Kladno – Olomouc 4:1 (kon.) | Přerov – Jihlava 5:2 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:1 (po pr.)
HC Litvínov – Vítkovice 7:2 (kon.) | Pardubice – Sparta 3:2 (po pr.) | Vsetín – K. Vary 3:5 (kon.)
Č. Budějovice – Chomutov 2:3 (kon.) | Slavia – Zlín 3:1 (kon.) | Třinec – Salzburg 4:3 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:5 (2:3, 0:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 14.03.2019, 18:00 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina H
Partner:
     
    59:42
    Navýšení plzeňského náskoku měl nyní na hokejce Hasman, ovšem brněnského Micku nevymíchal!
     
    59:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní už je rozhodnuto! Plzeň míří do play-off díky přesné trefě v podání JOSEFA ROUBALA. Asistence: Jan Matiášek, Petr Eret.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a Kometa je v šesti!
     
    56:48
    Až nyní se Plzni podařilo vysvobodit a do individuálního průniku se dostal Eret, ovšem jeho zakončení skončilo na horní síťce brněnské branky.
     
    51:53
    Ovšem tento stav nevydržel dlouho, na dvě minuty si půjde na trestnou lavici odpočinout plzeňský Václav Adamec za faul kolenem.
     
    49:31
    Rozhodčí potrestal plzeňského Josefa Hasmana trestem 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Menší trest však fasuje i domácí obránce Radek Kučeřík. Oba celky tak budou hrát ve čtyrech.
     
    47:44
    Plzeň v další tutové příležitosti! Eret v přečíslení dva na jednoho předložil kotouč Roubalovi, jenže ten si puk zpracovával až příliš dlouho a Micka se stačil přesunou k důležitému zákroku!
     
    46:22
    Na druhé straně byla Plzeň ke skórování, Hasman už dorážel kotouč za ležícího Micku, ten však na poslední chvíli zachytil kotouč na brankové čáře!
     
    43:29
    Komplikace pro domácí – dvě minuty za podrážení fasuje Jan Sedláček.
     
    40:04
    Kometa mohla jít hned v úvodu třetí třetiny do kontaktu, po vhazování se do samostatného úniku urval Meluzín, ale branku trestuhodně minul!
     
    37:14
    Kometa se bude nyní bránit, dvě minuty za hákování dostává Jan Sedláček.
     
    35:17
    Nádherná akce v podání Komety, která však v brance nekončí! Vše začalo u Svozila, jenž přihrál do hloubky pásma Kučeříkovi, ten pak z první vyzval ke skórování Pláška, ovšem proti jeho tutové koncovce se vyznamenal rychlým přesunem brankáře Kolář!
     
    29:56
    Tentokrát se bude bránit Brno, dvouminutový trest za podrážení fasuje Marek Minárik.
     
    26:38
    Kometa si zahraje v dnešním utkání již třetí přesilovou hru, jejím strůjcem je Marek Princl, jenž fasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    22:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň odskakuje do dvoubrankového vedení! Západočeši předvedli další ze svých smrtících brejků. Útočnou akci vedl Malát, jenž v přečíslení dva na jednoho předložil kotouč JANU SLANINOVI, jeho první pokus ještě Micka vyrazil, ovšem na dorážku už se brněnský brankář natahoval marně. Asistence: Sebastián Malát, Jakub Procházka.
     
    21:38
    Svozil poslal puk na hokejku Škvrněho, jenž z mezikruží trefil horní tyč!
     
    18:16
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Kolář – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    14:43
    Nyní si přesilovou hru zahraje Brno, na dvě minuty je vyloučen Jakub Procházka za sekání.
     
    13:40
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Rachůnek, přichází Micka.
     
    13:40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přestřelka pokračuje! Plzeň využívá přesilovou hru díky šťastné brance. Roubalovo nahození Rachůnek pouze vyrazil před sebe a VLADIMÍR KREMLÁČEK bekhendem od tyče poslal kotouč za záda brněnského brankáře. Asistence: Josef Roubal, Petr Eret.
     
    13:33
    Přesilová hra pro Plzeň, dvě minuty za podrážení fasuje Marek Škvrně.
     
    13:25
    Plzeň mohla opět z minima těžit maximum, Eret předložil kotouč zpoza branky na volej Matiáškovi, ten z bezprostřední blízkosti trefil brněnského brankáře!
     
    12:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme znovu srovnáno a znovu se o to postaral stejný hráč. VOJTĚCH STŘONDALA už měl nezdarů v plzeňském pásmu dost a zpracoval si kotouč mezi kruhy a opět svižnou střelou zápěstím srovnává stav utkání. Asistence: Jakub Malý.
     
    10:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ovšem Západočeši bleskurychle odpovídají a berou si zpět jednobrankové vedení! Obrana Komety zcela opomněla JANA MATIAŠKA, jenž se rozjel vstříc Rachůnkovi a překonal jej kličkou do bekhendu. Asistence: Josef Roubal, Petr Eret.
     
    09:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa ze své útočné aktivity těží vyrovnávající branku! Dobrou práci a dravost nyní předvedl VOJTĚCH STŘONDALA, jenž vybojoval kotouč ve středním pásmu a po sprintu na levém křídle nechytatelnou ránou prostřelil Koláře. Asistence: Adam Studený, Jan Mlčák.
     
    02:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši dokázali svou první útočnou akci v zápase přesně zakončit! Rychlý protiútok vedl po levém křídle Kremláček a přes Balína se kotouč dostal na hůl JAKUBA PROCHÁZKY, jenž trefil odkrytý prostor v brance Komety. Asistence: Petr Balín, Marek Princl.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. Střondala (Studený, Mlčák), 13. Střondala (Malý) – 3. Procházka (Balín, Princl), 11. Matiášek (Roubal, Eret), 14. Kremláček (Roubal, Eret), 23. Slanina (Malát, Procházka), 60. Roubal (Matiášek, Eret)


    HC Kometa Brno: Rachůnek (7. Micka) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Novák, Střondala, Snášel, Minárik, Meluzín, Škvrně, Plášek, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes.
    HC Škoda Plzeň: Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček, Kremláček, Šiller, Malák, Roubal – Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman, Princl.

    Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Urubčík
    thejrc.org