tak kotouč jen z bekhendu nahodil do útočného pásma. Zde si ho však sbírají Českobudějovičtí, kteří se na opačné straně pokusí o vyrovnání. Čas se pomalu krátí.
     
    57:25
    Českobudějovičtí hokejisté si vzali oddychový čas a zkoušejí to bez Daniela Svobody v brance. Uvidíme, zda se jim tento risk vyplatí.
     
    58:20
    Domácí hokejisté se snaží o zavezení kotouče do útočného pásma, zatím s tím ale mají výrazné problémy. Chomutov nyní drží svou modrou čáru, seč to jen jde.
     
    58:45
    Tohle se Motoru příliš nepovedlo. Pokusil se o rychlou rozehrávku směrem za Pavlátovu svatyni, ovšem kotouč končí jen na zakázaném uvolnění, které nutí Daniela Svobodu vrátit se zpět do své branky.
     
    59:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Seemann – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec zápasu! Chomutov nakonec skóre na jihu Čech obrátil ve svůj prospěch, a tak může být po skončení základní hrací doby spokojenější. (20:05:35)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 12. Novák (Tlačil), 17. Řezáč (Prospal, P. Novák) – 37. Chlán (Vrhel), 40. Chlán (Svoboda), 55. Chlán (Svoboda, Vrhel)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Remta, Dudáček, Pavlát, J. Novák, Doktor, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, P. Novák, Silný, Krcho
    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Beneš, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, Svoboda, Prokop, Jaroš, Holka, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut

    Rozhodčí: Horáček – Polonyi, Bělohlav
    ocianews.com